Witcher 3
Re: Witcher 3
"Datorita consolelor" ma joc si la ora actuala pe un sistem din 2008 cu un upgrade la placa video in 2012.
Faptul ca s-a vrut mereu paritate intre platforme (pentru a reduce costurile, pentru a scadea volumul de munca necesar dezvoltarii individuale pe mai multe platforme, etc) a fost un avantaj si pentru posesorii de PC-uri care nu au trebuit sa schimbe hardware la 6 luni-1 an pentru a se putea bucura de ultimele aparitii.
Si acum imi aduc aminte de perioada 2002-2006 cand eram inca adolescent si ii inebuneam pe ai mei ca trebuie sa imi iau alt PC aproape la 2 ani incercand sa invoc tot felul de argumente mai putin cel cu "imi trebuie ca sa ma pot juca ultimele aparitii"
Faptul ca s-a vrut mereu paritate intre platforme (pentru a reduce costurile, pentru a scadea volumul de munca necesar dezvoltarii individuale pe mai multe platforme, etc) a fost un avantaj si pentru posesorii de PC-uri care nu au trebuit sa schimbe hardware la 6 luni-1 an pentru a se putea bucura de ultimele aparitii.
Si acum imi aduc aminte de perioada 2002-2006 cand eram inca adolescent si ii inebuneam pe ai mei ca trebuie sa imi iau alt PC aproape la 2 ani incercand sa invoc tot felul de argumente mai putin cel cu "imi trebuie ca sa ma pot juca ultimele aparitii"
Pnm, eu unul imi aduc aminte de perioada in care Voodoo Banshee rupea gura targului iar marea dilema era intre OpenGL si Direct3D, iar lumea cu mai mult de 64 MB RAM era considerata de-a dreptul bogata
Iar pe vremea aia un setup iti ajungea vreo 3-4-5 ani.
De fapt, daca stau si ma gandesc bine, ultima oara am facut upgrade acum 3 ani, iar ce vreau sa imi cumpar acum mi-ar asigura rularea pe detalii medii-inalte (cel putin) pt inca 3-4 ani.
So there's that.
Iar pe vremea aia un setup iti ajungea vreo 3-4-5 ani.
De fapt, daca stau si ma gandesc bine, ultima oara am facut upgrade acum 3 ani, iar ce vreau sa imi cumpar acum mi-ar asigura rularea pe detalii medii-inalte (cel putin) pt inca 3-4 ani.
So there's that.
Parintii tai nu erau gameri?Moldovan Claudiu » Fri Mar 13, 2015 1:30 pm wrote: Si acum imi aduc aminte de perioada 2002-2006 cand eram inca adolescent si ii inebuneam pe ai mei ca trebuie sa imi iau alt PC aproape la 2 ani incercand sa invoc tot felul de argumente mai putin cel cu "imi trebuie ca sa ma pot juca ultimele aparitii"
Din pacate nu.
Oricum nu cred că va exista paritate între platforme, nu știu de ce se agită lumea. CDP au arătat că sunt foarte șireți când vine vorba de promovare/marketing/allthatshit. Au fost diferențe enorme la Witcher 2 și probabil același lucru se va întâmpla și acum (iar dacă e așa, nu e genul de treabă pe care o promovezi direct). Afaik e același engine, realistic vorbind se prea poate ca open world-ul să nu fie atât de open world cum ne-am imagina.
Ce voiam de fapt să zic, e total contra intereselor lor să se pună în aceeași oală cu restul producătorilor, mai ales după cât efort au făcut să evite asta. Nu cred că e cineva bătut în cap să creadă că CDP sunt the good guys așa... din principiu. Cred că i-ar defavoriza enorm să-și abandoneze nișa și cred că știu și ei asta.
Ce voiam de fapt să zic, e total contra intereselor lor să se pună în aceeași oală cu restul producătorilor, mai ales după cât efort au făcut să evite asta. Nu cred că e cineva bătut în cap să creadă că CDP sunt the good guys așa... din principiu. Cred că i-ar defavoriza enorm să-și abandoneze nișa și cred că știu și ei asta.
ca tot vorbeam de cine-i vinovat pt consolizare ...
da doamnelor si domnilor, nu exista cerere
nici pentru Fable, Halo, Gears s.a.m.d.
http://www.eurogamer.net/articles/2015- ... e-xbox-onePhil Spencer wrote:"There isn't a tremendous request today for racing games like Forza on PC," says Spencer. "Obviously through the streaming we showed in January you'll be able to play on any of the PCs you have in your home. I don't want to build things because you can build them, I want to build things that our customers are asking for.
da doamnelor si domnilor, nu exista cerere

