Serviciuri si munci

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Waaagh!
Forum Warlord

Re: Serviciuri si munci

Post by Waaagh! »

Eu am prins vremea in care faceau clase speciale pentru copii civilizati si clase pentru animale. Singurul care a reusit sa fac liniste la cele din urma a fost un prof de desen care s-a luat la tranta cu porcii, in sensul ca i-a facut pe toti la skandenberg si pentru asta l-au respectat.
NO COVER. ALL MAN.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Stef: E la o scoala generala, daca nu ma insel, fiind vorba de o comuna de pe langa Iasi. In oras scad sansele situatiilor de acest gen, insa e greu sa prinzi un loc bun la inceput chiar si cu o medie foarte mare la examene, iar daca esti decis sa urmezi cariera asta, well hope for some luck I guess.

In cazul meu, anii 90, profesorii obisnuiau sa ne mai si altuiasca in gimnaziu, acum asa ceva este considerat inacceptabil (ceea ce nu e un lucru rau), iar de situatii cu roluri inversate nu cred ca auzisem nici de la altii.
Da, era normal sa se evolueze deontologic si sa se puna un accent semnificativ si pe drepturile elevului. Insa parerea mea e ca printr-o mediatizare exagerata si adesea unidirectionala a unor cazuri si prin accesibilitatea tehnologica de astazi - usurinta de a se inregistra ce se vrea, se ajunge acum in cealalta extrema, li s-a inoculat ideea asta de 'entitlement' de mai ca le iese pe ochi. Elevi problematici au azi lejeritate in a se manifesta scandalos, in a starni adesea voit, sub protectia drepturilor si al device-ului de filmat.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/librar/704230

Cel mai cosmaresc anunt de angajare, la o librarie din centrul Constantei. Zici ca e scris de un psihopat. :lol:
I'm livin' in a love shadow
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Aproape zece ore pe zi stat in picioare. Tot timpul ti se cere ceva sau esti intrebat ceva. Trebuie sa faci fata interactiunii cu fel si fel de oameni, fiecare cu "starea" lui. Trebuie sa zambesti fiecarui client. Enorm de multa informatie de asimilat: titluri, autori, edituri, clienti etc. Vrei nu vrei mai ai de carat si cate un brat de carti de pus la raft. Periodic trebuie sa alergi de bezmetic si sa faci inventar. Ai responsabilitatea de a completa cartile care se termina, plus ca trebuie sa ai capacitatea de a participa la efectuarea de comenzi la edituri. Ai o bila neagra daca nu recomanzi o carte sau un autor ca alternativa la ceea ce nu se mai gaseste in librarie. Mananci cand apuci. O sa ti se puna in brate telefonul ca sa dai relatii oamenilor din tara care au nevoie de cate o carte. Cand esti mai aglomerat nu o sa poti refuza un client care vrea sa ii iei o comanda telefonica si ca sa fie si mai bine, trebuie sa i-o si inregistrezi pe site. Inevitabil, intr-o librarie se asaza si praful.... mai trebuie si sters uneori. Toamna programul este un cosmar, aglomeratia este cumplita, stresul maxim si ghici ce? tu trebuie sa zambesti, sa te misti repede, sa ai raspunsurile la tine si sa VINZI. Sa nu uit; sambata se lucreaza si in afara de duminica mai este inca o zi libera.
Ori e scris la caterincă, ori vor să dea faliment prin cel mai creativ, indirect și Rube Goldbergian mod posibil. Cine plm s-ar angaja la librăria aia după ce ar citi un asemenea anunț?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Suna super, fraierii aia care se fac doctori sau avocati nu stiu ce pierd!
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Simpatic anuntul. Oricum reuseste sa descrie mai bine posibilul viitor loc de munca decat 99% din anunturile de joburi. Ceea ce e important.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

tnt wrote:Stef: E la o scoala generala, daca nu ma insel, fiind vorba de o comuna de pe langa Iasi. In oras scad sansele situatiilor de acest gen, insa e greu sa prinzi un loc bun la inceput chiar si cu o medie foarte mare la examene, iar daca esti decis sa urmezi cariera asta, well hope for some luck I guess.
Some luck = loc liber unde vrei + spaga de 7-800 euroi la inspectorat + ceva atentie, cam jumate, la directorul scolii unde te duci - pentru ca in fond ii strici niste manevre si lui - si nu vrei sa te ia la ochi.
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Doc wrote:[...]

Some luck = loc liber unde vrei + spaga de 7-800 euroi la inspectorat + ceva atentie, cam jumate, la directorul scolii unde te duci - pentru ca in fond ii strici niste manevre si lui - si nu vrei sa te ia la ochi.
Sa dai spaga ca sa devii profesor pe 1000 de lei mi se pare de-un fascinant spectaculos, dar ce ne-ar mai putea surprinde in aceasta tara? Iar postul cu anuntul de mai sus mi-a dat impresia ca s-ar fi plans un gigel de actualul job...
Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

@stef

Eu chiar stiu cazuri. Si dupa ce s-au titularizat au primit si o gramada de ore suplimentare, cate jumate de catedra in plus daca nu chiar mai mult.
Image
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

mda

In legatura cu anuntul ala pt jobul de librar, am lucrat o vreme la o librarie, descrierea aia se potriveste ceas. Exagerat de sinceri gagiii, ca de obicei nu se sfiesc sa dea din clanta pana vine vorba de salariu, atunci afli ca e vorba de 1000RON pe luna (la Carturesti e chiar mai putin) + niste bonusuri de toata jena in conditiile in care unele librarii (cele din mall-uri mai cu speta) fac 200 mil lei vechi pe weekend lejer si platesc si taxe mai mici. Apoi se plang ca fluxul de angajari e prea mare si librarii is cam goi, neavand continuitate.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Revenind la discuția de mai înainte, cu salariile pentru testare. E un mit asta cu aplică 20% reducere, fiindcă cei mai mulți se gândesc la muncă de testac, maimuță, or, în funcție de proiect și rolul în ecosistemul proiectelor informatice, verificarea și validarea sunt elemente cheie, la vârful piramidei, iar banii investiți în așa ceva și transformați în veniturile celor implicați depășesc adesea semnificativ veniturile medii de programator. Adică din perspectivă financiară și ca poziții cheie, există perspective foarte bune și când urci pe ramura de testare / QA / compliance.

Dar la final de zi, din fericire și din păcate totodată, mediul din IT e mult mai ok decât în multe alte domenii, dacă nu majoritatea lor, precum și condițiile de muncă, însă și munca intensă intelectuală și postura preponderent statică vin la pachet cu o uzură periculoasă, pe care în multe alte activități nu o regăsești, dar, mai grav, tinde să se cronicizeze în moduri destul de imprevizibile. Nu sunt numai avantaje.

Cel mai important este să-ți placă să te scoli dimineața și să faci ceea ce ai de făcut, pe cât posibil, cel puțin după ce leafa atinge sau depășește puțin necesarul pentru subzistență. Activități repetitive și total nelegate de ceea ce de fapt îți place poți avea ca tester, manager, programator, în egală măsură și să ajungi să-ți blestemi zilele. De-aia ține și de cum reușești să-ți dai seama ce vrei de fapt să faci și să o feliezi prin companie ca să ai parte de activitățile alea măcar 20-30% din timpul de lucru.
Last edited by caleb on 9 Nov 2015, 18:13, edited 1 time in total.
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

La acest salariu nu-ti permiti sa platesti nici macar chiria unei garsoniere mizere, poate doar in combinatie cu cineva, ca sa nu mai zic si de celelate cheltuieli esentiale: mancare, intretinere, telefon si eventual un internet. Trebuie sa fii un absolut fucking-hardcore survivor sa reusesti sa te intretii dintr-un asa venit, cu exceptia situatiei in care stai cu parintii unde iti asigura ei totul, iar banii astia sa-ti ramana doar de buzunar.
Image
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Indeed, nu-ti permiti nici limita de supravietuire, de aceea la un astfel de interviu trebuie sa pui transant exact aceasta problema retorica atat de obraz cat si de curiozitate, ca sa afli, dupa ce au terminat ei de dat din clanta despre importanta librariilor si respectul ce i se cuvine unui librar, ce plm gandesc oamenii astia.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Am dat și eu un interviu la Cărturești în 2012, pe vremea când renunțasem la facultatea de drept și mă plictiseam acasă. Am fost intervievat de o tipă cu privire tăioasă de vreo 30 de ani care mai mult ca sigur își ratase intrarea în lumea corporatistă în urmă cu cinci ani și a trebuit să se mulțumească cu Cărtureștiul. M-a bombardat timp de 15 minute cu buzzwords și discursuri motivaționale despre importanța librarilor în societate. Mi-a spus că trebuie să am mare grijă cum vorbesc și ce cărți le recomand clienților pentru că majoritatea sunt intelectuali finuți cu mari pretenții de la stafful librăriei în timp ce pe fundal, în spatele ei, un ochelarist de vreo 50 de ani se scobea în nas în timp ce citea o carte despre sociologie. Cum torentul de ironii situaționale deja începuse să mă copleșească, m-am ridicat de pe scaun și a rămas să ne auzim la un telefon. M-am bucurat că nu am primit niciun telefon de la ei.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

"Majoritatea sunt intelectuali finuti"... riiiight

Grosul vanzarilor in librarii sunt cartile ezoterice (Secretul era best seller absolut pana la aparitia umbrelor lu' Grey), raftul cu vampiri si Jurnalul unui pusti + vesnicele carti ce se cer la BAC.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Damn, am uitat de Dan Puric, vesnicul scriitor/regizor/idol al femeilor Dan Puric. La o lansare a fost bataie pe autografe.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ai uitat de suge-o Ramona, si la aia a fost delir.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cred ca putem fi de acord cu totii ca astfel de job-uri sunt provizorii, in cel mai fericit caz. Ca il iei cat timp esti la facultate, ca il iei ca sa nu stai pe-acasa degeaba, ca il iei pana gasesti ceva mai serios etc. Job-urile nu pot fi toate de la 3000 de lei in sus. Altfel cum ar mai face PSD-ul cateva milioane de voturi de la asistatii sociali? La modul serios, unora la ajunge salariul acela. Altfel, atunci cand ai intra intr-o librarie, ai vedea doar praful.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Tocmai de-aia, mai bine vreun internship plătit ca part-time, dacă ai ocazia.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu zice nimeni nu. Insa o buna parte din telespectatorii nostri nu inteleg ca angajatorul nu plateste comparat cu cheltuielile tale de viata, ci plateste comparat cu munca depusa (fizica, intelectuala etc.). Sau macar asa ar trebui sa faca. Uneori plateste si mai prost fata de ce se "consuma" in proces. Insa dpdv al regulilor economice, n-are nici in clin, nici in maneca salariul de la job-ul X cu pretul pentru chirie, motorina sau shaorma din localitatea Y.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Cafenea”