iulie_2022

leftclickghinea.ro este site-ul lui Marius Ghinea

Moderator: Marius Ghinea

Post Reply
User avatar
Marius Ghinea
Headless Kamikaze
Posts: 272
Joined: 26 Mar 2014, 15:33

iulie_2022

Post by Marius Ghinea »

Printre multe alte calități, polonezii o au și pe aceea de a fi creat unul dintre cele mai reușite mod-uri pentru Gothic II de sine stătătoare. În articolul pe care l-am dedicat jocului Chronicles of Myrtana: Archolos veți afla părerea unui vechi fan Gothic despre acesta.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4473
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: iulie_2022

Post by Magicake »

Nu ma asteptam sa aud ca e asa usor. A bit disappointed. Ma rog, a bit very disappointed :lol: Dar o sa l joc for sure.
User avatar
Marius Ghinea
Headless Kamikaze
Posts: 272
Joined: 26 Mar 2014, 15:33

Re: iulie_2022

Post by Marius Ghinea »

Magicake wrote: 18 Jul 2022, 15:42 Nu ma asteptam sa aud ca e asa usor. A bit disappointed. Ma rog, a bit very disappointed :lol: Dar o sa l joc for sure.
Ai văzut în articol cîte ore am petrecut în el - e un pic de dezamăgire, dar mult mai multă plăcere de a-l juca :-)
kostyka
Headless Kamikaze
Posts: 284
Joined: 28 Feb 2017, 23:39

Re: iulie_2022

Post by kostyka »

Bun review si neasteptat, mersi nene Ghinea. Jocul a reusit sa fie Gothic serios, aici sunt de acord dar are cateva neajunsuri suparatoare;

Gothic inseamna pt. mine joc lipsit de momente moarte, de cinematice si scriptari abuzive, ori in Archolos in suficient de multe cazuri nu numai ca esti redus la a fi spectator dar mai esti si mutat din pozitia de unde erai, mutat pe harta, daca nu iti este umblat si in inventar abuziv. Tin minte ca la inceputul jocului m-a dezorientat serios teleportarea asta lipsita de necesitate.

Apoi ai un numar destul de serios de situatii unde, iarasi, nu mai esti in control asupra personajului, esti rapit, esti sagetat de la distanta pt. ca ai vrut sa intri intr-o zona prin efractie, esti obligat sa te predai, esti convalescent, etc. Genul asta de scripting si limitare cu forta nu sunt in spiritul Gothic.

Era interesant, in Gothic 1 de exemplu, si sa gasesti strategii la limita exploitului, cum era sa fugi cu sabia scoasa prin fata lui Thorus si sa intri in castel in old camp. La cat de dificil era jocul nici nu iti mai faceai probleme de etica, cheat-uiesc sau nu. Iar jocul era indiferent, daca te-a dus capul la asta, ok, fura si pilagiuieste in pace! In Archolos legea e parca prea aspra in materie de acces la zone .. neaccesibile!

O alta problema ar fi dimensiunea si arhitectura orasului. Archolosul e un pic cam mare si cam prea intortocheat si cam prea fara repere, desi spre final ajungi sa ai o harta mentala mai de doamne ajuta asupra lui. Dar putea fi construit ceva mai putin dens. In gothic 2 de exemplu orasul port era doar o schita dar era mai mult decat suficient.

Iarasi, ma intorc la idea de libertate de miscare, prea multe questuri au o constructie cinematica, dau bine ca idee pe hartie, dar ca implementare sunt excesiv de fidly. Am jucat jocul acum cateva luni dar si acum tin minte cum trebuia sa secer niste iarba intr-un quest principal dar efectiv ce aveam de facut era sa ma pozitionez foarte precis pe niste hot-spot-uri sa spawneze dialogue box-uri. Dar hot spot-urile nu erau marcate, asa ca umblam prin iarba de nebun dupa tragace invuzibile.

In orice caz cu toate neajunsurile lui, neajunsuri create pt. ca developerii au fost poate prea ambitiosi, cand e Gothic e Gothic serios.

Archolos, nu orasul ci restul insulei, are o geografie imbietoare. Ce-o fi dupa colina aia, sa intru si in grota asta, sa explorez si pe drumeagul asta, etc. Si harta e construita foarte bine pt. niste fani, are inaltimi, are sesuri, insule, mlastine, scurtaturi, are surprize de tot felul.

Pacatul cel mai mare e ca probabil au vrut sa-l faca pe Gothic Witcher 3 in executia questurilor de prea multe ori, dar pe buget de un covrig si o andrea ruginita; Imposibil sa fie polizat suficient; daca ar fi fost mai nesofisticat ar fi fost si mai rejucabil. Comparat cu Gothic 1 care e solid in mecanica de quest, sa ma intorc iar si sa-i sufar toate colturile ascutite si asperitatile.. nu prea se merita

Oricum pt. un proiect gratuit e meserie, merita un playthrough, si e fara dubiu cel mai bun mod de Gothic de pana acum.

Am jucat si Velaya tot pt. G2 si altele dar nimic nu se compara ca ambitie.
Post Reply

Return to “left click Ghinea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests