Witcher 3

Discuții axate pe jocurile RPG.
TG
Cyberdemon

Re: Witcher 3

Post by TG »

Da, dar dacă vreau să-l joc pe Ultra cu 120 de FPS-uri în 7680×4320?
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
zme-ul

Post by zme-ul »

Moldovan Claudiu » 19 Mar 2015, 19:19 wrote:Asta nu e joc pe care sa-l joace tot saracu cu 560GTX, 660GTX prin PC.
Noi astia cu hardware antic ne bucuram de alte joace. Divinity. O.S, Pillars, etc.:D
ti se pare ca
Intel i7-4790 with 16GB of RAM and an NVIDIA GTX980
este pt tot saracul? pentru ca nici configuratia aia nu poate duce jocul in 60FPS stabi, din spusele celor de la GameStar

---

@patrunjel
CD Projekt ne cred idioti
daca nu ne cred idioti, de ce s-au aliat cu nVidia pt Game Works? nu ca sa mai dea inca in cocoasa AMD - hai sa nu ne ascundem dupa degete si sa recunoastem ca companiile fac orice pt interesul lor si nu pentru end-user
CDPR primeste niste bani de la nVidia, CDPR vinde jocul, nVidia vinde niste hardware - toata lumea fericita .. mai putin end-useru care decarteaza
MC
Dremora Lord

Post by MC »

zme-ul » Thu Mar 19, 2015 8:44 pm wrote:
Moldovan Claudiu » 19 Mar 2015, 19:19 wrote:Asta nu e joc pe care sa-l joace tot saracu cu 560GTX, 660GTX prin PC.
Noi astia cu hardware antic ne bucuram de alte joace. Divinity. O.S, Pillars, etc.:D
ti se pare ca
Intel i7-4790 with 16GB of RAM and an NVIDIA GTX980
este pt tot saracul? pentru ca nici configuratia aia nu poate duce jocul in 60FPS stabi, din spusele celor de la GameStar
Ai inteles fix pe dos. :D Eu sunt cu tine la faza asta zmeule. :)
Tocmai asta am zis. Ca jocul asta nu e pt tot saracul (adica cei cu GTX560, GTX660, 4-6 Gb ram, Q6600 etc). Per a contrario cei cu i7, bla bla nu fac parte din categoria saracilor. Wtf nici nu stiu cum sa explic ce am zis pt ca e evident :)
kensky
Pig Cop

Post by kensky »

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Am citit link-ul si sunt cateva chestii care ma deranjeaza cum ar fi:

- Will the PC retail edition contain Steam or GOG key?
The information has not been officially confirmed yet, but probably it will contain a GOG key.

-Is the world open?
Yes. However, there are several large locations where you cannot go freely and they will be preceded by loading screens.

-Can I travel to the far side of the world at the very start?
No. Before Geralt is admitted to the open world, players get to learn the gameplay mechanics in the prologue.

-Can you explore Vizima freely?
No, the story will be limited to the palace in Vizima

-Can items wear out?
Yes. Geralt’s crafting knowledge is limited to alchemy, so items can only be repaired by craftsmen.

-Is it possible to buy or steal horses that differ in galloping speed, etc.? If so, are all of them called Roach, as is the case in The Witcher books?
The player can steal a horse, but it will never become their “main” horse. Geralt may modify his horse’s equipment and summon it at any moment. It cannot be changed to another horse and you cannot purchase horses.

-What will characterize the Dark difficulty level? Will it be the same as Hard with the exception of permanent death?
There are 4 difficulty levels. Easy, Normal, Hard, and Dark. There is no permadeath; the Dark level is simply more difficult than Hard.

-Is it possible to change color saturation like it was done in Arcania, where different variations of color settings were available?
No. Urasc din rarunchii saturatia culorilor din TW2

-Is it possible to adjust draw distance on PC version?
No. Most distances (e.g. for meshes) are set in assets
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Pe langa cele mentionate de Moldovan Claudiu, mi-a sarit in ochi si punctul asta, un mare + din partea mea:
Is the experience level of monsters scaled up to the player’s?

No. In this regard, the third installment of The Witcher is more reminiscent of Gothic than of Skyrim. In the prologue, when you’re on the first experience level, you have to be really careful about where you wander off to. It is noteworthy, though, that especially tough enemies are properly marked
Partea ca nu exista mob scaling era evidenta pt oricine care a atins W1 sau W2 - dar faptul ca devii fac trimitere fix la iubitul Gothic e un "big like" din partea mea (si cum arata frumusel dejtu milociu catre mizeria de Skyrimjob)
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu era evidenta pentru cine a butonat W1 sau W2 pentru ca acolo era o progresie liniara - nu exista nicio sansa de a da peste creaturi cu mult peste posibilitatile tale; fiecare capitol iti oferea adversari prin preajma a ce judecau devii ca erai, level & skill-wise (pentru ca era obligatoriu sa treci printr-un minimum de quest-uri astfel incat sa avansezi la urmatorul capitol). Singurele puncte unde nu se lucra dupa regula asta era la contracte pentru monstrii (cele care ofereau trofee in W1, de ex) si la scripted-encounters (cele la care incepeai lupta imediat dupa o conversatie, fara posibilitatea de a folosi potiuni si/sau oils daca nu stiai deja ce urmeaza). Daca este un joc open-world, intrebarea este cat se poate de legitima si raspunsul trebuie sa fie cat se poate de bine argumentat. Pana la urma, sper ca nu jucam WoW si ca Temeria este lvl 5-10, Aedirn este lvl 10-15 sau Zerrikania este raid-material. Un joc open-world trebuie sa fie echilibrat, pentru ca daca exista zone intregi (nu ma refer la o grota sau la un atol, ci ma refer la o harta de marimea unui capitol W1/W2) limitate din cauza incapacitatii de a omori mob-i si/sau a face quest-uri, la fel de bine ar putea fi aceeasi progresie liniara din W1/W2 pentru ca doar te minte ca ai de ales.

Iar comparatia nu are nicio legatura cu ce le place si ce nu: sunt doua stiluri de jocuri care se impun drept puncte de referinta. Scuze, puncte de referinta pe care orice jucator de RPG-uri le cunoaste. Sistem metric vs sistem imperial. Celsius vs Fahrenheit. Pussy vs Fap. Ca tu intelegi ca pupa in fund pe A si arunca cu fecale in B, asta este doar o exemplificare in plus ca ai ochelari de cal. Asa cum nu inceteaza sa repete, CDRP incearca sa RAMANA the underdogs. Asta inseamna ca nu o sa isi pericliteze niciodata pozitia prin a iesi cu afirmatii controversate in care o serie sau alta este naspa. Numai tartanii din varful lantului trofic (pozitie ocupata efemer, cel mai adesea) fac asa ceva.

Sunt curios in ce o sa conste acel "properly marked". Dupa cuvintele alese in engleza, tind sa cred ca o sa fie ceva destul de tembel si care nu face apel la materia cenusie a/bunul simt al jucatorului. Dar asta este o speculatie din partea mea. La fel de bine, poate fi "properly marked" cum era si Ork-ul de langa Khorinis in conversatii cu locuitorii orasului.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
zme-ul

Post by zme-ul »

McWilliams » 21 Mar 2015, 00:51 wrote:Sunt curios in ce o sa conste acel "properly marked"
imi aduce aminte de Assassin's Creed, te "desicronizezi" :P
TG
Cyberdemon

Post by TG »

McWilliams » 21 Mar 2015, 00:51 wrote:Nu era evidenta pentru cine a butonat W1 sau W2 pentru ca acolo era o progresie liniara - nu exista nicio sansa de a da peste creaturi cu mult peste posibilitatile tale; fiecare capitol iti oferea adversari prin preajma a ce judecau devii ca erai, level & skill-wise (pentru ca era obligatoriu sa treci printr-un minimum de quest-uri astfel incat sa avansezi la urmatorul capitol). Singurele puncte unde nu se lucra dupa regula asta era la contracte pentru monstrii (cele care ofereau trofee in W1, de ex) si la scripted-encounters (cele la care incepeai lupta imediat dupa o conversatie, fara posibilitatea de a folosi potiuni si/sau oils daca nu stiai deja ce urmeaza). Daca este un joc open-world, intrebarea este cat se poate de legitima si raspunsul trebuie sa fie cat se poate de bine argumentat. Pana la urma, sper ca nu jucam WoW si ca Temeria este lvl 5-10, Aedirn este lvl 10-15 sau Zerrikania este raid-material. Un joc open-world trebuie sa fie echilibrat, pentru ca daca exista zone intregi (nu ma refer la o grota sau la un atol, ci ma refer la o harta de marimea unui capitol W1/W2) limitate din cauza incapacitatii de a omori mob-i si/sau a face quest-uri, la fel de bine ar putea fi aceeasi progresie liniara din W1/W2 pentru ca doar te minte ca ai de ales.

Iar comparatia nu are nicio legatura cu ce le place si ce nu: sunt doua stiluri de jocuri care se impun drept puncte de referinta. Scuze, puncte de referinta pe care orice jucator de RPG-uri le cunoaste. Sistem metric vs sistem imperial. Celsius vs Fahrenheit. Pussy vs Fap. Ca tu intelegi ca pupa in fund pe A si arunca cu fecale in B, asta este doar o exemplificare in plus ca ai ochelari de cal. Asa cum nu inceteaza sa repete, CDRP incearca sa RAMANA the underdogs. Asta inseamna ca nu o sa isi pericliteze niciodata pozitia prin a iesi cu afirmatii controversate in care o serie sau alta este naspa. Numai tartanii din varful lantului trofic (pozitie ocupata efemer, cel mai adesea) fac asa ceva.
*Își pune mâinile în cap și nu mai intră pe thread-ul ăsta vreodată.*

You guys win.

Mersi Fedaykin că ai semnalat bucata aia din interviu, era exact ce mă îngrijora de când a fost anunțat jocul. Open world cum crede că vrea McWill de obicei suge masiv, mă bucur să aud că nu vor face asta și vor păstra obiceiul din primele două jocuri (care e evident oricui le-a jucat, într-adevăr).
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

@McWilliams:
nu exista nicio sansa de a da peste creaturi cu mult peste posibilitatile tale
Iti garantez eu ca daca te duceai in pestera cu Echinopsi cum puneai piciorul in Vizima Outskirts sau daca te duceai sa colectezi Archspore *something* cum incepeai Act 2, ti-o furai intr-un stil de zile mari (pe Hard, cel putin).

In W2 e mai putin prevalenta treaba asta, avand in vedere ca stilul de lupta s-a schimbat semnificativ si te bazezi pe imobilizat + backstab (plus ca nu ii lasi sa te atinga) impotriva mini-bossilor, dar iarasi - daca te duci dupa Endrega Cocoons sau Nekker Nests cum ai aterizat in Flotsam risti sa dai Load Game de destul de multe ori din simplul motiv ca nu ii omori suficient de repede, iar dracii sunt multi si sar rapid pe tine, iar Quen-ul ala saracul oricum te tine 30 de secunde la inceput (plus doar 2 bari de vigor, hai 3 daca bagi 2 puncte in skillul respectiv in copacelul de inceput)

Ideea e ca se pastreaza un principiu care mie imi place la nebunie - te duci unde nu-ti fierbe inca oala, ai toate sansele sa ti-o iei.
Ca tu intelegi ca pupa in fund pe A si arunca cu fecale in B, asta este doar o exemplificare in plus ca ai ochelari de cal
N-am zis ca asta inteleg, dar m-a gadilat oleaca la orgoliu, avand in vedere ca ador Gothic si detest Skyrim-ul

@TG: De nada
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Pentru mine e more or less obligatoriu așa ceva. Dacă inamicii nu se scalează ai mai puțină libertate teoretică de mișcare, dar lumea pare că există fără tine și contează unde mergi și ce faci, motiv pentru care majoritatea RPG-urilor open world nu sunt echilibrate. Pe de altă parte, dacă poți merge unde vrei, totul se învârte în jurul tău, lumea e artificială ca naiba și e complet irelevant ce faci. Needless to say, în The Witcher ar fi distrus mai tot ce făcea seria memorabilă, it's why I never actually wanted open world in the first place (mai ales că menționau TES pe la începuturi).

Că există persoane pentru care lipsa level scalling-ului se traduce în nivel fix per zone ca în MMO-uri... I can't even.

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

@Fedaykin: Tu poti sa-mi garantezi multe, din gura. Ca sa faci ceea ce zici tu, trebuie sa treci prin vreo 3 quest-uri numai ca sa ti se permita sa iesi din zona initiala a Actului in care abia ai aterizat (alt exp adunat, alte skill-uri invatate, alt gear obtinut etc.). Plus ca nici nu iei in discutie faptul ca trebuie sa STII ca exista astfel de monstrii intr-o astfel de grota intr-o astfel de zona. Ai dat exemplul acela pentru ca il stiai dupa un play through, nu pentru ca era evident pentru orice noob si te loveai de el la 5 minute dupa ce intrai in Actul 2. Ce zici tu acolo este un exemplu cat se poate de pozitiv al "properly marked"-ului din interviu - mai exact, faptul ca nu exista un semn, mare si rosu, de exclamatie deasupra unui mob, eventual si un pop-up QTE cu "press F to get the fuck out of here", ci ca este ceva in limita minimului bun simt a unui gamer (ca nu gasesc cuvinte mai decente de a pune in propozitie ideea "de la Diablo incoa, o pestera/o grota/un dungeon este un MARE semn din partea dev-ilor ca acolo gasesti "better than your average mob").

La fel de bine, poti sa dai un exemplu mai tras de par ca poti ataca troll-ul din... N-V-ul hartii (parca, s-ar putea sa retin prost) din Gothic 2, inca din Act/Chapter 1... Sau ca poti ataca un dragon solo-tambal in Skyrim inainte sa ajungi in primul oras... Sau, daca tot vrem sa scormonim in gaura neagra a ce a inteles TG, ca poti da tabara in capitala factiunii adverse in WoW daca ai rabdare sa o iei la picior pana acolo. Si multe alte exemple. Doar pentru ca le POTI face, nu inseamna ca te vei lovi de ele IMEDIAT. Nu inseamna ca iti sunt evidente IMEDIAT. De fapt, s-ar putea ca acele situatii sa devina evidente pentru tine mult dupa ce ai depasit punctul critic de echilibru (adica lupta respectiva sa nu mai prezinta o provocare dpdv mecanic).

@TG:
Open world-ul unde esti limitat de la a ajunge unde vrei pentru ca nu ai level-ul minim necesar, skill-urile minime necesare, gear-ul minim necesar etc. NU ESTE OPEN WORLD. Nu conteaza daca mie imi place sa fie open world sau nu. Conteaza ca, daca tot au zis ca fac un joc open world, am pretentia sa fie corecti cu asta. Adica chiar sa fie open world. Si echilibrat, sa zicem undeva in proportie de 90%, pe toata harta. Pentru ca, din nou, desi vorbim de o lume fantasy, este o lume LOCUITA. Mare parte din actiune se petrece prin apropierea asezamintelor (oameni, elves, dwarves, whatever). Nu exista o explicatie logica pentru care d-ul Sula cu Urechi din Novigrad are 50 HP si un cutit de macelar, iar d-ul Sula cu Chelie din Maribor are 200 HP, platosa de otel, sabie de 2m si rezistenta la knock-back. Exagerez, bineinteles, dar asta doar ca sa evidentiez ca scalling-ul este o idee tembela pentru un joc open world. Iar prin scalling, ma refer ca acelasi tip de mob (acelasi nume, aceeasi clasa, acelasi skin) sa aiba caracteristici diferite (mai bune) pe masura ce trece timpul in joc si/sau avansezi tu in level.

Take Gothic 2, for instance, ca tot ne place la toti baietii. Cand dai peste primii lupi, inarmat doar cu un bat de lemn, singura tactica este sa ataci mai repede decat lupul (pentru ca nu poti para loviturile de animale, iar ce damage face lupul te pune in cur din 3-4 "lovituri"). Cand incepi sa aduni mai mult gear, ghici ce - lupul ataca la fel, doar ca simti asta diferentiat pentru ca TU esti mai bun. Pentru ca lupul nu se duce la cursuri de seral ca sa faca upgrade la atac, la HP, la stats etc. Bun, PB pune mai multi lupi la bataie ca sa fie mai "challenging", poate si un warg sau doi, poate si un orc sau doi, dar o data ce ai intalnit un lup, stii la ce sa te astepti de la el. Alternativa, dupa tine, ar fi ca in W3 nekker-ul de langa primul oras sa fie fratele mai tembel si mai subnutrit al nekker-ului de langa urmatorul oras si tot asa. Caz in care senzatia este ca trebuie sa evoluezi constant, altfel ti-o iei de la aceeasi mobi pe care i-ai intalnit acum 10-20 de ore de joc.

Sumarizez: nu m-a deranjat stilul din W1 sau W2, cand progresia era restrictionata la ce a gandit echipa care se ocupa de asta. Adica in A1 sa fie mobi X, Y si Z cu urmatoarele stats. In A2, dispar X, Y si Z, apar altii, cu alta linie de stats, mai puternici, asezati undeva pe la ce anticipeaza dev-ii ca ar trebui sa fii tu (eroul) la intrarea in acel A2. In schimb, daca vorbim de un joc Open World, nu poti face acelasi lucru cu o mima serioasa - adica sa intalnesti nekkers in primele 3 ore de joc, apoi sa dispara complet din joc si sa intalnesti wraiths, apoi cateva ore mai tarziu sa dispara si astea si sa intalnesti alt tip de monstru si tot asa. Si nici cum oferi tu solutia de "scalling" nu este in regula, pentru ca daca totul evolueaza in pas cu tine si ramai la acelasi raport de forte, de ce te-ai gandi ca poti sa te arunci in lupta cu mobi mai buni cand, dupa 10 ore, tu nu simti diferenta in luptele cu primii mobi?

Solutii ar fi. Intotdeauna sunt. Doar ca necesita atentie la detaliu. Si de asta ma agat, pentru ca toate amanarile W3 s-au bazat pe scuza asta - ca mai era loc pentru finisaje. Si atunci, dupa mintea mea in care este bezna ca noaptea, zic ca ar fi mai interesant sa nu existe scalling, in schimb sa existe decenta - daca te departezi de orase, de sate, de drum, de civilizatie si intri prin paduri sau prin grote sau prin ruine sau prin locuri pe care "God-fearing men steer away from", atunci sa dai peste nasties.

Era un user pe forumul Level, ala initial, care se apucase sa povesteasca, mai siropos, un cadru din Gothic 2. Era un text mai degraba plin de figuri de stil si de aprecieri asupra lumii, decat un walkthrough sau o explicare a mecanicilor din joc. In schimb, stiu ca se termina in ceva in genul "si ma uit la Troll-ul de langa Stone Circle... de la mare distanta, si imi zic ca, o data si-o data, o sa vina si randul lui". Cam asta astept eu de la un joc Witcher care se recomanda drept Open World - posibilitatea de a aprecia cat de puternic sau de slab este un tip de mob, iar acea apreciere sa ramana constanta; nu sa imi fac griji daca nu cumva acelasi mob, pe care l-am capacit usor acum 2 ore, a trecut pe "vitamine" si acum ma joaca in picioare. Can you even now?
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

@McWilliams: Nu stiu de ce insisti pe idea scaling-ului, din moment ce atat eu, cat si TG (iar apoi confirmat de devi) stim ca NU exista mob scaling in TW3

Secundo - o mica mare diferenta intre Witcher si Gothic - respawnul.
Daca in Gothic voiai sa faci primele 1-2-3 nivele dand iama in Scavengeri si Molerats, pai apai ii curatai si curatati ramaneau de pe harta pt vreo 7 zile de joc, daca nu mai bine. Adicatelea daca tu te intorci in zona aia cand esti level 10, oricum nu mai ai in fata cui sa te simti ubermensch.
Ori in Witcher mobii se cam respawneaza complet o data la 24 de ore, maxim (asta daca nu termini contractele pt ei, care le limiteaza drastic numarul), asa ca daca tineai mortis puteai sa stai sa faci XP grind pe Barghests.
Plus, in Witcher 1 cel putin intalnesti la Drowner, Drowner Dead si Bloedzoegeri si cand esti tu cel mai catranit om din Northern Kingdoms pe Grand Master - evident, numarul lor reprezinta o mica inconvenienta, dar daca vrei intr-adevar sa faci macel in jurul tau (si deja puteai sa o faci lejer pe la Act 2 incolo, pe aceeasi monstrii, cu aceleasi stas-uri) si sa te simti un mic Dovaahkin, puteai.

Ceva de genul imi imaginez ca va fi si in W3 - mobi vai de capul lor o sa dai cam peste tot, alegerea ta daca ii ignori sau daca vrei sa mai farmezi pt nitel Vitriol sau alte chimicale straine de Mendeelev.
DAR in acelasi timp ar face bine sa fie si echivalentul din Gothic a unor orc/trolli care sa iti dea probleme serioase pana ori te duce bila cum sa ii exploitezi;
De ex in Gothic 2 puteai sa atragi Orc Scout catre soldatii de langa Khorinis, trebuia doar sa ai grija sa ii dai lovitura de gratie pt XP - de asemenea cand te intorceai in Old Camp, puteai sa bagi potiune de sprint si faceai ca Ussain Bolt pe langa toti Orcii cu tot cu samanii lor;
De asemenea puteai sa iti bati joc de niste orci punand mana relativ usor pe niste scrolluri misto, chit ca tu in mod normal de-abia ii zgariai cu sabiuta ta ruginita.
Sau, pt ca tot s-a mentionat de mai multe ori in Level, Eternul si Sfantul™ "pulling". Arcul in Gothic 2 era mai pretios decat Xardas si inimile de elementali.

Da, mie unuia mi se pare un "sense of accomplishment" mult mai mare sa stiu ca un drac mare si negru imi blocheaza o sectiune de joc/harta (daca nu reusesc eu sa il fenteze a la metodele de mai sus) pt primele 15 nivele, dar apoi mai antrenez si eu bicepsul si pectoralul ca sa am macar o sansa cat de cat sa dau cu el de pamant (Orc Scoutul ala ridica probleme si pe la Level 12 in Gothic 2, daca tin minte bine - dar de la Level 10 devenea "do-able")

Oricum, vorba multa degeaba, ETA 2 luni. Evident ca majoritatea de aici o sa il jucam, cumparat sau nu. Si sanse 90% sa ne placa.
Ca suntem noi chitibusari, partea a 2-a.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

McWilliams, nu. Scrii mult și degeaba, eu ți-am scris 5 rânduri și n-ai fost în stare să le citești cum trebuie pentru că ai plecat să-mi spui același lucru. Te rog să make up your fucking mind, sau să te exprimi cum trebuie (mă gândesc că poate pur și simplu nu te înțeleg eu). Uite, pe liniuțe.

- devii au spus că jocul nu va avea level scalling, fiind mai aproape de Gothic decât de Skyrim, atenție însă, Gothic e un exemplu extrem, de aia nu au zis că va fi exact ca acolo
- între RPG-urile ce le considerăm noi, ăștia de ne jucăm, open world, o mică parte au level scalling și o parte și mai mică nu sunt mizerii
- W1 și 2 nu aveau level scalling, nu e treabă de opinie aici
- tu zici că dacă prin lipsa level scalling-ului jocul te limitează la a vizita anumite zone, e nașpa și că jocurile open world trebuie să fie echilibrate (știm că nu e așa, RPG-urile open world nu sunt echilibrate, că tu vrei să zici că nu sunt open world ține de interpretarea ta asupra termenului, nu a celor de la CDP)
- eu zic că îmi place așa, fără scalling
- lipsa de level scalling nu înseamnă limitare pe zone, ca în MMO-uri, cum pari să ai tu impresia, într-o zonă sunt inamici pe care îi poți bate, iar alții pe care nu poți, asta e valabil în RPG-urile gen... dracu', Ultima, Baldur's Gate, Fallout, Gothic, până și Dragon Age, dar acolo nu se vede; evident, există excepții și nu peste tot lucrurile funcționează la fel (sunt alte chestii, gen respawn de luat în seamă)
- de asemenea, faptul că nu poți bate un inamic e relativ și la dificultate, poți însă deduce că nu există scalling în funcție de cât de ușor bați același tip de inamic
- acum vii și-mi explici cum level scalling-ul e nașpa și nu vrei asta, deci ori tu încurci termeni aiurea, ori eu, ori nu știu ce vrei
- ”Alternativa, dupa tine, ar fi ca in W3 nekker-ul de langa primul oras sa fie fratele mai tembel si mai subnutrit al nekker-ului de langa urmatorul oras si tot asa.” Am scris 5 rânduri, sufăr eu de ceva boală și citesc altceva decât ce-am scris sau cum mama naibii ai înțeles tu pe dos? :lol:

Din nou, e perfect posibil să nu te fi înțeles corect, posturile tale sunt extrem dubios formulate, not my fault.

+ ce-a zis Fedaykin

LE:
http://www.truancyfactory.com/articles/ ... aling.html

Poate te ajută.

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Aaaaaaaaaaaaaah...
Open world cum crede că vrea McWill de obicei suge masiv, mă bucur să aud că nu vor face asta și vor păstra obiceiul din primele două jocuri (care e evident oricui le-a jucat, într-adevăr).
McWill vrea un open world fara scaling, fara auto-upgrade la mobs, fara o singura carare, maximum doua de urmat, restul fiind "head-butting a brick wall". McWill NU vrea un Open World in care zonele sa fie impartite a la WoW (adica sa iti scrie pe ecran "mobi de lvl 15-25", de ex). Din citatul de mai sus, se intelege ca ce vreu eu de obicei suge masiv, iar tu te bucuri sa auzi ca nu vor face asa cum vrea McWill. Apoi...
Pentru mine e more or less obligatoriu așa ceva.
Ce anume?
Dacă inamicii nu se scalează ai mai puțină libertate teoretică de mișcare, dar lumea pare că există fără tine și contează unde mergi și ce faci, motiv pentru care majoritatea RPG-urilor open world nu sunt echilibrate. Pe de altă parte, dacă poți merge unde vrei, totul se învârte în jurul tău, lumea e artificială ca naiba și e complet irelevant ce faci.
Aplic negatie pentru un inteles mai simplu si obtin "Daca inamicii se scaleaza[, atunci] ai mai multa libertate teoretica de miscare" (de acord). Partea cu "dar lumea pare ca exista fara tine si conteaza unde mergi si ce faci" nu o inteleg. Sunt doi termeni care se bat cap in cap, adica opusi, alaturati prin jonctiune, adica pusi ca fiind similari. Insa pot sa tac si sa dau din cap ca inteleg. Apoi "Pe de alta parte, daca poti merge unde vrei, totul se invarte in jurul tau, lumea e artificiala ca naiba si e complet irelevant ce faci" este altceva ce nu inteleg. Adica pricep ca o lume care se invarte DOAR in jurul deciziilor tale poate fi considerata, si cel mai adesea este, artificiala, dar alaturi prin juxtapunere ceva total opozabil - anume cum poate fi complet irelevant ce faci, daca tu esti declansatorul tuturor schimbarilor (din moment ce totul se invarte in jurul tau)?

Ca atare, din doua post-uri, am inteles fix plua. Sau, ca sa fiu mai exact, din cele doua post-uri ale tale poti intelege orice iti doresti sa intelegi.

Iar asta este bomboana pe proverbiala coliva
Că există persoane pentru care lipsa level scaling-ului se traduce în nivel fix per zone ca în MMO-uri... I can't even.
in conditiile in care eu cer liber la mobi pe toata harta si doar trial&error ca sa te prinzi ce poti lua la omor si ce trebuie ocolit de la o posta.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

:lol: Ca la grădiniță. Ok, hai că fac și asta. Știi, dacă postul e după un alt post și nu pui un @ sau ceva, te adresezi celui de dinainte. Deci vorbeam cu Fedaykin acolo.

E o chestie de percepție, în jocurile cu level scalling, jocul se învârte în jurul tău (la nivel de design), iar asta te face irelevant la nivel de imersiune. Dacă inamicii sunt peste tot la nivelul tău, ce faci tu în joc nu contează. Ori că mergi la stânga sau la dreapta, în sus sau jos, e fix același căcat.

