Retro: Beyond Good & Evil (PC)

Recenzii sau articole care abordează un anumit subiect legat de games/media/hardware/lifestyle, scrise de către userii forumului.
Post Reply
uniflo
Space Invader
Posts: 5
Joined: 23 Mar 2016, 23:45

Retro: Beyond Good & Evil (PC)

Post by uniflo »

Ma uitam seara pe Facebook, acum cateva saptamani, si am vazut o postare care facea reclama la un val de reduceri pe GOG.com. Am decis sa ma uit, din curiozitate. Jocurile se vindeau astfel: se ofereau, de exemplu, 25 de copii ale unui joc la pret redus si, dupa ce se epuizau, se oferea alt joc si tot asa. Jocurile se vindeau intr-una, si la un moment dat apare un joc despre care auzisem numai lucruri bune. Mi-am scos cardul, si dupa cateva secunde jocul astepta sa fie descarcat si instalat. Este vorba despre Beyond Good & Evil.

BG&E a fost lansat pe PC, GameCube, PS2 si XBOX in 2003 si a fost realizat de Ubisoft. Norocul meu este ca jocul e vechi, deoarece este unul dintre putinele jocuri care ruleaza bine pe laptop-ul meu Dell (da, laptop-ul nu este de gaming, am un PC de gaming care trebuie terminat). Este un joc "action-adventure" care, desi nu a fost un succes comercial, a fost apreciat de multa lume. A fost atat de apreciat, incat in 2011 a primit o varianta remasterizata pentru Xbox 360 si PS3, disponibila de pe magazinele respective SI al doilea joc in ce ar trebui sa fie o trilogie a fost anuntat in 2008 si va fi disponibil pentru PC, PS4, Xbox One si Wii U, conform paginii Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_Go ... me)#Sequel).

Jocul incepe cu un anunt la postul TV de stiri al planetei Hillys care anunta un atac al unei specii de extraterestri, numita DomZ. Protagonista in varsta de 20 de ani, Jade, locuieste intr-un far pe o insula de pe planeta, unde are grija de copii orfani alaturi de unchiul sau Pey'j, care este pe jumatate om, pe jumatate porc. Singurul mod de aparare a cetatenilor de pe Hillys impotriva exraterestrilor DomZ este armata, Sectiunile Alfa, dar acestia de fapt sunt aliatii DomZ. Jade este recrutata in reteaua IRIS, un grup de rezistenta ce vor sa dovedeasca aliatia intre Sectiunile Alfa si DomZ, si astfel pornesti intr-o aventura incintanta pentru a-ti salva planeta.

Beyond Good & Evil este, in esenta, un frate al jocului "The Legend of Zelda: Wind Waker". Navighezi suprafata planetei (in majoritate apa) si participi la curse cu un hovercraft. Atat portiunile acvatice, cat si cele de pe sol sunt prezentate intr-o perspectiva third-person, insa poti sa schimbi perspectiva de la third la first-person cand controlezi hovercraft-ul. Jade se poate apara si poate ataca folosindu-si batul Dai-Jo pentru atacuri la apropiere si discuri de lumina pentru atacuri de la departare. Un alt element important al jocului este camera. Folosind camera, poti face poze la diferitele creaturi de pe Hillys si le poti trimite la institutul de cercetare pentru inventarul fotografic al speciilor, astfel primind bani. Poti si sa scanezi mediul inconjurator pentru informatii suplimentare, ca in Metroid Prime de pe GameCube si Wii.

Desi combina diferite moduri de joc si se inspira din cateva jocuri faimoase precum Metroid Prime sau Tomb Raider, fapt ce putea distruge jocul, Beyond Good & Evil chiar se descurca bine, implementand toate modurile de joc fara problema. Secventele de furisare si puzzle-urile sunt bine planificate, iar insotitorii (Pey'j sau Dublu-H, un agent al retelei IRIS) nu mi-au dat niciodata batai de cap.

Un alt forte al jocului celor de la Ubisoft este coloana sonora. Stilul muzical variaza de la reggae la electronica. Ca sa va dau un exemplu, intr-un bar din joc (care dubleaza ca sediul IRIS), cantecul de acolo are refrenul "E doar propaganda!", iar intr-un mini-joc, cantecul iti spune ca trebuie sa fii "El Mehor", adica "cel mai bun", spus pe Spaniola. Voice acting-ul e foarte bun pentru un joc vechi de 13 ani, vocile potrivindu-se perfect personajelor. Cel mai mult mi-a placut interpretul vocii lui Pey'j. David Gasman adauga un "acel ceva" personajului care il face sa fie plin de amuzament si de incapatanare.

Unul dintre, sau daca nu, chiar cel mai mare avantaj al jocului este grafica: arata foarte impresionant pe vremea aceea, si inca arata impresionant in zilele de azi, mai ales daca ai varianta HD pentru PS3 sau X360. Arata bine si pe Dell-ul meu cu placa grafica Intel de cartof, chiar daca ruleaza la setari grafice destul de jalnice. Spre fericirea celor cu PC-uri dedicate gaming-ului, nu veti avea nici o problema ruland jocul cu toate setarile pe "High" sau "Very High).

Despre poveste nu o sa va spun mai multe, deoarece nu vreau sa va stric surpriza oferita de finalul jocului. Spun acest lucru deoarece am avut ghinionul de a citi un spoiler pentru finalul jocului si nu vreau ca o persoana care vrea sa termine jocul sa pateasca la fel. Insa, acel final deschis a ramas la fel timp de 13 ani, iar fanii inca asteapta un succesor al acestui joc minunat. Pana apare Beyond Good & Evil 2, mai aveti timp sa jucati primul joc in ce ar fi trebuit sa fie o trilogie, mai ales considerand ca este "scurt" in comparatie cu unele jocuri mai noi - are "doar" 12 ore. Hai odata, Michel Anchel, Rayman poate astepta!

TRAILER BEYOND GOOD & EVIL: https://www.youtube.com/watch?v=sBO0RgR1H4w

Sper ca v-a placut prezentarea mea a jocului si ca ii veti da o sansa cat mai curand :D .
Post Reply

Return to “Articolele comunității”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests