NSA/Privacy/Snowden

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Stokkolm »

To be honest eu doar incercam sa obtin un rezumat la toata treaba asta cu NSA ca mi-e prea lene sa ma documentez singur... :oops:
Jaunty » 13 Jul 2014, 09:12 wrote:Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să le explic unora de ce nu e bine să fie urmăriți, de ce nu e bine să li se înregistreze fiecare mișcare. Nu, pe bune, chiar e nevoie? Serios?
Pentru ca oamenii resping instinctual ceea ce nu inteleg. Pentru ca in 1948 George Orwell a scris o carte de fictiune care e luata mult mult prea in serios. Chiar faptul ca ai pomenit de video feed arata ca faci o asociere intre NSA si Big Brother. Sorry man, dar e doar o carte.
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Waaagh! »

Din pacate, ororile din cartea lui Orwell nu sunt rodul imaginatiei lui. Toate au fost puse in practica in stalinism, talenul lui a fost numai sa le monteze intr-un mecanism dus la extrem. Mie mi se pare ca e o carticica de luat foarte in serios, mai ales pentru cine inca nu s-a lamurit cu privire la totalitarismul de neam prost.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6090
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Mahdi »

Stokkolm trolează fin ca întotdeauna, după metoda Părerii Nepopulare. Dar de dragul discuţiei, contribui şi eu cu doi cenţi.

După părerea mea, 1984 e un scenariu improbabil în viitorul apropiat. Pe de altă parte, genul ăsta de paradigm shift nu se petrece niciodată peste noapte. Dacă tai libertăţile dintr-o dată, doare. Dacă le feliezi suficient de subţire, nimeni nu se prinde, doar cei care vor fi consideraţi paranoici sau conspiraţiopaţi. Deşi restrângerea drepturilor internetistice nu implică automat că o să se întâmple 1984 - mai avem până acolo - constituie cu siguranţă o felie în minus din salamul libertăţii. Şi cred că e mai sănătos să te îngrijorezi acum, şi nu când se va fi terminat.

Şi oricum, dacă ideea că nişte agenţi de peste Ocean ar avea sub cheie datele tale personale nu e în măsură să stârnească cine ştie ce reacţii, uite ce le cacă mintea alor noştri.

Spicuiesc:
Generalul SRI spune că este normal ca serviciile să poată avea acces oricând la datele de logare dintr-un computer infectat, care poate e folosit în criminalitatea cibernetică fără ca utilizatorul lui să știe (din cauza unui virus). Dumbravă consideră că, dimpotrivă, apelul la decizia unui judecător nu este esențial, câtă vreme „dacă mergi cu computerul la depanat nu treci mai întâi pe la judecător ca să-i ceri avizul ca depanatorul să se uite în computerul tău”.
Dacă nu te ia cu fiori nici nonşalanţa cu care se aruncă cu astfel de argumente cretine, n-am ce zice. Somn uşor.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Spadasin
Headcrab
Posts: 76
Joined: 2 Jul 2014, 03:46

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Spadasin »

Stokkolm » 13 Jul 2014, 12:02 wrote: Pentru ca oamenii resping instinctual ceea ce nu inteleg. Pentru ca in 1948 George Orwell a scris o carte de fictiune care e luata mult mult prea in serios. Chiar faptul ca ai pomenit de video feed arata ca faci o asociere intre NSA si Big Brother. Sorry man, dar e doar o carte.
Coreea de Nord este ''1984 in real life''.
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Stokkolm »

Eu nu trolez. In cel mai extrem caz exagerez un anumit punct ignorat al unei discutii, pentru a atrage atentia asupra lui.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by DarthZombie »

Pai punctul ignorat pe care-l pui in lumina e ca unii sunt teribil de toleranti in a fi luati la puricat de oameni pe care nu-i stiu, in scopuri niciodata dezvaluite. Punct care e destul de trist de la bun inceput, din motivele expuse de ceilalti. Deci trollaj fin :D
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1813
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Jaunty »

Stokkolm » Sun Jul 13, 2014 12:02 pm wrote:Pentru ca oamenii resping instinctual ceea ce nu inteleg. Pentru ca in 1948 George Orwell a scris o carte de fictiune care e luata mult mult prea in serios. Chiar faptul ca ai pomenit de video feed arata ca faci o asociere intre NSA si Big Brother. Sorry man, dar e doar o carte.
Dacă ăsta nu-i trolling, nimic nu e. Nici nu știu de unde să apuc perla asta. Mai bine n-o apuc, aș pângări-o. Pas.


LE:
Mahdi » Sun Jul 13, 2014 2:43 pm wrote:Şi oricum, dacă ideea că nişte agenţi de peste Ocean ar avea sub cheie datele tale personale nu e în măsură să stârnească cine ştie ce reacţii, uite ce le cacă mintea alor noştri.
În fiecare secundă sunt 8 noi utilizatori ai Internetului și 18 victime ale diverselor fraude pe Internet. În 24 de ore se scriu 250.000 de coduri malițioase. Un troian poate să infecteze în zilele noastre 1,2 miliarde de PC-uri.
Generalul SRI? Nenea ăsta sună de parcă a învățat despre calculatoare uitându-se televizor.
Deputatul PC Ion Diniță, aflând că imaginea României este „stricată de criminalitatea cibernetică” a insistat că legea trebuie făcută, pentru ca elementele negative care ar utiliza necorespunzător Internetul să nu poată afecta imaginea țării. Asta deoarece „după India suntem al doilea popor care suntem dotat de Dumnezeu cu inteligență, ca și oameni care lucrează în computer, ori în condițiile astea va trebuie să avem și niște legi bune și să promovăm numai ce-i bun, că partea rea, știți cum este”…
:cry: Mahdi, spune-mi că-i o glumă.
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by zme-ul »

ca tot veni vorba ... China calls Apple's iPhone a national security threat
A report by broadcaster CCTV criticized the iPhone's "Frequent Locations" function for allowing users to be tracked and information about them revealed.

"This is extremely sensitive data," said a researcher interviewed by the broadcaster. If the data were accessed, it could reveal an entire country's economic situation and "even state secrets," the researcher said.
:lol:
人は地獄を作った
User avatar
Mărar
Electro-Chemist
Posts: 2415
Joined: 2 Mar 2014, 14:08

Re: NSA/Privacy/Snowden

Post by Mărar »

https://ssd.eff.org/en
Tips, Tools and How-tos for Safer Online Communications

Modern technology has given the powerful new abilities to eavesdrop and collect data on innocent people. Surveillance Self-Defense is EFF's guide to defending yourself and your friends from surveillance by using secure technology and developing careful practices.
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests