Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

Se observa si la cum vorbeste daca video ul asta e un exemplu pentru noul lui content. In old university videos suna ca un om care explica ce stie, aici l am dat mai incet ca striga ca unul care tine predica de mai bine fugi decat sa contrazici. Scary.
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

Va vine randul, moralisti woke.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Unu pe facebook:

Jordan Peterson, cel mai de succes șarlatan al secolului XXI de până acum și un „'telectual” favorit al conservatorilor mioritici, tocmai a postat un amplu monolog de 51 de minute pe canalul său de Youtube în care îi dă limbi lui Putin și Rusiei din toate direcțiile imaginabile, „Ukraine bad”, „Zelenski bad”, „Putin a avut motivele sale”, „Să nu supărăm Rusia, e o putere nucleară, are gaze” etc. etc., a punctat rând pe rând toate marotele propagandei rusești.

Bineînțeles, îl citează din plin pe domnul profesor John Mearsheimer, idiotul favorit al Moscovei din Occident, pe partea de „analiză geopolitică” înainte de a-i da înainte cu filosofii de 2 bani și citate penibile din Dostoievski pentru a justifica actualul război de agresiune al lui Putin drept cruciadă a creștinismului și conservatorismului sfânt rusesc împotriva Occidentului sexo-marxist decadent și „cancel culture”-ului răspândit.

E atât de scârbovnic încât e greu de urmărit fără un anti-vomitiv domnul psiholog-istoric-filosof, singura întrebare fiind dacă scenariul pe care îl citește de pe prompter a fost scris de Russia Today recent, sau l-a primit în plic de la ruși pentru a fi citit la o dată ulterioară după ce l-au scos din coma indusă pentru a-l vindeca de dependența de droguri.

:))
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Rusia se pregătește de revanșă în Republica Moldova. Ce mai poate face statul român? Interviu cu analistul Armand Goșu
Armand Goșu: Spune mult acest recent scandal despre capacitatea Rusiei de a manipula capitale importante din Vest. Important de reținut că stația de compresare are 10 turbine Siemens. Niciodată nu funcționează toate 10, ci prin rotație. Se atinge capacitatea maximă de compresare cu doar 5 turbine. Deci, faptul că o turbină trimisă la reparații era blocată la Montreal în Canada, nu afecta capacitatea de compresare pentru Nord Stream. În iunie, deci cu două săptămâni înainte să anunțe suspendarea livrărilor, Gazprom a redus de la 167 milioane la 66 milioane metri cubi de gaz livrați pe zi. Sub pretextul stației de compresare, supusă sancțiunilor internaționale, care vă spuneam că nu afecta sub nici o formă volumul gazului livrat. Germania face presiuni asupra Canadei care scoate turbina de pe lista sancțiunilor. La 10 iulie, cancelarul Scholz mulțumește Canadei pentru înțelegere… Toate aceste concesii n-au făcut decât să întărească convingerea lui Putin că șantajul energetic funcționează. Astfel că, a doua zi, la 11 iulie – cronologia e foarte importantă – Gazprom a anunțat suspendarea totală a livrărilor de gaz prin Nord Stream pentru 10 zile. Cancelariile occidentale așteptau cu sufletul la gură să vadă dacă Moscova reia livrările. La Bruxelles von der Leyen căuta un compromis între statele membre pentru a obține angajamentul de reducere cu 15% a consumului. Compromisul se conturează, iar la 21 iulie Gazprom reia parțial livrările. Însă, doar la 40% din capacitatea maximă. Lucrează doar 2 turbine din 9, cea de a 10-a fiind pe drum spre Rusia, din Germania. Dacă nu cumva a și sosit.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

O data cu Blue AIr-ul, iar o iau de la capat niste macaci despre cum "ce e romanesc e bun, ce e strainez e rau!", la modul ca Klaus/Barna (ala de la UDMR)/Orban (ala din Ungaria)/reptilienii vor desfiintarea Blue Air-ului (companie fanion a Romaniai) ca sa faca loc alora de la Wizz Air (firma de casa a UNGURILOR!!!!!!111!!!1!!!!111). Este o conspiratie prin care se vinde ceva de care ar trebui sa fim mandri, care reprezinta spiritul antreprenorial romanesc!

Ori singura chestie specific romaneasca la Blue Air este gaura imensa de datorii in care se afunda.


Bonus: Primesc mail de la USR.
Pentru că e important să înțelegem cum s-a ajuns aici, îți facem mai jos o scurtă cronologie a deciziilor proaste care ne-au adus aici în acest punct.

15 octombrie 2020. Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, emite un OUG prin care statul, prin intermediul EximBank, împrumută Blue Air cu 300 de milioane de lei.

Florin Cîțu, pe atunci ministru al Finanțelor, își ia concediu în acea zi și nu semnează hotărârea de guvern privind garanțiile Blue Air pentru acest împrumut.

Garanțiile? 6 aeronave vechi, care valorează, toate la un loc, 10 milioane de lei și un teren neconstruibil în Pădurea Băneasa. Era clar că statul nu va mai primi niciodată înapoi cele 300 de milioane de lei. În locul lui Florin Cîțu semnează Sebastian Burduja, atunci secretar de stat, acum ministru al Digitalizării.

Mai 2022. Sorin Grindeanu se pune la adăpost de consecințele acestui tun de 300 de milioane de lei printr-un amendament introdus de parlamentarii PSD în legea de aprobare a OUG-ului. Amendamentul: statul nu mai e acționar majoritar la Blue Air în momentul executării garanțiilor pentru împrumut. Sorin Grindeanu mută responsabilitatea de la Ministerul Transporturilor, prin colegii PSD-iști, la AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), instituția care gestionează toate epavele tranziției post-comuniste.

6 septembrie 2022. Conturile Blue Air sunt blocate de Administrația pentru Fondul de Mediu, pentru că Blue Air datorează peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM.

Blue Air anulează toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie. Sute de zboruri anulate, mii de români sunt blocați în aeroporturi. Haos, nesiguranță, bani pierduți pentru sute de români. Totul, din cauza PSD și PNL.
Lipseste bucata aia de timp in care Drula era pe la Ministerul Transporturilor. Aia nu e mentionata pentru ca nu e relevanta. In schimb, e considerabil mai important sa aflu ca
Președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit marți seară la Euronews despre tunul de 300 de milioane de lei de la Blue Air, marca PNL + PSD. Poți urmări emisiunea integrală aici. (link lipsa)
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

So a ieșit recent o investigație Recorder despre cum circulă banii de la partide la televiziuni:

PREȚUL TĂCERII. O investigație în contabilitatea presei de partid


Prețul tăcerii și prețul adevărului. Cum am ajuns să fim linșați de presa plătită de partide


TL;DR: Arată mecanismul prin care partidele încearcă să ascundă cheltuielile exacte prin clauze de confidențialitate în contract și cum fentează o lege care interzice plătirea televiziunilor în afara perioadei de campanie electorală: direcționează banii către site-urile trusturilor de presă care sunt deținute de companii separate de cele care dețin licența pentru emisie.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Ce mi place cum intra in ei Tismaneanu: Prostocratul de serviciu Ciukurel Nistorescu dixit: "Succesul lui Andrei Marga la Alba Carolina". Acesta e titlul editorialului semnat de sluga uselista mereu la datorie. Fotografiile ilustreaza abisul amoral al acestei snapanocratii. Fostul jurfnalist uasecerist il ridica-n slavi pe fostul politruc de la Centrul Universitar Cluj. Cum conu' Cornel, diletant notoriu, n-are nicio treaba cu exigentele spatiului academic, iata-l revoltat ca septuagenarul brontozaur nu tine macar un curs la UBB. Despre ce, tovarasu' Nistorescu? Despre termodinamica basicii udului? Despre cum trebuie sfasiata si jefuita Ucraina? Despre satisfactia cu care sursa "Horia" iscalea delatiunile? Aud ca fosta sa mana dreapta, Vasile Puscas, e academician. Ce pazeste IAP? Cand intra si Bronty in Academia Romana? In aceiasi fituica, penalul logoreic care semneaza "prof. univ. de. Adrian Severin" delireaza pe tema : "De la generalul de Gaulle la profesorul Marga" Unde sa fie trimisi ipochimenii? La puscarie ori la casa de nebuni?
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Dr. User
Zergling
Posts: 135
Joined: 25 Apr 2014, 13:27
Location: Târgu-Jiu

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Dr. User »

phpBB [media]
dawewalter
Space Invader
Posts: 2
Joined: 5 May 2023, 11:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by dawewalter »

Ferrrrrrrrrdinand wrote: 31 May 2022, 22:48 Ati auzi ca Ciolos si-a facut partid?
Da, a facut un mare serviciu - USR s-ar putea sa nu mai prinda pragul si avem certitudinea ca AUR o sa rupa la anu. :evil:
Ce as putea zice?
"Multumim Ciolos, Barna, Nicusor, Drula, Clotilde ca ati fost nemaipomeniti si ca ati salvat tara de la progres.
Multumim si lui Orban, Citu, Ciuca , Turcan, Bode, Gorghiu, Rares si Iohannis ca au realizat performanta de a distruge ultima farama de liberalism din aceasta tara in 4 ani de guvernare".

P.S. sa votezi AUR, PSD sau UDMR in 2024 inseamna sa votezi automat cu Putin.
Asta asa, ca sa va dau un pont.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Ctp: Dreptate pentru Justiție!

Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, de la Tribunalul Gorj, a obținut eliberarea condiționată după un an petrecut în detenție. Ceea ce reprezintă mai puțin de un sfert din pedeapsa de 4 ani și 6 luni pentru omorârea unei femei, pe care a lovit-o ieșind în decor, cu alcoolul în cap, după care a fugit.
În motivarea deciziei Judecătoriei Craiova scrie așa: „instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia”.
În plus, puterea judecătorească anunță că a luat în calcul și faptul că tânărul Dafinescu a stat în arest la domiciliu pe durata pandemiei de Covid19, suferind „un consum nervos mai mare”. De asemenea, ni se mai spune că el nu are antecedente – până să fie băgat în pușcărie n-a fost sancționat contravențional decât de 33 de ori pentru încălcarea regulilor de circulație.
Fiindcă ieri a fost, Ziua Limbii Române, acest text merită o traducere, din română în română:
„Băi, râmelor, băi târâților, să stea un fiu al Justiției un an întreg de zile în pușcărie, și pentru ce? Pentru că a călcat o râmă cu mașina? Pe vremea lui Ceaușescu, săracul, n-ar fi făcut nicio zi de închisoare. Atunci nu se pomenea o așa bătaie de joc față de tovarășa Justiția. Și râmele erau necuvântătoare.
Îl punem în libertate pentru că menirea noastră e să facem dreptate Justiției”.


Justitia si pedepsele din romania mi se par o gluma sinistra
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

TIL ca nicusor dan a luat punctaj maxim la olimpiada internationala de mate in 87 si 88.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Ctp:

Legea ucide

Șeful Armatei vrea pregătire militară generală, în vederea unui război cu Rusia. Adică, revenirea la „armata întregului popor” a lui Ceaușescu. Cel mai frecvent răspuns al celor întrebați dacă vor să se instruiască ca să lupte pe front pentru România este: „Să ne apere NATO. Eu n-am ce apăra”.
Așa să fie, ce pretind acești defetiști, viitori dezertori? Zic că nu, întrucât există niște lucruri de apărat, prin vitejie patriotică, în țara asta:
-prim-vicepreședintele partidului de guvernământ PNL merge cu Lamborghini, consoarta cu Bentley, sau invers, și sparge 600.000 de euro din șpăgi în vacanțe prin stațiuni de superlux de pe mapamond. Președintele acestei țări sărace și al PNL nu ni se dă voie să știm cât cheltuiește din bugetul statului întins până la rupere, făcând turism prezidențial, împreună cu consoarta, cu avioane private pentru milionari în ce țări îi poftește lui inimațul;
- Justiția română hotărăște că polițistul care, mergând cu viteză a omorât o copilă pe trecerea de pietoni, nu va face nicio zi de pușcărie. E îngrozitor să vezi cum corupția ucide, la Crevedia, la ferma Dacilor, dar ce să mai spui când legea ucide?
- arhiepiscop al BOR spune, primind o mită, că e mană cerească și nu va păți, nici el, nimic pentru asta;
- Ion Iliescu rămâne nepedepsit pentru crimele din decembrie `89 și iunie `90;
- 1 miliard de euro aruncat de guvernul României pe vaccinuri care n-aveau nicio șansă a fi utilizate vreodată. Firma Pfizer a dat în judecată statul român pentru că nu a plătit ce a cumpărat – și va câștiga. Canadienii exploatatori de aur de la (Uniți salvăm) Roșia Montană au încheiat procesul și așteaptă să primească 2 miliarde de euro de la România;
- premierul României s-a făcut revoluționar de `89 pe baza propriilor declarații, între care una falsificată;
- niciunul dintre prim-minștrii, miniștrii, generalii doctori în plagiat n-a avut dureri nici în pix din cauza asta;
- cârdășia de guvernământ PSD-PNL aranjează la tejghea cine să fie ales președinte al României în 2024 și cine în 2028. Adică, desființează democrația, alegerile și pe alegători;
- cel puțin 25% dintre români votează cu partidele pro Rusia, AUR și Șoșoacă.
Acestea sunt doar cele mai recente. Completați dumneavoastră lista, mergând înapoi până în 1989. Și, pe cale de consecință, cred că ar fi necesar, pentru lămurire, un referendum cu întrebarea: Merită să mai existe România?
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 8 guests