Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Pai europarlamentarii sunt alesi de catre mine si de catre tine, deci indirect alegem si presedintele Comisiei Europene.
I'm livin' in a love shadow
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Un fel de Victor Ponta, la nivel european. Ca nici pe asta nu l-a ales poporul, ci alesii poporului.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Cand poporul a votat USL se stia ca Ponta e propunerea de prim-ministru.
Well da, cam ai idee la ce sa te astepti cand votezi pentru parlamentul national. Misculatiile impingatorilor de pixuri de la Bruxelles mi se par mult mai obscure. Nu zic, avand in vedere ca fauna de pe acolo a fost la un moment dat la nivelul de ebe, vadimi si becali, macar ai certitudinea ca nu poate sa iasa nimic bun.
NO COVER. ALL MAN.
Waaagh, nu stiu cat esti la curent cu asta, dar exista un site intreg unde propunerile CE se pot dezbate la liber de catre cetatenii europeni interesati de misculatii si hartogarii europene. Poate ca nu stii, poate ca nu te intereseaza, dar ai la indemana instrumente prin care tu, ca simplu cetatean, iti poti exprima punctul de vedere in Uniunea Europeana. Asa ca "misculatiile" sunt obscure doar daca asa iti doresti tu sa fie. Altfel, poti participa la ele.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Daca te informezi in materie de "partide/doctrine europene", o sa vezi ca este tot pe-acolo si la nivel de parlament european.
Juncker vine, ca propunere si ca sustinere, din partea European People's Party. Ca si cel pe care l-a inlocuit, Barroso. Ca si Donald Tusk, polonezul ce are functia de presedinte al Consiliului European. Din familia EPP-ului fac parte CDU-ul lui Merkel, Republicanii lui Sarkozy, Fidesz-ul lui Orban, Forza Italia lui Berlusconi, PO-ul din Polonia si PNL-ul lui... naiba sa-i ia. Deci o companie selecta si compacta. Aproape toate functiile importante din birocratia UE ii apartin. A spune ca nu stii la cine sa te astepti drept urmator candidat/ales pentru functia X este doar amuzant. La fel de bine puteai spune ca nu stii cine va castiga urmatoarele alegeri la FIFA, atat timp cat Blatter este in viata.
Juncker vine, ca propunere si ca sustinere, din partea European People's Party. Ca si cel pe care l-a inlocuit, Barroso. Ca si Donald Tusk, polonezul ce are functia de presedinte al Consiliului European. Din familia EPP-ului fac parte CDU-ul lui Merkel, Republicanii lui Sarkozy, Fidesz-ul lui Orban, Forza Italia lui Berlusconi, PO-ul din Polonia si PNL-ul lui... naiba sa-i ia. Deci o companie selecta si compacta. Aproape toate functiile importante din birocratia UE ii apartin. A spune ca nu stii la cine sa te astepti drept urmator candidat/ales pentru functia X este doar amuzant. La fel de bine puteai spune ca nu stii cine va castiga urmatoarele alegeri la FIFA, atat timp cat Blatter este in viata.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Chester, link?
La asta te referi? http://www.debatingeurope.eu/
La asta te referi? http://www.debatingeurope.eu/
Uh, intr-adevar, nu stiam de site. Am urmarit cateva teme de discutii, cum ar fi acordul transatlantic sau problema refugiatilor. Zici ca-i 4chan. Pe zi ce trece regret tot mai mult ca n-am aplicat pentru zborul one-way spre Marte, daca se mai tine si ala.
NO COVER. ALL MAN.
Era teapa si ala.
Si nu e ala site-ul.

Cica Rusia lupta impotriva SI, lol:
http://bigstory.ap.org/article/727876e1 ... tate-syria
http://bigstory.ap.org/article/727876e1 ... tate-syria
Si aia loviti de ivani sunt tot teroristi, numai ca teroristii care au binecuvantarea americanilor se numesc "freedomfighteri", "opozitie siriana moderata" si alte asemenea. 

NO COVER. ALL MAN.
Poate doar sunt niste secesionisti legitimi care vor sa indrepte granitele stabilite arbitrar dupa WWII
Aia din nord nu prea au legatura cu aia din Sudul lui Bashar.

Tre' s-o zic p-aia buna - ce se intampla amu in Siria ma cam depaseste.
In sensul ca sa ma ia dracii daca pot sa-mi fac o idee asupra "the big picture", care e scopul pe termen mediu si lung, ce-n spanac se urmareste. Clar a fost un acord intre USSA si USSR (altfel nu era Putin primit la Casa Alba), dar mai departe de "bine, tavarski americanski, ne angajam noi sa facem treaba murdara pe care voi ezitati sa o puneti in practica, oricum ne stie lumea ca dam unde apucam" zau daca pot sa intuiesc ceva
In sensul ca sa ma ia dracii daca pot sa-mi fac o idee asupra "the big picture", care e scopul pe termen mediu si lung, ce-n spanac se urmareste. Clar a fost un acord intre USSA si USSR (altfel nu era Putin primit la Casa Alba), dar mai departe de "bine, tavarski americanski, ne angajam noi sa facem treaba murdara pe care voi ezitati sa o puneti in practica, oricum ne stie lumea ca dam unde apucam" zau daca pot sa intuiesc ceva
- DarthZombie
- Dremora Lord
Toata situatia e foarte incalcita si devine absolut imposibila de deslusit daca te uiti cu optica simplista de "baietii buni vs baietii rai" cu care media occidentala abordeaza subiectul. Nimeni nu-i baiat bun acolo, nici Al Assad, nici Al Nusra [opozitia], si in mod clar nici ISIS. Toti au comis crime si nici unii nu sunt rezonabili. Treaba se extinde si la vecini, Turcia lui Erdogan e mai preocupata sa omoare kurzi si sa alunece spre teocratie decat s-ar simti Nato comfortabila, Iran e Iran, Israel tipa ca din gura de sarpe ca toti vor s-o distruga din '47, iar Arabia Saudita in mod clar are propria ei agenda cand vine vorba de extinderea terorismului islamic.
Situatia doar se complica atunci cand vezi cum se organizeaza intelegerile. E foarte posibil ca americanii sa aiba un acord cu rusii, dar la fel de probabil e ca arabia saudita [si indirect sua] sa finanteze isis ca sa scape de al assad. Intelegerea cu Iran insa e cea mai inexplicabila si cred ca e una din cele mai proaste decizii de politica externa pe care a luat-o Obama in mandatele sale. Iran nu e deloc iubita in zona, asa ca un acord de genul asta nu va face decat sa creasca tensiunile si mai mult de parca Orientul Mijlociu nu erau deja Balcanii secolului 21.
Tot ce pot sa spun e ca Putin si-a batut joc de liderii vestici cu discursul de la ONU si interviul de la CBS. Practic a luat toata retorica lor din ultimii 2 ani si a intors-o impotriva lor. A, ISIS sunt o problema? Stati linistit ca vin si asist la intarirea guvernului ales in mod activ, cu trupe si aviatie, nu doar cu vorbe. A, refugiatii Sirieni sunt o problema umanitara majora? Pai vezi ca dupa caderea URSS peste 25 de milioane de rusi s-au trezit peste noapte in afara granitelor cu problemele de rigoare. Si discursul de la ONU a fost atat de jenant pentru SUA incat toata saptamana asta media americana a sarit cu fundul in sus pe tema descoperirii apei pe Marte, ai zice ca nu s-a intamplat nimic la ONU.
Situatia doar se complica atunci cand vezi cum se organizeaza intelegerile. E foarte posibil ca americanii sa aiba un acord cu rusii, dar la fel de probabil e ca arabia saudita [si indirect sua] sa finanteze isis ca sa scape de al assad. Intelegerea cu Iran insa e cea mai inexplicabila si cred ca e una din cele mai proaste decizii de politica externa pe care a luat-o Obama in mandatele sale. Iran nu e deloc iubita in zona, asa ca un acord de genul asta nu va face decat sa creasca tensiunile si mai mult de parca Orientul Mijlociu nu erau deja Balcanii secolului 21.
