Mancare
Re: Mancare
Pulpă de porc la cuptor. Am lăsat-o două zile la marinat înainte să o gătesc și am condimentat-o cu sare, piper, usturoi granulat, boia de ardei iute, oregano, busuioc si un pic de rozmarin. Nu am porționat-o foarte bine, dar e prima oară când tranșez carne de porc.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Mancare
Neapărat cu mujdei!
Re: Mancare
Am facut file de salau in stil "fish & chips"... fara chips. Sau orice altceva din fish & chips. Adica e doar fish. Anyway. A mers cu muraturi si piure, e ok
E o reteta usoara la prajit, e greu sa faci ceva care sa strice carnea de dinauntrul invelisului. Prajesti intr-o tigaie mai adanca (bucatile de peste trebuiesc acoperite de ulei/sa pluteasca) pana cand suprafata e ok, cam 5 minute.
Quick:
1. 350ml de bere intr-un castron, am folosit o sticla de Corona. Probabil ca e diferenta cu o bere cu aroma mai puternica, try it.
2. 3 lingurite de drojdie la plic peste bere.
3. Se toarna in ploaie 250g de faina, amestecand in continuu cu un tel. Vrei ceva care curge dar e suficient de gros/lipicios incat sa stea pe peste.
4. Lasa aluatul cateva minute, pana apar bule si stii ca a inceput fermentatia.
5. Ia bucata de peste, trece-o prin aluat si apoi direct in uleiul incins.
6. Yum.
Protip: E ideal sa fie bucati mai mari de peste (nu cum am avut eu aici), fara piele, daca exista in magazin. Daca nu, cu un cutit *subtire* trebuie separata pielea de pe carne. Singura chestie care se prajeste aici e invelisul, care dupa ce se umfla se distanteaza ceva de piele. Deci s-ar putea sa ai surpriza ca pielea a devenit super soggy si gretoasa, si ti-ai stricat toata mancarea.
Protip #2: Fileul de salau din punga deluxe de la lidl nu produce rezultate prea satisfacatoare in reteta asta. E subtire, are piele, si am gasit si oase. Avoid.
Protip #3: Ajuta sa aplici usor un servetel de bucatarie pe carne inainte s-o dai prin aluat, ca sa absorbi ceva din umezeala, mai ales daca l-ai dezghetat recent.
Next time fac reteta clasica cu cartofi prajiti, piure de mazare, sos tartar si otet de malt. Otet pe care l-am incercat si acum dar nu-s sigur inca daca-mi place. E un gust destul de unic relativ la cum mancam prajeala in zona asta E the real deal tho, Sarson's adus direct din Scotia.
E o reteta usoara la prajit, e greu sa faci ceva care sa strice carnea de dinauntrul invelisului. Prajesti intr-o tigaie mai adanca (bucatile de peste trebuiesc acoperite de ulei/sa pluteasca) pana cand suprafata e ok, cam 5 minute.
Quick:
1. 350ml de bere intr-un castron, am folosit o sticla de Corona. Probabil ca e diferenta cu o bere cu aroma mai puternica, try it.
2. 3 lingurite de drojdie la plic peste bere.
3. Se toarna in ploaie 250g de faina, amestecand in continuu cu un tel. Vrei ceva care curge dar e suficient de gros/lipicios incat sa stea pe peste.
4. Lasa aluatul cateva minute, pana apar bule si stii ca a inceput fermentatia.
5. Ia bucata de peste, trece-o prin aluat si apoi direct in uleiul incins.
6. Yum.
Protip: E ideal sa fie bucati mai mari de peste (nu cum am avut eu aici), fara piele, daca exista in magazin. Daca nu, cu un cutit *subtire* trebuie separata pielea de pe carne. Singura chestie care se prajeste aici e invelisul, care dupa ce se umfla se distanteaza ceva de piele. Deci s-ar putea sa ai surpriza ca pielea a devenit super soggy si gretoasa, si ti-ai stricat toata mancarea.
Protip #2: Fileul de salau din punga deluxe de la lidl nu produce rezultate prea satisfacatoare in reteta asta. E subtire, are piele, si am gasit si oase. Avoid.
