Recomandare căști

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Post Reply
Jaunty
Site Admin

Recomandare căști

Post by Jaunty »

Vă rog frumos să-mi recomandați o pereche de căști de purtat prin oraș, cu cablu, calitate audio cât mai bună (mai ales pentru operă / muzică simfonică), de până în 500 lei. Deci ori închise (closed-back), ori in-ear, fiindcă presupun că open-back nu se pretează decât înăuntru. Dacă sunt over-ear și închise, bine ar fi nu transpire urechile în ele prea tare.

După o căutare sumară am găsit:

https://www.avstore.ro/casti-hi-fi/senn ... d-280-pro/
https://www.avstore.ro/casti-hi-fi/audi ... ath-a550z/ (un pic peste 500 lei, dar fie)
https://www.avstore.ro/casti-hi-fi/sennheiser-ie-200/

Cam care bănuiți că ar fi diferența de calitate audio între prima și ultima variantă?

Audiophiles tagged: @Marius Ghinea, @Mărar. Dar sugestiile și lămuririle sunt binevenite din partea oricui.
Jaunty
Site Admin

Re: Recomandare căști

Post by Jaunty »

Update: căștile in-ear ies din discuție.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

N-am in-ears, nu suport senzatia sa imi intra casca in ureche, si pe afara folosesc Galaxy Buds care sunt pe stilul air pod, atarna cumva foarte comod. Calitatea e ok dar nu izoleaza prea bine si auzi multe de afara, de asta le-am si luat.
Cam care bănuiți că ar fi diferența de calitate audio între prima și ultima variantă?
Dar, banuiesc ca IE 200 sunt mai bune ca Sennheiser HD 280 PRO, in principiu pentru ca in-ear-urile sunt mai calitate in cadrul aceluiasi price point, si am vazut review-ul asta pozitiv de la Headphone Show, deobicei rezonez cu opiniile lor:
https://www.youtube.com/watch?v=wcLybffXE9A

Singura pereche de casti pe care o am si care s-ar potrivi descrierii tale ar fi ATH-M50x, dar sunt putin mai bass-heavy si nu cred ca muzica clasica ar fi cea mai potrivita pentru ele.
New phone, Houthis

Soundcloud
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Mărar wrote: 2 Apr 2025, 21:47 Dar, banuiesc ca IE 200 sunt mai bune ca Sennheiser HD 280 PRO, in principiu pentru ca in-ear-urile sunt mai calitate in cadrul aceluiasi price point
Ha! Eu intuiam fix invers. Mersi!

Dar, după cum spuneam, căștile in-ear au ieșit din discuție. Persoana pentru care întreb vrea over-ear și închise.
Marius Ghinea
Headless Kamikaze

Post by Marius Ghinea »

Nu am nicio idee pentru cazul acesta de utilizare. Cel mai bine este sa se mearga intr-un magazin unde se pot testa castile. Cu aceasta ocazie persoana poate descoperi ca o pereche de Sony-uri ieftine sint ok. Sau ca prefera Audio Technica, ori Fiio Snowsky Wind. Ori altceva, gen Koss Porta Pro. Ori JBL eftine. Ori Marshall.
Eu nu as folosi ca solutie mobilă altceva decit earbuds ieftine, dar nu corespund conditiilor.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

O sa sugerez totusi ATH-M40x, ar fi similare cu ATH-M50x doar ca sunt mai neutre si n-au acel bass boost pe care il are M50x-ul; pereche care o am din 2017 si pe langa ca i-a cazut din captuseala de pe headband n-are probleme.

Le folosesc pentru ca output-ul de la Pioneer e prea slab pentru Sennheiser HD 650 si Hifiman Sundara, dar nu ma deranjeaza cand le folosesc, inca mi se par foarte ok, iar castile celelalte sunt de 2-3 ori mai scumpe, so that's saying something.

Ca fapt divers, mi se par Sennheiser-urile foarte overhyped si overpriced, dar cred ca sunt intr-o minoritate aici, cel putin la partea cu overhyped.
New phone, Houthis

Soundcloud
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Vă mulțumesc!

Deocamdată Sennheiser HD 280 Pro arată promițător, văd că sunt folosite în multe studiouri. Și cei de la KEXP le folosesc. ATH-M40X par și ele faine. Cu ambele mă gândesc doar să nu fie cablul prea lung/incomod și să nu fie jack-ul nepotrivit pentru telefon - adică, da, 3,5mm, dar să nu fie prea mare în rest. Cablul se poate lega să stea mai adunat, iar jack-ul, dacă încurcă, cred că s-ar putea rezolva cu o extensie scurtă, gen https://www.emag.ro/cablu-extensie-0-5m ... D67RJ23BM/.

Dar, da, ideal ar fi să intre într-un magazin și să încerce mai multe.

I-am transmis, mulțumesc din nou!
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Hmm, concern-ul pentru jack-ul de la ATH e valid, al meu cam asa e:

Image

Dreapta intra in casti, centru in telefon, stanga e adaptorul

Un jack ok pentru mobil ar trebui sa fie in colt, nu drept.

