Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
sekaba
Pig Cop

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by sekaba »

McWilliams wrote:avem destul de multi romani care viseaza la acelasi lucru - sa ajunga in Germania & comp.
Cred ca e cam mult spus ca romanii viseaza la Germania. Cine vrea sa plece in Germania pleaca in Germania. Ca e prins acolo la furat/cersit e altceva. Dar cine vrea sa incerce sa-si faca o viata mai buna in Germania poate pleca fara probleme din Romania.

Acuma eu inteleg ce vrea sa spuna McWilliams, ca PSD-ul e partid-mafiot si ca romanii ar trebui sa primeasca statutul de refugiat in tarile din vest datorita atrocitatilor impotriva natiei, omului, inteligentei si bunului simt comise de scursurile astea si sunt perfect de acord cu el, insa cred ca e o mica diferenta intre a fi omorat cu zile si a fi omorat cu glontul in cap.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

@Ola Small Dickie: Refugiatii, daca vor sa scape de razboi, vor accepta azil in ORICE TARA care le ofera azil. In schimb, in proportie covarsitoare, vor azil in Anglia, Germania, Suedia etc. Si NU vor azil in Ungaria, Cehia, Polonia, Romania, Bulgaria, Grecia, Italia etc. Intrebarea mea este: de ce?

Daca vrei sa iti reconstruiesti viata de la zero, daca vrei stabilitatea zilei de maine, un loc de munca si un adapost, atunci orice tara in care ai posibilitatea de a le obtine PRIN MUNCA este o optiune buna. Insa, dimpotriva, daca vrei MOACA, daca vrei ASISTENTA SOCIALA, daca vrei SA TI SE DEA FARA SA TI SE CEARA/IA, atunci vrei tari cu sistem beton de asigurari/pensii/asistenta sociala (cum ar fi Germania sau tarile nordice; Anglia e in prima enumerare pentru ca asigura "a gateway to US", fata de celelalte tari din UE).

Deci daca vrei chestii de-a moaca, sa ma scuzi, nea putzulica mica, ASTEA LE VREAU SI EU. SI TU. SI CEILALTI CATEVA MILIOANE DE ROMANI.

Nu imi interzice nimeni sa plec in Germania, sa incep o viata de la zero acolo, de acord. Insa nici nu ma intampina cineva cu cecuri de asistenta sociala in alb, asa cum o sa se intample cu multi imigranti din Orientul Apropiat/Africa. Pentru ca, asa cum a amintit cineva deja, nu toti imigrantii de la portile Europei sunt acolo pentru a scapa de razboi, ci sunt si pentru a scapa de saracie. Eh, din nefericire, sunt destui si in Romania, si in Bulgaria, si in Grecia, si in Rep Moldova, si in Ucraina, si in Macedonia, si in Serbia, si in multe alte locuri mai apropiate de Europa sau chiar din Europa, care vor sa scape de saracie. Ei ce vina au? Ca nu e razboi in tara lor ca sa primeasca liber la granita in alte tari?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

=]]]]

galati ftw.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

More like common sense ftw. IF Syria@war THEN "willkommen" ELSE "fuck off!"

In caz ca aveai tinere de minte mai lunga decat parola de la Nivelul 2, Angela Merkel participase anul acesta (sau anul trecut; verific si pun link-ul) la o emisiune prin care explica unor copii de imigranti ilegali de ce NU pot ramane in Germania: pentru ca nu este loc. Atunci. Acum, este loc.

Edit: Uite si link-ul

Diferente: In Siria este razboi, insa in Palestina, nu. Because German logic!
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Nu-i nimic, Arabia Saudia s-a hotarat in sfarsit sa ajute refugiatii. Se ofera sa le construiasca 200 de moschei in Germania.

http://www.independent.co.uk/news/world ... 95082.html
Saudi Arabia offers Germany 200 mosques – one for every 100 refugees who arrived last weekend

Saudi Arabia has reportedly responded to the growing number of people fleeing the Middle East for western Europe – by offering to build 200 mosques in Germany.

Syria’s richer Gulf neighbours have been accused of not doing their fair share in the humanitarian crisis, with Bahrain, Kuwait, Qatar, Oman and the UAE also keeping their doors firmly shut to asylum-seekers.

According to the Frankfurter Allgemeine Zeitung, which quoted a report in the Lebanese newspaper Al Diyar, Saudi Arabia would build one mosque for every 100 refugees who entered Germany in extraordinary numbers last weekend.
Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

McWilliams wrote:
Deci daca vrei chestii de-a moaca, sa ma scuzi, nea putzulica mica, ASTEA LE VREAU SI EU. SI TU. SI CEILALTI CATEVA MILIOANE DE ROMANI.

Nu imi interzice nimeni sa plec in Germania, sa incep o viata de la zero acolo, de acord. Insa nici nu ma intampina cineva cu cecuri de asistenta sociala in alb, asa cum o sa se intample cu multi imigranti din Orientul Apropiat/Africa. Pentru ca, asa cum a amintit cineva deja, nu toti imigrantii de la portile Europei sunt acolo pentru a scapa de razboi, ci sunt si pentru a scapa de saracie. Eh, din nefericire, sunt destui si in Romania, si in Bulgaria, si in Grecia, si in Rep Moldova, si in Ucraina, si in Macedonia, si in Serbia, si in multe alte locuri mai apropiate de Europa sau chiar din Europa, care vor sa scape de saracie. Ei ce vina au? Ca nu e razboi in tara lor ca sa primeasca liber la granita in alte tari?
Pai atunci tu si ceilalti care mai vor privilegiul asta de vis al sirienilor luati scurtatura asta pt o viata mai buna care a aparut recent. Mergeti in Siria, stati cateva zile pe acolo, apoi intrati in miscarea refugiatilor si ajungeti in Germania si traiti bine.

Miscarea care face nazuri. Refugiatii de razboi. :lol: Figurantii planetei. Fitze. O sa fie o noua moda acum pe hi5 si facebook si twitter. Fitza de refugiat de razboi. Noua smecherie. Selfiuri prin transee, prin cladiri distruse, prin vieti distruse. Selfiuri si likeuri in timp ce sari peste granite, in timp ce-ti iei bastoane in cap si gaze in ochi. Smecherie.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Toata chestia asta cu imigrantii a scos la lumina niste atitudini si niste comentarii de-ti pica fata, chiar si din partea unor oameni altfel ok, de la care ai oarecare pretentii. De ce vor in Germania, de ce au smartphone-uri, de ce au ceas la mana, daca au asa multi bani de ce nu raman in Siria sa traiasca pe picior mare, ne fura joburile, ne fura femeile, isi vor impune religia, islamizarea Europei - ramai masca.

Mai ales nu am inteles de unde si pana unde sunt romanii atat de afectati de aceasta situatie si de ce sunt atat de vocali impotriva imigrantilor. Zici ca au venit imigrantii peste noi sa ne goleasca Mega Image-urile si sa ne bea berea la PET. Sunt uimit de ce cretinatati am citit in ultima vreme. Refugiatii astia scot ce e mai rau din oameni. Iata, un nou motiv sa-i uram.

Evident, forumul Level nu face exceptie si am si aici ocazia sa citesc aceleasi comentarii obosite care incearca sa transforme aceasta tragedie intr-un nou prilej de vaiete despre ce nedreapta e viata pentru romani, ce naspa e in UE, etc. GG.
I'm livin' in a love shadow
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Mda, noroc de textare back-up, lol. Bine ca nu am dat paste la ce comentarii aveam pe topicul de fotbal. :lol:

O sa ma rezum la atat: si in Ucraina este razboi. Aia de ce nu sunt considerati oameni in nevoie de protectie si Germania de ce nu isi deschide larg granitele pentru ei? Ca nu cred ca ar refuza respectivii o sansa de a trai in UE.
Last edited by McWilliams on 12 Sep 2015, 15:21, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

chestr0ny wrote:Toata chestia asta cu imigrantii a scos la lumina niste atitudini si niste comentarii de-ti pica fata, chiar si din partea unor oameni altfel ok, de la care ai oarecare pretentii. De ce vor in Germania, de ce au smartphone-uri, de ce au ceas la mana, daca au asa multi bani de ce nu raman in Siria sa traiasca pe picior mare, ne fura joburile, ne fura femeile, isi vor impune religia, islamizarea Europei - ramai masca.

.
"De ce nu stau in tara lor sa lupte?"
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Beggars can't be choosers, m'lord. But apparently, Syrians CAN!
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Îmi place cum majoritatea acuzatorilor împotriva refugiaţilor/imigranţilor nu ţin cont că întreaga Europă e construită pe raidurile migratorilor din primul şi al doilea mileniu. Migratori care au venit de altfel din stepele şi pustiurile Asiei şi nu speriaţi de războaie.

