Mancare
- McWilliams
- Self-righteous bastard
- Posts: 4601
- Joined: 2 Mar 2014, 17:23
- Location: Galati
- Contact:
Re: Mancare
Cred ca e "burta de porc" pentru altii.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Re: Mancare
Cotlet cu usturoi si bulion la cuptor, cea mai simpla friptura ever
Mi se parea prea mult lichid si am luat capacul cu ~10 min mai repede decat trebuia which was bad soooooooo... mai uscat decat as fi vrut. Next time. E super btw, cu bulion olympia bineinteles.
Recipão
Mi se parea prea mult lichid si am luat capacul cu ~10 min mai repede decat trebuia which was bad soooooooo... mai uscat decat as fi vrut. Next time. E super btw, cu bulion olympia bineinteles.
Recipão
Re: Mancare
SHORTCAKE
Inainte sa incerc nu intelegeam de ce nu face nimeni asa ceva cu alte ingrediente, dar acum e clar. Nu poti sa bati biscuitele cu capsuni in sirop propriu si CEA MAI RACOROASA FRISCA EVER.
My goooooood its so gooooooooood.
Inainte sa incerc nu intelegeam de ce nu face nimeni asa ceva cu alte ingrediente, dar acum e clar. Nu poti sa bati biscuitele cu capsuni in sirop propriu si CEA MAI RACOROASA FRISCA EVER.
My goooooood its so gooooooooood.
Re: Mancare
După ce a băgat fratele vostru 6 mici ieri, am zis să îmi spăl păcatele și să trag o supă cremă de roșii.
Am luat roșii întregi la cutie, am făcut o supă de legume ca să lungesc pasta de bază. Am călit ceva ceapă și usturoi tocate mărunt, am aruncat roșiile de la cutie și câteva frunze de busuioc fresh și le-am lăsat puțin. După am adăugat zeama de la supa de legume pregătită anterior, le-am ținut la foc cam 20 de minute și după in blender. Am făcut și niște crutoane din pâine cu usturoi din Mega.
Că tot vorbeam de ieri.
Am luat roșii întregi la cutie, am făcut o supă de legume ca să lungesc pasta de bază. Am călit ceva ceapă și usturoi tocate mărunt, am aruncat roșiile de la cutie și câteva frunze de busuioc fresh și le-am lăsat puțin. După am adăugat zeama de la supa de legume pregătită anterior, le-am ținut la foc cam 20 de minute și după in blender. Am făcut și niște crutoane din pâine cu usturoi din Mega.
Că tot vorbeam de ieri.
Re: Mancare
Youtube a spart ce credeam ca sunt limitele inteligentei artificiale. Azi la recomandari, pe langa obisnuitele mai multe video-uri identice cu ce am vazut in ultima sesiune (because youtube), mai vad ca a reusit sa combine doua topicuri preferate separate si sa recomande de acolo.
Skynet is approaching.
Skynet is approaching.
Re: Mancare
Ostropel copanele pui Nu pot sa zic ca ar arata bine (nefotogenic), insa la gust a rupt - pt ca am incercat sa echilibrez cantitatea de sare + un pic de zahar in sosul de rosii pt un gust mai bun
Last edited by stef on 26 Jun 2020, 20:49, edited 2 times in total.
Re: Mancare
Numa cand vad atata sos de rosii simt arsuri in "gura stomacului"
Re: Mancare
Daca nu poti manca cu sos de rosii, atunci fa-ti pulpe de pui cu sos de smantana, astea doua sunt favoritele mele
Re: Mancare
Gnocchi prajite sunt mult mai bune decat fierte.
Aici cu sos fresh de rosii cu usturoi. Adica rosii cu semintele scoase, apoi razuite (fara coaja) puse sa scada putin impreuna cu usturoi pisat. Daca aveam busuioc verde puneam la final si de-ala.
E si un one pot meal, adica folosesti doar o tigaie pt tot.
Aici cu sos fresh de rosii cu usturoi. Adica rosii cu semintele scoase, apoi razuite (fara coaja) puse sa scada putin impreuna cu usturoi pisat. Daca aveam busuioc verde puneam la final si de-ala.
E si un one pot meal, adica folosesti doar o tigaie pt tot.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
cam tot e mai bun prajit decat fiert
(la gust nu la sanatate he he )
(la gust nu la sanatate he he )
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
Cam tot, dar cu cateva exceptii si doua din ele care-mi vin acum in minte: rasolul de picior de porc mancat cu sos de hrean sau usturoi (fiert pana se desprinde usor carnea de pe os) si/sau rasolul de vita aka oso buco sau cum ii mai zice. Dar rasolul de porc nu-l intrece nimic din categoria celor fierte
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Mancare
Și totul e mai bun și sănătos pe grătar
Re: Mancare
Continuam chain-ul de chestii mai putin sanatoase
Am gasit ULTIMATE CHEESE MIX. Am tot incercat retete cu Nspe mii de branzeturi diferite, si pana la urma tot cu o singura branza buna au iesit perfecte. Uneori am impresia ca bucatarii sunt tryhards cu ingredientele. Aaaaaanyway.
Ii dau retetei asteia DIFICULTATE RIDICATA pentru ca-ti trebuie branza din lidl si smantana din orice altceva decat lidl. Pain in the ass daca vrei sa faci special si supermarketurile nu-s apropiate.
Ai nevoie de:
O zdrobesti cu doua furculite si o amesteci cu:
Cat sa obtii o textura cremoasa. Stii ca e ce trebuie cand gusti si e cea mai buna branza pe care ai gustat-o vreodata. Cand e ce trebuie, mai torni niste lapte — nu mult, in amestec ca sa nu se usuce prea repede in cuptor macaroanele.
Pastele fierte inca fierbinti le amesteci cu o lingura buna de unt, apoi cu amestecul de branza, le pui in tava si torni peste ele doua oua batute bine.
---
Am mai facut si sirop de trandafiri, o sa-l folosesc cand am sansa la prajituri.
O sa fie a while ca ma intorc in Cluj unde nu am inca un cuptor functional. But soon.
Am gasit ULTIMATE CHEESE MIX. Am tot incercat retete cu Nspe mii de branzeturi diferite, si pana la urma tot cu o singura branza buna au iesit perfecte. Uneori am impresia ca bucatarii sunt tryhards cu ingredientele. Aaaaaanyway.
Ii dau retetei asteia DIFICULTATE RIDICATA pentru ca-ti trebuie branza din lidl si smantana din orice altceva decat lidl. Pain in the ass daca vrei sa faci special si supermarketurile nu-s apropiate.
Ai nevoie de:
O zdrobesti cu doua furculite si o amesteci cu:
Cat sa obtii o textura cremoasa. Stii ca e ce trebuie cand gusti si e cea mai buna branza pe care ai gustat-o vreodata. Cand e ce trebuie, mai torni niste lapte — nu mult, in amestec ca sa nu se usuce prea repede in cuptor macaroanele.
Pastele fierte inca fierbinti le amesteci cu o lingura buna de unt, apoi cu amestecul de branza, le pui in tava si torni peste ele doua oua batute bine.
---
Am mai facut si sirop de trandafiri, o sa-l folosesc cand am sansa la prajituri.
O sa fie a while ca ma intorc in Cluj unde nu am inca un cuptor functional. But soon.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Daca sunteti cuminti, never
Re: Mancare
NU mai recomand. Ce mancam atunci avea labelul ala alb cu limba romana deci nu cred ca era stoc pentru romania. Acum gemurile sunt in ambalaj custom in limba romana, au pastrat pretul, dar gustul si calitatea sunt mai slabe.Pătrunjelu' wrote: ↑28 Oct 2019, 15:26 Incercati asta cand gasiti prin supermarketuri, eu am gasit la carrefour si kaufland, sigur e si pe altundeva.
E scump si portia mica da' e cel mai bun gem. Cel de cirese negre e preferatul meu pentru ca e echilibrul perfect intre solid si lichid, dar si intre dulce si acrisor.
Nu are adaos de zahar, dulceata vine de la fructe si suc concentrat de fructe. Ii cred pe cuvant pentru ca in general dupa cateva dulciuri incep sa am o senzatie naspa, dar dupa o jumate de borcan de gem de cirese negre nu ma simt decat super refreshed. Love it.
Ce cacat.
Re: Mancare
Incearca Pivnita Bunicii, erau destul de bune (si scumpe).
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Mai intai s a intamplat cu birra moretti, apoi cu magiunu lui patrunjelu, unde o sa ajungem ba?
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 32 guests