Tot ce pot sa spun e ca Putin si-a batut joc de liderii vestici cu discursul de la ONU si interviul de la CBS. Practic a luat toata retorica lor din ultimii 2 ani si a intors-o impotriva lor. A, ISIS sunt o problema? Stati linistit ca vin si asist la intarirea guvernului ales in mod activ, cu trupe si aviatie, nu doar cu vorbe. A, refugiatii Sirieni sunt o problema umanitara majora? Pai vezi ca dupa caderea URSS peste 25 de milioane de rusi s-au trezit peste noapte in afara granitelor cu problemele de rigoare. Si discursul de la ONU a fost atat de jenant pentru SUA incat toata saptamana asta media americana a sarit cu fundul in sus pe tema descoperirii apei pe Marte, ai zice ca nu s-a intamplat nimic la ONU.
E de domeniul evidentei ca haladitii sunt sustinuti pe diverse filiere (saudite cel mai probabil) de americani, in speranta ca reusesc intr-un final sa-l dea jos pe Assad dupa care sa vireze spre Iran, ca na, in state au masini mari si consuma mult. De "freedomfighteri" nu mai vorbesc, sprijinul pentru ei fiind recunoscut la nivel oficial. Kurzii sirieni se lupta cu prastii si bate, dar se pare ca le merge.
Nu cred ca exista vreo intelegere sua-rusia. La cat de transpirati sunt obama si printii sauditi (si, in mod curios, si bibi) de cand a intrat Putin pe sistem, cred ca ameninta sa le strice intr-un mod cat se poate de real socotelile. Inteleg ca au intrat si militii iraniene & motherfucking Hezbollah in joc, ca trupe la sol care vor actiona cu suport aerian rusesc (americanii au cam tras pe langa cu toata marea coalitie antijihadista).
E iarasi limpede ca Putin nu face asta de baiat bun. Pe langa faptul ca probabil a primit personal o avere de la Assad in cine stie ce cont obscur, a prins oportunitatea sa readuca Rusia la nivel de mare putere. Atata vreme cat se lasa cu extremisti islamici morti, cred ca e un castig pentru toata lumea.
Nu cred ca exista vreo intelegere sua-rusia. La cat de transpirati sunt obama si printii sauditi (si, in mod curios, si bibi) de cand a intrat Putin pe sistem, cred ca ameninta sa le strice intr-un mod cat se poate de real socotelile. Inteleg ca au intrat si militii iraniene & motherfucking Hezbollah in joc, ca trupe la sol care vor actiona cu suport aerian rusesc (americanii au cam tras pe langa cu toata marea coalitie antijihadista).
E iarasi limpede ca Putin nu face asta de baiat bun. Pe langa faptul ca probabil a primit personal o avere de la Assad in cine stie ce cont obscur, a prins oportunitatea sa readuca Rusia la nivel de mare putere. Atata vreme cat se lasa cu extremisti islamici morti, cred ca e un castig pentru toata lumea.
NO COVER. ALL MAN.
Sprijinul SUA pentru freedomfighteri a insemnat vreo 60 de mustaciosi "antrenati" si cateva camioane cu armament, din care mustaciosii au dat jumate ca spaga sa iasa dintro mini-incercuire, pe undeva. Deci lol, egal cu zero.
Sa fie vreun plan cu bataie lunga, sa-si bata joc de UE nitel? ca doar consecintele noi e suportam aka refugiati? sa incerce SUA sa forteze mana UE sa ia atitudine si pe partea militara ceva mai mult? gen crescut ponderi de cheltuieli militare in PIB, ceva forta de reactie rapida mai consistenta samd? Parca prea UE/NATO se bazeaza pe SUA in momentul de fata.
Iranul cred ca se baga de frica, mai mult, sa-i sugrume pe ISISi pana sa treaca granita. Ceea ce nu e prost gandit! Insa despre ce acord SUA-Iran vorbiti? din ce stiu sunt doar ceva intelegeri sa nu actioneze in aceleasi zone, nicidecum vreo cooperare samd. In plus Iranul suporta kurzii - irakieni, mai ales. Pe de-o parte isi calmeaza cu ocazia asta kurzii proprii, pe de alta parte, indirect, mai agita apele prin Turcia - o parte din "sprijin" probabil ajunge si pe acolo.
De aici si pozitia ambigua a Turciei - sucarita probabil si pe sprijinul SUA acordat kurzilor irakieni/sirieni, vazuti de SUA ca cea mai capabila forta anti-ISIS terestra. Numai ca respectivii Kurzi au si agenda lor anti-Turcia.
Rusii au reinceput razboaiele prin proxy cu SUA/Vestul, asa cum au fost cateva zeci de conflicte in timpul razboiului rece.
Sa fie vreun plan cu bataie lunga, sa-si bata joc de UE nitel? ca doar consecintele noi e suportam aka refugiati? sa incerce SUA sa forteze mana UE sa ia atitudine si pe partea militara ceva mai mult? gen crescut ponderi de cheltuieli militare in PIB, ceva forta de reactie rapida mai consistenta samd? Parca prea UE/NATO se bazeaza pe SUA in momentul de fata.
Iranul cred ca se baga de frica, mai mult, sa-i sugrume pe ISISi pana sa treaca granita. Ceea ce nu e prost gandit! Insa despre ce acord SUA-Iran vorbiti? din ce stiu sunt doar ceva intelegeri sa nu actioneze in aceleasi zone, nicidecum vreo cooperare samd. In plus Iranul suporta kurzii - irakieni, mai ales. Pe de-o parte isi calmeaza cu ocazia asta kurzii proprii, pe de alta parte, indirect, mai agita apele prin Turcia - o parte din "sprijin" probabil ajunge si pe acolo.
De aici si pozitia ambigua a Turciei - sucarita probabil si pe sprijinul SUA acordat kurzilor irakieni/sirieni, vazuti de SUA ca cea mai capabila forta anti-ISIS terestra. Numai ca respectivii Kurzi au si agenda lor anti-Turcia.
Rusii au reinceput razboaiele prin proxy cu SUA/Vestul, asa cum au fost cateva zeci de conflicte in timpul razboiului rece.
Seful Volkswagen spune ca vor fi analizate toate investitiile, iar cele care nu sunt urgente vor fi anulate sau amanate. Concedierile masive nu sunt excluse
Cred ca sunt destule firme de IT (si nu numai) in Romania care fac offshoring pentru firme nemtesti din industria automobilelor. This might hurt.
Cred ca sunt destule firme de IT (si nu numai) in Romania care fac offshoring pentru firme nemtesti din industria automobilelor. This might hurt.
Toata zona de vest (Timisoara, Arad, Caransebes, pana si la Severin) e plina de fabricute care fac piese pentru nemti, de toate felurile (cabluri de frana, volane, placi integrate, borduri samd.) Iar in Germania, pentru aia 20000 angajati la VW cred ca sunt ceva gen 100-150000 angajati la subcontractori. Angajati la firmele mama sunt doar cei care confirma la subcontractori.
Semi-related: http://www.agerpres.ro/economie/2015/10 ... n-18-29-36marvas wrote:Seful Volkswagen spune ca vor fi analizate toate investitiile, iar cele care nu sunt urgente vor fi anulate sau amanate. Concedierile masive nu sunt excluse
Atunci cand ajungi sa-ti iei bartai lupa-n gura de la Fiat (!) then you know you've hit rock bottom
Sorin Oparescu ramane in arest pentru ca l-au vazut in timp ce isi facea semne cu unul in duba de politie sa fie baieti de baieti si sa nu zica nimica la audieri.
) Ce tembel si ala. Zici ca are 5 ani si a spart o vaza.