Ultimul joc terminat, thread cu note

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4676
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by Magicake »

Am terminat Rune Factory 3 (Switch - exista si pe PC https://store.steampowered.com/app/2243 ... 3_Special/ ). Distractiv si cu combat surprinzator de dificil. Am gasit intr-un random drop in dungeon o arma OP inca de la inceput si m-a carat aia. Jocul are cea mai misto metoda de automatizat munca la ferma :lol: Colectionezi animale/monstri ca pe pokemoni si ii pui la munca.

O sa le joc si pe celelalte din serie, cand ajung la ele.

Magicake wrote: 7 Sep 2023, 18:17 Ghinion, am nimerit cutie fara woven patch.

Am trimis azi mail la Marvelous Europe si au zis ca-mi trimit unul prin posta :-)
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4952
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by TG »

Baldur's Gate 3

Cică l-aș fi jucat vreo 160 de ore, aproape 170. Practic cel mai mult dintre jocurile single player (nu că alt fel ar exista, desigur) de când am contul de Steam. Dacă scad experimentatul și maimuțeala, prababil că vreo 130 - 140 e timpul real. Dintre care vreo 90 sunt efectiv peak, restul fiind filler, management de inventar și poziționat camera.

E un joc despre care merge să discuți mai pe îndelete, Larian au reușit să ducă la superlativ cam tot ce însemnă Original Sin, beneficii dobândite prin sacrificarea oricăror urme de inspirație genială prezentă în primul joc din serie. N-am vreo treabă cu tabletop-urile, în afara jocurilor video, dar am descoperit că dacă e să fac un top personal, sistemul de reguli de aici mi se pare cam cel mai tâmp și anost. Probabil o consecință incorectă a jocului și faptul că e lungit inutil. Dar oricum, i-a lipsit elementul ăla de căutare obsesivă prin reguli/caracteristici/vrăji pentru a găsi combinația ideală și a putea câștiga o luptă dintr-o poziție dezavantajată. Nu există poziție dezavantajată aici, gameplay-ul e practic Call of Duty-ul jocurilor pe ture, totul se învârte în jurul jucătorului care are toate pârghiile pentru a reuși, dintre care multe din ele date mură-n gură.

Design-ul confruntărilor e cu o lamă superior celor din Dragon Age: Origins. O adevărată risipă pentru ce au reușit în materie de setting și detaliu, să ai un procent atât de mare de confruntări în care scopul e doar să omori toți adversarii... atât. Fără timp limită, întăriri neașteptate, phase 2-3-4, morții măsii. Faptul că există și excepții nu face decât să accentueze frustrarea, pentru că evident s-ar fi putut. Diferența dintre luptele de aici și cele din Blackguards pe care l-am jucat anul trecut e fenomenală. Păi acolo când câștigam trebuia să-mi schimb tricoul din cauza transpirației și încă țin minte multe ele. Păcat, cam tot act 2 putea fi eliminat lejer din joc pentru mine și efortul să fie pus în construirea luptelor.

Inutil să zic că nu e un joc comparabil cu Pathfinder, decât prin meritele aduse prin streamlining desigur. E un joc mult mai ușor de abordat, ar putea fi făcut pentru telefoane mobile sau ca să mai coborâm un nivel, console.

Dar până la urmă fuck it, mi-a plăcut oricum și m-am săturat să mă plâng. E cel mai frumos joc pe ture 3D, povestea e actually destul de acaparantă până la final, mai ales cu Dark Urge fără de care îmi imaginez că act 3 e mult mai puțin memorabil. N-or fi luptele chiar ce trebuie, dar până la urmă loop-ul de gameplay e distractiv, poți face o groază de nebunii tâmpite (în lupte sau în afara lor) și păstrează spiritul Larian chiar dacă e ceva mai serios.

Să nu mai zic de actualizările primite constant precum și multitudinea de decizii care schimbă jocul în moduri surprinzătoare. Dintre cei cu care am vorbit despre el, toți aveau circumstanțe diferite în poveste, încă din primul act. Plus că e un blockbuster pe ture cu femei (și orice altceva) dezbrăcate. Dacă îl jucam acum 20 de ani cred că m-ar fi distrus.

LE:
Spoiler:
Și îl are pe Raphael care își cântă propria temă de boss fight. Cam cel mai memorabil moment din joc, cu toate că a murit în 2 ture ca ultima cârpă. :lol:
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
tnt
Hammer Haunt
Posts: 1824
Joined: 28 Aug 2015, 18:12

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by tnt »

Terminat Star Wars Squadrons in VR. E fainut, e genul de joc pe care il tii instalat ca sa-ti impresionezi musafirii cu VR daca e cazul, daca vor si ceva actiune fata de supremul Microsoft Flight Sim 2020. Asta cand vine vorba de imersiune, ca la gameplay... well, nu sunt prea multe de zis acolo, brain dead useless AI teammates care nu fac nimic si o poveste care nu am habar ce a fost ca am dat mai mult skip. Dar in VR se merita, chiar e implementat bine.
User avatar
tnt
Hammer Haunt
Posts: 1824
Joined: 28 Aug 2015, 18:12

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by tnt »

Terminat Assassin's Creed Origins. Dupa cum ziceam prin alt topic, o surpriza placuta, chill experience cu niste visuals fenomenale. Si au pana si un tur educational prin Egipt. Faptul ca e facut de Ubisoft m-a tinut departe de joc toti anii astia, desi settingul ma atragea maxim, nu voiam sa ma ating de el stiind cum fac astia jocurile cu grind si repetitie nesimstita. But it's not that bad, grindul e foarte light. Again, la gameplay nothing to write home about, dar daca vrei sa-ti opresti creierul putin si sa te relaxezi, merge uns.

Insa as vrea sa vorbesc putin despre visuals (yeah ikr). Iar inainte de asta fusesem absolut surprins la visuals de Ghost Recon Wildlands tot de la Ubisoft (care se merita clar jucat si pt coop imo). Iar cat am dat cateva minute prin Division 1 si 2 de test, din nou aratau fenomenal (alea sunt pur looter shooters so fuck right off). Mda, nu prea imi pasa de grafica, doar sunt vechetin ce dracu si nu mi-am pierdut inca mintile. Insa vizual arata atat de superior fata de alte jocuri incat m-a oprit pana si pe mine sa stau sa ma gandesc cum se face ca tocmai Ubisoft au descoperit graalul la capitolul asta. Vreo 3 sau 4 engine-uri diferite au mafiotii de francezi, toate top notch. Nimeni nu poate ingramadi atatea detalii grafice intr-un open world si sa-l faca sa functioneze seamless fara probleme. Iar aici vorbesc despre un joc din 2017. Star Wars Outlaws probabil o sa rupa cantina la capitolul asta. Si poate sunt curios sa incerc noul Avatar in coop. Spre exemplu Naughty Dog care au la fel detalii foarte multe high fidelity insa doar close up, in departare au trantite niste placeholders de toata jena, nici nu viseaza baietii la open world cu ce tech au ei momentan. Red Dead Redemption 2 poate s-ar mai apropia, dar si acolo daca te uiti in departare se pierde masiv din detalii si arata cheap.
Si vad ca nu e doar parerea mea, am cautat ce zic expertii si se pare ca Ubisoft are intr-adevar cea mai buna tehnologie la data streaming in jocurile lor, ceea ce le permite sa faca trecerea din close up / far off, intre scene de gameplay / cinematics fara sacrificii, le permite sa triseze la lumina fara sacrificii de pare ca e simulata in mod real etc.
Dupa EA, cel mai mult uram Ubisoft, noroc ca nu prea imi mai pasa care mafiot e mai mare decat celalalt, ca nu stiu cum as fi trait cu ideea ca tocmai maestrii "time savers" sunt si maestrii tehnologiei in materie de visuals :lol:
User avatar
tnt
Hammer Haunt
Posts: 1824
Joined: 28 Aug 2015, 18:12

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by tnt »

Bonus pt AC Origins

Un NPC intr-un bordel:

The Greeks invented threesomes, and the Romans added women

:lol:
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3670
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by marvas »

am terminat azi-noapte God of War Ragnarok. Am jucat mai mult povestea principala care a tinut cam 30 de ore, ca cine mai are vreme si de toate side quests. Chiar mi s-a parut lungit, cred ca se potriveau mai bine vreo 15 ore.

L-am simtit ca pe o expansiune a primului joc. Grafica aproape la fel ca in primul, cam aceleasi mediu inconjurator si aceleasi personaje. Luptele in continuare satisfacatoare, dar repetitive. As fi preferat ca skill-urile dobandite sa aiba un impact mai mare in lupta si ma faca sa ma simt ca un semi-zeu adevarat. Din punctul asta de vedere mi-au placut mai mult GoW-urile originale.

Per total un joc ok, dar cu siguranta nu o sa il mai reiau.
User avatar
sleepknot
Zergling
Posts: 102
Joined: 26 Nov 2019, 17:44

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by sleepknot »

Am terminat (sau mai bine zis - abandonat aproape de final) Baldur's Gate 3 azi. Dupa ~70 de ore de joc, pur si simplu n-am mai vrut sa investesc inca 20-ish cat sa termin Actul 3.

Pe scurt: Primele doua Acte mi s-au parut bine inchegate, personajele - desi nu toate pe gustul meu - cu loc clar in lume, interesante si volubile datorita voice-actingului. Questuri bine impletite, loot satisfacator; combat ok. [Spoilere Act 2:]
Spoiler:
Underdarkul, Actul 2 cu Templul lui Shar, build-upul catre Ketheric si luptele - toate mi s-au parut genial realizate
; jocul aici are multa lateralitate, alegeri si consecinte, flow bun si artstyle reusit.

Odata ajuns in Actul 3 mi s-a parut ca intru intr-un alt joc. Majoritatea questurilor secundare erau total detasate de context si plot, si insusi questurile principale (multe side quests scurgandu-se in ele fara mare satisfactie) le-am simtit cusute cu ata alba si puse intr-un lung sir de lupte interminabile. Faptul ca ai lvl 10 cap si jocul e turn-based nu ajuta. [Spoilere Act 3:]
Spoiler:
Multe questuri, precum cel cu crimele (spoilat de joc chiar de la inceput cand gasesti nota cu ""planul secret"" al cultistilor) mi s-au parut grabite sau pur si simplu prost scrise. Cel mai grav m-a deranjat liniaritatea main questului, si finalurile ce ti se prezentau deja in detaliu de la o posta. Toata dinamica Emperor-Orpheus a fost ratata la final; marele reveal final n-a existat. Cam tot ce trebuia sa stii se reveal-uise deja la finele Actului 2. Pana si artstyleul in Actul 3 mi s-a parut underdeveloped; multe asseturi repetate, putine noutati vizuale sau ca atmosfera
Per total, ca orice joc Larian, BG 3 mi-a placut - exceptand ultimul Act - unde am sentimentul ca toata echipa, nu doar cea de writing, a suferit bruiaje. As zice ca a fost grabit pe usa; multe questuri si buguri denota cut content. Nu imi pare rau ca l-am jucat 70 de ore, dar nici nu imi pare rau ca nu am mai investit in el.

In final, poate ca mult din ce am zis e 'de gustibus'; dar voi rejuca oricand Dragon Age Origins sau NWN2 Mask of the Betrayer in detrimentul BG 3; poate doar daca un Definitive Edition va repara/completa Actul 3.
TG wrote: 8 Jan 2024, 19:49
Spoiler:
Și îl are pe Raphael care își cântă propria temă de boss fight. Cam cel mai memorabil moment din joc, cu toate că a murit în 2 ture ca ultima cârpă. :lol:
House of Hope chiar a fost geniala
TG wrote: 8 Jan 2024, 19:49 m-am săturat să mă plâng.
Si eu, dar sic transit - si batranete sau nu - jocul mi s-a parut ca are goluri masive, acoperite de hype si PR. Tot ma bucur ca un asemenea joc a avut succesul pe care l-a avut pentru binele (c)RPG-urilor din viitor, dar m-am saturat de jocuri care stau 5 ani in EA si apoi sunt scoase asa. Mai bine era mai scurt si mai inchegat; sau mai statea un an in dev
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4952
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by TG »

Sunt curios dacă ai jucat Dark Urge, mi se pare că act 3 e extrem de biased către alegerea asta. Mie mi-a plăcut mai mult decât zona de mijloc din act 2, deși sunt de acord în principiu cu ce ai zis și se vede că e (mai) neterminat.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
sleepknot
Zergling
Posts: 102
Joined: 26 Nov 2019, 17:44

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by sleepknot »

TG wrote: 25 Jan 2024, 15:22 Sunt curios dacă ai jucat Dark Urge, mi se pare că act 3 e extrem de biased către alegerea asta. Mie mi-a plăcut mai mult decât zona de mijloc din act 2, deși sunt de acord în principiu cu ce ai zis și se vede că e (mai) neterminat.
Nu, am jucat un custom char Warlock, in mare parte on the good side. O sa-mi notez ce ai zis si poate il rejoc cu Dark Urge. Inteleg de ce s-ar lega mai bine asa, mersi de pont

EDIT: Cred ca am ratat ceva content si pentru ca nu am recrutat-o pe Karlach.. fiind Zariel Thiefling, am fost dezamagit ca jocul mi-o bagat pe gat desi teoretic Zariel Thieflings vaneaza cei care au incalcat legamintele cu Zariel ....
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4952
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by TG »

Karlach are momentele ei dar e doar alt însoțitor, nu aș zice că face o diferență majoră. Eu am rezolvat-o pe Lae'zel rapid, deși chiar am încercat să o păstrez. Norocul nu a fost de partea ei. În mod normal Gith sunt pentru mine undeva mai jos de goblini în materie de rase la care fac insta kill în jocurile astea. Nu sunt rasist DAR. :lol:

Nu l-aș rejuca în veci, mai bine citești pe undeva spoilere ca să-ți faci o idee. Nu e același lucru dar mi-e că într-un eventual Enhanced Edition, Larian vor avea inspirata idee să adauge și mai mult conținut într-un joc ce ar fi beneficiat deja de tăieturi.

Cele mai bune momente legate de însoțitori și interacțiunile cu ei mi se par într-adevăr exclusive unei parcurgeri așa, precum și faptul că povestea per total se leagă mult mai bine. Chiar îmi imaginez că aș fi fost (și) mai critic la adresa jocului utilizând un personaj generic sau și mai rău, unul dintre celelalte disponibile. That being said, suferă de și mai multe bug-uri. Nu am fost foarte ghinionist dar din ce am citit la alții te poate scoate din sărite. Însă pe partea asta nu m-a supărat, e o realizare destul de epică în materie de dezvoltare și în ciuda unor bug-uri, pentru un joc de anvergura asta e totuși polished.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4676
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by Magicake »

KB 2, 8/10. Mergeti de-l jucati, e fun si addictive.
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4952
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by TG »

Urtuk: The Desolation

Continui misiunea mea de a termina toate jocurile primite la Secret Santa, cu ocazia asta mă achit pe ultimul an (Kingsway fiind rezolvat deja).

Ma așteptam inițial sa nu prea îmi placa, nici stilul grafic nu era chiar pe placul meu, dar până la urma m-a prins binișor. Lupte pe ture destul de old school așa, pe fondul unui fir narativ inexistent și fără prea multe compromisuri. E în mod special distractiv pentru primele 2 locații, ulterior mai are încă 2 dar sincer să vă zic nu știu de ce, pentru ca sunt aceleași misiuni generate aleator.

Totuși, creează dependență rapid și m-am trezit că tot treceam prin lupte numai ca să văd ce loot mai găsesc. Jocul are un sistem relativ interesant de obiecte care îți oferă abilități noi sau le îmbunătățesc pe cele existente. Se pot face tot felul de combinații dar ulterior pentru a păstra cât de cât provocarea, numărul și caracteristicile inamicilor se scalează cam agresiv. Sigur, poți duce lejer luptele de 6 vs 20 sau 25 în a treia locație, dar vrei să mai faci asta?

Există surprinzător de multă varietate în ceea ce privește unitățile dar din păcate nu cuplată cu varietate mai mare pe partea de locații sau misiuni. Faptul că ultimele nivele de dificultate sunt inițial blocate e o decizie neinspirată pentru că te obligă să reiei jocul, puțini vor vrea asta.

E un indie corect corespunzător care merita mai multă atenție cred, un eventual sequel mai șlefuit și dezvoltat ar putea fi un hit.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
sleepknot
Zergling
Posts: 102
Joined: 26 Nov 2019, 17:44

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by sleepknot »

Ashes 2063/Afterglow - Total Conversion mod pentru Doom 2. Nu credeam ca voi juca/termina vreodata asa ceva, dar va spun : poveste, setting, combat, soundtrack - depaseste cu mult orice FPS jucat in ultimii 5 ani. Sunt socat cat de jucabil si faina e experienta si cata atmosfera si flow au reusit sa compuna cu un engine asa de vechi. 9/10
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Post Reply

Return to “Jocuri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests