Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6090
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Mahdi »

Ok, let's do this. Anul trecut nu-mi amintesc să fi avut un thread de genul, dar 2013 a fost oricum un an slab pentru jocuri. Postaţi-vă jocurile preferate din 2014 după următorul format:

Locul 1 (3 puncte)
Locul 2 (2 puncte)
Locul 3 (1 punct)

Se pot menţiona şi alte jocuri, dar pentru clasament nu se vor lua în considerare decât primele 3 poziţii. Câteva cuvinte despre fiecare alegere sunt mai mult decât binevenite.

Peste 2 săptămâni (27 decembrie) voi strânge toate punctele şi voi posta topul final.

Nu ştiu dacă mai e nevoie să le menţionez, dar în orice caz, câteva reguli:
- Doar jocuri lansate în 2014. Aveţi o listă orientativă aici.
- Sunt permise jocuri lansate pe orice sisteme, fie PC, fie console, handhelds or whatever.
- Fără expansion-uri, cu excepţia poate a celor stand alone.
- Fără portări de jocuri apărute în anii precedenţi pe alte sisteme.
- Fără jocuri aflate încă în early access.

Încep eu.
Spoiler:
1. Dark Souls 2
E uşor ca, după 100+ ore de hăcuială şi câteva reluări de la zero, să tragi concluzia că Dark Souls 2 nu oferă o experienţă la fel de bună precum predecesorul. Şi e adevărat, level design-ul şi lore-ul nu se ridică la înălţimea acestuia. Pe de altă parte, n-am să uit niciodată ziua în care s-a lansat, o vineri în care nu m-am dus la lucru. Fusese o săptămână oribilă, dar totul a fost uitat când am dat drumul la joc. Am văzut ce înseamnă 60fps şi o portare făcută cum trebuie. Am văzut ce înseamnă să descoperi jocul în acelaşi timp cu mii de alţi jucători - player ghosts la tot pasul, bloodstains, mesaje, şi nu în ultimul rând invadatori în faţa cărora să am o şansă reală. E uşor ca după 100+ ore să iei de bune toate îmbunătăţirile şi să-ţi sară în ochi doar părţile grăbite, neşlefuite. Într-adevăr, Dark Souls 2 nu s-a ridicat la nivelul epifaniei care a fost primul joc în peisajul anost şi streamlined de acum câţiva ani. Rămâne însă pentru mine cel mai bun joc pe care l-am jucat anul acesta.

2. Legend of Grimrock 2
A fost o surpriză foarte plăcută. Un sequel indie fără kickstarter sau early access care, pe lângă că arată bine şi e lipsit de buguri, aduce îmbunătăţiri semnificative reţetei predecesorului. Este old school fără să fie butucănos, este fun fără să fie facil. Încă nu l-am terminat, dar mi-a plăcut ce-am văzut. Aştept cu interes un remake după Eye of the Beholder făcut în editorul jocului.

3. Binding of Isaac: Rebirth
Nu am fost mare fan al primului joc. Era fun însă când mai venea vreun prieten pe la mine, beam o bere şi-l jucam pe principiul "o moarte tu, o moarte eu". Am cumpărat Rebirth cam în aceeaşi idee, dar după ce am dat câteva ture de unul singur prin el, s-a petrecut ceva inexplicabil şi am devenit dependent. Cumva combinaţia de skill şi noroc din gameplay-ul său m-a prins mai mult decât la alte roguelite-uri. Şi uite aşa am ajuns să acumulez 40 de ore de alergat cu boracul în căutarea diavolului din beci. Fuck yeah.


Menţiuni:
- Wasteland 2. După prima jumătate de oră mi-a fost teamă că am fost tras pe sfoară. Scriitura şi gameplay-ul recuperează însă pe parcurs, dezvăluind un joc bunicel. Ceva m-a făcut să mă opresc undeva înainte de jumătatea jocului, după aproape 30 de ore. O să-l reiau când o să mă simt în stare să investesc alte 30-40 de ore în el. Cu toate lipsurile sale, mă bucur că avem în 2014 un joc de genul ăsta. Sper să mai urmeze şi altele.
- Kentucky Route Zero. Cel mai "artistic" joc care mi-a trecut prin mâini până acum. Scriitură, stil grafic şi muzică excelente. Gameplay nu prea este, dar nu mă deranjează. Dacă ar fi fost lansat anul ăsta integral, ar fi ocupat locul 2 în clasamentul personal. Poate chiar 1, depinde ce ne vor arăta în următoarele două episoade.
- Might and Magic X. Mi-a făcut plăcere să joc acest joc simplu, chit că-i făcut cam pe genunchi. E o minune că, fiind de la Ubisoft, nu e un castron streamlined. Pe felia lui, Legend of Grimrock 2 e însă superior.
- Shadowrun Returns: Dragonfall. Expansionul a apărut în ianuarie, iar acum câteva luni a fost ridicat la rangul de stand alone, adăugându-i-se şi ceva conţinut suplimentar. E net superior campaniei din jocul original (care nu era nici ea foarte rea). Not bad. Recomandat celor pentru care WL2 e prea mult.

N-am apucat să joc, dar m-ar fi interesat: Divinity: Original Sin, Alien: Isolation, Lords of the Fallen, Shovel Knight, The Vanishing of Ethan Carter şi alte câteva.
REMEMBER CITADEL
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4952
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by TG »

Welp, n-am prea apucat să joc multe.

1. Divinity: Original Sin

I-am dat prioritate și în fața lui Risen 3, deși asta mai mult pentru că circumstanțe. Oricum, în afară de R3, chiar și raportat la RPG-urile pe care nu am apucat încă să le joc, ceva îmi spune că tot l-aș fi pus în față.

2.... Yeah, ok, acum îmi dau seama că nu pot spune 3 jocuri de anul ăsta pe care le-am jucat. What the actual fuck? :lol: Abia anul ăsta mi-am recuperat jocurile de anul trecut pe care voiam să le joc. Trebuie să decalăm topul ăsta sau ceva.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by zme-ul »

  1. WarHammer 40k: Armageddon (PC)
  2. Monument Valley (Android)
  3. Divinity: Original Sin (PC)
人は地獄を作った
User avatar
DreadWing
Headless Kamikaze
Posts: 277
Joined: 2 Mar 2014, 21:13

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by DreadWing »

1. Alien Isolation
2. Middle-earth: Shadow of Mordor
3. Valiant Hearts: The Great War

Mentiune: Titanfall
User avatar
joonior_bmf
Gravity e un film misto
Posts: 6550
Joined: 3 Mar 2014, 18:32
Contact:

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by joonior_bmf »

1. South Park: Stick of Truth
Primul joc din 2014 pe care l-am jucat, a ramas si cel mai bun pentru mine :lol:
2. Hearthstone
M-a prins ca gripa. Inca sunt varza, dar altceva mai bun nu am ce face cand beau cafeaua de dimineata :(
3. Lifeless Planet
Ma asteptam la ceva mai substantial cand l-am inceput, dar spre final nu m-a dezamagit. As fi vrut un soundtrack mai lucrat, totusi.

Mentiuni:
-Monument Valley e cel mai bun joc mobile de anul asta. O experienta audiovizuala, ce va va destinde psihic. Recomand cu caldura. get it? because it's winter? no? kil me now
-Chiar daca e inca in alpha, Heroes of The Storm se vede si se misca foarte bine. De-abia astept sa-l adauge pe Thrall (am inteles ca odata cu patch-ul de closed beta).
-Cel mai bun joc, la modul general, mi s-a parut Dark Souls 2; probabil singurul joc de anul asta pentru care as comite furt. Divinity Original Sin second, Elite Dangerous third.
-Worst: mai toate jocurile mainstream. Nu vreau sa dau nume, ca sa nu provoc animozitate. Suffice to say, much ado about nothing. Cu mentiunea exceptionala pentru Dragon Age: Inquisition. No, I do not want to ride the bull t(-.-t)
-2015: Witcher 3 makes me all moist. Poate-poate mai vedem si un trailer nou pentru CP 2077. Odata cu lansarea W3, sau la E3.
De asemenea, No Man's Sky, Serpents in the Staglands, si (sper) Routine
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6090
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Mahdi »

TG » Fri Dec 12, 2014 10:18 pm wrote:Yeah, ok, acum îmi dau seama că nu pot spune 3 jocuri de anul ăsta pe care le-am jucat. What the actual fuck? :lol: Abia anul ăsta mi-am recuperat jocurile de anul trecut pe care voiam să le joc. Trebuie să decalăm topul ăsta sau ceva.
Ei, las' că mai ai timp berechet 2 săptămâni. Iei un joc de la winter sale, treci şi Hearthstone şi gata. :D
REMEMBER CITADEL
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by McWilliams »

