Jocurile Voastre Originale
Re: Jocurile Voastre Originale
congrats! Acum sa ai si timp de ele, altfel te asteapta acolo la pensie.
Mersi!
Eh,n-am nici FOMO si nici OCD. Cand ma ia cheful de un clasic si il joc 2-3 saptamani cate 1-2 ore pe zi si nu mai joc din astea noi. Cand ma tenteaza ceva proaspat bag pe ala si nu joc vechi. Cand ai atatea sisteme si console tre sa accepti ca fizic nu ai cum sa ai timp de toate. Una e colectionatul/arhivatul/conservarea unor titluri si a sistemelor pe care sa poata fi si jucate si alta e jucatul efectiv. Dar e fain sentimentul ca le ai acolo ready to play cand te mananca
.
In plus abia astept sa ii arat baiatului meu ce si cum am inceput toata nebunia. Deocamdata e prea mic
Eh,n-am nici FOMO si nici OCD. Cand ma ia cheful de un clasic si il joc 2-3 saptamani cate 1-2 ore pe zi si nu mai joc din astea noi. Cand ma tenteaza ceva proaspat bag pe ala si nu joc vechi. Cand ai atatea sisteme si console tre sa accepti ca fizic nu ai cum sa ai timp de toate. Una e colectionatul/arhivatul/conservarea unor titluri si a sistemelor pe care sa poata fi si jucate si alta e jucatul efectiv. Dar e fain sentimentul ca le ai acolo ready to play cand te mananca
In plus abia astept sa ii arat baiatului meu ce si cum am inceput toata nebunia. Deocamdata e prea mic
1 more tot vanillaware
Niceee. Il am si eu pe asta 
Misto FEAR
epic michi rebruşat
Asta e misto si se potriveste de minune pe Switch
- Vlad Dracul
- Headcrab
sleepknot wrote: 19 Jul 2025, 17:01Inteleg foarte bine asta si apreciez mult obiceiul. Si aici mi se mai pare ceva important: Contactul fizic cu jocurile, in sensul in care le ai /colectionezi ca si obiecte e ceva ce trezeste un anumit mod de apreciere, foarte diferit fata de a leMC wrote: 30 May 2025, 14:46 Pentru mine e o chestiune relaxanta simplu fapt de a le organiza, fotografia, instala/testa.![]()
"avea"vedea pur si simplu intr-un digital library sau folder.
Mi se pare ca a avea jocuri in format fizic, ca si la carti, retrezeste perceptia ca jocurile sunt in fapt realitati concrete, obiecte de cultura dinstincte, fiecare cu o intrega istorie de creatie, platforma, si context de aparitie. Si asa cum explica si Umberto Eco prin ideea de antilibrarie, a avea atatea jocuri nejucate in colectie fizica cred ca poate tine viu sentimentul de apreciere si (re)constientizare a bogatiei pe care fiecare joc o poate oferi.
Sentimentul asta e mult mai greu de cultivat cu o colectie digitala unde lipsa de fizicalitate lasa loc unui relativism, si fiindca azi poti in 5 minute sa instalezi cam orice, optiunile parca devin lateral echivalente si cam la fel de ne/importante. In cazul unui joc fizic coverul, artwork-ul, manualul, cd-urile, etc - trezesc impreuna sentimentul obiectualitatii, si "greutatea" sau efortul necesar instalarii de pe format fizic face alegerea sa fie mai constienta si astfel spatiul alocat experientei mult mai concret (fie si doar ca gest de alegere tactila/vizuala, poate dupa poate pui la download).
Am impartasit toate gandurile astea avand 95% din "colectie" in format digital (Steam/gog sau kit-uri pentru abandonware), motiv pentru care am nevoie sa depun eforturi suplimentare (catalogare, jurnale, liste de backlog, etc) ca sa pot cultiva o relatie cat de cat sanatoasa cu semi-infinitatea de jocuri disponibile de jucat
Postări faine de genul ăsta îmi provoacă o infuzie de nostalgie, așa că nu mă pot abține să nu postez cea mai relevantă parte din vechea mea colecție:

Pai nimic cu masini? 
- Vlad Dracul
- Headcrab
Hahaha, chiar mă așteptam la asta
Dar până să bolunzesc la vârsta senectuții eram preocupat mai mult de strategie, nu mă contaminasem încă cu virusul racingului.