Protip #3: Ajuta sa aplici usor un servetel de bucatarie pe carne inainte s-o dai prin aluat, ca sa absorbi ceva din umezeala, mai ales daca l-ai dezghetat recent.
Next time fac reteta clasica cu cartofi prajiti, piure de mazare, sos tartar si otet de malt. Otet pe care l-am incercat si acum dar nu-s sigur inca daca-mi place. E un gust destul de unic relativ la cum mancam prajeala in zona asta E the real deal tho, Sarson's adus direct din Scotia.
Re: Mancare
Get this shit:
https://www.cora.ro/salata-de-ton-si-co ... -P-2514393
Daca imi dadea cineva si era si nitel incalzita nu mi-as fi dat seama ca e din conserva. Pacat ca e Rio Mare deci te falimenteaza daca incerci sa mananci mai des.
Pentru saraki exista salatele cu ton de la lidl, bagi o imbucatura, apoi o lacrima, treci peste.
https://www.cora.ro/salata-de-ton-si-co ... -P-2514393
Daca imi dadea cineva si era si nitel incalzita nu mi-as fi dat seama ca e din conserva. Pacat ca e Rio Mare deci te falimenteaza daca incerci sa mananci mai des.
Pentru saraki exista salatele cu ton de la lidl, bagi o imbucatura, apoi o lacrima, treci peste.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Mancare
Ton lidl + salata verde + maioneza + ceapa
e bun
e bun
Re: Mancare
18th century cooking!
Re: Mancare
Daca v-ati intrebat vreodata care a fost precursorul micului, here it is:
https://adevarul.ro/locale/resita/carna ... index.html
https://adevarul.ro/locale/resita/carna ... index.html
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
micul mi se pare asa o banalitate incat credeam ca nu are niciun precursor, el fiind precursorul la tot ce a urmat
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
S-a lansat Taco Bell in Cluj, people "love" it
https://www.google.com/maps/place/Taco+ ... 53!9m1!1b1
https://www.google.com/maps/place/Taco+ ... 53!9m1!1b1
Re: Mancare
Of, pe mine mă surprind de fiecare dată oamenii care mănâncă la fast-fooduri cu un anumit specific și au impresia că mâncarea tradițională din acea parte a lumii chiar așa e. Cică "sper că mexicanii n-au gusturi așa proaste". Oh, honey, dacă mergi la TacoBell și te aștepți la mâncare tradițională mexicană și nu la ceva căcat americanizat care e de 3 ori mai prost, I feel bad for you.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Recomand Ben & Jerry`s Chocolate Fudge Brownie. Inghetata cu bucati de brownie. E super buna. sub haagen dasz dar bestiala oricum. am luat-o de la mega, 20 de lei 500 ml
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
N-ai avea de unde sa stii asta, dar extra funny e ca toti vorbesc de Spartan si McDonald's ca si alternative, desi la 10m de Taco Bell e de ceva vreme standul Pokka cu tex-mex food (i.e. ce au taco bell si chiar mai mult)
Inca nu am incercat Taco Bell, portiile mici lasa de dorit pentru mine Pokka e bun.
Re: Mancare
daca tot vorbim de mancare mexicana in Cluj, in pauza de masa ne mai comandam de la Pablito. Chiar azi am luat de la ei. E ok, ba.
Re: Mancare
Eu n-am apucat să încerc mâncare mexicană, nu cred că avem vreun restaurant în Brașov. Îmi place foarte tare mâncarea chinezească, mai ales supa aia iute acrișoară cu tofu e nebunie.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
These are p great.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
Re: Mancare
Eu nu pot sa le mananc pentru ca sunt taranul ala care mananca halva doar cu paine.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Alea din poze nu s de fapt halvitze?
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
Nu, este halva. Dar la cum te simt, si tu mananci cu paine. Right?
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
De halva cu paine n am auzit in viata mea. Eu in schimb am mancat toata viata paste cu paine pana in ultimii ani cand am renuntat la paine in afara de senvisuri
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Who is online
Users browsing this forum: Google [Bot] and 44 guests