Discuţii politice, ca la cafenea
- DarthZombie
- Dremora Lord
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Eu cred ca e transata alegerea. In diaspora Johannis va avea un procent zdrobitor iar pana acuma s-au numarat doar o treime din sectiile din tara. Ponta nu il felicita public alandala, iar Dragnea nu era atat de plouat daca aveau posibilitatea sa castige "la butoane".
@waagh: eu ma refeream la toti astia care spuneau la modul serios ca basescu in sus si in jos.
@waagh: eu ma refeream la toti astia care spuneau la modul serios ca basescu in sus si in jos.
Uiti un singur lucru. Foamea este mare. Baietii vrea la guvernare ca sa zic asa. Astia sunt oameni care isi doresc sa aiba puterea. Da, ar fi chestia desteapta sa il lase pe Ponta sa isi dea duhul pana in 2016, ca PSD sa ia 25% la parlamentare si ei sa aibe puterea singuri fara a mai avea nevoie de ajutorul UDMR. Moment in care desigur, va incepe lupta interna in ACL ca nici aia nu-s prieteni toti intre ei. In esenta nu ma astept la mari schimbari, nu ma astept ca deodata acum clasa politica sa se schimbe. De altfel asta nu cred ca se va intampla imediat si nici macar peste 5 ani. Rahatul in care ne scaldam e prea putred ca sa existe vreo sansa sa se intample ceva pe termen scurt. Ramane de vazut, astept cu nerabdare inceputul anului viitor, sa vedem cum si ce se va intampla, pt ca 2015 este an pre-electoral, avand in vedere ca 2016 iar se lasa cu alegeri. Si apropo, sunt singurul de pe aici care a observat ca noi din 2007 incoace (exceptand 2010 si 2011) noi una-doua suntem la cate un tur de scrutin? Nu stiu cum plm s-au gandit astia cand au facut constitutia sa separe prezidentialele de parlamentare. Cea mai proasta miscare ever care dupa parerea mea este si sursa de instabilitate politica din Romania ultimilor 10 ani. Daca in 2007 si 2008 a fost un premier opozabil lui Base, acum dupa 2012-2014 opozabil tot lui Base, urmeaza un alt guvern pt 2015-2016 opozabil lui Iohannis. Dupa aia cine stie ce doamne iarta-ma mai urmeaza. Cred ca primul punct pe ordinea de zi cand vine vorba de schimbarea constitutiei va fi sa se revina la sistemul de pana in 2000 cu alegeri prezidentiale si parlamentare in acelasi timp. Nu se poate sa nu fim capabili de a ne face ordine singuri. Trebuie sa terminam odata si sa lasam o echipa intreaga Presedinte-Premier sa isi faca treaba timp de 4 ani sau 5 ani sau cat s-o considera ca e bine, sa aiba timp sa isi puna in aplicare planurile si politicile si la sfarsit cetatenii sa traga linie si sa decida ce se intampla in continuare.McWilliams » 17 Nov 2014, 02:37 wrote:N-am zis ca ar fi prima data. Ideea este ca, de fiecare cand se intampla asa ceva, nu iese pe cat de mult ne-am bucurat imediat dupa vot. Lasa-l pe Ponta sa se ingroape singur, e parerea mea. Daca ACL intra acum, isi dau singuri foc la valiza cu un buget inexistent pentru anul 2015. Iar pe Ponta nu il vad in stare sa renunte singur la mandat ca sa arunce pisica moarta in curtea ACL. Nu are taria de caracter sau creierul necesar pentru a intelege ca asta ar fi singura decizie care l-ar salva si ar salva PSD-ul pentru urmatoarele alegeri parlamentare.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Pentru situatia asta da vina pe Nastase si aroganta sa. El se vedea presedinte si s-a gandit sa-si mareasca mandatul.
In mod normal ar trebui si presedintele, si parlamentarii sa aibe mandate de cate 4 ani, iar votarile pentru ele sa fie decalate cu 2 ani. Daca le-ai organiza simultan prezidentiale cu parlamentare, votul ar deveni oarecum redundant pentru ca presedintele ar avea mereu majoritate in parlament. Asa cum e la americani de exemplu e perfect imho, pentru ca daca partidele vor si guvernul si presedentia, atunci trebuie sa lucreze bine tot timpul, nu doar la sfarsit de mandat.
