LEVEL - 20 de ani!

Artefacte de pe vechiul site si forum - poze, threaduri, citate, conversatii etc. Acceptam donatii.
User avatar
Stokkolm
Hammer Haunt
Posts: 2151
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Stokkolm » 4 Sep 2017, 13:32

Trebuie sa reconosc ca la origini am fost un fan PC Games. Aveau articolele organizate mai fain, continitul CD-ului era mai bogat. Nu aveau joc full, dar mi se pare ca nici Level nu avea pe atunci. Asta era prin 2001-2002. A fost numarul de noiembrie 2003 cu UFO Aftermath pe coperta cand am inceput sa cumpar revista lunar. Apoi prin 2004 ceva ciudat s-a intamplat, incepeam sa merg la internet cafe nu doar ca sa ma joc, ci ca sa intru pe forum.
juve3332 wrote:Coupe du Monde '98, una dintre cele mai efervescente veri ale imaginarului meu adolescentin.
Shit. Aveam doar vreo 10 ani pe atunci, dar nici o eveniment fotbalistic nu s-a mai arpopiat de experienta acelui moment.
they connected my ribs the wrong way and they short-circuit for you
User avatar
tnt
Headless Kamikaze
Posts: 344
Joined: 28 Aug 2015, 18:12
Location: Shanghai

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by tnt » 4 Sep 2017, 16:35

Imi amintesc forumul level in 1999, topics de genul Unreal Tournament vs Quake 3 unde, in lipsa totala de argumente, se lasa imediat cu amenintari si injuraturi scrise in cel mai analfabet mod posibil, ad-hominem la nivel de mIRC.
Nici eu nu pot sa ma laud prea mult, avand in vedere ca primul meu topic deschis a fost ceva de genul 'Este Baldur's Gate 2 cel mai bun joc ever sau vom avea in viitor parte de unul mai bun?' (de fapt, daca stau sa ma gandesc acum, fara sa vreau I kinda hit bull's eye) urmat de "Cum va stergeti la cur?"... si acum folosesc o metoda descrisa intr-unul din raspunsuri.

Cat despre revista, cumparam si Level si Xtreme PC (PC Gaming inainte de asta) si PC Games. Faceam foamea in liceu ca sa mi le permit. M-am atasat de Level cel mai mult pt ca acoperisera ei Heroes 3 in detaliu, atat in preview cat si in review, au pus demo pe un CD (era harta dead and buried) pe care l-am jucat vreo 3 luni pana mi-am luat jocul, si ii dadusera si nota foarte mare, in linie cu asteptarile mele 8-)
User avatar
juve3332
Pig Cop
Posts: 928
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by juve3332 » 5 Sep 2017, 09:44

Cred ca forumul a debutat prin 2000-2001. De altfel, Quake 3 si UT au aparut de-abia in toamna 2000. Mi-am facut cont in iulie-august 2001 pentru ca nu mai suportam sa-i vad pe baietii care nu jucasera "alea vechi" si m-am bagat la sfada. M-am imprietenit cu Metal Messiah si certam acolo la ei. Dupa aia, mi-a trimis Broken Sword 1 ars pe doua cd-uri prin posta. Full, nene.

Mda, ca un fel de aparte: si pentru mine Coupe du Monde a fost cel mai misto turneu final. Pe cel precedent, din America, nu l-am putut urmari cum trebuie: am fost plecat o perioada din Craiova, meciurile erau la ore imposibile si eu eram mai mic si aveam nevoie de somn ca sa cresc (ptiuu, ete ce mare m-am facut). In fine, imi amintesc cum urmarea meciurile Romaniei noaptea cu ai mei in fata televizorului, dar pe celelalte le vedeam in reluare sau rezumat pe un televizor alb-negru. In 98 m-am putut bucura pe deplin de fiecare partida. Si mai aveam si albumul cu autocolante de completat si CD-ul cu jocul pe Chumbawamba (sau cum naiba ii zicea :))).
User avatar
Cristan
Hammer Haunt
Posts: 1280
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Cristan » 5 Sep 2017, 12:05

Eu am descoperit Level în 99 şi o lungă perioadă de timp a fost singura mea legătură cu jocurile. Nu aveam calculator decât de un an - un biet 486 - timp în care singurele jocuri cu care am avut contact au fost cele pe care le găseam ocazional pe la câte un coleg. Prieteni cu care să discut despre jocuri, însă, n-am avut niciodată (valabil până în ziua de azi, cu excepţia câte unuia pasionat exclusiv de 1-2 jocuri, gen Total War).

Level mi-a deschis un întreg orizont de posibilităţi şi l-am cumpărat de atunci neîntrerupt, lună de lună, fără să mai ratez vreun număr, chiar şi în perioadele în care am stat fără calculator. Abonament nu am avut niciodată - nu aveam încredere în livrarea prin poştă; îmi plăcea să mi-o cumpăr singur*, iar uitatul la tarabe în aşteptarea revistei făcea parte din ritualul lunar.

Aşa cum văd că au experimentat şi alţii, am descoperit o bună parte din lumea jocurilor datorită Level, îmi plăcea să citesc despre toate titlurile alea de care nu auzisem niciodată şi să îmi imaginez o lume întreagă de experienţe plecând de la un singur screenshot. Chiar şi în zilele noastre mai cumpăr câte un joc de pe gog.com doar pentru că am citit odată, demult, despre el în Level (cum ar fi de exemplu Blackmoon Chronicles sau Expendable).

Nu am încercat să mă apropii prea tare de revistă. Am scris de câteva ori la chatroom şi cred că m-au şi publicat de vreo două ori (într-una dintre ele îl avertizam pe K'shu că o emisiune din jocuri de la TV i-a preluat bucăţi din review-ul la Theocracy - s-a amuzat că-l copiază TVR- ul :) ). La Level Fan Camp nu am fost că nu aveam calculator, dar îmi plăcea să mă gândesc ce mişto trebuie să fie. Am fost în schimb la aniversarea de 10 ani în Club Fire şi l-am cunoscut pe K'shu. Iar pe forum am intrat rar, deşi aveam cont încă de pe la începuturi, din 2002. Am postat de câteva ori şi au ras unii de prostiile mele (încercăm odată să fac o paralelă între Warcraft 3 şi Heroes of Might & Magic IV) şi de atunci n-am mai postat multă vreme :) De-abia de prin 2009, de când cu coperţile cititorilor, am început din nou.

Iar cum jocurile pe calculator au reprezentat singurul hobby neîntrerupt din copilărie până azi, tot aşa şi revista Level reprezintă un fir direct cu copilăria mea. De aceea, chiar şi mai târziu (deja înainte de aniversarea de 10 ani a revistei), când eram "om mare" şi cu responsabilităţi, când găseam şi alte surse de informaţii (de multe ori mai bune, sau măcar diferite) şi revista deja nu mi se mai adresa, am continuat să o cumpăr şi să îmi pese în continuare.

Nu pot să închei decât cu un citat care mi-a rămas în minte şi mi-l reamintesc periodic când mă mai apucă nostalgia. Nu sunt de acord cu părerea des întâlnită cum că acum nu se mai fac jocuri bune ca înainte, dar afirmaţia asta de mai jos e valabilă:

"Generaţia noastră a fost una dintre cele mai norocoase, aş putea spune. Am asistat la naşterea unei noi forme de divertisment, am crescut şi evoluat odată cu ea. Câteodată mă gândesc cu milă la cei ce or să vină şi care, după cum decurge piaţa în acest moment, vor avea parte doar de nişte jocuri seci, dar cu o grafică bestială. Nu vreau totuşi să mă hazardez, viitorul este plin de neprevăzut şi s-ar putea să ne pregătească nenumărate surprize chiar şi nouă, veteranilor de pe fronturile Game World-ului" (Claude, Review Special Warcraft II, pg. 71, octombrie 1999)

*Funny story: erau odată două chioşcuri de la care cumpăram revista, unul lângă altul. La un moment dat, când tocmai apăruse un număr, am cumpărat revista de la primul dintre ele, pe direcţia mea de mers. Când am trecut pe lângă al doilea, vânzătoarea de acolo m-a văzut şi a început să strige în gura mare la mine, mahala-style, că de ce n-am cumpărat de la ea. Ei bine, nu ştiu dacă ea îşi închipuia că glumeşte sau era pe bune, dar de atunci nici n-am mai cumpărat vreodată ceva de la ea (da, există şi acum). Ba de multe ori îmi luam revista de la celălalt chioşc şi mergeam ostentativ pe lângă ea, încet şi uitându-mă înainte, indiferent. Fun times.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Daenvgiell
Space Invader
Posts: 3
Joined: 16 Mar 2016, 08:27

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Daenvgiell » 5 Sep 2017, 14:58

La multi ani LEVEL in primul rand!

Imi aduc aminte cat de fericit eram cand vedeam revista in vitrina chioscurilor, am strans si eu zeci de reviste cu jocuri, tatal meu este de vina! Aveam 6 ani cand s-a lansat revista si el o cumpara, se juca dar nu foarte mult. In schimb eu de mic rupeam tot ce prindeam :)). Nu mai tin minte cand am avut primul contact cu revista, dar oricum a fost inainte de 2000. Din acest motiv pot spune ca am avut o copilarie mai frumoasa datorita revistei si le multumesc celor care s-au ocupat de ea!

In 2004 Level a lansat o revista speciala pentru mine, revista continea jocul care mi-a marcat copilaria si ma face atat de sensibil cand aud sau vad ceva despre "Gothic". Am cumparat revista, am instalat jocul, mi se vedea totul in ceata, aveam un pentium III destul de slabut si am renuntat la joc in primele 10 minute. Chiar imi spuneam ca in luna respectiva LEVEL a dat un joc nasol, am bagat CD-urile in plic si am jucat altceva. 2 ani mai tarziu insa, cand m-am dus sa recuperez vreo 10 CD-uri LEVEL de la un vecin care nu mai venea cu ele, am descoperit cat de fain era Gothic-ul, era deja in templul lui Sleeper, blindat cu o gramada de armuri si arme. ( cunoscatorii stiu ).

Ma opresc aici, am multe amintiri legate de jocurile din revista, Doamne ajuta sa mai vedem vreo 500 de numere :))
Never Say Never
User avatar
D12fan
Zergling
Posts: 191
Joined: 7 Mar 2014, 21:26
Location: Cluj-Napoca

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by D12fan » 5 Sep 2017, 23:18

Cam pe la inceputul anilor 2000 am inceput si eu colectionarea revistei (daca nu mai devreme...). Mitza, Mike, Wild Snake, BogdanS, Marius Ghinea (ce pacat ca a plecat si el...), Locke, Koniec, CioLAN, etc. Good times...
Image

Image
User avatar
Bogdan
Zergling
Posts: 188
Joined: 2 Mar 2014, 18:35

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Bogdan » 6 Sep 2017, 17:44

Multa vreme nu am avut un calculator in pas cu vremurile, asa ca in anii de inceput, Level-ul si cu mine eram in sfere diferite. Mai precis, primul calculator al meu a fost un 386, cu ecran monocrom Amber (portocaliu-negru). L-am primit in '97, cand am inceput sa fac informatica la scoala, in clasa a 7-a. Era ok pentru Pascal si QBasic, dar in materie de jocuri, eram cu un deceniu in urma fata de ce jucau unii din colegii mei. Chiar si asa, m-am distrat de minune cu Prince of Persia, LHX Attack Chopper, Stunts, sau Acoolade Grand Prix. Cel mai bun gaming buddy era unchiul meu (era doar cu 2 ani mai mic decat taica-meu, deci propper uncle). El lucra in 3 schimburi la o fabrica de textile, iar in tura de noapte putea sa se joace pe un PC-ul la fel de invechit ca si al meu. La fiecare family gathering faceam schimburi de dischete si povesti. Fun times.

Apoi, prin 2000, la liceu, ai mei au facut un efort financiar si mi-au cumparat un Pentium 1 166 Mhz, care era cu doar vreo 5 ani in urma vremurilor. Pe ala am invatat C++ Builder si Fox Pro, dar am si jucat la greu titluri de care imi aduc aminte cu placere. Tomb Raider 1 si 2 (3-ul deja mergea prea prost), GTA 1 (ce l-as juca si azi, daca ar avea un save feature decent), Starcraft BW, Age Of Empires, Commandos. Aveam hard-ul de doar 1 GB, deci pe langa jocuri, nu prea incapea mare lucru. Colectia de muzica avea doar vreo 40 de MP3-uri din cauza asta. De asemenea nu aveam CD-ROM, asa ca daca doream sa copiez ceva mai consistent, inveleam hard-ul intr-un prosop, si mergeam cu el la acasa la colegul de banca, si ne foloseam de PC-ul lui pentru transfer. Din perioada liceului tin minte un episod in care colegii mei care aveau calculatoare mai bune au facut cheta ca sa cumpere un numar Level care avea ca joc full Gorky 17.

