Mici intrebari Software/Hardware
Re: Mici intrebari Software/Hardware
Da, asta credeam si eu. Dar ma jur: am schimbat carcasa, am schimbat coolerul si HOP, inca 5-10 FPS-uri in S.T.A.L.K.E.R., inca cateva sute de puncte in 3D Mark, etc.. Cred ca facea throttling inainte procesorul, desi il setasem sa nu faca asta. Dar na, nu-l invinovatesc; e naspa sa stai la peste 50 de grade in idle.
E acceptabil și 50 de grade în idle (mă rog, depinde și de proc). Nu știu exact ce s-a schimbat (sau ce setări erau activate) dar te asigur că nici măcar o diferență de 30 de grade nu va ajunge să influențeze performanța cu 5 FPS-uri, presupunând că nu ți se închide calculatorul sau ceva.
sa tii fanu in 100% in conditiile in care CPUul nu atince 100% utilizare, sincer .. e cam nebunie curata
ventilatorul ala e "mort" daca zici ca huruie, nici nu ma mira
ventilatorul ala e "mort" daca zici ca huruie, nici nu ma mira

Ok, l-am stricat, am inteles. Intrebarea mea este: cat de mult trebuie sa il inlocuiesc acum in conditiile in care la 70% nu-l aud deloc iar procesorul sta sub 50 de grade?
pai il poti tine pana moare de tot
dar, mai mult ca sigur s-a descentrat; bucsa/rulmentul sau ce draq e acolo s-a macinat de atat timp si fara ungere
cumpara un fan nou si pastreaza-l pana moare asta de tot sau devine insuportabil
daca ai de unde face rost de niste ulei siliconic (a.k.a fuser oil de pe la service copiatoare / imprimante laser), unge-l! o sa-l reinvigoreze
nu te baga cu "ulei de mecanisme fine"
dar, mai mult ca sigur s-a descentrat; bucsa/rulmentul sau ce draq e acolo s-a macinat de atat timp si fara ungere
cumpara un fan nou si pastreaza-l pana moare asta de tot sau devine insuportabil
daca ai de unde face rost de niste ulei siliconic (a.k.a fuser oil de pe la service copiatoare / imprimante laser), unge-l! o sa-l reinvigoreze
nu te baga cu "ulei de mecanisme fine"
Vad ca se vorbeste de rau despre cooler-ul cu care vine procesorul in cutie, dar eu nu l-am schimbat pana acum pentru ca sistemul merge bine avand in vedere ca l-am luat pentru gaming.
Singura perioada in care este solicitat mai mult si scoate si ceva zgomot este vara din cauza caldurii exterioare. Cred ca asta ar fi singurul motiv intemeiat pentru ca l-as schimba cu un ventilator mai bun.
Referitor la intrebarea cu programarea Java: problem solved!
Singura perioada in care este solicitat mai mult si scoate si ceva zgomot este vara din cauza caldurii exterioare. Cred ca asta ar fi singurul motiv intemeiat pentru ca l-as schimba cu un ventilator mai bun.
Referitor la intrebarea cu programarea Java: problem solved!

Cum pot seta ca un anumit program sa foloseasca o anumita iesire audio? Gen jocurile in boxe, filmele in televizor prin hdmi.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Jocurile le lași default în control panel iar playerele ar trebui sa aibe prin setari opțiunea de a schimba ieșirea audio. Pot player are sigur
Mda, va trebui atunci sa gasesc o solutie si pentru chrome, sa mearga si youtube-uri & shit pe televizor.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
imaginile sunt frumoase. Adauga niste cuvinte de-ale tale langa ele.
Monitor 5:4 - check
Windows XP - check
Yahoo Messenger- check
mIRC. I mean, goddamn mIRC in 2014 - check
Instaleaza antivirus vechi de trei ani de pe CD - check
Am ramas fara cuvinte...
Windows XP - check
Yahoo Messenger- check
Am ramas fara cuvinte...

Spoiler:

Ai uitat: facebook in romana, codec pack, bs player (lol, mai exista?!), TuneUP (WHY?)Stokkolm » Wed May 07, 2014 11:37 am wrote:Monitor 5:4 - check
Windows XP - check
Yahoo Messenger- check
Am ramas fara cuvinte...
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang
De ce nu ar mai exista BS Player? E în continuare printre cele mai bune playere video, îl folosesc de 10 ani cred. Mă rog, în paralel cu MPC-HC, dar strict pentru filme/seriale BS îți face treaba perfect.
Da, dar tu inca aveai monitor 4:3 acum nu mult timp so...TG » Wed May 07, 2014 12:19 pm wrote:De ce nu ar mai exista BS Player? E în continuare printre cele mai bune playere video, îl folosesc de 10 ani cred. Mă rog, în paralel cu MPC-HC, dar strict pentru filme/seriale BS îți face treaba perfect.

Și încă mai am, mă doare sufletul că trebuie să trec la unul wide, care e cea mai scârboasă bucată de tehnologie din istoria omenirii, dar din păcate nu am de ales, money talks and all that, wide be cheap.
Și mă rog, sunt tot mai mulți producători cretini care fac jocurile să se vadă ok pe un număr limitat de rezoluții.
Asta nu schimbă însă discuția, când ne luam de om că nu e la actualitate cu treburile, e mai bine să fim în cunoștință de cauză. Moda playerelor out of the box e mișto pentru computerul bunicilor, dar dacă vrei să-ți poți instala tu codec-urile separat, BS Player e ok. Nu cred că ar fi cazul aici dar na.
LE:
Eh, normal că exagerez, lol, însă nu sunt deloc de acord cu practica asta a producătorilor de jocuri. Se pune prea puțin accent pe rezoluții și... lizibilitate până la urmă, mai ales la indie-uri și studiouri mici. Iar asta inclusiv la formatele wide, Expeditions: Conquistador, Blackguards (+toate jocurile Deadelic) și altele care nu-mi vin acum se văd 100% corect doar în 1920x1080 (mă iau și după reacțiile altora aici).

Asta nu schimbă însă discuția, când ne luam de om că nu e la actualitate cu treburile, e mai bine să fim în cunoștință de cauză. Moda playerelor out of the box e mișto pentru computerul bunicilor, dar dacă vrei să-ți poți instala tu codec-urile separat, BS Player e ok. Nu cred că ar fi cazul aici dar na.
LE:
Eh, normal că exagerez, lol, însă nu sunt deloc de acord cu practica asta a producătorilor de jocuri. Se pune prea puțin accent pe rezoluții și... lizibilitate până la urmă, mai ales la indie-uri și studiouri mici. Iar asta inclusiv la formatele wide, Expeditions: Conquistador, Blackguards (+toate jocurile Deadelic) și altele care nu-mi vin acum se văd 100% corect doar în 1920x1080 (mă iau și după reacțiile altora aici).
- ola small dickie
- Big Daddy
Si mie mi se parea ciudat monitorul wide inainte sa detin unul. Dupa aia m-am obisnuit si mi se pare chiar misto. Acum mi se par naspa alea 4:3. Happy story. Presupun ca asa o sa se intample si cu tine.
In alta ordine de idei m-am saturat de butonul ala de tot cacatul care apare in colt dreapta sus pe ecranul telefonului cu android in timpul convorbirilor. Butonul ala de mute care face ca atunci cand e apasat in timpul vorbirii interlocutorul meu sa nu mai auda ce zic eu. Poate nu tin eu telefonul cum trebuie, poate am capul stramb, dar mi se intampla destul de des sa aud in telefon: "ce? alooo? ma auzi? mai esti acolo?" ca sa descopar ca l-am apasat iar. Numai eu am problema asta? E vreo solutie sa scot / dezactivez butonul ala? Am cautat pe net dar n-am gasit decat solutii naspa gen: "inainte sa incepi convrobirea apasa pe butonu home bla bla bla". Eu vreau sa-l scot de tot, nu sa apas butoane in plus la fiecare convorbire. Fuck this button, fuck the person who invented it.
In alta ordine de idei m-am saturat de butonul ala de tot cacatul care apare in colt dreapta sus pe ecranul telefonului cu android in timpul convorbirilor. Butonul ala de mute care face ca atunci cand e apasat in timpul vorbirii interlocutorul meu sa nu mai auda ce zic eu. Poate nu tin eu telefonul cum trebuie, poate am capul stramb, dar mi se intampla destul de des sa aud in telefon: "ce? alooo? ma auzi? mai esti acolo?" ca sa descopar ca l-am apasat iar. Numai eu am problema asta? E vreo solutie sa scot / dezactivez butonul ala? Am cautat pe net dar n-am gasit decat solutii naspa gen: "inainte sa incepi convrobirea apasa pe butonu home bla bla bla". Eu vreau sa-l scot de tot, nu sa apas butoane in plus la fiecare convorbire. Fuck this button, fuck the person who invented it.
@TG: Poate sunt eu ignorant, dar nu vad de ce ai vrea sa iti instalezi codec-uri separat cand exista variante precum KMPlayer care au tot ce vrei. Instalatul a nu stiu cate codec-uri mi se pare o practica demodata, n-am mai facut chestia asta de ani de zile. Iar KMPlayer numai player pentru computerul bunicilor nu e, are suficiente optiuni pentru cei mai pretentiosi utilizatori. Doar pentru ca iti ofera un pachet complet nu inseamna ca e destinat utilizatorilor mai neexperimentati. Asa ca nu vad ce avantaj ti-ar oferi BS Player in ziua de azi, but each to his own.
Iar cu monitoarele wide cel mai probabil o sa te obisnuiesti si nu o sa te mai uiti inapoi, mai ales in conditiile in care, cum ai spus si tu, numeroase jocuri si filme noi sunt destinate unor astfel de monitoare pentru o experienta optima.
Iar cu monitoarele wide cel mai probabil o sa te obisnuiesti si nu o sa te mai uiti inapoi, mai ales in conditiile in care, cum ai spus si tu, numeroase jocuri si filme noi sunt destinate unor astfel de monitoare pentru o experienta optima.
E chestie de preferințe, KMPlayer e excelent. Instalatul codecurilor încă se practică, fiindcă așa obții de obicei rezultatele optime (nu codec packs, aia e o prostie). KM și care mai sunt merg foarte bine dacă vrei să instalezi și să meargă direct, dacă nu vrei ai alte variante bune, BS printre ele dar nu necesar, MPC-HC e de departe cel mai ok imo. În fine, remarcam doar că e aiurea să zici de ce mai există x sau y doar pentru că tu nu le folosești.
Normal că out of the box nu înseamnă automat utilizatori neexperimentați, era o glumă.
@ola
https://play.google.com/store/apps/deta ... 4mp.myLock
Ai încercat asta?
Normal că out of the box nu înseamnă automat utilizatori neexperimentați, era o glumă.

@ola
https://play.google.com/store/apps/deta ... 4mp.myLock
Ai încercat asta?