You're the person from this forum who gives the most fucks about what Phil Spencer says.
da domn'le, pt ca teribilul domn' Spencer a fost numit de Satya Nadella ca sef la Microsoft Studios; Microsoft Studios care e responsabila pentru dezvoltarea si publicarea jocurilor pentru toate platformele MS, inclusiv Windows
- DarthZombie
- Dremora Lord
Nu, Spencer e responsabil sa reprezinte interesele Microsoft, care interese presupun promovarea in continuare a singurei platforme asupra careia au control total, Xbox. Cata vreme Windows nu e un sistem de operare inchis [dumnezeu sa ne ajute daca acest lucru se va schimba], responsabilitatea sa in materia publicarii jocurilor pe acest sistem e fix vax albina.
Dovada e ca omul neaga realitatea in care sunt jde volane disponibile pe piata, si destul de multe din ele nu sunt complet compatibile decat cu PC. Presupunand prin absurd ca "gamerii de PC nu sunt interesati de jocuri cu masini", atunci aia care tot fac volane erau niste prosti care isi aruncau banii pe geam aiurea. Sub alte cuvinte, "Forza nu vine pe PC iar eu ma voi preface ca voi nu vreti sa jucati jocul decat pe consola noastra, pe care apropo, ati face bine sa o cumparati pentru ca vreti sa butonati produsul nostru superb care nu pleaca niciodata de pe platforma noastra apropo cumpara xbox si plateste taxa lunara ca sabeneficiezi de privilegiul de a-ti folosi conexiunea de internet te poti juca online, acum si in vecii vecilor amin!"
Vai ce offtopic fac.
Dovada e ca omul neaga realitatea in care sunt jde volane disponibile pe piata, si destul de multe din ele nu sunt complet compatibile decat cu PC. Presupunand prin absurd ca "gamerii de PC nu sunt interesati de jocuri cu masini", atunci aia care tot fac volane erau niste prosti care isi aruncau banii pe geam aiurea. Sub alte cuvinte, "Forza nu vine pe PC iar eu ma voi preface ca voi nu vreti sa jucati jocul decat pe consola noastra, pe care apropo, ati face bine sa o cumparati pentru ca vreti sa butonati produsul nostru superb care nu pleaca niciodata de pe platforma noastra apropo cumpara xbox si plateste taxa lunara ca sa
Vai ce offtopic fac.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Oricum e mai interesant decat partea in care ne c***m pe noi de cum arata nasul unuia din Witcher 3. Just pointing that out.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
PAX uncompressed gameplay: http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/ ... 202015.zip (1.1Gb)
Gamestar got the chance to play the PC version without any restrictions to the graphical settings it was using. As you’d expect, they immediately tried to run the game at Ultra settings in order to see whether current PC configurations are able to run this highly anticipated RPG.
As Gamestar reported, an Intel i7-4790 with 16GB of RAM and an NVIDIA GTX980 was able to run the game at 1080p on Ultra settings with almost constant 60fps. This latest build of The Witcher 3 is said to report smoother than the preview build CD Projekt RED showcased back in January, and implements NVIDIA’s HairWorks (which Gamestar was also allowed to enable, and managed to sustain almost 60fps continuously).
One crucial detail that was not mentioned this is the same rig that was used in January and was giving 28-30fps oh High settings, now after optimization it's giving 60 on Ultra. Just to put things into perspective.

As Gamestar reported, an Intel i7-4790 with 16GB of RAM and an NVIDIA GTX980 was able to run the game at 1080p on Ultra settings with almost constant 60fps. This latest build of The Witcher 3 is said to report smoother than the preview build CD Projekt RED showcased back in January, and implements NVIDIA’s HairWorks (which Gamestar was also allowed to enable, and managed to sustain almost 60fps continuously).
One crucial detail that was not mentioned this is the same rig that was used in January and was giving 28-30fps oh High settings, now after optimization it's giving 60 on Ultra. Just to put things into perspective.

1080p@60 pe un GTX980 .. what the faq!?
daca se trezeste careva ca vrea sa-l joace in UHD la 60FPS, are nevoie de 2 GTX Titan X nou noute
optimizarea asta .. greu .. greu
de ce nu construeisc oamenii astia un engine pentru hardwareul actual, nu "pentru viitor" - sa inteleg ca au in dulapu cu maturi un portal in viitor?
daca se trezeste careva ca vrea sa-l joace in UHD la 60FPS, are nevoie de 2 GTX Titan X nou noute

de ce nu construeisc oamenii astia un engine pentru hardwareul actual, nu "pentru viitor" - sa inteleg ca au in dulapu cu maturi un portal in viitor?
Ce tot croncăni acolo?
1080p on Ultra settings with almost constant 60fps
...

Ar trebui schimbate denumirile setarilor grafice din "low", "medium", "high" in ani, de exemplu "Ultra" sa fie "2018". Atunci va putea si Zmeul sa spuna ca jocul ruleaza bine cu setarile pentru prezent.
"se aude voci", cu patrunjel in frunte, si nu stiu de ceMafio » 19 Mar 2015, 16:45 wrote:Ce tot croncăni acolo?
initial CDPR zice 1080p@30, sare lumea in sus si acum avem 1080p@60 .. OKish, ca din ce zice nea ala nici pe la 60 nu sta
dar vreau sa stiu si eu ce cofiguratie hardware au avut ca tinta, pentru ca in loc de a construi un joc (nu ma refer la gameplay) au facut un benchmark - imi aduce aminte de Crisys

ce face CDPR, se aliaza cu nVidia sa faca un joc cu cerinte dementiale ca sa-i ajute sa vanda hardware, sau fac un joc de care sa se bucure cat mai multa lume cu putinta?
da, sunt un pic (cam mult) idealist .. asta e

Asta nu e joc pe care sa-l joace tot saracu cu 560GTX, 660GTX prin PC.
Noi astia cu hardware antic ne bucuram de alte joace. Divinity. O.S, Pillars, etc.
Noi astia cu hardware antic ne bucuram de alte joace. Divinity. O.S, Pillars, etc.

Nu-i nimic dubios la 1080p maxed out si 60fps pe GTX 980. E Ultra. Cel mai probabil au bagat si ubersampling care iti mananca framerate-ul de exemplu. De ce ai vrea sa joci maxed out pe hardware non-high end. Nu are sens.
Sa-mi bag picioarele zme-ul e ca babele care se aduna la poarta sa discute toata ziua despre cum le fura statul pensia si cum toti vor sa le insele. Absolut orice se intampla, producatorii vor sa ne-o traga.
Witcher 3 are nevoie de hardware high end ca sa ruleze la detalii maxime? Mama, CD Projekt ne cred idioti, data viitoare sa faca un joc care merge pe detalii maxime si pe hardware-ul meu. Sunt sigur ca e posibil asa ceva pentru ca... [zme-ul ar trebui sa insereze o explicatie aici, de preferat argumentata, cu detalii tehnice si tot tacamul. Mai exact, cum ar dezvolta el un joc ca Witcher 3, cap-coada, sa ruleze pe hardware-ul pe care-l vrea el. Hint: daca-l poti scrie pe loc, nu te-ai gandit destul
].
Sa-mi bag picioarele zme-ul e ca babele care se aduna la poarta sa discute toata ziua despre cum le fura statul pensia si cum toti vor sa le insele. Absolut orice se intampla, producatorii vor sa ne-o traga.
Witcher 3 are nevoie de hardware high end ca sa ruleze la detalii maxime? Mama, CD Projekt ne cred idioti, data viitoare sa faca un joc care merge pe detalii maxime si pe hardware-ul meu. Sunt sigur ca e posibil asa ceva pentru ca... [zme-ul ar trebui sa insereze o explicatie aici, de preferat argumentata, cu detalii tehnice si tot tacamul. Mai exact, cum ar dezvolta el un joc ca Witcher 3, cap-coada, sa ruleze pe hardware-ul pe care-l vrea el. Hint: daca-l poti scrie pe loc, nu te-ai gandit destul