Mici intrebari Software/Hardware

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Post Reply
Semyaza
Zergling

Re: Mici intrebari Software/Hardware

Post by Semyaza »

Salutare,

Exista in momentul acesta ceva care sa fie cu mult mai bun decat asta : http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapp ... 5-384-bit/ ?

Evident, in acelasi price range ( in niciun caz peste 1500 ron )

Daca are vreo relevanta:

i5 4570
Gigabyte G1.Sniper B5
8 gb Ram @ 1600 MHZ CL9
searinox
Space Invader

Post by searinox »

Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Wow, mai exista depozitul de calculatoare?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Din ce vad pe la specificatii nu e mai bun GTX 770. Are 2 Gb la 256 biti. Radeonu are 3 Gb la 384 biti. Nici la frecvente nu e diferenta.
GTX 770--Direct X 11.1
Radeon Direct X ---11.2
Nu zic ca sunt diferente mari, dar nu poti sa zici ca GTX 770 e mai buna. Dar da, e ceva mai ieftina.
Si eu sunt fanboy nVidia, dupa ce in trecut am avut doua radeoane. :D

P.S Eu am luat ca si comparatie, Radeonul R9 280x postat de Semyaza, nu cele postate de serianox
zme-ul

Post by zme-ul »

eu as merge pe 280X, pentru ca are 3Gb VRAM

acum ~2saptami mi s-a dus HD7870u pe p**a; ma jucam Guild Wars 2 pe la 1:30AM .. zdrang ecran negru cu niste patratele gri, restart .. imagine plina de artefacte - a mers 2 ani de zile fara sa maraie de loc :?
trimis-o la garantie, nu s-a putut repara si nu se mai fabrica, asa ca mi-au dat in schimb un 280X nou nout :P

tocmai ce ma jucam Sniper Elite 3, cu AA (mediu ??!!?) si AF (16x) si vad ca inghite ~2.6GB VRAM
SenFire
Headless Kamikaze

Post by SenFire »

DirectX 11.2 merge si pe placi care suporta doar DX 11.1
searinox
Space Invader

Post by searinox »

Moldovan Claudiu » 24 Aug 2014, 00:19 wrote:Din ce vad pe la specificatii nu e mai bun GTX 770. Are 2 Gb la 256 biti. Radeonu are 3 Gb la 384 biti. Nici la frecvente nu e diferenta.
GTX 770--Direct X 11.1
Radeon Direct X ---11.2
Nu zic ca sunt diferente mari, dar nu poti sa zici ca GTX 770 e mai buna. Dar da, e ceva mai ieftina.
Si eu sunt fanboy nVidia, dupa ce in trecut am avut doua radeoane. :D

P.S Eu am luat ca si comparatie, Radeonul R9 280x postat de Semyaza, nu cele postate de serianox

Nu m-am luat dupa specs cand am zis ca-i mai buna ci dupa verdictele benchmarkurilor pe care le-am postat. Ce-i drept daca ai de gand sa incarci 4k uber hi-res textures pe ea, more vram is the way to go.
zme-ul

Post by zme-ul »

nush ce placa e in stare sa duca 4k (aceptabil) de una singura - deci un singur GPU/PCB
Semyaza
Zergling

Post by Semyaza »

Multumesc frumos, tuturor.

Pe scurt:
@Searinox, in reviewurile/benchmarkurile pe care le-am citit eu, fanboy amd/ati, am inteles ca asta ar fi putin mai buna. Chiar si daca nu e asa, tind sa cred ca diferentele sunt oarecum nu tocmai masive pentru ceea ce urmaresc eu sa obtin de la o placa video, deci prefer sa merg pe varianta mea. Iar ca pret, o gasesc si mai ieftin decat ce am postat pe pcgarage deci cam ajungem la acelasi pret.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

K, so am un Corsair CMPSU-550VX care de la un timp a început să... bâzâie. Chestia e că nu prea e genul de bâzâit cum am mai găsit căutând pe Google. Avem așa:

- e random, o săptămâna nu a mai făcut deloc, iar acum vreo 30 de min a bâzâit constant
- nu e acel sâsâit pe care îl mai fac sursele și era prezent de exemplu la Sirtec-ul vechi, e efectiv un buzz
- nu se aude foarte tare dar e evident și de aceeași intensitate indiferent că sursa e în load sau idle, în schimb dacă e oprită, sau oprită + buton off se aude în continuare dar mult mai încet
- se oprește doar dacă scot cablul de alimentare, nu e de la cablu, am verificat deja asta
- se oprește singur într-un mod ultra-ciudat, deci din bâzâitul normal are o perioadă de 2 secunde în care bâzâie mai... gros, apoi gata, nu se mai aude deloc
- o am de vreo 4 ani și jumătate, deci mai e în garanție, dar mi-e că fără să fie efectiv stricată nu îmi vor face mare lucru la ea, apoi va trebui să și plătesc transportul, also, săptămâna asta timpul nu-mi permite, am examene și nevoie de calculator (-ul meu)

Întrebare, dacă are cineva idee. Poate fi și de la altceva, explodează or smt dacă o mai folosesc așa o perioadă? E oare de la... curent, sau ceva scurt în carcasă, nu știu, nu mă pricep deloc la partea asta.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
zme-ul

Post by zme-ul »

bazaitul poate proveni de la o gramada de componente:
  • ventiator
  • coil noise
  • condensatori pe moarte
  • vibratii aiurea a carcasei
daca nu ti-e frica, scoate-o din PC si fa-i testu cu agrafa: https://www.google.com/webhp?sourceid=c ... lip%20test vezi daca mai bazaie
curat-o de praf si ti-as recomanda s-o desfaci si sa inspectezi vizual condensatorii sa nu fie scursi si/sau umflati

asta a fi sursa la interior:

Image

sub manunchiul ala de fire din stanga sunt o gramada de consansatori

ps: ia incearc-o si in alta priza, poate fi chiar priza sau prelungitorul
Last edited by zme-ul on 25 Aug 2014, 22:49, edited 1 time in total.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

E 100% din sursă sunetul, sau cel puțin de acolo se aude. N-a trecut mult de la ultima dată când am curățat PC-ul (câteva luni), dar am să încerc iar. În altă priză face la fel, nu am încercat însă și în altă cameră și n-am schimbat prelungitorul. Fiind atât de random însă, trebuie să aștept să se mai întâmple ca să pot testa.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Sunt la calculatorul sor-mii ca e singurul pe care am avut timp sa instalez o imprimanta, pe un windows 7. Tocmai am constatat din add/remove toolul din control panel care are o gramada de active x controls semnate microsoft corporation care apar cu caractere chirilice (?!). Revin cu printscreen daca e nevoie dar wtf, a luat ceva malware la bord?
Last edited by Waaagh! on 30 Aug 2014, 14:07, edited 1 time in total.
NO COVER. ALL MAN.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Nu-i nicio problema, malware-ul ala e in vacanta, la o plimbare.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Halp again. Mi-a murit un incarcator de laptop. Am gasit pagina laptop-direct.ro unde comercializeaza incarcatoare separat, dar habar n-am ce-i cu ei. E ok siteul, stie cineva ceva mai bun/serios?
NO COVER. ALL MAN.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

^ok nvm mi-am comandat un incarcator universal de pe emag, ca siteurile unde gaseam modelul meu pareau prea dubioase/desi era acelasi model erau listati parametri de lucru diferiti.

M-a intrebat un amic o chestie la care habar nu am cum sa raspund insa. Poate instalarea unui soft de masina virtuala pe 32 de biti pe hardware construit pentru 64 de biti sa duca la defectarea unui hdd?
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

As far as I know nu are nici o treaba hard-ul cu numarul de biti ai sistemului de operare.
Last edited by Stokkolm on 23 Oct 2014, 15:33, edited 1 time in total.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Nu are absolut nici-o treaba HDD-ul cu biti OS-ului. Singurul care are treaba din tot sistemul e procesorul care trebuie sa suporte (si mai mult ca sigur suporta). Also, chestia cu "Strict 4GB RAM pentru x64" e tot o baliverna. Da, adevarul e ca foloseste ceva mai mult RAM insa multe procesoare se comoprta mult mai bine pe sistem x64 decat pe sistem x32. Mai exact tot ce e AMD.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Nu e vorba de ”strict”, dar nu există diferență notabilă între 64 și 32 din punct de vedere al performanței dacă ai 3 GB de RAM (de fapt, dacă ai puțin ram x64 merge ceva mai prost, lel). ”Multe procesoare se comportă mai bine pe 64” e o balivernă.

Image
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Actualmente, chiar am vazut procesoare Athlon mergand "mai bine" pe x64.
Post Reply

Return to “Hardware”