It's CURRY TIME.
Va aud spunand, "ce om intreg la minte pune curry pe paste?!"
Dar stati putin, nu aruncati cu farfuriile in mine, pentru ca aceste paste sunt din naut. Nautul merge la fel de bine cu curry ca si carnea. Trust me.
Sheesh, acum parca nici nu-mi vine sa spun ca am folosit smantana obisnuita in loc de "heavy cream" sau lapte de cocos (gustul e numai bun, eventual cu putin zahar brun care sa ia din acreala, dar mirosul e un adevarat mindfuck cand simti curry combinat cu ceva ce aduce a ciorba de burta).
Asta e o reteta de curry rapida (pe care o folosesc si eu, cu mentiunea ca dupa ce smantana loveste tigaia eu mai adaug si cam o lingurita de Garam Masala; si folosesc o cana de passata in loc de pasta aia de rosii).
Pentru Tikka Masala folosesc asta:
"Dar eu vreau cel mai rapid curry ever, nu am chef de stat prin bucatarie!!!"
Astea de la Kaufland:
Pui sosul in tigaie si cand incepe sa fiarba versi o de-asta
si lasi sa fiarba pana a scazut cat iti place. Done.
Dupa cum am zis nautul merge cu orice tip de sos de genul, just throw it in, nu ai nevoie de orez sau altceva.
Curry-urile sunt printre cele mai dificile retete imo, din cauza multitudinii de condimente si arome care mai de care mai puternice. Mi se pare usor sa "screw up" mai ales daca experimentezi, dar mancarea indiana e prea buna sa nu incerci sa faci iar si iar.