Pe partea cealaltă chestii de genul http://www.independent.co.uk/news/world ... 95082.html le dă apă la moară.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu prea inteleg unde bati cu prima fraza. Migratorii respectivi au venit si speriati de razboaie (veneau altii mai puternici, mai multi, mai organizati, in spatele lor si ii presau sa intre mai adanc pe teritoriul actualei Europe), si in cautare de mai bine (pajisti mai verzi, femei mai frumoase, bani mai multi, oportunitati de loot&plunder mai mari etc.). Deci dpdv al umanistului de astazi, migratorii de atunci erau atat refugiati de razboi, cat si refugiati economici. Noroc ca Imperiul Roman si-a deschis granitele catre ei, nu? :lol:
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ce ma deranjeaza la subiectul asta e cata ipocrizie si ignoranta se arunca in stanga si in dreapta de catre toate partile implicate.

Pe de-o parte cei anti-refugiati generalizeaza si pica in capcana fricii intinsa de ISIS. Tocmai cand astia se temeau ca vin teroristii la pachet cu refugiatii, coincidenta curata!, ISIS da anunt ca a trimis teroristi printre refugiati. Al naibii de convenabil, fix suficient cat sa creeze mai multa tensiune si neincredere catre refugiati pentru ca in viitor acei refugiati sa fie atat de deziluzionati incat sa pice una-doua propagandei recrutorilor asa cum s-a intamplat si acuma. Iar imaginea asta spune totul:
Spoiler:
Image
Pe de alta cei pro-refugiati ignora problemele de securitate [care chit ca-s exagerate sau nu, ele exista si nu pot fi contestate]. Mai grav e ca ei o dau cu umanismul inainte desi i-au ignorat complet pe refugiati atunci cand turcii refuzau sa ii inregistreze si cand erau tratati vai de ei [faptul ca-s vreo 2 milioane acolo cantareste mult]. Cel mai tare e ca multi din astia pro sunt in acelasi timp anti-Assad, asta in conditiile in care daca Assad cade, Isis isi va face si mai rau de cap in regiune. S-au agitat zilele trecute cand au aflat ca rusii au trimis niste trupe in Siria si au facut o baza navala, dar in mod ironic ei au facut mai mult pentru combaterea Isis decat americanii :P
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Nu cred ca situatia din Ucraina e deloc comparabila cu ce se intampla in Siria. Cei stramutati din Est au avut unde sa fuga fara sa fie nevoie sa treaca granita. In Siria insa e viol total de la un cap la altul. Refugiatii oricum nu vin direct de acolo, ca intre haladiti, "freedom fighteri" si fortele guvernamentale se gaseste cine sa-i impuste, ci sunt cei care au fugit in Turcia sau Liban si apoi au scapat din tabere pe filierele traficantilor. Apoi mai sunt diversii africani care scapa din prapadul din tarile lor, trec prin degringolada din Libia si traverseaza Mediterana.

Acuma, ce mi se pare mie chiar mai halucinant decat multe comentarii din Internet si presa e incompetenta colosala a autoritatilor europene, in special a impingatorilor de hartii de la Bruxelles. Inteleg ca e o situatie noua si ca nu poti avea temele facute pentru orice scenariu (invazie extraterestra etc.) dar ma ingrijoreaza faptul ca, in buna masura, vietile noastre sunt la mana acestor inepti.

Pe cat de dubios mi se parea Viktor Orban, deocamdata pare sa fie singurul care incearca sa aduca situatia sub control. Restul zici ca-s gaini decapitate.

@Zombie

Da, asta o sa fie senzational, daca se apuca Putin sa dea de pamant cu haladitii in timp ce americanii se perpelesc de teama ca ramane dictatorul la butoane. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ugh, eu nu am o problema cu refugiatii la modul ca ma invadeaza turco-mongolii, ca o sa vorbesc siriana in propria tara peste 5 ani, ca imi fura astia locul de munca sau ca o sa creeze comunitati puternice si unite care o sa dicteze termeni si conditii catre conducerea tarii (gen UDMR). Am o problema cu ideea in sine ca fug din calea razboiului, dar fug unde vor muschii lor si nu in alta parte. Au auzit ei ca in Germania este "za shit" (sau, ma rog, "ein shit"), asa ca nu accepta in alta parte. Nu toti refugiatii, poate nici macar majoritatea; insa cei mai vocali si cei mai vizibili (vizibili poate si din ineptia/rea-vointa mass-media care ii prezinta doar pe astia) asta vor - Germany or bust!

Daca US avea un tunel de genul Eurotunnel pana in UK/Franta, refugiatii astia vocali si vizibili acolo s-ar aduna. Si nu ar vrea sa auda de ramas in Europa nici in ruptul capului, daca au posibilitatea de a ajunge in US.

Pentru ca eu, personal, am nevoie de niste argumente al naibii de grele si de cuprinzatoare pentru a pricepe de ce un refugiat (sirian, libian, iordanian, yemenit, nigerian, sudanez, de orice rasa/natie) NU se simte in siguranta pe langa Calais, insa s-ar simti in siguranta pe langa Dover. Intr-atat de mare este diferenta de siguranta intre cele doua localitati, incat unii sunt in stare sa treaca printr-un tunel circulat de trenuri sau sa se agate de acele trenuri. Serios?! Tot riscul asta ti-l asumi pentru ca, la 3500 de km de Siria, inca te simti in pericol, si abia inca 50-70 o sa faca cu adevarat o diferenta? Valabil si pentru meltenii care considera ca in Ungaria/Cehia/Slovacia/Slovenia/Croatia/Grecia/Italia/Spania nu s-ar simti in siguranta, insa in Germania sau Suedia, da, drept pentru care nu stiu cum sa se urce mai repede in trenuri si sa goneasca in directia aia.

@Waaagh!: Eu nu stiam ca statutul de refugiat pe motiv de razboi se acorda pe asemenea opinii. Anume ca, daca tara ta este suficient de mare, poti sa te muti din nord in sud, din est in vest etc. si sa RAMAI in continuare in ea, mai exact in partea (inca) nelovita de razboi. Insa daca mai mult de X% din suprafata tarii este cuprinsa de razboi, atunci da, comisia ONU pe probleme de migratie cauzata de razboi iti da unda verde sa pleci din tara respectiva si sa fii acceptat unde iti doresti.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Aia din Estul Ucrainei n-au avut nevoie sa fuga din tara, ca au destula Ucraina unde sa se retraga. Lucru pe care l-ar fi facut si sirienii daca ar fi avut unde. Ei au fugit cu milioanele unde a fost mai aproape, in Turcia si Liban, n-au dat navala ca lacustele pe Europa. Astia sunt o suta si ceva de mii (+ africani, afgani etc.) care au avut banii si curajul sa-si riste viata intr-o asemenea calatorie. Nu ma uimeste ca vor toti in Germania daca a iesit Merkel sa le spuna "come at me bros", ce ma surprinde e ca a aruncat nemtoaica bomba (din politically corectness probabil) dupa care si-a dat seama ca nu prea face fata.

Edit: tocmai ce-am vazut un interviu cu un refugiat din Ungaria, citez aproape exact (chiar fara hiperbole): "They said that if we don't like it they will send us to Romania. Who wants to go to Romania, there is nothing there?" :lol:
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Merkel nu stiu ce a patit din moment ce, asa cum am indicat ceva mai sus in conversatie, acum mai putin de 1 an nu era de acord cu alti imigranti deja aflati in Germania de ceva vreme. Poate a simti nevoia de o actiune in care sa fie "omul bun", prin opozitie cu "omul rau" pe care l-a jucat pana acum in criza Europei (cu Grecia in mod special, dar si in general). Nu imi imaginez ca alti lideri europeni (Cameron, Hollande, Tusk, Juncker) sau oameni din partidul ei au pus presiune pe ea sa adopte aceasta pozitie.
ola small dickie
Big Daddy

"VIDEO Doua activiste Femen au protestat topless la o conferinta din Paris despre rolul femeilor musulmane cand se dezbatea daca femeile ar trebui batute. Una dintre ele a fost luata la suturi dupa ce a fost scoasa de pe scena "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... -scena.htm

Interesante conferinte au loc in Paris. Una dintre protestatare a primit raspunsul afirmativ al acestei "probleme" chiar pe scena.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Fascinant subiectul conferintei. Am o curiozitate morbida de a afla cam care-i continutul prelegerilor pe o asemenea tema. Traiesc cu speranta ca-i va veni intr-un final cuiva de la butoane mintea la cap si o sa-i puna totusi la locul lor pe cretinizatii astia.
NO COVER. ALL MAN.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Refugiații-s de vină!
REMEMBER CITADEL
Post Reply

Return to “Cafenea”