TG wrote: 23 May 2025, 13:01
Au scos cele originale de pe store?
Au delistat versiunile originale de pe Steam: https://store.steampowered.com/app/4500 ... Chernobyl/ -- Daca era doar versiunea noua auto-mutilata nu ma agitam deloc sa am o parere; asa mi se pare o practica sinistra pentru conservarea si istoria jocurilor in general indiferent cine o face si de ce; ca e GSC cu Stalker, Rockstar cu GTA-urile clasice sau Blizzard cu Warcraft 3 Classic.
EDIT: Se pare ca cine cumpara Enhanced Edition primeste si OG version pe Steam.. nu stiu, ma depasesc practicile astea.
Last edited by sleepknot on 23 May 2025, 15:34, edited 1 time in total.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Ah wow, eu aveam si originalul si il vedeam inca in librarie, chestia asta e scarboasa rau, jocul avea o comunitate de modding destul de activa, care practic le-a refacut jocul de la zero. Ugh.
Notice: At the request of the publisher, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is unlisted on the Steam store and will not appear in search.
sleepknot wrote: 23 May 2025, 15:20
Au delistat versiunile originale de pe Steam: https://store.steampowered.com/app/4500 ... Chernobyl/ -- Daca era doar versiunea noua auto-mutilata nu ma agitam deloc sa am o parere; asa mi se pare o practica sinistra pentru conservarea si istoria jocurilor in general indiferent cine o face si de ce;
Da, nici mie nu prea îmi place când fac asta, noroc că le am deja pe cele originale. Nu de alta, dar cum a spus și Mărar, existau și multe MOD-uri.
Dar dacă încă se activează și ediția originală atunci nu e așa de rău. Oricum, dacă te gândești la conservarea istoriei jocurilor video, atunci Steam nu e tocmai locul unde să te superi pe astea. Toate șansele să dispară oricând și altele (cum s-a și întâmplat deja) din motive mult mai puerile.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
TG wrote: 23 May 2025, 16:33
Oricum, dacă te gândești la conservarea istoriei jocurilor video, atunci Steam nu e tocmai locul unde să te superi pe astea. Toate șansele să dispară oricând și altele
Ai dreptate. Genul asta de situatii aproape ca ma fac sa-mi doresc existenta unor legi de patrimoniu virtual asa cum exista si pentru pentru cladiri, situri, etc Noroc cu GOG inca
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Da GoG fac o treaba grozava pe partea asta de preservation. Eu in schimb am un sistem Win Xp period correct cumparat cu 100 de lei pe care pot juca cam tot ce a aparut din 2001 pana prin 2009/2010 si cumpar toate jocurile care au insemnat sau inseamna ceva pentru mine, pentru copilaria/adolescenta mea.
Asa am si seria Stalker.
Cel din 2007 e acolo sus cu PST, trebuie jucate neaparat inainte de a intra in pamant, inca ma gandesc la el mai ceva ca la femeile care le downlodam de pe odc acum 20 de ani bos si le impartaseam noaptea tarziu pe yahoo messenger.
2-ul l-am instalat, dar imi merge cam greoi, cred ca mai e de asteptat, dar as putea baga mana in foc ca sub capota e un goat!
Stalker 2007 nu l-am jucat. In schimb ma pot lauda ca am jucat prin 2001/2 Codename Oubtreak in coop hehe. Am Stalker 2 pe gamepass, insa am sa-l iau pe Steam ca sa-i sprijin, daca tot mi-ai amintit.