In mod normal ar trebui si presedintele, si parlamentarii sa aibe mandate de cate 4 ani, iar votarile pentru ele sa fie decalate cu 2 ani. Daca le-ai organiza simultan prezidentiale cu parlamentare, votul ar deveni oarecum redundant pentru ca presedintele ar avea mereu majoritate in parlament. Asa cum e la americani de exemplu e perfect imho, pentru ca daca partidele vor si guvernul si presedentia, atunci trebuie sa lucreze bine tot timpul, nu doar la sfarsit de mandat.
Nu stiu cine a fost de vina si cum s-au gandit aia la momentul respectiv sa contureze constitutia. Problema mea e ca din 2004 incoace, au fost multi ani de zile in care premierul si presedintele au fost pe pozitii opozabile si asta ne-a tras mult in jos. La americani treaba e diferita. Presedintele formeaza si conduce guvernul ceea ce nu e cazul la noi (ma rog, cu exceptiile de rigoare). Redundant, neredundant, eu m-am saturat de scandaluri intre palate. Noi nu avem nevoie de asa ceva acum. Am pierdut destul timp in care puteam face lucruri cu adevarat importante care ne puteau aduce intr-o cu totul alta situatie fata de cea in care ne aflam acum. Trebuie sa avem parte odata de un pic de stabilitate care sa dureze ceva mai mult de 2 ani de zile. Fara certuri intre presedinte si premier, fara combinatii in parlament si fara tampenii. Chiar daca in seara asta s-a dat un vot puternic anti-psd (parerea mea e ca Ponta in seara asta a luat un vot anti mai rau decat cel luat de Nastase in 2004), cetatenii trebuie sa ramana vigilenti si sa taxeze orice derapaj al acestor mameluci care se afla la conducerea tarii. Trebuie atentie inclusiv la nentu' Klaus care chiar daca nu e oficial presedinte, nu inseamna ca trebuie menajat. Cum a zis un prieten de-al meu mai acum cateva ore pe feisbuc "Coae daca nu livrezi, te curatam". Cam asta ar trebui sa fie mesajul pt toti astia astfel incat sa inteleaga ca nu mai merge treaba ca pana acum. Nu stiu daca se va schimba ceva cu adevarat in mandatul neamtului, dar cred ca daca va exista o schimbare, aceasta trebuie sa vina in primul rand in ceea ce priveste atitudinea noastra, a cetatenilor. Nu trebuie sa mai aprobam nici un fel de derapaje la nici un nivel.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Categoric ca trebuie sa stea ca pe coji politicienii de la noi daca vrem sa nu se culce pe o ureche. Nu sunt in totalitate de acord cu raportul de putere dintre palate, daca ia un partid toata puterea eu cred ca poate sa fie mai rau decat daca sunt in opozitie [asta ca sa nu vorbim ca mare parte din conflict exista din cauza stilului conflictual al lui Basescu care isi depasea atributiile].
In other news, 54,81% pentru Johannis cu vreo 60-70% din sectii [nu mai stiu procentul exact]. Si prin absurd daca ar lua Ponta toate voturile nenumarate, tot nu ar recupera diferenta. De diaspora nici nu are rost sa pomenesc, Johannis ia peste 80% acolo fara nici un stress.
In other news, 54,81% pentru Johannis cu vreo 60-70% din sectii [nu mai stiu procentul exact]. Si prin absurd daca ar lua Ponta toate voturile nenumarate, tot nu ar recupera diferenta. De diaspora nici nu are rost sa pomenesc, Johannis ia peste 80% acolo fara nici un stress.
Klaus e la ~55% cu 76% din sectii numarate. Inca nu-mi vine sa cred cata-i violul si-a luat mongo, cred ca nici lui. Este intr-adevar exceptionala dimensiunea clusterfuckul pe care l-a construit cu minutiozitate ca apoi sa si-l detoneze singur in mufarina. Cred ca e prima data in istoria democratiei galactice cand cetatenii unei tari aflati pe teritoriul altui stat sunt batuti de jandarmii locali pentru ca vor sa voteze. Nici adresarea in campanie exclusiv catre cea mai troglodita patura a societatii romanesti, cu mesaje atat de primitive ca-ti zburleau parul pe ceafa, nu l-a ajutat prea tare.
DNA, they're all yours. Fuck 'em up. A, si poate se milostiveste dom' doctor Balcabasa ca dupa ce ne-a impartasit intelepciunea sa privitoare la pericolul strainilor de neam pusi la putere, sa-i lege totusi trompele lui coana Firea; inteleg ca e in productia celui de-al treilea viitor membru marcant al speciei umane. E mai mult decat arhisuficient.
DNA, they're all yours. Fuck 'em up. A, si poate se milostiveste dom' doctor Balcabasa ca dupa ce ne-a impartasit intelepciunea sa privitoare la pericolul strainilor de neam pusi la putere, sa-i lege totusi trompele lui coana Firea; inteleg ca e in productia celui de-al treilea viitor membru marcant al speciei umane. E mai mult decat arhisuficient.
NO COVER. ALL MAN.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Eu am pufnit in ras cand i-am auzit pe aia din Piata Universitatii strigant "Daciana, iubita mea!" cand Johannis a venit in multime.
cand Turcia da dovada de mai multa democratie decat Romania .. 

http://www.biziday.ro/2014/11/17/de-aco ... es-corect/
Mai mult de jumătate din voturile primite de domnul Iohannis sunt voturi anti PSD, nici măcar anti Ponta, căci sunt voturi împotriva hoţiei.
Ar fi o greşeală din partea domnului Iohannis să încerce formarea unei noi majorităţi parlamentare. Dincolo de faptul că sintagma – toată puterea de o singură parte este periculoasă, e valabilă şi pentru ceilalţi, ACL-ul NU este reformat. Într-o măsură mai mică decât PSD-ul, dar încă într-o mare măsură, ACL-ul are probleme penale.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
- ola small dickie
- Big Daddy
oldsnake » Mon Nov 17, 2014 1:40 am wrote:Ce ma bucur ca am trait sa apuc manipularea asta misto a maselor. Baselu s-a descurcat de minune inca o data.

- brutalistu
- Hammer Haunt
Si-gur. Tot băsescu e de vină. Din nou. User spălat pe creier de Antena3 la GREU. Păcat de el, părea isteţ.
A ajuns si eu aseara la Universitate. Azi trebuie sa vad de unde se elibereaza certificatul de revolutionar...
Da, e o victorie mareata a tinerilor de pretutindeni. Astept de o treime din viata ca pensionarii lu Iliescu sa si-o ia in freza. Este epic failure cum au putut astia sa ignore diaspora. Iarasi au pierdut pe aroganta proprie: -Da-i in plm pe astia din afara, o sa fie niste voturi pierdute, dar avem 10% in fata. Au uitat ca fraierii din afara au rude in tara, au prieteni, care s-au saturat de bataie de joc.
Oricum raman la convingerea mea ca si-au bagat si unii-altii coada sa iasa cu scandal in afara. De asta nu renunt la partea cu manipularea.
Totusi nu pot spune ca am votat cu ala din convingere. Sunt unele momente cand ma gandesc ca Geoana (nu PSD, doar Geoana ca om) ar fi fost mai bun in pozitia asta.
Hai sa-l lasam sa vedem de ce-i in stare. Daca insa sare cu schimbarea in Parlament, cu scandal, cu stilul Basescu, nu-l vad bine.
Baselu. Aici chiar sunt curios. De prim ministru acum nici nu se pune problema, sunt de acord cu Zombie. Dar nu ar fi exclus sa-l vedem pe cal alb peste 2 ani sau chiar mai putin. Sunt aproape convins ca si-a asigurat binisor spatele si ca nu se pune problema puscariei.
Antena 3 e in corzi. O sa-si revina repede si o sa vedem o campanie oribila de defaimare la adresa neamtului. O sa-i soarba fiecare cuvant, fiecare gest si o sa-l toace marunt. Ar mai avea de scos si un varan din puscarie.
Speranta mea: Sper la o intelegere de culise intre Neamt si Ponta pentru epurarea clasei politice romanesti. E ocazia perfecta pentru Ponta sa scape de pesedei, acum are si motiv. La fel si Neamtu poate scapa de alde Videanu, Udrea et al.
Teama mea: Ca neamtu e papusa marinarului si ca o sa inceapa cu prostii: sa schimbe majoritatea, sa apara iar in prim plan pedeleii, si alte alea.
NB: pentru brutalistu si alti grei de cap: prin marinar se inteleg si cei din spatele lui.
In concluzie, urmeaza o perioada interesanta. Sa ne bucuram de victorie, a fost misto, buey!
LE: Bruta, mai baga un CS poate inveti sa citesti printre randuri si intelegi ironia. Daca nu iese mai da o comanda de banane pana nu se scumpesc din cauza epidemiei de Ebola.
Da, e o victorie mareata a tinerilor de pretutindeni. Astept de o treime din viata ca pensionarii lu Iliescu sa si-o ia in freza. Este epic failure cum au putut astia sa ignore diaspora. Iarasi au pierdut pe aroganta proprie: -Da-i in plm pe astia din afara, o sa fie niste voturi pierdute, dar avem 10% in fata. Au uitat ca fraierii din afara au rude in tara, au prieteni, care s-au saturat de bataie de joc.
Oricum raman la convingerea mea ca si-au bagat si unii-altii coada sa iasa cu scandal in afara. De asta nu renunt la partea cu manipularea.
Totusi nu pot spune ca am votat cu ala din convingere. Sunt unele momente cand ma gandesc ca Geoana (nu PSD, doar Geoana ca om) ar fi fost mai bun in pozitia asta.
Hai sa-l lasam sa vedem de ce-i in stare. Daca insa sare cu schimbarea in Parlament, cu scandal, cu stilul Basescu, nu-l vad bine.
Baselu. Aici chiar sunt curios. De prim ministru acum nici nu se pune problema, sunt de acord cu Zombie. Dar nu ar fi exclus sa-l vedem pe cal alb peste 2 ani sau chiar mai putin. Sunt aproape convins ca si-a asigurat binisor spatele si ca nu se pune problema puscariei.
Antena 3 e in corzi. O sa-si revina repede si o sa vedem o campanie oribila de defaimare la adresa neamtului. O sa-i soarba fiecare cuvant, fiecare gest si o sa-l toace marunt. Ar mai avea de scos si un varan din puscarie.
Speranta mea: Sper la o intelegere de culise intre Neamt si Ponta pentru epurarea clasei politice romanesti. E ocazia perfecta pentru Ponta sa scape de pesedei, acum are si motiv. La fel si Neamtu poate scapa de alde Videanu, Udrea et al.
Teama mea: Ca neamtu e papusa marinarului si ca o sa inceapa cu prostii: sa schimbe majoritatea, sa apara iar in prim plan pedeleii, si alte alea.
NB: pentru brutalistu si alti grei de cap: prin marinar se inteleg si cei din spatele lui.
In concluzie, urmeaza o perioada interesanta. Sa ne bucuram de victorie, a fost misto, buey!
LE: Bruta, mai baga un CS poate inveti sa citesti printre randuri si intelegi ironia. Daca nu iese mai da o comanda de banane pana nu se scumpesc din cauza epidemiei de Ebola.
Last edited by oldsnake on 17 Nov 2014, 11:25, edited 1 time in total.
Basistii bata-i vina, si cei spalati pe creier pe internet. Vorba uneia de la antene, degeaba au oamenii astia studii superioare daca nu se informeaza din surse serioase.
WERNER a avut un discurs foarte bun acum cateva minute, a intrat cu panzerul in ei: sa se tina de cuvant si sa pice maine legea amnistiei, sa incuviinteze inceperea urmaririi penale in toate cererile DNA, sa demita toti derbedeii responsabili pentru ce s-a intamplat in strainatate si sa se apuce de modernizarea sistemului de votare. A, si sa vina cu bugetul.
La cat muieponta/psd e pe strazi si la comentariile care vin din afara, sper sa aiba suficienta sustinere cat sa se poata apuca de facut curat.

WERNER a avut un discurs foarte bun acum cateva minute, a intrat cu panzerul in ei: sa se tina de cuvant si sa pice maine legea amnistiei, sa incuviinteze inceperea urmaririi penale in toate cererile DNA, sa demita toti derbedeii responsabili pentru ce s-a intamplat in strainatate si sa se apuce de modernizarea sistemului de votare. A, si sa vina cu bugetul.

La cat muieponta/psd e pe strazi si la comentariile care vin din afara, sper sa aiba suficienta sustinere cat sa se poata apuca de facut curat.
NO COVER. ALL MAN.
Pai n-ati auzit, cei care au votat cu Iohannis nu suntet interesati de politica si se uita la Capatos in loc sa se uite la emisiuni serioase cu Gadea&Co.Vorba uneia de la antene, degeaba au oamenii astia studii superioare daca nu se informeaza din surse serioase.
- brutalistu
- Hammer Haunt
Ai dracu băsiştii ăştia cum nu prind ei sarcasmele superioare şi ironiile fine ale fanilor lui mircea şuturiîncur badea. Apropo de Geoană
Sunt nişte băsişti cu creierele spălate de internete şi cantărstraic desigur. Ce pula mea legătură are ce joc pe calculator cu orice? Eşti maică-mea? Sau tu quoque e singura armă pe care poţi să o foloseşti în dispute?
Sunt nişte băsişti cu creierele spălate de internete şi cantărstraic desigur. Ce pula mea legătură are ce joc pe calculator cu orice? Eşti maică-mea? Sau tu quoque e singura armă pe care poţi să o foloseşti în dispute?
Ce frumos l-a pupat pe obrajor Marian Oprisan. Uitasem detaliul. E bine sa mai revezi scenele astea dupa ce au trecut anii.
NO COVER. ALL MAN.
Are. Pentru ca e randul meu sa urlu smulgandu-mi padurea de pe piept: - Ce plm are de a face televizinunea la care ma uit cu ce zic eu aicea?
Pur si simplu incercam sa-mi exprim parerea ca in spatele unui candidat la presedintie se afla o groaza de oameni. Si asa apar anumite datorii cel putin morale. Asa ca nu ar fi exclus ca in spatele Neamtului sa se afle aceiasi oameni care l-au sprijinit si pe altul.
Ma cac in ea de Antena, mai mult de 2 minute nu rezist.
Ar trebui sa invatam sa respectam si parerile altora, chiar daca sunt diferite de ale noastre. Pana mea, imi dau cu parerea aici si apare Bruta si ne luam de tzatze ca masculi fiorosi ce suntem.
PS: Cand iei o pauza de la CS (fara nicio legatura) ne vedem la Universitate sa te invat sa respecti parerile altora (sarcasm).
NB: Rog un moderator sa binevoiasca a sterge ultimele noastre posturi, care reprezinta frumos ce inseamna viata politica de la noi. Daca nu zice ca mine inseamna ca e de la Antene si trebuie calcat pe cap si phutut in cur.
Pur si simplu incercam sa-mi exprim parerea ca in spatele unui candidat la presedintie se afla o groaza de oameni. Si asa apar anumite datorii cel putin morale. Asa ca nu ar fi exclus ca in spatele Neamtului sa se afle aceiasi oameni care l-au sprijinit si pe altul.
Ma cac in ea de Antena, mai mult de 2 minute nu rezist.
Ar trebui sa invatam sa respectam si parerile altora, chiar daca sunt diferite de ale noastre. Pana mea, imi dau cu parerea aici si apare Bruta si ne luam de tzatze ca masculi fiorosi ce suntem.
PS: Cand iei o pauza de la CS (fara nicio legatura) ne vedem la Universitate sa te invat sa respecti parerile altora (sarcasm).
NB: Rog un moderator sa binevoiasca a sterge ultimele noastre posturi, care reprezinta frumos ce inseamna viata politica de la noi. Daca nu zice ca mine inseamna ca e de la Antene si trebuie calcat pe cap si phutut in cur.
- brutalistu
- Hammer Haunt
oldsnake » Mon Nov 17, 2014 12:11 pm wrote:PS: Cand iei o pauza de la CS (fara nicio legatura) ne vedem la Universitate sa te invat sa respecti parerile altora (sarcasm).
daca se poate guvern PSD, dar fara Ponta, eu sunt 100% de acord - cu o singura conditie, restul guvernului, ministrii sa-si vada de guvernare si mai putin de partid
de ce zic asta: ca pana in 2016 la alegerile parlamentare sa se bage legi (cu cap, nu ordonante de urgenta) pe banda rulanta (la nevoie, cu biciul pe ei) sa avem o structura constitutionala pe care sa iesim draq din cacatul asta .. vreodata
de ce zic asta: ca pana in 2016 la alegerile parlamentare sa se bage legi (cu cap, nu ordonante de urgenta) pe banda rulanta (la nevoie, cu biciul pe ei) sa avem o structura constitutionala pe care sa iesim draq din cacatul asta .. vreodata
- DarthZombie
- Dremora Lord
Eu am spus asta acum cateva zile, eu sincer cred ca Geoana ar fi fost in stare sa-l bata pe Ponta intr-o infruntare directa, pur si simplu. Cat despre reformat, nici unul din cei doi nu era in stare cata vreme PSD colcaie de baroni de toate soiurile.
Singura sansa a lui Ponta acum e sa-si bage mintile in cap si sa cam faca ce vrea Johannis, altfel cariera sa politica va lua sfarsit in curand. Asta imi place mie in toata treaba asta, Johannis avea cel mai putin de pierdut in confruntarea asta si l-a batut mai rau pe Ponta decat a facut-o Basescu cu Nastase acum 10 ani.
Singura sansa a lui Ponta acum e sa-si bage mintile in cap si sa cam faca ce vrea Johannis, altfel cariera sa politica va lua sfarsit in curand. Asta imi place mie in toata treaba asta, Johannis avea cel mai putin de pierdut in confruntarea asta si l-a batut mai rau pe Ponta decat a facut-o Basescu cu Nastase acum 10 ani.