Ultimul joc terminat, thread cu note

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
MC
Dremora Lord

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by MC »

Eu anul asta o sa fac chiar invers, având copil mic. Joc doar cateva single player games din backlog si in rest sesiuni mai scurte sau mai lungi in PoE 2, Snowrunner și Arc Raiders. Sunt jocuri care imi permit sa le joc cu pauze fara sa simt ca nu mai stiu unde am ramas ce si cum.
Rukifer
Zergling

Post by Rukifer »

Psychroma aka Signalis de la Lidl.

Mi-a plăcut mult estetic când l-am văzut prima dată în ceva game showcase şi short pitch-ul mi s-a părut interesant. Nu e rău, dar nici nu mi-aş suna tovarăşii să-l recomand. Un side scrolling visual novel bite-sized, de vreo 4 ore, cu o tentativă de puzzles, poveste grăbită şi previzibilă din primele 10 minute. Very mid.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Trine 5: A Clockwork Conspiracy (2023)

Am terminat in weekend ultimul joc din seria Trine si astfel am ajuns cu ele la zi.

The Good:
- puzzle-uri satisfacatoare. Ma joc mai mult pentru puzzle-uri decat pentru platforming seria asta, desi ideea jocului e ca cele doua se combina.
- avand 3 personaje cu abilitati diferite, situatiile se pot rezolva in mai multe moduri si asta te face cateodata sa te simti destept si ca ai trisat jocul. Nu imi amintesc ca la jocurile anterioare sa fi folosit walkthrough, dar la jocul de fata cred ca am avut nevoie de el de vreo 4 ori. De 2 ori pe buna dreptate, ca nu m-as fi prins, dar de celellate ori mi-au scapat chestii evidente sau uitam ca am anumite abilitati.
- grafica de poveste
- am investit vreo 26 sau 28 de ore in jocul asta, ceea ce pentru mine e mult, dar nu s-au simtit asa multe
- upgrade-ul abilitatilor e sesizabil si de multe ori poate face diferenta in gameplay. Am ajuns sa il fac pe vrajitor overpowered la final, putea baiatu meu sa genereze cate 6 obiecte, de nu mai aveam nevoie de celelalte personaje ca sa trec de obstacole.
- am apreciat ca luptele cu bosii nu au fost dificile, ci doar necesita atentie la pattern-uri

The Bad:
- nu m-a prins povestea, cam puerila. Dar nu e ca si cum imi amintesc ceva din povestea jocurilor anterioare
- multe personaje secundare cu potential, dar nefolosite suficient. Ma face sa ma intreb daca au taiat elemente din poveste la montaj.
-luptele in general nu m-au prins, dar cred ca din lipsa mea de indemanare. Spamam atac cu cavalerul

9/10, mi-a placut
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

DA:O
b3460102-c0fa-4e09-89f5-c2081ee5f5a2.png
Dual wield rogue assassin cu niste arc si stealth daca se nimereste sa fie mai util in anumite situatii.

Desi e mai primitiv din toate punctele de vedere, Jade Empire mi-a placut mai mult, a fost un joc mai fain. Si nu ma refer doar la faptul ca a avut un setting mult mai original decat yet another dark tolkien-esque fantasy cu dwarfi, elfi, si orci (sa nu-mi ziceti ca darkspawns nu sunt orci, sunt orcii din filmele LotR :lol: ).

Ma rog, principala greseala a fost ca am jucat pe consola, controalele in combat au fost naspa rau, tot ce puteai face usor pe PC aici te chinuiai, apoi mai adauga si bug-uri de AI si rezultatul e un joc neplacut de jucat.

In afara de asta e ok. Pot sa laud party characters care sunt mai reusite dp meu dv decat in Jade - mi-a placut cum incercam pe cat posibil sa nu vorbesc cu Morrigan ca aveam senzatia ca toate optiunile de dialog sunt de fapt capcane :lol:

Dungeon-urile exagerat de lungi iar unele o dau in absurd, gen warehouse-ul din Denerim, pai cladirea aia ar acoperi tot districtul daca ne-am lua dupa cat de multe camere avea.

Ok in rest, I guess. Ala e verdictul final, ok/10.

O sa iau si DA2 cand il vad la reducere.
Spoiler for final:
La final am ales Morrigan's child ending, pentru ca Alistair trebuia sa devina rege si fara mine n-avea cum sa se descurce deci niciunul din noi nu putea sa moara
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Jedi Fallen Order

Observ in ultima vreme cum multe serii de jocuri incep cu ceva ce seamana cu un MVP (pentru ola: minimum viable product) in principiu din sfera AAA; nr limitat de puteri, putine planete pe care sa le explorezi, inamici tras la sablon, personaje putine si overall un sentiment de golaciune.

E un metroidvenia action-adventure care ar fi putut fi ceva interesant in spiritul legacy of kain dar care mai degraba bate spre o clona de uncharted, cu highlight rosu pe minimap ca sa delimiteze obiectele interactive pe care inca nu le-ai deblocat si alte quality of lifes care il departeaza complet de orice care s-ar putea numi soulslike, combatul e simplist dar functional, si as fi vrut ca jocul sa copieze cu totul mecanicile de puteri si combat din Jedi Academy, care a tradus mult mai bine in gameplay form fantezia de a fi Jedi.

De la jumatatea jocului insa ceva se leaga; nivelele par mai inghegate, set pieces devin mai numeroase si dese, realizezi ca personajele inca n-au avut un moment de cringe si ca in linii mari jocul nimereste sentimentul de Star Wars, in principiu copiind template-ul povestii din episode 4, dar nu m-a deranjat, macar functioneaza.

7/10 daca mergi repede prin main story si nu iti bati capul cu collectibles si side content, 5/10 daca il joci ca mine

Jedi Survivor

Mai bun ca primul din toate punctele de vedere, dar sufera de foarte mult open world bloat. Ar fi mers mai bine daca era o experienta focused cum era primul dar cu cantitatea de content pe care il are al 2-lea, Asa cum e insa contentul e intins mult prea subtire peste cantitatea imensa de spatiu in care se desfasoara Survivor.

Nu ma lungesc ca probabil e relevant feedbackul doar daca pentru cine l-a jucat pe primul, dar combatul e mai bun, main boss fights aduc aminte de Dark Souls 1 sau 2, cu moveset care trebuie invatat ca sa-i bati dar care sunt nu sunt aproape niciodata unfair cum sunt bosii din Dark Souls 3 (da, si Fallen Order avea boss fights dar alea erau mai degraba mini boss fights, cu inamici normali reskinuiti si care aveau 10x hp). Set pieces sunt mai multe si bine facute, cutescenes mai numeroase si jocul are un pacing mai bun overall.

Ce e prost la el, la fel ca la primul, tot ce inseamna combat cu non-humanoids, si tot ce tine de side content, adica sidequests, personajele secundare/tertiare, collectibles. Also fuck the combat tears, pe grand master sunt absolut nesimtite, m-am distrat insa cu cele de movement, desi pare ca sunt singurul aici.

8/10 pentru main quest, 6/10 overall
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Mărar wrote: 20 Mar 2026, 13:50 Jedi Fallen Order

Observ in ultima vreme cum multe serii de jocuri incep cu ceva ce seamana cu un MVP (pentru ola: minimum viable product)
Multumesc!
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Metroid Prime Remastered (2023)

The Good:
- cel mai mult am apreciat ca jocul asta m-a facut sa simt iar nerabdarea aia de a ma intoarce la un joc, ca pe vremuri. Ba chiar l-am jucat intr-o zi in timpul lucrului si am facut pauza de masa de 2 ore. I’M JUST CRAZY LIKE THAT
- remaster, dar tot old-school feeling
- am fost intrigat de zonele in care nu puteam ajunge si devenea un puzzle in sine sa descoper cum reusesc sa trec de cate o usa.
- miscarea fluida a personajului, inclusiv cand te transformi in bila. Nu stiu cum era in varianta originala, dar a fost adaptat bine pe Switch.
- muzica creeaza o atmosfera usor sinistra si extraterestra, totul bine orchestrat.
- zone diverse, inamici diversi, arme diverse

The Bad:
- fuckin’ Chozo Artifacts. M-au facut sa ma invart pe toata harta prin toate zonele, prelungesc inutil durata jocului. Am ajuns la vreo 17 ore, putea lejer sa se opreasca dupa 12.
- desi miscarea e fluida in general, nu am apreciat cum se simte graple-hook-ul
- dupa o vreme se respawneaza toti inamicii peste tot. Nu-mi place asta in nici un joc, mai ales in unul care ma face trec prin aceleasi zone de 10 ori.

Eram sigur ca o sa fie un 9/10, dar din cauza de ultima parte a devenit 8/10.
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

Mărar wrote: 20 Mar 2026, 13:50 Jedi Fallen Order

Observ in ultima vreme cum multe serii de jocuri incep cu ceva ce seamana cu un MVP (pentru ola: minimum viable product) in principiu din sfera AAA; nr limitat de puteri, putine planete pe care sa le explorezi, inamici tras la sablon, personaje putine si overall un sentiment de golaciune.

E un metroidvenia action-adventure care ar fi putut fi ceva interesant in spiritul legacy of kain dar care mai degraba bate spre o clona de uncharted, cu highlight rosu pe minimap ca sa delimiteze obiectele interactive pe care inca nu le-ai deblocat si alte quality of lifes care il departeaza complet de orice care s-ar putea numi soulslike, combatul e simplist dar functional, si as fi vrut ca jocul sa copieze cu totul mecanicile de puteri si combat din Jedi Academy, care a tradus mult mai bine in gameplay form fantezia de a fi Jedi.

De la jumatatea jocului insa ceva se leaga; nivelele par mai inghegate, set pieces devin mai numeroase si dese, realizezi ca personajele inca n-au avut un moment de cringe si ca in linii mari jocul nimereste sentimentul de Star Wars, in principiu copiind template-ul povestii din episode 4, dar nu m-a deranjat, macar functioneaza.

7/10 daca mergi repede prin main story si nu iti bati capul cu collectibles si side content, 5/10 daca il joci ca mine

Jedi Survivor

Mai bun ca primul din toate punctele de vedere, dar sufera de foarte mult open world bloat. Ar fi mers mai bine daca era o experienta focused cum era primul dar cu cantitatea de content pe care il are al 2-lea, Asa cum e insa contentul e intins mult prea subtire peste cantitatea imensa de spatiu in care se desfasoara Survivor.

Nu ma lungesc ca probabil e relevant feedbackul doar daca pentru cine l-a jucat pe primul, dar combatul e mai bun, main boss fights aduc aminte de Dark Souls 1 sau 2, cu moveset care trebuie invatat ca sa-i bati dar care sunt nu sunt aproape niciodata unfair cum sunt bosii din Dark Souls 3 (da, si Fallen Order avea boss fights dar alea erau mai degraba mini boss fights, cu inamici normali reskinuiti si care aveau 10x hp). Set pieces sunt mai multe si bine facute, cutescenes mai numeroase si jocul are un pacing mai bun overall.

Ce e prost la el, la fel ca la primul, tot ce inseamna combat cu non-humanoids, si tot ce tine de side content, adica sidequests, personajele secundare/tertiare, collectibles. Also fuck the combat tears, pe grand master sunt absolut nesimtite, m-am distrat insa cu cele de movement, desi pare ca sunt singurul aici.

8/10 pentru main quest, 6/10 overall
R u even a gamer daca nu i-ai batut pe aia doi broscoi?
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu, dar sunt un zen jedi.

Sa mai mentionez ca inca n-am batut-o pe Malenia sau pe Consortul Promis?

Soundcloud
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Kingdom Come: Deliverance II

TG wrote: 26 Nov 2025, 20:34 Hai că m-am băgat pe el. Ne auzim în 160 de ore așa. :lol:
155h, what in Parkinson's law is this?

Asemenea primului, un joc pe care dacă l-aș evalua sintetic, nu s-ar putea încadra decât într-o zona de nota 6 sau 7, dar tot o să-mi fie dor de el, lol. Oricum, Warhorse au găsit cam singura formula de open world slop pe care o găsesc digerabilă.

Dar încă sunt parcă într-o zonă mai mehish așa cu ultimele lansări mari jucate. Elden Ring a fost o inepție per total, BG3 o semi-dezamăgire și acum KC2. Plm.

Some good:

- pe lângă zonele exterioare realizate și mai bine decât în primul joc, mi-a plăcut foarte mult și să vizitez clădirile (mai ales în Kutternberg)
- aș zice că vreo 70h a fost excelent, prima zonă mi-a plăcut foarte mult fiind perfectă că întindere
- nunta a fost un eveniment superb quest-wise, întâlnești toate personajele din zonă pe care l-ai ajutat (sau nu) până atunci și jocul face o treabă foarte bună în a te face să te simți de-al locului
- foarte fain de jucat fără fast travel și busolă, faptul că poți cere NPC-urilor să îți indice unde te afli nu e rău dar din păcate se vede că din nou modul de joc realist e tratatat superficial
- aș zice că în oraș dacă tot poți întreba pe oricine și primești GPS marker, era mai indicat să ai direct indicatorul activ
- în afara orașului însă, ar fi trebuit doar să primești indicații orientative, nu să dai de vreun alt pierdut în mijlocul sălbăticiei care știe să îți zică la centimetru unde te afli pe hartă, :lol:
- Kuttenberg ca oraș principal mi s-a părut destul de reușit, multe misiuni faine dar din păcate tras mult în joc de cantitatea de slop din a doua zonă
- cele mai faine beții virtuale aici le găsiți
- coloana sonoră absolut superbă
- dog, horse, mommy
- dai de quest-uri memorabile când nu te aștepți

Some bad:

- Godwin playable? de ce?
- scade masiv calitatea când treci de la prima zonă la a doua, mult mai mare, mai goală și mai neinspirată
- sistemul de luptă exact la fel de inutil ca în primul joc, e mai intuitiv dar mai neinteresant și once again, dacă lipsea cu totul nimic nu se schimba în joc
- e RPG pentru 25% din joc, apoi ești practic max level (nu ești, dar e același lucru) și în ce ai pus punctele nu contează deloc pentru că ești bun la toate
- din ultimele 10 ore de joc vreo 6 sunt cutscene-uri, cine a avut ideea asta trebuie dus în pădure și împușcat, cheesy as fuck, dacă vreau așa ceva ma uit la filme medievale cu Jason Statham
- de altfel, multe multe cutscenes, perfect inutile, astea trebuie puse cu cap și folosite la momente cheie, nu întinse una dupa alta, la un moment dat am dat ragequit că îmi sunase telefonul și voiam să sun înapoi dar NU SE MAI TERMINAU
- mai streamlined per total, foarte mult player-centered-gayness, cu lucruri supra-explicate și in your face, să nu cumva să te pierzi
- multe sisteme dar puțin sandbox, ar fi avut foarte multe de învățat de la Larian, păcat că nu s-au uitat mai atent

Some:

- DLC-urile nu la fel de reușite ca cele pentru primul, dar totuși condimentează frumos jocul de bază
- din nou, esențiale am găsit MOD-urile pentru sortarea inventarului, quick save și cel care reduce cu vreo 70% valoarea de vânzare a tuturor lucrurilor (+ jucat fără să furi tot ce prinzi și tot e abia abia funcțională economia)
- în multe părți se observă cam tare ce au reutilizat din primul joc, iar dincolo de șlefuirile vizuale nu prea au adaugat mare lucru (aceleași păduri și animale, păsările doar le auzi, etc)
- chiar și narativ vorbind, echipa de șoc din partea a doua a poveștii mi se pare inspirată din DLC-ul Band of Bastards

Nu știu dacă va exista sau dacă voi juca un eventual KC3, producătorii nu îmi par capabili de mai mult. Sau mă rog, e clar că cine ia deciziile finale de design nu a reușit să înțeleagă ce a fost creat în primul joc. Nu îmbină deloc sistemele generale cu punctele principale din joc, practic quest-ul de bază e în mare parte o colecție de momente scriptate care rar interacționează cu restul lumii (nunta e o excepție frumoasă).
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

TG wrote: 3 Apr 2026, 12:31 - de altfel, multe multe cutscenes, perfect inutile, astea trebuie puse cu cap și folosite la momente cheie, nu întinse una dupa alta, la un moment dat am dat ragequit că îmi sunase telefonul și voiam să sun înapoi dar NU SE MAI TERMINAU
Devii care baga cutscenes pe care nu poti sa le dai pause ar trebui judecati pentru crime impotriva umanitatii

Soundcloud
MC
Dremora Lord

Post by MC »

TG wrote: 3 Apr 2026, 12:31 Kingdom Come: Deliverance II

TG wrote: 26 Nov 2025, 20:34 Hai că m-am băgat pe el. Ne auzim în 160 de ore așa. :lol:
155h, what in Parkinson's law is this?
cu tot cu DLC-uri?
E un timp bun. Eu am pus vreo 180 in jocul de baza. De DLC-uri nu m-am atins ca mi s-a cam luat pe final. Am jucat al doilea imediat dupa primul asa ca...ce e mult e mult.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, am făcut cam toate quest-urile dar vreo 20h probabil e doar travel time (care sincer mi-a plăcut, lol). 180 mi se pare multișor dar mna, depinde și cât ai participat la mini-games and stuff, eu doar le-am încercat pe fiecare o singură dată și cam atât.

Și also nu m-am dus special la fiecare POI în parte, am explorat ce mi-a ieșit în cale. Apropo de asta, foarte neinspirat și perk-ul ăla ”explorer”. Dar și eu bolovan, l-am activat fără să-mi dau seama, apoi când am ajuns în a doua zonă a trebuit să caut comenzi de consolă să-i dau disable și să ascund iar harta, pentru că îmi arăta efectiv tot și strica mult explorarea.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Parca incet incepe sa mi se faca iar pofta de el. lel
N-am mentionat ca 180 de ore cu destul afk ca mna copil mic...
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Ba nebunilor 180h pt un joc in ziua de azi mi se pare super mult, mai ales la varsta noastra cand ai job+gagica/nevasta, nu mai zic de copil mic
:lol:
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Depinde si pe ce perioada de timp sunt intinse cele 180 de ore :D
Eu l-am inceput prin martie anul trecut si l-am terminat prin noiembrie.
In plus dupa ce doarme piciul, pe la 8 jumate-9 seara, am timp vreo 2 ore si pt joacă. In 10 zile se aduna 20 de ore.
Mna se gaseste timp si pentru hobby nu-i problemă. ;)
Post Reply

Return to “Jocuri”