Personal, am inceput sa cumpar revista in 2005, cand eram la facultate si aveam pentru prima oara un PC modern, precum si o bursa din care imi permiteam sa cheltuiesc pentru mici placeri. Primul numar pe care l-am cumparat a fost cel cu joc full The Suffering. Il vazusem mai devreme la o emisiune TV si m-a intrigat. Ramane, pana in ziua de azi unul din putinele jocuri horror pe care le-am terminat. De atunci am luat aproape toate numerele pana cand s-a inchis pravalia. In timp, Level a devenit un fel de "confort read", o constanta in viata mea, pe masura ce multe alte lucruri s-au schimbat. Citeam cu placere cam toate review-urile, chiar daca nu jucam aproape nimic din ce era prezentat in revista. Jocurile full erau asezate intr-o stiva tot mai mare, fara sa fie in general instalate. Au fost si cateva exceptii notabile. De exemplu, GT Legends m-a facut sa indragesc toate titlurile SimBim, evident ajutat de articolele detaliate si pasionate scrise de Marius Ghinea. Review-ul lui CioLAN la Blood Bowl, m-a facut sa cumpar si sa pun efort in a invata acest joc complex dar minunat. Liga de BB organizata pe vechiul forum nu a avut viata foarte lunga, dar cele cateva saptamani in care a rulat au fost extraordinare. De asemenea, Level m-a introdus in lumea board game-urilor si m-a determinat sa ma avant cu pasi mici in universurile D&D sau Warhammer 40K.
Si sa nu uit de Guild Wars, pe care Level l-a avut ca insert premium prin 2008 (atat vanilla cat si expandalone-ul Factions, pret 30 RON fiecare). 1200 de ore din viata mea s-au dus in acel joc.

Pentru toate lucrurile astea si momentele frumoase din perioada in care am coexistat, multumesc, Level!
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3156
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by zme-ul » 9 Sep 2017, 19:47

Image
人は地獄を作った
User avatar
stef
Pig Cop
Posts: 729
Joined: 6 Mar 2014, 11:40
Location: Bucuresti

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by stef » 15 Sep 2017, 10:23

Prima mea revista Level a fost numarul din Octombrie 2003, cu SW: Jedi Academy pe coperta. Multe alte numere le-am rasfoit de la un coleg de liceu, pentru ca avea o colectie destul de mare fiind fan al revistei. Imi aduc aminte ca imprumutam de la el si citeam acasa preview-urile si review-urile jocurilor care imi placeau si vroiam sa le am, plus ca aflam si de alte titluri interesante. Nice memories.

Offtopic: poza cu individul de mai sus nu se potriveste cu acest topic. Zmeule, ai stricat topicul cu poza, puteai si tu sa o pui intr-un spoiler ceva, sau sa o ascunzi :roll:
Image
User avatar
Cristan
Hammer Haunt
Posts: 1280
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Cristan » 15 Sep 2017, 10:36

Cred ca merita sa adaug si aici linkul catre pagina cu reviste, aveti lista si copertile tuturor numerelor:
app.php/page/arhiva-reviste.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1305
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by sebas » 15 Sep 2017, 14:23

Pagina aia este absolut superbă!
Image
Taar
Headcrab
Posts: 53
Joined: 30 Jan 2016, 12:41

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Taar » 15 Sep 2017, 17:18

Stai. Dec-ian 2014? Black Flag pe coperta? Cum plm ca ma jur - nu am vazut nimic la chioscuri. In afara de revelatia asta...imi lipsesc primele 65 de numere. Poate candva...le voi avea. Poate. Desi nu cred. Pacat.
The Crusade calls, Deus vult!
User avatar
ola small dickie
Cyberdemon
Posts: 7951
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by ola small dickie » 15 Sep 2017, 17:20

:(
http://cu-mausul-in-lanul-de-secara.blogspot.ro/

Toto, aici nu pare sa fie Constanta.
User avatar
Cristan
Hammer Haunt
Posts: 1280
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by Cristan » 15 Sep 2017, 18:21

Taar wrote:Stai. Dec-ian 2014? Black Flag pe coperta? Cum plm ca ma jur - nu am vazut nimic la chioscuri.
Numarul ala n-a mai apucat sa apara la chioscuri. Doar coperta pe forum, ca preview. (Si articolul despre Black Flag a aparut la un moment dat pe site-ul N2, daca ala te interesa)
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 2187
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by marvas » 17 Sep 2017, 18:38

de cand a pus Cristan link-ul de mai sus inspre revistele vechi scanate, mai stau seara si "rasfoiesc" pe scribd vechile numere.
Astfel am constatat cata NEDREPTATE i s-a facut jocului meu de suflet, Broken Sword 2, cand a fost prezentat in paginile revistei in '97.

1. Inca de pe coperta au dat-o in bara. Au reusit sa poceasca numele jocului.

Image

2. Articolul incepe la pagina 14 si continutul sau e un mare SPOILER de la inceput pana la sfarsit. Nu e un review, e doar prezentarea unei scene din joc, cut tot cu rezolvari de puzzle-uri.

3. Informatia nu e corecta, jocul nu incepe in portul din Marsilia, ci in casa profesorului Oubier din Paris. Asta ma face sa cred ca cel care a scris articolul a jucat un demo sau ceva de genul.

Image

4. Jocul primeste nota 7 din 10, fara prea multe argumentari, chiar daca articolul indica altceva. Ba si mai ciudat, o sa gasim jocul la finalul revistei sub un alt nume la sectiunea de Jocurile anului.

5. La finalul revistei sunt prezentate cele mai bune jocuri din 1997. Aici regasim jocul sub numele lui german, "Baphomets Fluch 2". Se face referire si la primul joc din serie "Baphomets Fluch", dar nici o referire la faptul ca cu cateva pagini in urma ESTE UN REVIEW FMM!. Imi da impresia ca cel care a facut topul jocurilor nu prea avea habar despre ce e vorba si ca le-a luat de pe ceva site.

Image

IMI VREAU BANII INAPOI!

Dar e usor de trecut cu vederea avand in vedere ca LEVEL s-a revansat in 2004 cand am primit ambele jocuri full, fiecare cu cate un review excelent scris.
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1305
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by sebas » 17 Sep 2017, 21:48

Păi dacă te uiți câte reviewuri a trebuit să scrie Mr. President în numărul respectiv cred că e ușor de înțeles de ce. :lol:
Image
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 2187
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by marvas » 1 Oct 2017, 15:26

eu in continuare rasfoiesc revistele vechi de pe scribd (nimic ciudat!) si ma sacaie unele lucruri din trecut. Cum ar fi toate subtitlurile care incep cu "Iată":

Image

Image

Image

Image

Image


Si engleza lui Wild Snake:

Image

Image

Image

Image
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 3305
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by DarthZombie » 1 Oct 2017, 16:15

Cati nervi mi-a provocat review-ul la Quake 3, de ce a trebuit sa-mi aduci aminte de aceasta pata neagra din istoria Level, marvas?!
User avatar
juve3332
Pig Cop
Posts: 928
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by juve3332 » 2 Oct 2017, 12:32

Ala e un preview (ma rog, first look) care a aparut printr-un martie 99 parca, cand aveam sau eram pe cale sa avem acel beta cu harta tzopaitoare. Recenziile de la Q3 si UT care au venit prin iarna urmatoare au fost parca destul de ok, raportate la nivelul de scriitura de atunci.

Bine, ma, marvas, si articolul meu despre BS1 nu ti-a placut? De cine au fost scrise cele doua mici retro-recenzii cand a dat Level jocurile? Nu imi mai amintesc. Daca imi fac timp, scriu ceva si despre Broken Sword 2 la inceputul anului viitor. Desi cel mai mult imi place sa-l joc undeva prin iulie-august.
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 2187
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: LEVEL - 20 de ani!

Post by marvas » 2 Oct 2017, 12:42

Da' cum sa nu imi placa? Astept 2-ul.
Mitza a scris prima micro-recenzie de care zici si Sebah pe a doua. Aici n-am nimic de reprosat.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest