Cateva intrebari, asa, alandala:
1) "un om integru cu doctorat în Marea Britanie". Altfel nu merge decat "din afara"? Asa, macar sa stim cine POATE ajunge intr-o functie de conducere a unei institutii de stat.
2) "Am adus la conducerea CNAS un om". Deci era nevoie de examene pentru unitatile CAS judetene, dar la cea nationala este pe baza de adus?
3) "am considerat că alegerile au trecut și că suntem în guvern o echipă, care vrea sa construiască" Da, probabil de la atata echipa a ajuns sa paseze informatii spre public (fie prin mass-media, fie prin social-media) care sa-l puna pe superiorul ierarhic in fata faptului implinit.
4) "Am demarat înființarea unei agenții pentru dezvoltare a unei infrastructuri în sănătate" Grozav! Unde a fost conferinta de presa cand ai anuntat asta, din postura de ministru? Ca in ultimele doua luni, de cand Florin Citu tot cerea rapoarte, nu tin minte sa se fi ivit acest anunt.
5) "Nu aş vrea să arunc cu numere, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numelere declarate şi cele reale." Da' de ce nu? Ca data trecuta asta nu a parut o linie rosie, de netrecut.
6) Mai era o chestie (ma rog, mai multe, dar sa ma limitez doar la una) din ce a cuvantat Voiculescu - aia ca nu s-a asteptat ca Ministerul Sanatatii sa fie in starea in care l-a gasit (spoiler: o stare dezastruoasa). Which BOGGLES THE BLOODY MIND! Noi putem banui dezastrul doar holbandu-ne de pe margini. Insa daca te-ai vrut ministru la Sanatate, nu prea vad cum asta reprezinta o scuza - se presupune ca stiai cu ce material lucrezi.
7) Daca tot zice ca a pus ATATA EFORT si ATATA TIMP si ATATA MUNCA si ATATEA RESURSE in acele proiecte mentionate, nu i se rupe inima sa le vada neterminate? Nu il doare sa stie ca munca lui si a ALTORA adusi/veniti pentru el/USR Plus/romani se poate duce pe apa sambetei cu "partidele vechi la butoane"? De ce nu-i recomanda binomului Barna/Ciolos ca, da, pot sa macane pe Facebook cat vor, dar sa si propuna un alt ministru astfel incat REFORMA sa mearga mai departe? Sau e mai bine sa faca pe Primadona, sa astepte... nu stiu ce asteptari are (el)/au (USR Plus). Sa demisioneze premierul? Sa il numeasca tot pe Voiculescu ministru? Sa o numeasca pe Moldovan ministru si pe Voiculescu secretar de stat? Sa ce?
Edit: Da, cu actuala structura nu se poate construi nimic. Ministerul Sanatatii nu poate gestiona proiecte precum constructia de spitale. Asa cum CNAIR nu poate gestiona proiecte precum constructia de drumuri sau conexe. Sau cum Ministerul Justitiei probabil ca nu poate gestiona proiecte legislative. Pentru ca acolo nu mai sunt oameni capabili de mult timp. De unde si ideea aia mai veche, cu constructia sectorului de autostrada Comarnic - Brasov prin Banca Mondiala (cei mai multi probabil ca au presupus ca e doar pentru a nu se sifona bani din proiect, dar e si pentru a avea oameni capabili care sa gestioneze proiectul). Deci DA, un mare DA, nu avem capacitatea asta in Ministerul Sanatatii.
Ceea ce face si mai imbecila tevatura cu "de ce are Armata/Gheorghita campania pe vaccinare pe mana", cand Voiculescu insusi recunoaste ca ministerul lui este pe butuci.