S3F4 - Sunshine

Moderator: RaptoR

Post Reply
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

S3F4 - Sunshine

Post by Stokkolm »

https://www.imdb.com/title/tt0448134

Image

Sunt atatea aspecte discutabile la Sunshine, dar what it does right it does right. Atmosfera si imersiunea sunt la un nivel de neegalat. Cadrele, muzica, sunetul, toate lucreaza pentru a sublinia enormitatea si ostilitatea spatiului, chiar si personajele sunt scrise si jucate mediocru ca nu cumva sa fure spotlight-ul de la subiectul prinicpal.

Ma gandesc ca poate l-ati vazut deja. Daca nu, merita incercat, e un cult classical genului.
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: S3F4 - Sunshine

Post by Stokkolm »

Scratch that. L-am revazut si nu e chiar asa de fenomenal cum il tineam minte. It's not bad, but it's not great either. Muzica ce iasa in evidenta, si intr-o oarecare masura efectele speciale, ca in rest ce se intampla nu prea are sens. Filmul pune mereu personajele in situatii tensionante si se comporta ca si cum privitorului i-ar pasa, nu isi da seama ca n-au mai nici un sharm. Ghinion ca 2001 A Space Odyssey si Alien au ridicat stacheta atat de sus ca practic au ucis tot genul.
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 1377
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: S3F4 - Sunshine

Post by Fular »

Meh, a fost ok. N-am mai apucat să zic, dar îl revăzusem cu puțin timp înainte de Anul Nou pentru că nu mai știam exact cum se termină. A fost un pic cam underwhelming știind ceva din filmografia trecută a lui Boyle.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: S3F4 - Sunshine

Post by Mahdi »

Nice visuals. În afară de asta, nu prea e nimic de spus. Ai pus punctul pe i cu situaţiile care ar fi trebuit să fie tensionante, dar nu sunt, în ciuda "mizei" mari propuse de intrigă şi a elementului de thriller din ultima parte. Nici muzica nu e cine ştie ce - spre final mi s-a părut clişeistică rău.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Michilangelo
Headless Kamikaze
Posts: 330
Joined: 2 Mar 2014, 19:24

Re: S3F4 - Sunshine

Post by Michilangelo »

L-am vazut acum cateva luni si in momentul asta sunt mai aproape de opiniile lui Stokkolm din prima postare. Nu cred ca mi-ar schimba parerea nici o a doua vizionare, pentru ca atunci cand vine de SF-uri sunt dispus sa trec peste multe aspecte mai putin necesare sau bine facute, atata timp cat prezinta idei interesante. Ca si in cazul Gravity sau Interstellar, cred ca trebuie luat cu un pic de sare, trecut peste bullshit-uri (care, apropo, sunt mai putine in Sunshine decat in celelalte doua) si apreciat incercarea de a surprinde ceva nou. De obicei, din filme de genul asta raman cu scene, cum e cea din imaginea de mai sus, sau cu franturi de idei. Iar asta mi se pare de ajuns.
Post Reply

Return to “Movie Club”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests