Am incercat si eu Ghosts of Tsushima pe PC si m-a lasat rece: lumea asa un semi-fantasy nereusit, open world repetitiv, si povestea cam trasa de par. Ghosts of Yotei ma atrage putin fiindca pare sa aibe combatul mai fluid si sa fie mai axat pe stealth, ceea ce imi lipsea in primul (*A se nota ca nu am jucat niciun AC de la AC 2 - cu exceptia Unity, care mi-a placut). O sa-l joc daca va iesi si el pe PC.
Legat de
2025,
KCD2 si
Tainted Grail au fost delicii pentru mine, de mult nu am avut asa titluri bune pe partea de First person action RPGs. Sunt jocuri foarte imersive si timpul petrecut in ele simt ca a rodit sufleteste. KCD 2 clar GOTY. Tot din 2025 am in plan sa joc Atomfall si Necromancer's Tale. Au fost si cateva jocuri pe care le-am anticipat mult anul asta si care m-au dezamagit: Mortha (clunky rau combatul), Lords of Ravage (mediocru), ZERO PROTOCOL (cam neterminat).
Altfel, in ultimii ani am cam intrat in categoria "patient gamers", rareori jucand jocuri in anul in case se si lanseaza. Am rejucat in schimb HL 1 si Opposing Force, HL 2 in coop (Synergy), am petrecut mult timp in Morrowind si am stat mai mult in social/coop games: Shadow Warrior, Far Cry 5, LOTR Moria, WoW vanilla putin - toate foarte fun. Ma gandesc la anu sa revin la cRPG-uri mai clasice/retro, si dupa multi ani inapoi catre Third-person action/shooters. Dar da, 2025 a fost un an excelent pentru indies, si am multe titluri de procesat retroactiv.
Ce astept cel mai mult (sper in 2026):
Ardenfall,
D.O.R.F ,
Hibernaculum (devii de la Machinarium); plus din categoria "astept sa iasa din Early Access ca sa le joc":
Banquet for Fools,
Stygian: Outer Gods,
Peripeteia.
La multi ani, timp si sanatate sa fie