Jaunty wrote: 26 Aug 2022, 16:46
TG wrote: 26 Aug 2022, 08:50
Nu-mi fac iluzii că aș "deține" jocurile pe care le salvez undeva, mai mult decât cele la care am acces doar prin intermediul unei platforme.
Cum adică? Backup-urile sunt sub controlul tău. Platforma nu. Dacă aș fi făcut backup la jocurile de pe platformele pe care le-am menționat, nu le-aș fi pierdut.
Nu consider că le am, ca să le pot pierde. Dau niște bani (sau nu, după caz) dintre care o cotă reprezintă confortul meu (ce se duce la platformă), iar alta aprecierea pentru producători. Mă interesează accesul la fișierele jocurilor doar în măsura în care modding-ul este foarte important pentru mine. Aș prefera să nu existe DRM dar nu îndeajuns de mult ca să folosesc mai des GoG, se pare.
Modul în care obțin accesul după e irelevant, nu sunt deloc îngrijorat de malware la versiunile pirat. Ba chiar băieții fac exact ce zici tu, păstrează versiunile GoG cu toate materialele, accesibile oricui.
Sigur că se poate duce discuția și mai departe. Dacă toți ar fi ca mine, atunci nu ar mai exista nici versiunile pirat sau oameni care să păstreze arhive, dar ăsta deja e alt teritoriu.
Aș mai putea lua în calcul și numărul indecent de mare de jocuri disponibile (digital, fizic, PC, console). Chiar de-ar fi să moară la câte 5 ani câte o platformă și aș pierde complet și ireversibil accesul la toate jocurile de pe ea, tot nu cred că aș reuși să termin toate jocurile pe care le am.
Jaunty wrote: 26 Aug 2022, 16:46
A fost prima dată când mi s-a întâmplat să nu pot folosi un site din cauza a cât de greoi era, pe un calculator care nu-mi face probleme în rest. Mama naibii, parcă încerca să mineze criptomonede! Sper că l-au mai optimizat între timp. Dacă asta e traiectoria web development-ului, ar trebui să mă grăbesc cu backup-urile.
Heh, web development-ul este o mizerie cruntă. Dar problema întâlnită de tine e la fel de serioasă ca un crash to desktop aleatoriu. Toate site-urile populare au momente când crapă. Fie că vorbim de magazine digitale, platforme de streaming sau altele. E o parte a realității în care ne jucăm și a dependenței de sisteme centralizate. Avantaje și dezavantaje în toate, înțeleg de ce ai vrea să fi pregătit cu backup-urile, dar eu nu sunt la fel de îngrijorat.