Nu-i doar de comoditate, dar se strica usor in timp.
New phone, Houthis

Soundcloud
Marius Ghinea
Headless Kamikaze

Post by Marius Ghinea »

Am uitat să mai menționez ceva: disponibilitatea „pieselor de schimb”. Căștile se prea poate să aibe lungă vieață, dar pernițele de la cupe și buretele de pe banda care trece peste cap nu prea. Și vinilinul care le îmbracă se poate să se strice repede. Așa că un factor deloc de neglijat este disponibilitatea unor astfel de componente pentru a fi înlocuite.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

In ultima vreme se gasesc relativ usor, sau se rezolva rapid cu o comanda de la un supplier din EU.

Buretii de schimb pentru Sundara am comandat de pe muziker si au sosit intr-o saptamana parca

Cu cablu a fost mai tricky, ca daca e rupt cam ai nevoie de el in aceeasi zi, dar se gasesc si cabluri compatibile, tot pentru Sundara am gasit la un magazin din bucuresti numit audiomonkey Cablu Meze Audio 99 SERIES STANDARD CABLES 3.5 mm 1.2 m

Cred ca pentru ATH, Sennheiser sau alte marci populare se gasesc mult mai usor decat pentru HiFiMan

Si chiar daca nu iti vin fix in aceeasi saptamana, putina rabdare nu strica :lol: toate DAC si AMP-urile Topping pe care le am le-am comandat din italia de la distribuitorul oficial PlayStereo, cu tot cu transport au fost cu cateva sute de ron mai ieftine decat la magazinele din tara (avstore pot sa suga un ou din partea mea, au preturi extrem de nesimtite, ma duc la ei doar ca sa audiez ce imi comand din afara)
New phone, Houthis

Soundcloud
Marius Ghinea
Headless Kamikaze

Post by Marius Ghinea »

Mărar wrote: 17 Apr 2025, 13:59
Si chiar daca nu iti vin fix in aceeasi saptamana, putina rabdare nu strica :lol: toate DAC si AMP-urile Topping pe care le am le-am comandat din italia de la distribuitorul oficial PlayStereo, cu tot cu transport au fost cu cateva sute de ron mai ieftine decat la magazinele din tara (avstore pot sa suga un ou din partea mea, au preturi extrem de nesimtite, ma duc la ei doar ca sa audiez ce imi comand din afara)
M-am uitat la italienii cu pricina pe pagină și la produsele pe care le-am avut la test de la avstore nu am observat preturi extrem de nesimtite la magazinul românesc. DX1 costă la fel, iar L50, E30 II si E30 II Lite sînt fiecare cu 50 de lei mai scumpe. Nu mi se pare o diferență nesimțită și sînt oricînd gata să dau o astfel de sumă modică pentru a beneficia de garanție în țară, la o firmă care, atît din experiența proprie, cît și din ce am auzit la foarte mulți alții, are un comportament impecabil în relația cu clienții. Menționez că nu am primit nimic gratuit de la ei și nici nu mă sponsorizează în vreun fel, deci nu am nimic ascuns în opinii. Chiar nu înțeleg adversitatea ta, în zona de preț de care sînt eu interesat, entry-medium, nu am observat astfel de discrepanțe.

Fiio K11 R2R este cu 25 de lei mai scump la avstore.ro, iar căștile Fiio Jt1 cu 75 de lei mai scumpe. Fiio FT 3 sînt 1650 de lei la italieni, dar 1250 de lei la avstore. Nu văd nicio nesimțire din partea românilor. Și chiar, chiar nu am niciun chef de polemică, niciunul, niciunul, niciunul, pretty please. :)
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Ar trebui sa reverific ca am info de actualitate inainte sa mai dau sfaturi.

Vad ca Topping L30 II costa acum cu 25 de euro mai mult pe Playstero fata de acum un an septembrie cand am dat comanda, iar Topping E30 II Lite e cu 20 de euro mai scump. Diferenta cumulata la aceste doua (fata de avstore), plus cablul conector FiiO LR-RCA2 Dual RCA, cu transport cu tot, la vremea respectiva, era de aproape 500 ron.

Intre timp avstore a aparut pe lista oficiala de selleri pentru romania: https://www.toppingaudio.com/sellers

Acum un an In Septembrie cand am cumparat erau doar Avmall si GramLine: https://web.archive.org/web/20240912060 ... om/sellers

Bine ca au scos Avmall ca nu imi inspirau deloc incredere, i-am sunat de vreo trei ori intrebandu-i cand o sa fie pe stock unul din Topping-uri, si mereu imi raspundeau cu "nu stim, cel mai probabil in cateva saptamani, sau poate la anul" :lol:

Aversiunea a fost formata in timp cat tot cautam pentru diverse produse preturile din restul EU, si gaseam in mod consistent mai ieftin. Ar trebui sa pot sa cumpar la acelasi pret, sau chiar putin mai redus, de la un magazin care e la 15 min de mine, fata de unul la cateva tari distanta.

Sunt si eu client avstore btw (sennheiser hd 600 + fiio e10k, ambele acum multi ani, ah, plus sundaras primite cadou la avstore am fost sa le probez, si tot de acolo le-am sugerat prietenilor sa m-i ia cadou) iar experienta in-store e de nota 10, zic ca doar de multe ori am gasit prin EU cu mult mai ieftin decat m-as fi asteptat, and it rubbed me the wrong way.
New phone, Houthis

Soundcloud
Post Reply

Return to “Hardware”