Mancare
Re: Mancare
Pfff, m-ai pierdut la cuburile Maggi. Cum naiba folosesti asa ceva, mai ales daca te pasioneaza bucatareala?
Re: Mancare
Exact la fel fac dar eu mai pun si ceva proteina gen piept de curcan taiat cuburi sau chiar carne de porc (muschi nu chestii super grase)Pătrunjelu' wrote: ↑1 Nov 2019, 18:49 Mancare de cartofi cu resurse putine:
Calesti o ceapa medie tocata marunt pana incepe sa prinda culoare maronie.
Adaugi ~1kg de cartofi taiati in bucati mai mici.
Mai adaugi vreo 4 linguri de rosii tocate sau passata si acoperi cartofii cu apa (ar trebui sa fie ~1l de apa).
Treci 2 catei de usturoi mai maricei prin presa de usturoi si le dai drumul in oala.
Cand incepe sa dea in clocot pui 2 cuburi de maggi supa de pui sau echivalent.
Amesteci din cand in cand si catre final presari niste marar pentru extra aroma. N-ar trebui sa mai fie nevoie de extra condimente pentru ca au destul cuburile, cat timp sunt 2 cuburi la 1l de apa/1kg de cartofi sau mai putin.
Daca nu amesteci cu super grija, ar trebui sa se rupa bucati din cartofi si sa ingroase sosul. Daca nu se intampla asta si cartofii sunt 100% fierti, zdrobeste cativa cartofi si ingroasa-l "de mana".
Fierbi pana scade suficient de mult.
Very tasty.
Daca adaugi porc si vita (de preferat vitel) niste morcovi deja o dai in Bograci
Last edited by MC on 1 Nov 2019, 19:40, edited 1 time in total.
Re: Mancare
@juve
It just works si sunt effort-free, 2 cuburi la 1l de lichid iese cam mereu perfect condimentat si toate cele. Dar inteleg de unde vii. Imi tot zic ca o sa stochez niste supa de pui "ca la carte" pentru gatit dar mereu apare altceva.
Singura grija legata de cuburi pe care o am e referitor la cat de (ne)sanatoase sunt, ca in privinta procedeului de gatit nu-s prea elitist: cat timp gustul e bun, anything goes.
It just works si sunt effort-free, 2 cuburi la 1l de lichid iese cam mereu perfect condimentat si toate cele. Dar inteleg de unde vii. Imi tot zic ca o sa stochez niste supa de pui "ca la carte" pentru gatit dar mereu apare altceva.
Singura grija legata de cuburi pe care o am e referitor la cat de (ne)sanatoase sunt, ca in privinta procedeului de gatit nu-s prea elitist: cat timp gustul e bun, anything goes.
Re: Mancare
Lasand la o parte ca nu sunt foarte sanatoase (parca au o groaza de sare, pe langa eventuale E-uri), dar mi se pare ca dau acelasi gust (si puternic!) tuturor mancarurilor in care le adaugi. Nu voiam sa-ti scad puncte la rafinament, ziceam doar ca duc la o nivelare a gusturilor diverselor feluri, le aduc cumva la un acelasi numitor.
Re: Mancare
Zici bine referitor la gust, chiar are o aroma specifica pe care o observi in toate mancarurile (in unele mai mult ca in altele).
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
mama cand eram mic bubuiam cu plicu de vegeta sau knorr. dupa ce ca maicamea punea in mancare imi mai puneam si eu in farfurie dupa ce imi era servita
si sa ne aducem aminte de perioada cand toate geamurile din romania s-au umplut de abtibilduri cu maggie. ca era nu stiu ce concurs
si sa ne aducem aminte de perioada cand toate geamurile din romania s-au umplut de abtibilduri cu maggie. ca era nu stiu ce concurs
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
La fel, mancam si singure cuburile alea. Doar ca la mine bunica era mare fan.
Re: Mancare
Prea tari video-urile ei Pacat ca nu mai posteaza.
Re: Mancare
Fara Maggi de data asta
File de cod cu [unt, pesmet (panko), portocala, nuca].
Mai mult experiment pentru ca habar n-aveam ce fel de garnitura ar merge aici. E ciudat sa-ti miroasa felul principal a desert dar nu-mi displace neaparat. Cred ca majoritatea ar ridica din sprancene la ideea de a manca peste cu portocala si nuca.
Reteta din: https://www.amazon.co.uk/Dairy-Book-Fam ... 0852233507
Sau de aici: http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-0m2160.html
File de cod cu [unt, pesmet (panko), portocala, nuca].
Mai mult experiment pentru ca habar n-aveam ce fel de garnitura ar merge aici. E ciudat sa-ti miroasa felul principal a desert dar nu-mi displace neaparat. Cred ca majoritatea ar ridica din sprancene la ideea de a manca peste cu portocala si nuca.
Reteta din: https://www.amazon.co.uk/Dairy-Book-Fam ... 0852233507
Sau de aici: http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-0m2160.html
Re: Mancare
Cu siguranță nu-s de mine combinatiile astea
Re: Mancare
In bucataria ardeleana se obisnuieste destul de des sa pui fructe in mancare sau sa ai feluri principale dulci. Interesanta reteta, recunosc ca n-am incercat cod cu portocala, dar arata foarte bine rezultatul. Oh well, cred ca a venit momentul pentru prima mancare de gutui pe toamna asta.
Re: Mancare
Sunt din ardeal si sa aud asta e noutate pentru mine Stiam ca e ceva supa rece facuta vara din fructe (reteta ungureasca), dar cam atat.
Re: Mancare
Am vrut mereu sa incerc supa frantuzeasca de ceapa. Here it is, cu tot ce trebuie. Cred ca se incadreaza si asta la feluri principale dulci (ma rog, dulcegi) Super usor de facut si foarte diferita de orice alta supa pe care am incercat-o.
Protip: poti sa lasi focul pe low/medium-low chiar daca asa stai mai mult timp cu ochii pe cratita. Mai bine sa nu risti sa arzi ceapa in vreun fel. Cu un medium-low-ish la mine a stat pe foc cam o ora si ceva. De fapt asta e cam sfatul cel mai util pe care-l pot da din "vasta" mea experienta, incepe cu focul pe o treapta joasa si doar daca nu se intampla ce vrei creste temperatura. Easy cooking ftw. Singurele cazuri unde asta nu se aplica la care ma pot gandi e cand vrei sa prajesti rapid bucati de carne la suprafata fara sa iasa lichid din ele (e.g. pentru curry sau beef steak).
Inainte de expansionul cu mega paine coapta cu Comté (care e cea mai buna branza din lume btw):
Dupa expansionul cu mega paine coapta cu Comté (care e cea mai buna branza din lume btw):
Rahatul a fost bani gheata.
Protip: poti sa lasi focul pe low/medium-low chiar daca asa stai mai mult timp cu ochii pe cratita. Mai bine sa nu risti sa arzi ceapa in vreun fel. Cu un medium-low-ish la mine a stat pe foc cam o ora si ceva. De fapt asta e cam sfatul cel mai util pe care-l pot da din "vasta" mea experienta, incepe cu focul pe o treapta joasa si doar daca nu se intampla ce vrei creste temperatura. Easy cooking ftw. Singurele cazuri unde asta nu se aplica la care ma pot gandi e cand vrei sa prajesti rapid bucati de carne la suprafata fara sa iasa lichid din ele (e.g. pentru curry sau beef steak).
Inainte de expansionul cu mega paine coapta cu Comté (care e cea mai buna branza din lume btw):
Dupa expansionul cu mega paine coapta cu Comté (care e cea mai buna branza din lume btw):
Rahatul a fost bani gheata.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Patrunjelu (cred ca trebuia sa ne dam seama dupa nume) gateste mai des ca nevastamea.
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
Momentan am timp si s-a intamplat sa am si extra chef In viitorul apropiat nu o sa am atat de mult timp.
Re: Mancare
Ma uimeste. Da, intr-adevar, influentele dulci sunt in majoritate unguresti. Visinele, merele, gutuile, prunele sunt folosite in mod frecvent la prepararea sosurilor si chiar bucati in combinatie cu carnea in felurile principale de mancare. Iarasi, stiu ca gombotii nu se mananca neaparat ca desert, ci foarte bine ca fel doi. Supa de visine e destul de faimoasa. Etc.Pătrunjelu' wrote: ↑2 Nov 2019, 23:13 Sunt din ardeal si sa aud asta e noutate pentru mine Stiam ca e ceva supa rece facuta vara din fructe (reteta ungureasca), dar cam atat.
Hm, e bun Comte-ul intr-adevar. Si mie imi place cam cel mai mult de pe paleta asta de branzeturi (Beaufort et al.).
Re: Mancare
Probabil din cauza mediului in care am crescut, familia imediata nu e tocmai axata pe o dieta diversificata sau interes mai extins in mancaruri E de fapt la polul opus, un set de bunici a murit recent din cauza problemelor cauzate de dieta (compusa in principal din mezeluri cu paine), dar asta-i o alta poveste. It's just me and the internet on this gastronomy trip.
O sa ajung cu "research-ul" si la gastronomia romaneasca in general, one day. Un goal pe termen scurt e sa invat sa fac toate preparatele specifice sarbatorilor (pentru ca-s cele mai importante, right?)
O sa ajung cu "research-ul" si la gastronomia romaneasca in general, one day. Un goal pe termen scurt e sa invat sa fac toate preparatele specifice sarbatorilor (pentru ca-s cele mai importante, right?)
Re: Mancare
Imi pare rau.
Mancarurile de sarbatori sunt si unele dintre cele mai gustoase de pe la noi, asa ca da, merita. Fac de cativa ani salata boeuf (care nu e dificil de facut per se, dar care reuseste sa le iasa prost la trei sferturi din romani) si mai nou am inceput si cu drob de miel. La sarmale nu ma incumet fiindca nici maica-mea nu e maestra, asa ca nu prea am de unde sa invat.
Mancarurile de sarbatori sunt si unele dintre cele mai gustoase de pe la noi, asa ca da, merita. Fac de cativa ani salata boeuf (care nu e dificil de facut per se, dar care reuseste sa le iasa prost la trei sferturi din romani) si mai nou am inceput si cu drob de miel. La sarmale nu ma incumet fiindca nici maica-mea nu e maestra, asa ca nu prea am de unde sa invat.
Re: Mancare
Sarmale am facut dupa reteta lui Laura Laurentiu https://www.lauralaurentiu.ro/retete-cu ... urata.html
Ies bune, partea cea mai dificila e infasuratul dar partea buna e ca si daca o dai in bara acolo, mancarea tot buna e. Cumpara si cartea ei,eventual construieste un altar, e bucatareasa de bucatareasa si femeie strasnica
Chiar, salata boeuf nu am facut niciodata desi e printre preferate. O sa incerc soon.
In other news: momentul ala cand deschizi o conserva de fasole cu costita si ai 1% carne 99% grasime dezgustatoare
Ies bune, partea cea mai dificila e infasuratul dar partea buna e ca si daca o dai in bara acolo, mancarea tot buna e. Cumpara si cartea ei,
Chiar, salata boeuf nu am facut niciodata desi e printre preferate. O sa incerc soon.
In other news: momentul ala cand deschizi o conserva de fasole cu costita si ai 1% carne 99% grasime dezgustatoare
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Ce nume ciudat, Laura Laurentiu...
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 29 guests