Ultimul joc terminat, thread cu note

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
MC
Dremora Lord

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by MC »

Eu anul asta o sa fac chiar invers, având copil mic. Joc doar cateva single player games din backlog si in rest sesiuni mai scurte sau mai lungi in PoE 2, Snowrunner și Arc Raiders. Sunt jocuri care imi permit sa le joc cu pauze fara sa simt ca nu mai stiu unde am ramas ce si cum.
Rukifer
Zergling

Post by Rukifer »

Psychroma aka Signalis de la Lidl.

Mi-a plăcut mult estetic când l-am văzut prima dată în ceva game showcase şi short pitch-ul mi s-a părut interesant. Nu e rău, dar nici nu mi-aş suna tovarăşii să-l recomand. Un side scrolling visual novel bite-sized, de vreo 4 ore, cu o tentativă de puzzles, poveste grăbită şi previzibilă din primele 10 minute. Very mid.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Trine 5: A Clockwork Conspiracy (2023)

Am terminat in weekend ultimul joc din seria Trine si astfel am ajuns cu ele la zi.

The Good:
- puzzle-uri satisfacatoare. Ma joc mai mult pentru puzzle-uri decat pentru platforming seria asta, desi ideea jocului e ca cele doua se combina.
- avand 3 personaje cu abilitati diferite, situatiile se pot rezolva in mai multe moduri si asta te face cateodata sa te simti destept si ca ai trisat jocul. Nu imi amintesc ca la jocurile anterioare sa fi folosit walkthrough, dar la jocul de fata cred ca am avut nevoie de el de vreo 4 ori. De 2 ori pe buna dreptate, ca nu m-as fi prins, dar de celellate ori mi-au scapat chestii evidente sau uitam ca am anumite abilitati.
- grafica de poveste
- am investit vreo 26 sau 28 de ore in jocul asta, ceea ce pentru mine e mult, dar nu s-au simtit asa multe
- upgrade-ul abilitatilor e sesizabil si de multe ori poate face diferenta in gameplay. Am ajuns sa il fac pe vrajitor overpowered la final, putea baiatu meu sa genereze cate 6 obiecte, de nu mai aveam nevoie de celelalte personaje ca sa trec de obstacole.
- am apreciat ca luptele cu bosii nu au fost dificile, ci doar necesita atentie la pattern-uri

The Bad:
- nu m-a prins povestea, cam puerila. Dar nu e ca si cum imi amintesc ceva din povestea jocurilor anterioare
- multe personaje secundare cu potential, dar nefolosite suficient. Ma face sa ma intreb daca au taiat elemente din poveste la montaj.
-luptele in general nu m-au prins, dar cred ca din lipsa mea de indemanare. Spamam atac cu cavalerul

9/10, mi-a placut
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

DA:O
b3460102-c0fa-4e09-89f5-c2081ee5f5a2.png
Dual wield rogue assassin cu niste arc si stealth daca se nimereste sa fie mai util in anumite situatii.

Desi e mai primitiv din toate punctele de vedere, Jade Empire mi-a placut mai mult, a fost un joc mai fain. Si nu ma refer doar la faptul ca a avut un setting mult mai original decat yet another dark tolkien-esque fantasy cu dwarfi, elfi, si orci (sa nu-mi ziceti ca darkspawns nu sunt orci, sunt orcii din filmele LotR :lol: ).

Ma rog, principala greseala a fost ca am jucat pe consola, controalele in combat au fost naspa rau, tot ce puteai face usor pe PC aici te chinuiai, apoi mai adauga si bug-uri de AI si rezultatul e un joc neplacut de jucat.

In afara de asta e ok. Pot sa laud party characters care sunt mai reusite dp meu dv decat in Jade - mi-a placut cum incercam pe cat posibil sa nu vorbesc cu Morrigan ca aveam senzatia ca toate optiunile de dialog sunt de fapt capcane :lol:

Dungeon-urile exagerat de lungi iar unele o dau in absurd, gen warehouse-ul din Denerim, pai cladirea aia ar acoperi tot districtul daca ne-am lua dupa cat de multe camere avea.

Ok in rest, I guess. Ala e verdictul final, ok/10.

O sa iau si DA2 cand il vad la reducere.
Spoiler for final:
La final am ales Morrigan's child ending, pentru ca Alistair trebuia sa devina rege si fara mine n-avea cum sa se descurce deci niciunul din noi nu putea sa moara
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Jedi Fallen Order

Observ in ultima vreme cum multe serii de jocuri incep cu ceva ce seamana cu un MVP (pentru ola: minimum viable product) in principiu din sfera AAA; nr limitat de puteri, putine planete pe care sa le explorezi, inamici tras la sablon, personaje putine si overall un sentiment de golaciune.

E un metroidvenia action-adventure care ar fi putut fi ceva interesant in spiritul legacy of kain dar care mai degraba bate spre o clona de uncharted, cu highlight rosu pe minimap ca sa delimiteze obiectele interactive pe care inca nu le-ai deblocat si alte quality of lifes care il departeaza complet de orice care s-ar putea numi soulslike, combatul e simplist dar functional, si as fi vrut ca jocul sa copieze cu totul mecanicile de puteri si combat din Jedi Academy, care a tradus mult mai bine in gameplay form fantezia de a fi Jedi.

De la jumatatea jocului insa ceva se leaga; nivelele par mai inghegate, set pieces devin mai numeroase si dese, realizezi ca personajele inca n-au avut un moment de cringe si ca in linii mari jocul nimereste sentimentul de Star Wars, in principiu copiind template-ul povestii din episode 4, dar nu m-a deranjat, macar functioneaza.

7/10 daca mergi repede prin main story si nu iti bati capul cu collectibles si side content, 5/10 daca il joci ca mine

Jedi Survivor

Mai bun ca primul din toate punctele de vedere, dar sufera de foarte mult open world bloat. Ar fi mers mai bine daca era o experienta focused cum era primul dar cu cantitatea de content pe care il are al 2-lea, Asa cum e insa contentul e intins mult prea subtire peste cantitatea imensa de spatiu in care se desfasoara Survivor.

Nu ma lungesc ca probabil e relevant feedbackul doar daca pentru cine l-a jucat pe primul, dar combatul e mai bun, main boss fights aduc aminte de Dark Souls 1 sau 2, cu moveset care trebuie invatat ca sa-i bati dar care sunt nu sunt aproape niciodata unfair cum sunt bosii din Dark Souls 3 (da, si Fallen Order avea boss fights dar alea erau mai degraba mini boss fights, cu inamici normali reskinuiti si care aveau 10x hp). Set pieces sunt mai multe si bine facute, cutescenes mai numeroase si jocul are un pacing mai bun overall.

Ce e prost la el, la fel ca la primul, tot ce inseamna combat cu non-humanoids, si tot ce tine de side content, adica sidequests, personajele secundare/tertiare, collectibles. Also fuck the combat tears, pe grand master sunt absolut nesimtite, m-am distrat insa cu cele de movement, desi pare ca sunt singurul aici.

8/10 pentru main quest, 6/10 overall
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Mărar wrote: 20 Mar 2026, 13:50 Jedi Fallen Order

Observ in ultima vreme cum multe serii de jocuri incep cu ceva ce seamana cu un MVP (pentru ola: minimum viable product)
Multumesc!
Post Reply

Return to “Jocuri”