"this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Post Reply
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

"this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 13 Feb 2017, 00:24

de anul nou mi-am cumparat TV nou LG UHD HDR
acum 2 zile am cumparat si un GTX1070 sa-l lipesc de acest TV
fiindca nu aveam decat cabluri HDMI destul de vechi, dau fuga in Altex si caut un cablu HDMI2.0 cu latime de banda 18Gbps, gasit: http://altex.ro/cablu-audio-video-hdmi- ... -122116-3m
ajung acasa, dau drumu la instalatie, pornesc HDRu pe HDMI 1, intru in Control Panel la placa video, trec chroma subsampling pe 4:2:0 si adancimea de culoare pe 10biti si ...

(nota: blurru e de la mine, nu mi-am dat seama ca capturez si niste detalii personale)
phpBB [video]
ce se intampla cu acest cablu: la intervale absolut aleatorii, imaginea blancheaza fara nici o explicatie
adica exista o explicatie, si aceea e ca cablul celor de la Altex nu este conform cu specificatiile HDMI2.0

nu cumparati acest cablu!
maine sau poimaine ma duc sa-mi cer banii inapoi :x

---

intre timp am gasit un hot-fix: am dezactivat sunetul prin HDMI si problemele au disparut - da asta inseamna ca trebuie sa transmit sunetul altfel, sau sa mut si sistemul audio pe PC

---

alta chestie pentru cei care vor incerca HDR pe PC
am 2 jocuri ce sunt capabile de HDR: HitMan si Shadow Warrior 2 - ambele, dupa ce am activat HDR din setarile jocului au sarit de pe fix cu paleta de culori (mai mult ca sigur e vina Windows-ului ce inca nu a primit suport nativ pt HDR)
am descoperit ca schimband rezolutia de la cea nativa la altceva (1440p) si revenind la UHD (2160p) restaureaza paleta de culori
人は地獄を作った
User avatar
vulp
Hammer Haunt
Posts: 1459
Joined: 12 Jun 2014, 04:23

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by vulp » 13 Feb 2017, 01:31

nu poti sa faci sunetul sa mearga pe optic/coax?

(eu inca astept 4:4:4 :()
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 13 Feb 2017, 08:16

vulp wrote:nu poti sa faci sunetul sa mearga pe optic/coax?

(eu inca astept 4:4:4 :()
daca tot trec sunetul pe TOSLink, ma gandeam sa-l bag in ampu digital care merge 5.1
人は地獄を作った
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 13 Feb 2017, 10:53

am returnat cablul si mi-am luat banii inapoi
a vociferat putin individu si i-am cerut sa vorbesc cu sefu'
mi-a tot bagat-o pe a lui ca nu am adus si ambalajul si nu-l mai poate pune la vanzare ... dracu, l-am taiat cu foarfeca; si cum draq sa-l vinzi iar cand nu corespunde cu specificatiile - macar tacea draq din gura
人は地獄を作った
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 13 Feb 2017, 12:52

nu mai pot edita postul original
chrome subsamplig este setat la 4:2:2 nu 4:2:0 cum am scris eu initial :oops:
人は地獄を作った
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 16 Feb 2017, 23:10

dupa ceva cautari am descoperit ca-mi trebuie un cablu care asa ceva pe cutie:
Image
人は地獄を作った
User avatar
vulp
Hammer Haunt
Posts: 1459
Joined: 12 Jun 2014, 04:23

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by vulp » 16 Feb 2017, 23:32

astept cablurile cu DRM
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1566
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by sebas » 17 Feb 2017, 04:50

dump CHA
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: "this cable supports HDMI 2.0 specifications" - no, it does not!

Post by zme-ul » 17 Feb 2017, 07:58

sebas wrote:https://www.amazon.com/AudioQuest-Diamo ... B003CT08E4

De-astă îți trebuie.
puteam sa lasam mistourile pt cafenea?

eu aveam impresia ca s/h/i e "misto free zone" :roll:
人は地獄を作った
Post Reply

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests