Smartphones - Discutii generale

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
DarthZombie
Dremora Lord

Re: Smartphones - Discutii generale

Post by DarthZombie »

Tabletele au chiar mai multa utilitate de atata. De cativa ani au inceput sa inlocuiasca vechile catastife pe care isi tineau pilotii de avioane instructiunile, pe langa multe alte functii care au inceput incet-incet sa fie inlocuite de aplicatii.
Image

Mai sunt folosite in scoli pentru predare, in spitale pentru tinut fisele pacientilor si uploadat direct pe un server central, in restaurante pentru luat comenzile clientilor rapid, etc. In nici una din situatii un smartphone nu ar fi fost o solutie convenabila, iar de laptop nici nu mai e nevoie sa vorbesti.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, iar nici una dintre situații nu era în discuție aici. Normal că tabletele au utilitate, dacă o luăm așa. Însă pentru o persoană obișnuită, ca device pe lângă smartphone sau laptop, nu pot să spun că văd tabletele a fi super relevante.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pai discutia era ca tabletele-s jucarii. Nu-s.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Nu, nu asta era discutia. Eu am mentionat jucarii pt ca a fost singura utilitate plauzibila observata de mine pt o persoana normala in activitati normale, zilnice. Nu contest ca o fi utila pt piloti de linie. Pt mine nu e utila. Pcul, smartphonul, laptopul in schimb sunt.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ola small dickie wrote:pt mine tabletele sunt un mister. Existenta lor. Inteleg smartphone, inteleg laptop, inteleg prajtor de paine. Dar tableta? Pt ce? La ce? De ce? Singura utilitate plauzibila pe care am intalnit-o: un fel de jucarie pt copiii 1 an _ 5 ani
Ai spus asta.
Nu ai spus ca pt tine nu au nicio utilitate.
Ai spus ca nu intelegi existenta lor, utilitatea lor.
Ti s-au dat cateva exemple.
Logic ca daca nu ai nevoie de un device nu iti cumperi. Dar asta nu inseamna ca pt altcineva nu ar fi foarte util.

Las' asa nu o mai da la intors.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Mitocan Claudiu
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

chestr0ny wrote:Mitocan Claudiu
Report.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Lol, Mitocan Claudiu aruncă cu înțepături și ironii în dreapta și-n stânga și când oamenii reacționează tot el se arde la cur. Cât tupeu, domnule, cât tupeu. O să-mi dau singur report.

Ca să fiu ontopic, singura tabletă pe care mi-aș cumpăra-o ar fi un Kindle. Mă gândesc tot mai serios să achiziționez una. Aș vrea totuși un model care să includă și o parte din funcționalitățile unei tablete normale gen browser, aplicații și altele. M-am săturat să mă uit la prietena mea citind cărțile lui Amanda Palmer pe Kindle-ul ei. Ce îmi puteți recomanda la un preț decent?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Kindle-ul, asa cum stii deja, este doar pentru citit carti. Daca vrei functionalitati standard pentru mobile-devices, poti alege orice tableta (unde prin/din tableta se intelege un smart-phone cu touch-screen si cu ecranul mult mai mare).
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Kindle Fire functioneaza ca o tableta, da' pretul e prohibitiv.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

http://www.amazon.com/kindle-fire-hd-be ... B00CU0NSCU

Uite aici un Kindle care nu e numai pentru citit, are o grămadă de funcționalități. Eu vreau ceva de genul ăsta. Cum eu nu mă pricep, aș vrea să-mi recomande lumea un model un pic mai avansat la un preț care să nu depășească 700 de lei. 60 de dolari cât costă modelul din linkul de mai sus mi se pare totuși un preț prea mic, nu vreau să-mi iau orice petardă
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Poți citi ebooks de pe orice tabletă normală. Kindle Fire e o tabletă normală din câte știu (adică are backlit screen, nu e-ink). Dacă vrei și e-ink și funcționalitatea unei tablete clasice, mai ai de așteptat.
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ceva ma pierde pe-aici. Marvas spune ca exista un Kindle cu functionalitati de..., dar pretul este prohibitiv - si este. Mafio se uita la "used-models" pentru acelasi Kindle si spune ca nu vrea orice petarda.

Edit: Apreciez modelele Kindle de la Amazon pentru faptul ca ofera posibilitatea de a citi carti pe o tableta intr-o maniera care copiaza cartea clasica. E-book reader cred ca e(ra) clasa Kindle. Nu stiu care este denumirea tehnologiei, dar in limbaj de om simplu: ecranul Kindle-ului nu este luminat ca un monitor de PC/tableta-standard/smartphone etc. si permite cititul pe o perioada indelungata, la fel ca cititul scrisului de pe foi. Amu, na, pentru ca sunt oameni care vor un device factotum, exista si producatori care tot concep modele hibrid.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Kindle-ul clasic nu e bun decat pentru citit si asta daca accepti compromisurile cu care vine afisajul e-ink. Eu personal as apela la e-ink numai in cazul in care un ecran backlit mi-ar da dureri de cap/ochi, pentru ca e prea limitata functionalitatea Kindle-ului pentru gusturile mele.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

DarthZombie wrote:Pai discutia era ca tabletele-s jucarii. Nu-s.
Nu, nu era. Aia a zis ola, Stokkolm a deschis subiectul. Don't make me say it again, Zombie...

Apropo de E-Books, din câte știu, nu există vreo diferență reală între e-ink și altceva. Nu e mai bun pentru citit, fiind pur o chestie de preferințe.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Kindle-ul, in opinia mea, este util doar celor care citesc cu adevarat mult, iar un ecran normal de tableta le poate cauza dureri de ochi/cap. Mai ales daca citesti mult noaptea fara lumina in incapere.
Totusi, am vazut ca pe multe device-uri (android cel putin) exista acea optiune "mod citire" care parca mai taie din stralucirea albului, insa tot nu se compara cu confortul unui e-ink.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Singurul motiv pentru care folosesc Kindle-ul clasic (dintre primele versiuni) este ca, la mind, cartile nu prea rezista in timp. Cartile cu adevarat bune dpdv fizic (hardcover, cu paginile cusute, cu cotor flexibil, like in the good ol' days) sunt rare, iar cartile care au devenit standard dpdv fizic (coperta lucioasa, pagini lipite intre ele, cu tendinta de desprindere daca incerci sa cracanezi cartea ca sa poti citi cum trebuie, cu deformarea paginilor daca nu manuiesti cartea cu grija si evlavie precum sfintele moaste) nu rezista la mai mult de doua citiri. Si da, citesc mult. A se citi 4-6 ore pe sesiune, daca am ocazia. In conditiile in care unul din hobby-urile mele este gaming-ul, iar serviciul implica holbatul la monitor timp de 8 ore, fac orice ca sa elimin nevoia de a ma uita la un alt monitor atunci cand citesc.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

McWilliams wrote: Mafio se uita la "used-models" pentru acelasi Kindle si spune ca nu vrea orice petarda.
Link-ul pe care l-am postat avea un rol pur demonstrativ, nu am zis niciodată că o să cumpăr chestii used.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

TG wrote:
DarthZombie wrote:Pai discutia era ca tabletele-s jucarii. Nu-s.
Nu, nu era. Aia a zis ola, Stokkolm a deschis subiectul. Don't make me say it again, Zombie...

Apropo de E-Books, din câte știu, nu există vreo diferență reală între e-ink și altceva. Nu e mai bun pentru citit, fiind pur o chestie de preferințe.
Raspunsesem la o opinie ignoranta, sa inteleg ca trebuie sa ma abtin doar pentru ca e ola?

Si diferenta intre e-ink si LCD clasic e semnificativa. A te uita intr-un ecran normal e echivalent cu a te uita intr-un bec dpdv al efectelor asupra ochiului. Pentru unii care deja au ochii mai slabi [inclusiv subsemnatul] chestii precum skin-ul intunecat de aici sau multe alte script-uri/addon-uri care fac fundalul negru/gri in loc de alb sunt o adevarata binecuvantare.

E-ink in schimb e mult mai comfortabil pentru ochi, dar dupa cum am zis vine cu compromisuri. In primul rand iti trebuie o sursa de lumina [desi am inteles ca modelele mai recente de Kindle vin cu un beculet incorporat] si in al doilea rand nu e bun de nimic la altceva, nu te poti uita la un video sau sa te joci ceva spre deosebire de un ecran normal. Asa ca din punctul meu de vedere Kindle merita numai si numai daca citesti mult si ai probleme cu ochii la sesiuni prelungite de citit pe ecrane normale. In caz ca n-ai probleme poti sa iei linistit o tableta si vei avea mai multa flexibilitate decat un Kindle iti poate oferi.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

DarthZombie wrote: Raspunsesem la o opinie ignoranta, sa inteleg ca trebuie sa ma abtin doar pentru ca e ola?
Aha, deci acum am stabilit că totuși nu aia era discuția.
DarthZombie wrote: A te uita intr-un ecran normal e echivalent cu a te uita intr-un bec dpdv al efectelor asupra ochiului.
Nu, nu e. Why you invent shit? Ideea e că E-Ink-ul nu e mai sănătos pentru citit, e same shit, ține doar de preferințele personale (și de condițiile în care vrei să citești). Deci dacă ai deja probleme cu ochii, nu există nici o garanție că pe e-ink vei fi mai puțin jenat decât pe un, nu știu, display amoled cu luminozitatea scăzută.

Image
Post Reply

Return to “Hardware”