Ar face bine să știm ce înseamnă diferiți termeni înainte de wall of text-uri, dar ți-am mai zis eu ție asta. Nu vrei level scalling dar îmi explici cum jocurile trebuie să fie echilibrate (care în acest context, avea sens contradictoriu), k. Dacă erai mai concis și spuneai ”bă, eu nu am zis că vreau scalling cum ai înțeles tu” nu pierdeam 20 de minute degeaba. :lol: Mai și zic cum mă bucur că va fi ca în primele două jocuri și că sunt de acord cu Fedaykin... dar ”se înțelege orice” , reading comprehension ftw.

LE:
Doamne frate:

”Ideea e ca se pastreaza un principiu care mie imi place la nebunie - te duci unde nu-ti fierbe inca oala, ai toate sansele sa ti-o iei.”

”Pentru mine e more or less obligatoriu așa ceva. ”

Are we for fucking real here? E drept că a editat între timp dar still, standard forum stuff, răspunzi la ultima idee din post, ce pana mea. Și chiar de nu era așa, tot nu există un scenariu prin care să înțelegi ce ai înțeles tu.

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Stiu ca lui ii raspundeai, doar ca post-ul lui nu era o singura propozitie ca sa fie evident cu care parte esti de acord. Nu am vazut raspunsul "live" ca sa stiu daca a mai editat post-ul dupa raspunsul tau sau altceva.

En fine... Ar face bine un roll-back la post count.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Era un text mai degraba plin de figuri de stil si de aprecieri asupra lumii, decat un walkthrough sau o explicare a mecanicilor din joc. In schimb, stiu ca se termina in ceva in genul "si ma uit la Troll-ul de langa Stone Circle... de la mare distanta, si imi zic ca, o data si-o data, o sa vina si randul lui". Cam asta astept eu de la un joc Witcher care se recomanda drept Open World - posibilitatea de a aprecia cat de puternic sau de slab este un tip de mob, iar acea apreciere sa ramana constanta
Aparent suntem un fel de cei 3 crai care au speriat threadu' de se cearta intre ei ba ca e vorba de 60 de minute, ba de o ora...
(funny story time: in liceu m-am contrazis putin cu un coleg in ideea ca eu ii explicam ca vazusem amandoi acelasi concert de pe DVD *tras de pe DC++, evident*, el nu si nu, ca al lui tinea 90 de minute in timp ce al meu avea o ora jumate... dupa 1-2 minute si-a dat singur bartai facepalmul binemeritat)
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Sau cei trei Feți-Frumosi... ;) ;)

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

http://www.eurogamer.net/articles/2015- ... -witcher-3

ceva ceva un cocalar autohton ceva ceva pe barba lui plm

l.e.: http://www.pcgamer.com/new-witcher-3-de ... rd-growth/
That and other glimmers of new information have arrived on NeoGaf, after translators on The Witcher 3 forums got their hands on a preview feature from a German magazine. Though rather second-hand, there is information of interest contained within. Here are the best bits.

No Man's Land features 25 smaller towns, some of which are the size of Flotsam from The Witcher 2.
The game features two really big cities: Novigrad and Oxenfurt, both very lively.
passages with Ciri are like a linear action-adventure, not like a RPG, plays differently and more action-fueled than Geralt's passages (no inventory, no skill tree, depending on the scene Ciri has certain skills)
Ciri sequences will be (in total) 5-10h
Many small details such as Roach stopping to eat apples from a basket
All equipped items are visible in-game on Geralt
best items in game must be crafted
mutagens can be very powerful, like 40% damage enhancer for signs
fist fighting is without QTEs now, it's just like normal fighting with hard and fast strikes and such
there are horseraces similar to RDR, biggest focus on stamina management during races, you can even buy better saddles for horseraces
Geralts beard will grow. You have to go to a barber after a few days
The HUD is fully customizable. Icons and quest markers on the map can also be deactivated. Audiovisual hints (e.g. people screaming for help) will be present if you wish to do so.
Fluid gameplay on 1080p with everything on maximum +nvidia hairworks on GTX 980
game loading time is extremely short on the high-end PC
Ultra settings are impressive, especially the rich vegetation and character models; there can be scenes where difference between high and ultra won't be that noticeable; lighting is impressive: for instance evening light falling on vast flower fields of a parfum-maker
there was indeed no slider or adjustment option for the draw distance/LOD
They encountered very few bugs, no crashes of freezes.
Post Reply

Return to “Role Playing Games”