Mehehehhe, ăsta este modul profesionist de a face paste. GGPătrunjelu' wrote: ↑7 May 2020, 14:05 Pentru o portie merge ok in tigaie, ca pui 3-4 pumni de paste (categoria penne), maxim.
Le las in strecuratoare cat timp continui in tigaie cu sosul, si cand e gata le trantesc din strecuratoare direct in sos.
Apa in care au fiert o arunc, cand incep sosul tigaia e goala.
Mancare
Re: Mancare
Re: Mancare
Mie mi se pare mai comod sa folosesc oala indiferent de cantitatea de paste. Ma rog, nu am facut niciodata doar pentru mine sau si daca mananc doar eu, tot timpul mai ramane minim o portie.
Re: Mancare
Și mie mi se pare mai comod, dar atunci când ești într-o bucătărie de restaurant de multe ori lucrezi cu aceași tigaie (sau mai multe de același tip) la diferite feluri de mâncare.
Un prieten bun de al meu este bucătar și făcea mai toate felurile de mâncare în același tip de tigaie. Indeed, in bucătărie le schimbi des pentru că ai personă dedicată la la spălat vase.
Referitor de paste, tot de la el știu că cele mai calumea sunt pastele "fresh", adică paste congelate sau ținute la o temperatură foarte mică, dar nu uscate. Nu trebuie să le ții pe foc la fel de mult ca astea uscate și se simte diferența (dacă ești mâncător de paste) dar sunt și ceva mai scumpe și nu toată lumea lucrează cu ele.
Un prieten bun de al meu este bucătar și făcea mai toate felurile de mâncare în același tip de tigaie. Indeed, in bucătărie le schimbi des pentru că ai personă dedicată la la spălat vase.
Referitor de paste, tot de la el știu că cele mai calumea sunt pastele "fresh", adică paste congelate sau ținute la o temperatură foarte mică, dar nu uscate. Nu trebuie să le ții pe foc la fel de mult ca astea uscate și se simte diferența (dacă ești mâncător de paste) dar sunt și ceva mai scumpe și nu toată lumea lucrează cu ele.
Re: Mancare
Există oameni care reușesc să facă paste exact cât mănâncă? Eu mereu fac paste cât pentru un sat întreg.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Sau un cantar de bucatarie pe la vreo 40 ron si scapi de grijile astea.
"da" - chestrony, 2016
Re: Mancare
Și să mă și fac cât un sat întreg?
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Asta fost și problema mea când m-am mutat din regatul celibatatului cu a mea ibovnică. Când stăteam la apartament aveam camarazi de casă 2 prieteni și când găteam, făceam volum mare, că ne încurajam la mâncat. Unul dintre ei este bucătar, așa că nu aveam probleme. Dacă chiar ieșea prea mult, mai chemăm alți prieteni, mâncam și beam. Acum sunt alte vremuri, durează 20 de minute să se dea comandă de pizza, asta după ce trecem de partea "îmi este foame dar parcă nu îmi este foame".
Re: Mancare
NO COVER. ALL MAN.
Re: Mancare
Eu nu-mi fac niciodată o singură porție, parcă mi-e aiurea să pierd o oră cu gătitul pentru o chestie pe care să o înfulec în 5 minute. Mai trece frate-miu pe la mine să ia la pachet și în cel mai rău caz îmi rămâne mai mult și mă scutește de gătit pe a doua zi.
REMEMBER CITADEL
Re: Mancare
Vrei să începem iar discuția aia cu sportul? Că dacă da avem nevoie de McWilliams.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Nici nu mi-o amintesc. Dar e easy fix oricum. Mancare multa, viata activa, sanatate curata.
NO COVER. ALL MAN.
Re: Mancare
La cât de des mănânc eu paste, nu prea e nevoie să fac sport doar pentru a contracara faptul că aș mânca mult. Și oricum sincer nu îmi plac pastele așa de tare. Prefer alte feluri de mâncare. Chiar voiam să zic că sosul de care zicea Pătrunjelu mai sus are foarte mult zahăr. Mai bine îți faci sosul tău că nu ia foarte mult și poți să pui cât usturoi vrea sufletul tău.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Da. Totusi nu esti sclavul sistemului daca eviti toate porcariile umplute cu zahar.
NO COVER. ALL MAN.
Re: Mancare
Nu, dar usturoi. Mult usturoi. Usturoiul face totul mai bun.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
O yea, toate sosurile de cumparat au zahar in ele. Dar si in sosul homemade pui zahar ca sa contracarezi putin acreala de la rosii, in functie de ce rosii folosesti. Ce-i drept sigur mai putin zahar ca in comert. Daca e passata la borcan, shit's sour yo. Tre zahar acolo.
Re: Mancare
Eu nu pun zahăr în sosul pentru paste............ maybe I'm doing it wrong.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Daca-ti place mai acrisor, nothing wrong. Mi se pare mai bun sa fie inspre sweet-ish side cu doar putin acrisor.
Actually prefer sa nu fie prea acra mancarea in general, cu exceptia, say, a muraturilor. E dezamagire cand gust un castravete murat mai dulceag.
Actually prefer sa nu fie prea acra mancarea in general, cu exceptia, say, a muraturilor. E dezamagire cand gust un castravete murat mai dulceag.
Last edited by Magicake on 7 May 2020, 17:19, edited 3 times in total.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
nu stiu ca nu fac sosuri dar mananc multa pasta de tomate, d-aia la borcan. mi-o pun peste multe mancaruri sau prin senvisuri. sera sau olympia de la mega. si vad ca astea 2 la ingrediente n-au zahar. mie imi plac exact asa cum sunt. probabil la sosuri e zaharul
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 35 guests