Recomandări și mini-review-uri

Tot ce ţine de site-ul forumului.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 5898
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Recomandări și mini-review-uri

Post by Mahdi »

Și încă una mică pentru Stygian:

https://candaparerevista.ro/posts/2020/ ... e-stygian/
REMEMBER CITADEL
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 1350
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: Recomandări și mini-review-uri

Post by Fular »

Recomandare/ Mini Review – A Musical Story

Image

Jocurile cu temă muzicală pe care le-am parcurs de-a lungul timpului sunt în cam aceeași stare în care-mi erau jocurile adventure într-o vreme - enumerabil de puține. Înainte de A Musical Story au mai fost Audiosurf și Music Catch 2, acesta din urmă de pe vremea când n-aveam altceva mai bun de făcut și rupeam jocurile flash de pe kongregate.

A Musical Story e un rythm game ușurel din punct de vedere al conceptului de gameplay, cu o direcție artistică de-a dreptul remarcabilă și o coloană sonoră parcă ruptă din perioada psihedelică a rock-ului anilor ‘60-’70, influențată în mare măsură de Jimi Hendrix. Mai mult de atât chiar și „protagonistul” aduce cu celebrul Hendrix din mai multe puncte de vedere.

Image

Scopul narativ e la fel de simplu precum conceptul jocului: nou înființata trupă – n-am băgat de seamă să aibă nume - trebuie să ajungă la un festival pe măsura talentului lor, anume la Pinewood. Parcursul drumului și inerent al poveștii e marcat de provocări muzicale din ce în ce mai ridicate. Dacă gameplay-ul pleacă de la o idee simplă: folosești după caz, ori o tastă direcțională pentru notele din cheia sol și o alta pentru cele din cheia fa, iar câteodată pentru acordurile armonice trebuie apăsate amândouă simultan sau ținute un interval mai lung de timp, lucrurile se complică vertiginos spre sfârșit când crește atât numărul de note cât și tempo-ul melodiilor și durata fiecărei melodii.

Image

Dar asta nu e un capăt de țară, pentru jucătorii mult mai puțin melomani să nu zic de-a dreptul afoni se poate activa „asistarea” permanentă. Practic, dacă jucătorul nu are răbdarea necesară să repete la nesfârșit o secțiune din cauză că nu se poate acomoda suficient cu tempo-ul crescut și ploaia de note potrivnice, renunță la mândrie și participă mai degrabă mecanic la muzică și mai spectator la poveste. Adevărul e că, repetarea anumitor părți poate să devină frustrantă dacă dorința jucătorului e îndreptată spre poveste și muzică și nu atât spre gameplay.

Dacă tot am menționat asistarea: sunt trei moduri, unul presupus hardcore, pentru ce-i care nu vor să fie ajutați în alt fel decât de urechile proprii, cei mijlocii cum recomandă dezvoltatorii jocului, anume ca după greșeli repetate să se activeze automat asistarea și modul de care ziceam mai sus pentru leneși sau iubitori pasivi de muzică.

Image

Ca să fiu cârcotaș până la capăt într-o Recomandare mă voi agăța și de o non-problemă: nu există o legătură permanentă între taste și gamele muzicale. Într-o secțiune pentru linia de bași se folosește o tastă direcțională și-n următoare se poate să trebuiască cealaltă pentru o linie similară.

În orice caz, deși dificultatea se bazează mai degrabă pe o cârjă prin creșterea numărului de note și a tempo-ului, muzica și povestea se mențin la nivel înalt pe tot parcursul jocului. De jucat, dacă nu acum măcar la o reducere.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Post Reply

Return to “Site candaparerevista.ro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests