Witcher 3
Re: Witcher 3
Nu este obscur și nici de nișă nici măcar în comparație cu jocurile Bethesda. Stop being silly.
Last edited by Mahdi on 18 Jun 2015, 15:22, edited 1 time in total.
REMEMBER CITADEL
Ce e FO4? E ceva indie cumva?
Cum sa fie ma Witcher 3 joc de nisa indiferent comparativ cu cine?
Pana si iubita mea care nu are nici cea mai mica tangenta cu jocurile m-a intrebat intr-o zi (nu mai stiu cum am adus vorba) daca mi-am cumparat si eu jocul asta nou cica "Witcher 3"
Pana si iubita mea care nu are nici cea mai mica tangenta cu jocurile m-a intrebat intr-o zi (nu mai stiu cum am adus vorba) daca mi-am cumparat si eu jocul asta nou cica "Witcher 3"
Oricum bataia la GOTY se da pentru cine ia locul 2 dupa The Phantom Pain.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Nah, eu as zice Metroid Prime Federation Force sau Akiba's Trip: Undead & Undressed
Eu nu înțeleg, care-i acest mitic GOTY? Îmi aduce aminte de thread-ul cu jocurile anului când mai apărea câte unul cu replici gen ”ăsta nu e GOTY material”. Cuvinte care nu înseamnă nimic, de pus acolo lângă ”underrated” și ”overrated”. Poți zice ce vrei când ți se scoală cu aceste trei cuvinte, orice afirmație ai face e în egală măsură adevărată și falsă în funcție de cum bate vântul în ziua respectivă.
A, cu nișa e altă treabă, dar nu cred că se poate pune problema. Nici relativ la FIFA W3 nu e un joc de nișă, asta observi rapid din ghidul super detaliat prezent pe site-ul oficial Nvidia, lal. Jocurile PB sunt RPG-uri de nișă, pentru că se bucură de foarte puțină popularitate în vest. Dar un AAA promovat cât un blockbuster... get real. Tot efortul depus de CDP a dat roade, the whole fucking point e că spre deosebire de primele două jocuri din serie au ieșit din conul de umbră acum.
A, cu nișa e altă treabă, dar nu cred că se poate pune problema. Nici relativ la FIFA W3 nu e un joc de nișă, asta observi rapid din ghidul super detaliat prezent pe site-ul oficial Nvidia, lal. Jocurile PB sunt RPG-uri de nișă, pentru că se bucură de foarte puțină popularitate în vest. Dar un AAA promovat cât un blockbuster... get real. Tot efortul depus de CDP a dat roade, the whole fucking point e că spre deosebire de primele două jocuri din serie au ieșit din conul de umbră acum.
Tot efortul depus de CDP a dat roade, the whole fucking point e că spre deosebire de primele două jocuri din serie au ieșit din conul de umbră acum.
Nu sunt caraghios si nu mi se pare deloc ca au iesit din conul de umbra (ba de fapt au fost aruncati fix inntr-un con de umbra odata cu anuntarea FO4) mai mult decat erau inainte. Pur si simplu nu e genul de joc care sa starneasca un following mai mare, genul de "joc-fenomen" de care sa auda si sa stie tot neamul.Nu este obscur și nici de nișă nici măcar în comparație cu jocurile Bethesda. Stop being silly.
Lumea stie de titluri mari, gen Diablo, DotA, LoL, Max Payne, Mass Effect, The Elder Scrolls, Legend of Zelda, Valve, etc. Din nou, prin comparatie, CDPR sunt "de nisa"
Nu, sunt mai puțin populari. Dacă aplici ce zici tu acolo, atunci Bioware sunt de nișă. E de necomparat popularitatea DotA cu cea Mass Effect. Simultan se joacă DotA un număr de oameni egal sau aproape egal cu toate vânzările făcute de ME3...
Dacă aduni doar 2 F2P-uri populare deja seria Mass Effect e hipstereală, pe principiul ăsta.
Nu poți stabili clar ce e joc de nișă, dar poți stabili ce nu se încadrează aici. Iar jocuri care primesc drivere special optimizate pentru ele, care au în spate un parteneriat cu giganți hardware și care sunt promovate de un întreg magazin digital... nu sunt de nișă. Cât de mult va dăinui popularitatea W3 rămâne de văzut, dar luând în considerare că expansion-urile neprezentate încă erau la top selling pe Steam, nu-mi fac probleme.
Iar dacă asta nu e de ajuns, toate site-urile mari de specialitate au promovat în mod constant W3 chiar și după apariția review-urilor.
Dacă aduni doar 2 F2P-uri populare deja seria Mass Effect e hipstereală, pe principiul ăsta.
Nu poți stabili clar ce e joc de nișă, dar poți stabili ce nu se încadrează aici. Iar jocuri care primesc drivere special optimizate pentru ele, care au în spate un parteneriat cu giganți hardware și care sunt promovate de un întreg magazin digital... nu sunt de nișă. Cât de mult va dăinui popularitatea W3 rămâne de văzut, dar luând în considerare că expansion-urile neprezentate încă erau la top selling pe Steam, nu-mi fac probleme.
Iar dacă asta nu e de ajuns, toate site-urile mari de specialitate au promovat în mod constant W3 chiar și după apariția review-urilor.
Nu e vorba de F2P, e vorba de rezonanta titlurilor
Bioware nu au cum sa fie de nisa din moment ce seria Dragon Age are un following asemanator cu Mass Effect, adica pretty focking big
Crede-ma, incerc sa elimin pe cat pot de mult factorul de "observational bias" - de altfel, du-te pe orice site de image boards/meme-uri/whatever si zi-mi cate contenturi legate de jocurile pe care le-am enumerat mai sus gasesti, comparativ cu ceva de genul The Witcher.
Ca o paranteza, nu mi se pare o coincidenta faptul ca mare parte din titlurile respective sunt de origine americana (cu exceptii gen Dark/Demon Souls, MGS, etc). In mare parte, jocurile europene nu au prins mai deloc la publicul masiv (alt subiect interesant de discutie)
Bioware nu au cum sa fie de nisa din moment ce seria Dragon Age are un following asemanator cu Mass Effect, adica pretty focking big
Crede-ma, incerc sa elimin pe cat pot de mult factorul de "observational bias" - de altfel, du-te pe orice site de image boards/meme-uri/whatever si zi-mi cate contenturi legate de jocurile pe care le-am enumerat mai sus gasesti, comparativ cu ceva de genul The Witcher.
Ca o paranteza, nu mi se pare o coincidenta faptul ca mare parte din titlurile respective sunt de origine americana (cu exceptii gen Dark/Demon Souls, MGS, etc). In mare parte, jocurile europene nu au prins mai deloc la publicul masiv (alt subiect interesant de discutie)
De ce ar fi o coincidență? Peste ocean sunt banii. Popularitatea nu ține de jocuri, ține de marketing și promovare, similar cu ce se întâmplă la Hollywood. Locurile în care se investește cel mai mult în promovare dau jocurile cele mai populare. E ceva natural.
@Stokkolm: Nu stiu ce ai cautat tu in legatura cu FO...
http://www.googlefight.com/index.php?wo ... +Witcher+3
Cert e ca dupa E3 lumea deja a uitat ca TW3 exista
http://www.googlefight.com/index.php?wo ... +Witcher+3
Cert e ca dupa E3 lumea deja a uitat ca TW3 exista
S-ar fi întâmplat la fel și cu Fallout 4 dacă ar fi ieșit acum o lună.
REMEMBER CITADEL
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Cum, bha, exista mai multe joace? Pe acelasi segment de gamer-i/consumatori? Adica este posibil sa te intereseze si ALT JOC in interval de un an de la aparitia W3? Adica nu mai traim in epoca in care 2-3 jocuri era tot la ce puteai spera intr-un an de zile? Adica oamenii uita si/sau dezintaleaza jocurile pe care le-au terminat?
Reactii de genul "lumea deja a uitat ca W3 exista" ma duc cu gandul la console fanboys & exclusives: cand fiecare tabara ridica in slavi un joc/o serie de jocuri/o mana de jocuri pentru a-si justifica timpul si banii cheltuiti.
No, atentie la mine: am citit in horoscop ca, dupa Fallout 4, n-o sa mai existe viata. Pentru balante si tauri, adica. Gemenii o sa treaca (inapoi) pe pen&paper rpg, iar varsatorul va fi asaltat de rude pentru a oferi un imprumut (cel mai probabil pentru a achizitiona urmatorul Call of Duty season pass).
Reactii de genul "lumea deja a uitat ca W3 exista" ma duc cu gandul la console fanboys & exclusives: cand fiecare tabara ridica in slavi un joc/o serie de jocuri/o mana de jocuri pentru a-si justifica timpul si banii cheltuiti.
No, atentie la mine: am citit in horoscop ca, dupa Fallout 4, n-o sa mai existe viata. Pentru balante si tauri, adica. Gemenii o sa treaca (inapoi) pe pen&paper rpg, iar varsatorul va fi asaltat de rude pentru a oferi un imprumut (cel mai probabil pentru a achizitiona urmatorul Call of Duty season pass).
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
@McWilliams: Ma refer ca o data cu anuntul FO4, fanii si fanboy-ii Bethesda s-au activat instant (cum e si normal, de altfel) ori acestia sunt in superioritate numerica masiva fata de fanii TW/CDPR.
In alte cuvinte, inainte se vorbea despre TW3 pt ca MGSV si Arkham Knight inca nu au iesit (prin urmare lumea inca nu are cum sa isi dea cu parerea despre ele) si erau deja anuntate de ceva timp (hype trainul plecase din gara demult).
Acum in schimb 90% din gamerimea de pe internet e focusata pe FO4, acestia fiind convinsi ca "this is the new shit"
l.e.:
De asemenea (I'm going out on a limb here) fanii Bethesda in genera nici nu se uita la RPG-uri gen The Witcher pt ca "muh freedom" de customizare (pt ca freza PC-ului e atat de importanta!).
Nu, serios, mai devreme vorbeam cu unii ca nu suporta faptul ca
In alte cuvinte, inainte se vorbea despre TW3 pt ca MGSV si Arkham Knight inca nu au iesit (prin urmare lumea inca nu are cum sa isi dea cu parerea despre ele) si erau deja anuntate de ceva timp (hype trainul plecase din gara demult).
Acum in schimb 90% din gamerimea de pe internet e focusata pe FO4, acestia fiind convinsi ca "this is the new shit"
l.e.:
De asemenea (I'm going out on a limb here) fanii Bethesda in genera nici nu se uita la RPG-uri gen The Witcher pt ca "muh freedom" de customizare (pt ca freza PC-ului e atat de importanta!).
Nu, serios, mai devreme vorbeam cu unii ca nu suporta faptul ca
yeah but fallout games have actually been fun and don't lock you into and edgy, white-haired protagonist
Fedaykin » 18 Jun 2015, 19:48 wrote:Cert e ca dupa E3 lumea deja a uitat ca TW3 exista
Iti dai seama ce ridicol suna asta? Stii cu exactitate ce gandeste toata lumea, toata gamerimea de pe internet?Fedaykin » 18 Jun 2015, 21:45 wrote:Acum in schimb 90% din gamerimea de pe internet e focusata pe FO4, acestia fiind convinsi ca "this is the new shit"
Daca e tot sa ne dam cu parerea asa, Skyrim e de vreo 10 ori mai popular decat Fallout 3 si probabil mare parte din fanii Skyrim nici nu le pasa de ce companie e in spatele jocului sau de Fallout, mai degraba le-ar pasa de Witcher 3 pentru ca, hello, e un alt RPG fantasy open world.
N-am zis-o la modul literal, ci doar ca in mare parte cam asta indica feedbackul/urile
Great game, got meh ending
Astept expansionurile.

Spoiler:
No Ciri no girl.
- ola small dickie
- Big Daddy
Hai ca o spun eu ca probabil asta vrea sa auda. Fedaykin esti un gamer indie, cool, de nisa, de subteran, cu gusturi rafinate, sensibil, ce nu face parte din grosul popular si comercial. Pt ca joci Witcher 3.