Going ola small dickie on my choices:

1. The Banner Saga - O poveste frumoasa despre sacrificiu, ajutor nesperat si multe retrageri strategice in care te minti ca "avansezi". Sau cum principalul motiv pentru care iti moare convoiul este lipsa potolului, nu prezenta inamicilor. Combat-ul este bine facut, destul de dificil si dependent de combo-uri. Pana ca este relativ scurt si ca exista o pauza asa mare pana la urmatorul "capitol".
2. This War of Mine - un rogue-lite cu mai putine elemente aleatorii decat reteta clasica, insa cu un impact mai mare pe plan emotional si cu cateva mecanici interesante (chiar daca sunt si putin neslefuite). Ma cam supara la el faptul ca, dupa cateva sesiuni de joc (unde nu ai decat un savegame slot) si dupa o scurta informare pe pagina de wikia sau forumuri, stii deja ce combinatii de personaje iti trebuie pentru a-ti maximiza sansele de succes. Asa ca se rezuma la un "try again" si "quit" pana cand obtii ce vrei, majoritatea alternativelor ducand la un esec mai mult sau mai putin grabit. Nu ca vreau sa ma dau mare, dar fie te stabilizezi pe la jumatatea jocului si castigi la pas, fie te lovesti de un blocaj si te zbati ca pestele pe uscat asteptand sa pierzi - nu am avut absolut niciun moment de "a game won by the skin of your teeth".
3. Valiant Hearts: The Great War - Oh, look: (part of) Ubisoft actually made a good game this year!

Ca mentiuni, as vrea sa nominalizez Age of Wonders 3 si Warlock 2: The Exiled.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Stokkolm »

N-am jucat prea multe, dar mi-e greu sa cred ca a fost lansat un joc mai bun decat Distant Worlds Universe in 2014.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14565
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by ola small dickie »

Cred ca am jucat doar Moebius si Broken Age partea 1 dintre jocurile lansate anul asta. Doar astea imi vine in cap acum.
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Angra Maynu
Zergling
Posts: 145
Joined: 16 Mar 2014, 12:25

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Angra Maynu »

1. Divinity OS
2. Wolfenstein the new order
3. Wasteland 2
User avatar
Cristi
Headcrab
Posts: 63
Joined: 2 Mar 2014, 23:05

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Cristi »

Pentru mine a fost un an destul de slab pentru ca jocurile cele mai asteptate de mine (Elder Scrolls Online, Thief, Risen 3 Titan Lords) au fost subtirele. Un top 3 ar arata asa:

1. Middle-earth: Shadow of Mordor
2. Watch Dogs
3. Styx Master of Shadows
User avatar
stef
Hammer Haunt
Posts: 1071
Joined: 6 Mar 2014, 11:40
Location: Bucuresti

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by stef »

Din cele pe care le-am jucat lansate in 2014, consider asa:

1. Castlevania: Lords of Shadow 2
2. Wolfenstein The New Order
3. Deadcore
Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4676
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Magicake »

O singura mentiune pentru Wasteland 2 :( I'm disappoint.
User avatar
KINGdmn
Headcrab
Posts: 88
Joined: 29 Apr 2014, 19:05
Location: Iasi

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by KINGdmn »

Hmm, cand ma gandesc la jocurile din anul care sta sa treaca constat ca majoritatea m-au dezamagit, nu neaparat ca sunt ele slabe(cu mici exceptii), majoritatea titlurilor AAA, asteptate de mine, ofera multe ore de gameplay, mult continut (Watch Dogs, Dragon Age Inqusition, Far Cry 4, Shadow of mordor si ce-o mai fi), candva imi placea asta, cu cativa ani in urma(nu neaparat in sensul ca atunci cand era o moda ci in sensul ca eram mai dispus sa petrec ore in sir facand questuri si explorand de dragul de a explora), azi nu stiu, s-a dus acel entuziasm, azi vreau doar sa fiu impresionat de poveste(suna a cliseu sau suna poate pretentios intr-un joc video), sa simt, ca dupa cateva ore de gameplay, ca ma fost miscat/impresionat si trecut prin diferite stari, this being my state of mind topul suna cam asa:
1. The walking dead season 2
- pentru finalul in care Clementine ajunge cu Kenny la Wellingtone dar ea ramane si el nu
- o continuare de exceptie la un joc superb


2. Wolfenstein: The New Order
-desi e un shooter ca pe vremuri(lucru care m-a impresionat), a reusit sa ma impresioneze si prin poveste, personaje, coloana sonora, level design, directia artistica and so much more(gen e dimineata si nu-mi trece nimic prin cap :))

3. This war of mine
- l-am jucat doar intr-o dimineata, 7 ore, dar spun cu mana pe inima ca in alea 7 ore am suferit alaturi de supravetuitorii mei, m-am bucurat cand le-am putut construi paturi, m-am bucurat cand le-am putut oferi mancare, m-am detestat pentru ca i-am pus sa fure, sa omoare; ce mai, un joc nemaipomenit cu care ma voi (voiam sa scriu delecta :)) not the case), cu care ma voi chinui in zilele ce urmeaza :D

Mentiune: The wolf among us :)) no shock there :)) si Dragon Age Inqusition, nu stiu, unele ore le-am jucat cu drag iar in altele m-am fortat, am 50 de ore jucate si nu sunt cred nici la jumatate, am inceput pe hard iar apoi incercand sa termin cat mai mult dintr-o regiune m-am gasit constat schimband de pe hard pe normal sau pe easy si inapoi pe hard, sunt singurul care uneori a fost captivat iar alteori plictisit sau neinteresat?:))
He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster.
And when you gaze long into an abyss the abyss also gazes into you.
Image
User avatar
kensky
Pig Cop
Posts: 888
Joined: 2 Mar 2014, 17:20
Location: Lenevind™

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by kensky »

1. wasteland 2
2. lords of xulima
3. dark souls 2

fail of the year
original sin

mentiuni might%magic x, blackguards, grimrock 2, south park, dragon age 3 ....un an superb pt iubitorii de rpg :D
Image
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by McWilliams »

Bogat, poate. Dar superb? Ce-ai tras pe nas?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
kensky
Pig Cop
Posts: 888
Joined: 2 Mar 2014, 17:20
Location: Lenevind™

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by kensky »

ce am jucat in materie de rpg in 2014 (ce am enumerat mai sus plus altele) mi s-au parut de la bune la foarte bune, iar ce nu am apucat sa joc , au primit note foarte bune pe net; fiind atatea bunatati intr-un singur an cum n-a mai fost de mult, pt mine cel putin 2014 a fost extraordinar legat de genul respectiv
Image
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by DANiel »

Welp, am jucat doar 2 jocuri aparute in 2014 (jucat mai mul, ca de incercat am incercat multe). Unul dintre ele este Wolfenstein The New Order si celalalt Watch Dogs. Culmea, GOTY pentru mine este Wolfenstein pentru ca in ciuda faptului ca e liniar as fuck, are o lume interesanta (si arata foarte bine). Cat despre Watch Dogs, nu cred c-am mai intalnit o dezamagire asa de mare de la AC III. Idee interesanta dar prea complicat. Despre Shadow Of Mordor nu o sa vorbesc, pentru ca nu e nimic nou acolo. Ala nu e joc, e o ciorba. Dezamagitor an.

Jocul care m-a mai dezamagit a fost si Dark Souls II. Nu m-a dezamagit prin gameplay (pentru ca e acelasi) ci prin faptul ca ma asteptam la mai mult de la el. Se tot vorbea de dinamism, de flexibilitate si toate cele, dar produs finit este acelasi joc. Inteleg ca gusturile difera, insa eu inca astept un joc in care personajul sa aibe cu adevarat miscari fluide, si naturale. Cat despre Dark Souls II, nu se poate vorbi de asa ceva. Cum spuneam, asta e parerea mea, insa personajele jocului nu se simt deloc naturale, ci mai degraba prea statice.

EDIT: Nu am apucat sa joc Lords Of The Fallen, dar din cate am inteles e un Dark Souls mai casual, ceea ce e un lucru bun.
User avatar
Michilangelo
Headless Kamikaze
Posts: 330
Joined: 2 Mar 2014, 19:24

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Michilangelo »

Eram cam in aceeasi situatie ca si TG acum doua saptamani, dar am incercat un maraton cum zicea Mahdi. Din pacate, nu reusesc sa ma mai satur de Civ 5, astfel ca nu am facut mare lucru.
Spoiler:
1. This War of Mine- Am petrecut totusi cateva ore in TWoM. Cred ca niciodata nu m-a mai prins un joc atat de repede. Recomand recenzia/pagina de jurnal a lui ncv, cam sentimentele alea le-am avut si eu jucand. Ma rog, n-am reusit sa empatizez cu personajele chiar atat de mult pe cat vad ca o fac altii, dar sunt sigur ca e de la mine. Ce mi se pare extraordinar la joc e felul in care evolueaza povestea, sau mai degraba cum ti-o construiesti. Practic fiecare decizie pe care o iei conteaza, oricat de mica, si intr-un fel ai libertate deplina. Cred ca McWill a pierdut din experienta din joc cautand strategii si retete de joc. Just go with the flow, iei decizia care iti vine pe moment, fara sa te gandesti prea mult la consecinte.

2.Banished - Am amintiri asemanatare cu cele din TWoM, chit ca sunt doua tipuri de jocuri diferite. Ideea de baza e cam aceeasi: sa supravietuiesti. Din nou, fara sa cauti tactici de joc; cum crezi tu ca e mai bine. Daca in iarna iti moare jumatate din oras, aia e, facem mai multe lemne de foc la anul. Banished e un joc simplut, relaxant. Ce mi-a placut fata de alte city-buildere e ca pare "real." Oamenii sunt oameni, casele, case, recolta e recolta. Lucrurile astea nu mai sunt niste chestii pe care le arunci pe un teren, sunt satul tau. Cum zicea si Ailailou mai demult, are atmosfera aia de The Guild.

3. Transistor - Cu cat ma gandesc mai mult la jocul asta, cu atat imi place mai mult. Ok, povestea si personajele sunt cam pretentioase, dar au un aer boem, de care nu prea dai in jocuri video. Plus ca muzica (sonorizarea in general) e excelenta, iar sistemul de lupta, complex si interesant. Mi-a cam scazut interesul dupa un anumit punct, dar uitandu-ma inapoi, parca, parca l-as mai juca o data.
Mai am ceva de jucat pana sa ma convinga Endless Legend ca e jocul ala pe care il lauda toata lumea. Deocamdata mi se pare un pic mai rasarit ca Beyond Earth, cu un cadru mai interesant, ceva franturi de RPG si grafica misto. Apropo de BE, nici aici nu am reusit sa imi fac o idee prea buna pentru ca imi e imposibil sa joc Civ fara strategic view. In EL macar ai un nivel de zoom care aduce a asa ceva. UI-ul nu mi-a placut in niciunul. Din nou, probabil prea mult Civ 5.

Ah, si am jucat un pic The Deer God. Dragut, nu imi plac rogue-like-urile, dar asta are si ceva platform in el.

La dezamagiri trec Lifeless Planet. Nu stiu de ce i-a placut asa mult lui joonior, mi s-a parut slabut. E liniar (ma asteptam sa ma lase sa explorez planeta, nu sa ma tina de mana), povestea e corny si neinteresanta (chiar si cu schimbarile alea de directie), e uratel grafic si puzzle-urile sunt ca si cum nu ar fi. Muzica si in general sonorizarea ce il mai ridica. Speram la Dear Esther in spatiu si am primit un SF generic. Tot pe aici intra si Risen 3.

Nu am reusit sa joc o caruta de titluri: South Park, Wolf Among Us, GoT, Tales of Borderlands, Dungeon of the Endless, Wasteland 2, OlliOlli, Never Alone, Valiant Hearts, Banner Saga si inca vreo 10 titluri. Nici FIFA 15 nu am incercat si pare-se ca e cel mai misto yet.
User avatar
KINGdmn
Headcrab
Posts: 88
Joined: 29 Apr 2014, 19:05
Location: Iasi

Re: Game of the Year 2014 - Nivelul 2 Forum edition

Post by KINGdmn »

http://www.gamespot.com/videos/2014-vid ... 0-6422826/

Nu stiu daca aici ar trebui postat link-ul.
He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster.
And when you gaze long into an abyss the abyss also gazes into you.
Image
Post Reply

Return to “Jocuri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests