Evercade
Evercade
A postat @Klamath pe discord trailer-ul pentru jocurile originale Broken Sword care vor fi lansate si pe Evercade si m-a dereglat. Ultimele seri mi le-am petrecut verificand diversele console existente, colectiile de jocuri lansate pana acum si preturile aferente.
Partea cea mai atragatoare pentru mine e cat de colectionabile sunt jocurile astea. Se lanseaza in cutii numerotate si vin cu manual si jocul pe (sa-i zicem) discheta. Nu e nevoie de instalare de patch-uri, DLC-uri sau alte minuni - bagi discheta si merge jocul.
Desi sunt cateva optiuni pentru consolele de joc, unele de legat la TV, altele de luat la purtator, cel mai tentat sunt de editia Super Pocket, datorita dimensiunii si a pretului:
Sunt constient ca exista foarte multe optiuni de console portabile pe piata care pot emula jocuri mai vechi pana inclusiv jocuri de PS3 care vin cu o ergonomie si specificatii mult mai bune. Ca sa nu mai zic de SteamDeck si celelalte care deja au specificatii de laptopuri performante. Insa nici una nu imi hraneste si dorinta de a colectiona si a detine fizic jocurile, intr-o lume in care suportul fizic pentru media e tot mai putin intalnit. Asta in ciuda faptului ca multe filme, jocuri si muzica nu pot fi gasite pe internet pentru a fi downloadate legal, iar unele se gasesc greu chiar si pe torrente.
Inca stau si incerc sa imi justific cheltuiala cu o consola care aproape sigur o sa ajunga sa adune praf pe un raft. Dar sunt curios daca voi ati fi tentati de asa ceva sau daca aveti deja.
Partea cea mai atragatoare pentru mine e cat de colectionabile sunt jocurile astea. Se lanseaza in cutii numerotate si vin cu manual si jocul pe (sa-i zicem) discheta. Nu e nevoie de instalare de patch-uri, DLC-uri sau alte minuni - bagi discheta si merge jocul.
Desi sunt cateva optiuni pentru consolele de joc, unele de legat la TV, altele de luat la purtator, cel mai tentat sunt de editia Super Pocket, datorita dimensiunii si a pretului:
Sunt constient ca exista foarte multe optiuni de console portabile pe piata care pot emula jocuri mai vechi pana inclusiv jocuri de PS3 care vin cu o ergonomie si specificatii mult mai bune. Ca sa nu mai zic de SteamDeck si celelalte care deja au specificatii de laptopuri performante. Insa nici una nu imi hraneste si dorinta de a colectiona si a detine fizic jocurile, intr-o lume in care suportul fizic pentru media e tot mai putin intalnit. Asta in ciuda faptului ca multe filme, jocuri si muzica nu pot fi gasite pe internet pentru a fi downloadate legal, iar unele se gasesc greu chiar si pe torrente.
Inca stau si incerc sa imi justific cheltuiala cu o consola care aproape sigur o sa ajunga sa adune praf pe un raft. Dar sunt curios daca voi ati fi tentati de asa ceva sau daca aveti deja.
Re: Evercade
Pare fainutz.
Eu am Evercade Exp. Ecranul se vede frumos si e crisp. Sunt si cateva jocuri indie care au aparut exclusiv in fomat fizic pe Evercade cum ar fi Full Void.
Formatul se preteaza perfect pentru colectionari si chiar e sistemul pentru care am sanse reale sa fac full set candva.
Formatul se preteaza perfect pentru colectionari si chiar e sistemul pentru care am sanse reale sa fac full set candva.
Fain! Ai si poza cu colectia de jocuri de pana acum? Si reusesti sa il folosesti?
N-am prea multe inca si sincer in ultima vreme mai mult joc jocuri noi pe main PC si vechi pe Xp machine. Consolele cam zac, insa am in plan ca incet, incet sa incep sa mai joc jocuri din colectie si sa o las mai moale cu titlurile noi. O sa ma limitez la 3-4 titluri pe an pe care le astept cu adevarat.
Eu am full set Evercade - e bestiala platforma. Cel mai mult imi place Arcade-ul Evercade Alpha cu ecran 4/3, jocurile arata cum trebuie. Acum ma joc Blood Omen pe el si e clar cel mai bun format in care am incercat jocul asta.
Daca esti colectionar si iubesti retro gaming-ul, arunca un ochi si pe youtube pe noul canal romanesc:
Imi place sa ma joc
You can also check my English youtube channel (retro/unboxings/duo streams): rand($game)
Imi place sa ma joc
You can also check my English youtube channel (retro/unboxings/duo streams): rand($game)
ok, hai ca m-am bagat si eu in hora, am pus caruta in fata cailor si am luat azi primul joc.
Am vrut sa iau si consola Super Pocket, dar aveau doar varianta cu Double Dragons sau aia cu Atari, dar as vrea varianta Taito pentru ca vine cu Volfied.
Sunt in deplasare si cel mai apropiat magazin care vinde Taito e cam la o ora distanta cu metroul. Daca se aliniaza astrele, o sa revin cu o noua poza.
Am vrut sa iau si consola Super Pocket, dar aveau doar varianta cu Double Dragons sau aia cu Atari, dar as vrea varianta Taito pentru ca vine cu Volfied.
Sunt in deplasare si cel mai apropiat magazin care vinde Taito e cam la o ora distanta cu metroul. Daca se aliniaza astrele, o sa revin cu o noua poza.
Volfied e jocul ala de care nu-mi aduceam aminte in podcast
Super pocket au jocuri exclusive - nu exista separat pe cartdrige-uri.

Daca esti colectionar si iubesti retro gaming-ul, arunca un ochi si pe youtube pe noul canal romanesc:
Imi place sa ma joc
Imi place sa ma joc
HABEMUS SUPER POCKET!
Dupa un drum de o ora in care am schimbat 2 metrouri, am ajuns la magazin. Initial mi-au zis ca nu au editia Taito, dupa care le-am explicat ca am fost trimis de colegii lor de la alta locatie.
A durat vreo 15-20 de minute sa caute prin depozit si prin alte dulapuri dar in final l-au gasit.
Am intrebat in timp ce il plateam:
- So this the only one left in the store, huh?
- I think this is the only one left in whole of Madrid, zice tipul usor amuzat.