Articole indigeste

Artefacte de pe vechiul site si forum - poze, threaduri, citate, conversatii etc. Acceptam donatii.
Post Reply
User avatar
juve3332
Hammer Haunt
Posts: 2015
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Articole indigeste

Post by juve3332 »

Cred ca am avut cu totii cateva articole (probabil in majoritate covarsitoare recenzii) care nu ne-au cazut bine. Fie ca ni s-a parut ca redactorul a fost incalificabil de intransigent, fie ca a pierdut din vedere partea aceea geniala care poate nu anuleaza toate celelalte neajunsuri ale jocului, dar merita AMINTITA!, fie ca a cazut in plasa hype-ului si a considerat vreun joc "too big to fail", fie ca pur si simplu si-a uitat simtul critic acasa in ziua respectiva. Ar fi cred amuzant sa ne amintim de respectivele recenzii care ne-au racait la icre si notele indigeste cu care au fost cadorisite jocurile noastre de suflet sau, dimpotriva, mumele-padurii la vederea carora scuipam in san.

O sa incep eu, dar mai taras-grapis asa, pentru ca va mai trece putin timp de cand mi-a venit ideea si pana voi consulta arhiva. Pana una-alta, voiam sa zic ca ma gandeam zilele astea la notele pe care le-am dat eu in revista si la cum astazi probabil le-as modifica pe ici, pe colo, Dishonored poate ca merita doua-trei punctulete mai sus, The Walking Dead sa intre in panteonul "scor 90" etc. Nu spun ca mi-as schimba totalmente opiniile. Cred ca m-am achitat cat de cat bine de aspectul asta in raport cu propria mea scara de valori (am acasa un document cu toate jocurile vreodata terminate notate), nu am comis gafe majore (din nou, fata de propria-mi constiinta).

Dar nu e deloc usor sa acorzi note, iar astfel sa rezumi printr-o cifra de antologie o cantitate uneori sisifica de munca, scantei de geniu de la ora 4 dimineata si atatea sperante revarsate in linii de cod. Am putut sa-mi dau seama de asta pana si eu, in scurtul rastimp cat am acordat note. Heh, primele doua sau trei recenzii m-am temut oarecum s-o fac, asa ca incadram subtil jocurile la rubrica indie si fentam corvoada, pana a pus Kimo piciorul in prag. Revenind, e posibil ca uneori tonul extrem de critic sau entuziast din articol sa nu se reflecte in nota, pentru ca aceasta presupune un sistem mult mai rigid, in interiorul caruia trebuie sa cuantifici in valori matematice unele aspecte care eludeaza genul acesta de socoteala.

Sooo, ganditi-va si voi, mai rasfoiti colectia (o avem virtual) si poate scoatem cateva articole la tabla, sa vedem de ce nu ne-a placut de ele si cum vedem noi lucrurile de fapt. Evident, nu va incurajez inspre un simplu exercitiu de bashing (puteti face si asta la o adica, fara a avea nevoie de consimtamantul meu), ci spre unul de lejera critica si punere in discutie la modul relaxat a receptarii unor jocuri in media si publicul larg romanesc. As fi chiar foarte curios (la modul real) sa ma ia cineva de urechi si pe mine. :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Articole indigeste

Post by Magicake »

Pfai, pai daca citesc toata postarea asta nu-mi mai ramane energie sa (re)citesc articole.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Articole indigeste

Post by Mahdi »

:lol:

Cred că se pot nominaliza aici o grămadă de articole din anii de început ai revistei, când predomina factorul caterincă. Articolele pe care le avem acum pe site mi se par superioare majorității celor care erau publicate în Level pe vremuri. Nu cred că WildSnake sau, mai târziu, K'shu, au scris vreo recenzie care să nu mi se pară acum penibilă.

În ultimii ani de revistă nivelul (sic) a crescut semnificativ. În afară de ocazionale articole scremute în care se simțea presiunea vreunui deadline, nu prea am amintiri cu articole indigeste din această perioadă. De la junele Radu Sorop în niciun caz. Cred că mai degrabă controversate au fost notele de 10 care au început să apară în acei ani în revistă. Nu cred că au fost puțini cei care au contestat notele de 10 acordate de MG lui Bioshock Infinite sau Amnesia: A Machine For Pigs.
REMEMBER CITADEL
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Articole indigeste

Post by ola small dickie »

Wildsnake era pe caterinca dar de kshu mi a ramas impresia unui fan si cunoscator de rpguri. O fi fost si el pe caterinca, nu mai retin
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
juve3332
Hammer Haunt
Posts: 2015
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: Articole indigeste

Post by juve3332 »

Mda, ma gandeam mai degraba la cele unde n-ati fost de acord cu nota sau aprecierea asupra jocului. Gen, Mafia e praf, cand de fapt nu chiar asa era. Deci, nu in sensul in care articolul e scris cu picioarele (Mr. President cu Broken Sword 2, :lol:), ci unde nu ati fost de acord cu verdictul mai degraba.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1808
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Articole indigeste

Post by Jaunty »

Review-ul Spore, scris de Locke, ignora câteva defecte majore. Nu țin minte detaliile, l-am criticat pe vechiul forum.
Superficial joc, păcat de concept. Partea plină a paharului e că unii încă se joacă cu editorul de creaturi.
Post Reply

Return to “LEVEL”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests