Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Recenzii sau articole care abordează un anumit subiect legat de games/media/hardware/lifestyle, scrise de către userii forumului.
Post Reply
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Mahdi »

E timpul să alegem și să premiem cele mai bune articole postate la concurs. Ce aveți de făcut este să postați în acest thread topul vostru al celor mai bune 5 articole. Alegerea de pe primul loc va primi 5 puncte, cea de pe locul secund 4 puncte și așa mai departe. La final tragem linie și vedem cine a strâns mai multe puncte.

Urnele se vor închide marți, 28 iulie, la ora 21, deci aveți la dispoziție o săptămână. Voturile userilor înregistrați după începerea concursului (19 mai) nu se vor lua în calcul.

Ar fi mișto să participe cât mai multă lume la vot, inclusiv concurenții. Am doar rugămintea să evitați să vă votați pe voi înșivă, că e cam lame.

Așadar, în ordinea în care au fost postate pe forum, articolele din concurs sunt următoarele:
Avem și două articole în afara concursului, pe care vă încurajez să le citiți oricum și să lăsați un feedback: Succes!
REMEMBER CITADEL
User avatar
Azad
Adventurer Extraordinaire
Posts: 1264
Joined: 8 Mar 2014, 20:53

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Azad »

1. Pathfinder: Kingmaker (Review)

Fara sa exagerez, daca as putea sa citesc review-urile lui tg la rpg-uri pentru restul vietii as face-o. Fiindca genul rpg nu e un gen la care sa fiu prea priceput si despre care sa am multe cunostinte, review-urile tg ma fac sa ma gandesc ce ar putea fi daca.

2. Blade of Darkness (Retro)

Bomba. Waagh ar putea sa-mi nareze restul vietii in care citesc review-uri la rpg-uri. Am apreciat cel mai mult texturarea golemilor, dar am si ras de multe ori. Astept cu nerabdare urmatorul articol.

3. Pathologic 2 (Review)

N-ar strica o mica revizuire a articolului, pentru ca s-au mai strecurat mici typos, dar apreciez profunzimea analizei si toate trimiterile. Really good stuff.

4. Grim Dawn (Review)

Da, Fular, am jucat si rejucat batranul Titan Quest aproape 8 ani, deci cunosc multe din senzatiile despre care vorbesti in articol. Grim Dawn n-am incercat, pentru ca am preferat mitologia din TQ, dar m-ai convins sa dau iama si prin GD.

5. Vestul Salbatic (Special)

Mi-a placut specialul si apreciez ideea din spatele sau. Mi-as fi dorit sa vad strecurat pe acolo si un Desperados, un Fistful of Frags samd, dar poate candva, cu timpul, o sa revii cu o continuare a specialului.
User avatar
stef
Hammer Haunt
Posts: 1071
Joined: 6 Mar 2014, 11:40
Location: Bucuresti

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by stef »

1. Severance: Blade of Darkness

Waaagh! este foarte bun in scriitura, este singurul articol mai lung la care nu am depus efort sa-l citesc si m-a facut sa si rad pe alocuri

2. Someday You'll return

Un review fain si usor de inteles, mi-a placut cursivitatea cu care ti-ai exprimat impresiile si punctul de vedere. Apropo de ce ai scris chiar in prima fraza a review-ului, poti incerca Layers of Fear, e axat pe aceeasi idee pe care ai mentionat-o

3. Heaven's Vault

Din ce ai descris e un joc iesit din tipar, mi-a adus aminte ca seamana un pic cu Lifeless planet, il pun acolo la wishlist

4. Pathfinder: King Maker - exprimare si redactare a la carte

5. Grim Dawn - la fel ca la 4

Au fost si alte titluri pe care le-as fi inclus in top 5, insa am ales si in functie de calitatea exprimarii si a descrierii, chiar daca au fost din cele pe care eu nu le joc
Image
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3661
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by marvas »

Vreau sa va felicit pe toti pentru articolele scrise, nu stiu la ce ma asteptam, dar mi-au intrecut asteptarile. Daca am avea o revista, si-ar merita toate locul acolo cu mare cinste.

M-am bucurat ca nu e nevoie sa alegem doar 3 articole si mi-am zis ca cu 5 ma descurc. Din pacate oricum fac si oricat numar, tot 6 imi ies si nu stiu pe cine sa las in urma.
Imi cer scuze numarului 6 :(
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by TG »

Neașteptat de multe și faine articolele de la această ediție a concursului. Nu pretind să fiu în măsura de a aduce critici relevante autorilor pe partea de text și formulări, așa că votez dintr-o perspectivă destul de subiectivă.

1) [Review] Pathologic 2 (sleepknot)

Foarte profesionist scris acest articol, de apreciat cu atât mai mult cu cât Pathologic 2 mi se pare cel mai dificil subiect dintre toate cele alese. A prezentat excelent jocul pentru cineva care abia s-a perindat prin primul Pathologic, articolul ăsta e cam cel mai apropiat de ce consider eu că ar fi un review ideal. Adică nici să fie o analiză prea detaliată, dar totuși să prezinte cam toate aspectele importante. Plus doza necesară de subiectivitate fără de care o recenzie este doar o cifră în plus pe Metacritic.

2) [Retro] Gothic 3 (Vivec)

Mi-e greu să nu-l votez pentru că m-a lovit la sentiment. Am terminat de câteva ori Gothic 3, inclusiv în forma sa mai recentă, de după patch-urile comunității. Poate că se mai îmbârligă expresiile pe ici, pe colo, dar este o analiză bună a jocului, făcută sub beneficiul contextului contemporan. Puțini ne-am dat seama la lansarea lui G3 că jocurile open world se vor duce, preponderent, în jos.

3) [Review] Someday You'll Return (Triggerix)

Alt articol cu un subiect dificil. Un survival horror walking simulator cu elemente destul de grele de adventure, picături de platformer și iz din ăla de joc european low buget pe care o să-l ții minte în egală măsură pentru locurile vizitate, cât și pentru bug-urile din meniul principal. What is even this game?

Mi-ar fi plăcut să fie o analiză mai detaliată, dar am apreciat research-ul și articolul mi-a transmis că e vorba despre genul ăla de joc, care valorează mult mai mult decât părțile sale.

4) [Retro] Severance: Blade of Darkness (Waaagh!)

Sigur, dacă mergem strict pe valoare de entertainment, Waaagh! ar câștiga toate concursurile. De altfel, articolul său e printre cele mai bune, pentru că strict ca scriitură, de fiecare dată face o treabă excelentă. În cazul ăsta însă, subiectul nu m-a fascinat așa de tare, am jucat BoD dar nu s-a lipit de mine. Articolul fiind ca de obicei o analiză destul de exhaustiva, m-am plictisit mai mult decât era cazul (vina mea, de altfel).

5) [Review] Grim Dawn with Ashes of Malmouth and Forgotten Gods (Fular)

Hack and slash, ew! Lăsând asta deoparte, îmi place în general cum scrie Fular, o recenzie bine pusă la punct, e pe locul 5, dar putea la fel de bine să fie mai în față. De fapt, putea să fie primul, dacă scria ce trebuie despre Diablo și mă vota la draft-uri.

Mențiuni onorabile:

[Review] Heaven's Vault


Similar cu cazul lui BoD, nici aici nu pot să spun că aveam un mare interes pentru joc, iar analiza lui Azad mi s-a părut cumva ambiguă. Parcă lipsește o notă mai personală, în care să vorbești mai direct despre experiența ta cu jocul, de asta nu l-am pus în top.

[Special] Transpunerea Vestului Sălbatic în jocurile video (TaikoKaira)

Am apreciat intenția și nostalgia provocată citind despre unele dintre jocuri, dar și cu specialele de genul e tricky. E mai mult o retrospectivă a momentelor western din jocuri, din păcate mult mai sumară prezentarea din jocurile care nu sunt RDR2. Mi-ar fi plăcut mai mult, cred, să văd o recenzie la RDR 2.

[Review] A Short Hike (Red Dot)

Nu e o recenzie proastă, dar un joc atât de scurt este greu de analizat într-un mod care să iasă în evidență.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
sleepknot
Headcrab
Posts: 99
Joined: 26 Nov 2019, 17:44

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by sleepknot »

1. Pathfinder: Kingmaker

O recenzie foarte echilibrata, cursiva, m-a facut sa adaug jocu la wishlist in conditiile in care pana sa il stiam de Pathfinder dar nu ma gaila deloc (universul/franciza). Mecanici bine explicate, culoare si dichis. O placere

2. Blade of Darkness

O lectura entertaining dar care oferta mult mai mult de atat: mi-a placut impletirea poantelor cu abudenta referintelor erudite, bataile viu narate si reliefarea elementelor de gameplay. Un joc clasic bine ales si caruia i s-a facut cinste cu varf si indesat.

3. Someday You'll Return

Un joc obscur ale carui teme si referinte alese sunt bine scoase in evidenta de review. Din lectura se simte ca jocul a fost jucat cu inima

4. Heaven's Vault

Un joc si mai obscur pe care descoperindu-l m-am mirat ca m-a atras. Reviewul a reusit sa ma transporte in ineditul jocului

5. Grim Dawn

O analiza faina si tehnica a unui hack-and-slash deja celebru. Stimulant pentru fani
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
User avatar
Triggerix
Babe of the day
Posts: 1780
Joined: 4 Aug 2018, 13:37

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Triggerix »

1. Pathfinder: Kingmaker

Mi-a plăcut cel mai mult din punct de vedere stilistic. Nu pot să spun că sunt foarte atrasă de genul ăsta de jocuri, dar articolul l-am citit cu plăcere și subtitlurile l-au făcut destul bine structurat. În anumite momente mi-a fost puțin greu să urmăresc anumite idei, but other than that it's good.

2. Pathologic 2

Jocul ăsta e cel mai aproape ca gen de cele pe care le joc eu de obicei, de altfel, la un moment dat începusem să joc originalul dar n-am apucat să-l termin, deși sper că o voi face. Mi-a plăcut atât stilul de scris, cât și modul de exprimare. Mi s-a părut un articol ușor de urmărit și faptul că ai ales un joc horror care mă atrage ți-a adus puncte în plus. :lol:

3. Grim Dawn

Fular scrie foarte fain și de multe ori mă simt atât de neștiutoare citindu-i articolele (mă refer la vocabular și cunoștințe generale, că la jocuri știu că-s neștiutoare). Din nou, nu e genul meu de joc, ca majoritatea din cele alese pentru articole, așa că principalul punct de atracție pentru mine a fost cât de mult mă acaparează review-ul/articolul prin stil și exprimare. And this one did.

4. A Short Hike

Ăsta a fost mai scurt un pic, dar mi s-a părut super simpatic și lejer. Mi-a dat o stare de bine și m-a făcut să zâmbesc pe tot parcursul citirii, iar la final chiar aș fi vrut să iau jocul și să-l joc (dar nu acum pentru că e urât afară și pare joc de vreme însorită).

5. Licența lui Waaagh!

This was a lot. Am încercat să-l parcurg de mai multe ori ca să fiu sigură că am prins majoritatea punctelor cheie. Stilul de scris e fain, un pic cam greoi pentru mine, dar după ce am citit articolul ăsta și pe cel a lui Fulărel am ajuns la concluzia că trebuie să-mi cumpăr un dex și să citesc în fiecare seară câte 10 cuvinte pe care să le rețin. Lăsând gluma la o parte, jocul ăsta a fost cel care m-a atras probabil cel mai puțin ca idee, dar a reușit Waaagh! cumva să-l salveze cu stilul caracteristic de exprimare.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Mahdi »

Mai puțin de două zile rămase până la închiderea urnelor. Hurry up!

Votul meu se duce la următorii:
  1. Severance: Blade of Darkness (Waaagh!)
  2. Pathologic 2 (sleepknot)
  3. Pathfinder: Kingmaker (TG)
  4. Heaven's Vault (Azad)
  5. Someday You'll Return (Triggerix)
Aș fi vrut să scriu și câteva cuvinte despre fiecare alegere, dar n-am vrut să mai amân până în ultimul moment. Mă bucur că am ajuns la zi cu lectura, măcar, și o să încerc să vin cu feedback pe fiecare thread dedicat.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Waaagh! »

Destul de uimitor concursul. Avem numai omega articole. Intotdeauna am fost de parere ca redactorii si cititorii nostri sunt mai inteligenti decat ai altora. Pe mine sa ma taiati oricum de la premii. Nu conteaza decat gloria cereasca. Acestea fiind spuse, voturile mele sunt:

1. Grim Dawn with Ashes of Malmouth and Forgotten Gods (Fular)
2. Heaven's Vault (Azad)
3. Gothic 3 (Vivec)
4. Pathologic 2 (sleepknot)
5. Pathfinder: Kingmaker (TG)
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 1377
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Fular »

Pfui, am fost și sunt prins cu tot felul de nimicuri și n-am timp să arunc cu pretexte și justificări pentru alegeri așa că arunc doar un top personal:

1. Severance: Blade of Darkness
2. Pathologic 2
3. Pathfinder: Kingmaker
4. Someday you'll return
5. A Short Hike
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
User avatar
joonior_bmf
Gravity e un film misto
Posts: 6539
Joined: 3 Mar 2014, 18:32
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by joonior_bmf »

Nu ma pricep la analiza literara, asa ca scuzati-mi lipsa de argumentare, dar voi mentiona ca toate articolele mi-au placut, si mi-a fost greu sa decid primele 5.

1. Pathfinder: Kingmaker (TG)
2. Pathologic 2 (sleepknot)
3. Severance: Blade of Darkness (Waaagh!)
4. Grim Dawn with Ashes of Malmouth and Forgotten Gods (Fular)
5. Someday You'll Return (Triggerix)
User avatar
TaikoKaira
Headless Kamikaze
Posts: 425
Joined: 6 Feb 2017, 15:33
Location: Deva
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by TaikoKaira »

Ajung și eu cu votul destul de târziu, dar mai bine acum decât niciodată. Mi-au plăcut foarte mult toate articolele de la acest concurs și toate merită cu prisosință laudă. Ca să mai echilibrez puțin balanța (și pentru că nu prea mai am timp acum), o să spun câteva cuvinte doar despre articolele pe care nu le-am votat. Cele menționate mai jos clar mi-au câștigat admirația.

1. Pathfinder: Kingmaker (TG)
2. Severance: Blade of Darkness (Waaagh!)
3. Heaven's Vault (Azad)
4. Pathologic 2 (sleepknot)
5. Grim Dawn with Ashes of Malmouth and Forgotten Gods (Fular)


Someday You'll Return (Triggerix)

Frumoasă recenzie. Ce mi-a plăcut în mod special a fost că te-ai documentat în privința culturii cehești și ne-ai împărtășit aceste informații. Mereu am avut o admirație ridicată pentru articolele cu dedicație spre exterior. Un alt joc care se axează foarte mult pe cultura unei civilizații este Never Alone (Kisima Inŋitchuŋa). Poate îi vei face și lui un review cândva, dacă te tentează ideea.

Gothic 3 (Vivec)

O analiză foarte bună a jocului Gothic 3. Deși nu mă prea tentează lumea RPG în general, mi s-a părut foarte interesant cum ai prezentat ideile jocului în retrospectivă. Sper să mai vedem și alte articole de la tine pe viitor.

A Short Hike (Red Dot)

Recenzia asta m-a făcut să vreau să încerc jocul. Nu pățesc foarte des asta. Mi-a plăcut mult legătura dintre om și natură pe care ai abordat-o și modul în care ai descris activitățile. Chiar mi-au stârnit curiozitatea.
Reviews: Far Cry, Far Cry 2, Little Nightmares, Broforce

"Death is inevitable. Our fear of it makes us play safe, blocks out emotion. It's a losing game. Without passion, you are already dead."
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Mahdi »

Urnele s-au închis, rezultatele sunt aici.

Spoiler for oare cine e învingător?:
Spoiler for suspansul crește:
Spoiler for bine, hai că vă zic:
  1. Pathfinder: Kingmaker (TG) - 38 puncte
  2. Severance: Blade of Darkness (Waaagh!) - 35 puncte
  3. Pathologic 2 (sleepknot) - 31 puncte
  4. Grim Dawn with Ashes of Malmouth and Forgotten Gods (Fular) - 17 puncte
  5. Someday You'll Return (Triggerix) - 14 puncte
  6. Heaven's Vault (Azad) - 14 puncte
  7. Gothic 3 (Vivec) - 12 puncte
  8. A Short Hike (Red Dot) - 3 puncte
  9. Transpunerea Vestului Sălbatic în jocurile video (TaikoKaira) - 1 puncte
Felicitări tuturor participanților și mulțumesc celor care au votat. O să vă scriu pe pm pe rând, pentru premii. Thank you and good night!
REMEMBER CITADEL
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by TG »

Heh, nu ma gandeam ca voi prinde primul loc, ma bucur ca m-am motivat sa termin recenzia la timp.

Fain concursul, felicitari participantilor, o selectie mai mult decat respectabila de articole.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Cristan »

Băi, îmi pare rău că s-a suprapus sfârșitul concursului cu o perioadă încărcată la muncă pentru mine, plus pregătiri și un concediu din care de-abia m-am întors. Așa că n-am apucat să citesc toate articolele și nici n-am apucat să votez. Dar a fost o surpriză foarte plăcută să văd atâtea contribuții și mai ales foarte bune (ba unii chiar câte două!).

Am citit cam jumătate dintre articole, în principal de la cei care au mai scris înainte, unde am remarcat un salt calitativ. Dar am apreciat foarte mult și articolul despre Pathologic 2. Părerea lui Jaunty se suprapune cu a mea, felicitări sleepknot.

Îi mai am încă de citit pe TG, Waaagh!, Quackers și Vivec. Recuperez.

Felicitări și la mai multe!
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3661
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by marvas »

nu stiu, cateodata am impresia ca Cristan pune familia si munca inaintea forumului
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Cristan »

Da, dar nu se întâmplă des și am grijă să-mi pară rău după aia.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Red Dot
Space Invader
Posts: 14
Joined: 18 Aug 2018, 17:26

Re: Voturi - Articolele comunității - Ediția a III-a

Post by Red Dot »

Oh, well... Un pic cam tarziu, dar vreau sa ii felicit pe toti cei inscrisi in concurs, cu palaria sus in special pentru Pathfinder: Kingmaker.
Review-ul meu preferat (pe care nu am mai apucat sa il votez din cauza unor long hikes - for real!) a fost cel la Pathologic 2 (sleepknot) - bine structurat, extrem de fluid.
Nu-s fan horror, insa descrierea "cu suflet" a lui Someday You'll Return (Triggerix) chiar m-a facut sa vreau sa-l incerc. Concursul mi-a scos in cale si Heaven's Vault - parca simt chemarea acestui archaeological sci-fi adventure... اجازه بدید ببینم
Post Reply

Return to “Articolele comunității”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests