Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
zme-ul

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

sebas wrote:
zme-ul wrote:dar nu despre asta era vorba - cum sa ai o asftel de lege? pentru ca aceasta lege, efectiv, ingradeste fortele de ordine in a-si desfasura activitatea
Dupa ce Europa a trecut prin fascism si comunism si politie secreta si ingradirea libertatii si intimitaii, te miri ca exista legi care sa limiteze puternic activitatea oragnizatiilor de informare si ordine din stat?
ce vorbesti frantz?! care Europa? Europa astalalta nu? eu nu am auzit prin tot blocul asta ex-sovietic sa nu se poata face perchezitii si arestari cu noaptea in cap
pana si prin Italia (tocmani stat fost fascist), "mani pulite" - se faceau arestari pe la 4 dimineata
MC
Dremora Lord

Post by MC »

In Romania nu se pot face perchezitii noaptea.
Cum am spus si in alt post, pot fi continuate noaptea doar daca au inceput intre orele prevazute de lege.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Fuck your liberties, nigga! Libertatile mele trebuie aparate. Cum? Pai incalcandu-le pe alea individuale, bineinteles. In numele libertatii comune!

Unii cred ca daca "presedintele Frantei" a declarat razboi ISIS, constitutia tarii se arunca la cosul de gunoi si se instituie legea martiala. Toata lumea din aparatul administrativ, legislativ si judecatoresc ia 3 luni de vacanta cat Louis de Funes si jandarmii incep sa aplice dreptate si adevar, casa cu casa, noapte de noapte.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Fuck your liberties, nigga! Libertatile mele trebuie aparate. Cum? Pai incalcandu-le pe alea individuale, bineinteles. In numele libertatii comune!
Pe aceeasi logica nu ar trebui filati toti coruptii din politica...
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cu tine nu este nimic de discutat, lol. Din punctul tau de vedere, trebuie sa incalci regulile pentru a-i prinde pe cei care incalca regulile. Apoi sa te declari ultragiat/persecutat politic cand altii incalca regulile ca sa te prinda pe tine.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Din punctul meu de vedere, radem, glumim, dar cu securitatea statului nu ne jucam - serviciile de informatii ar trebui sa aiba la dispozitie legislatia si instrumentele sa actioneze ferm si decisiv cand este cazul, in acelasi timp eliminand pe cat posibil portitele pt abuzuri.
Komei
Space Invader

Post by Komei »

„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

Cam asta vrei tu. Sa se elimine portitele pentru abuzuri, dar sa poata inta Secu' oriunde, oricand. Pentru siguranta statului, desigur. Pentru binele comun. Si cand o sa atarni cu orele legat de tavan, intre doua sesiuni de tratament spa cu prosopu' si galeata de apa (numite de unii rau voitori "waterboarding") efectuate in numele binelui public vei avea ocazia sa te razgandesti. Desigur, va fi degeaba, instrumentele sunt necesare si abuzurile au fost eliminate pe cat posibil...
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Actually, eu ma gandeam la un fel de triumvirat al serviciilor, recte 3 agentii separate si pe cat se poate de independente politic (as if...) care sa se supravegheze una pe alta

Oricum ai da-o, un middle-ground, un compromis intre autonomia serviciilor de securitate si prevenirea abuzurilor este necesar
Komei
Space Invader

Post by Komei »

Deja exista un astfel de compromis. Instante, legi, organizatii pentru aplicarea legilor, presa, noi (adica pulimea care casca ochii la tot ce se intampla si apoi votam). Toate au defecte, desigur, dar asta nu poate fi evitat. Intotdeauna vor fi cazuri care sunt la limita legilor si sunt de parere ca nu e bine sa intindem coarda si sa dam mana libera celor care ar comite abuzuri doar din teama. La urma urmei, atacurile teroriste sunt exceptia, deportarile, arestarile de natura politica, suprimarea celor care nu-s in tabara corecta sunt adesea regula in anumite tipuri de regimuri.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

MC wrote:Asa arata o tara unde legea e sfanta.
Probabil ca o vor modifica...
Nu cred ca o vor modifica... pur si simplu e mai usor sa declari stare de urgenta, sau de asediu (in Franta) decat sa schimbi o lege buna, pe fond. Oricum, nu se punea problema ca "perchezitiile" respective erau perchezitii propriu-zise, judiciare - adica un ofiter de politie, cu mandat, cu doi martori, sa faca proces-verbal, sa semneze toti samd. Alea au fost operatiuni militare, mai degraba, decat judiciare/politienesti.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Cu stare de urgenta/asediu/exceptionala a inceput si dominatia nazzista (dupa ce a luat foc Reichstag-ul) si starea cu pricina a tinut pana la sfarsitu' razboiului. In orice caz, eu sunt 100% convins ca francezii sunt idioti si o sa faca o idiotenie :(

In alta ordine de idei, tot despre batuti in cap:
Dosar penal pentru Miron Cozma dupa accidentul rutier in care a fost implicat
de G.S. HotNews.ro
Joi, 24 decembrie 2015, 13:47 Actualitate | Esenţial

Politistii doljeni au intocmit dosar de cercetare penala pe numele lui Miron Cozma pentru vatamare corporala din culpa in urma accidentului rutier in care a fost implicat, miercuri seara, in Craiova, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, Alin Apostol, a declarat, joi, pentru Agerpres, ca lui Miron Cozma i-a fost retinut permisul de conducere, insa nu i-a fost suspendat si dreptul de a conduce pe perioada cercetarilor.

'In acest caz a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa si i-a fost retinut permisul de conducere, insa i s-a eliberata dovada pentru 15 zile cu care poate circula, nefiindu-i suspendat si dreptul de conducere. Pe perioada cercetarilor, dovada se poate prelungi', a spus Alin Apostol.

Miron Cozma, care se deplasa miercuri seara dinspre Slatina spre Craiova, a fost implicat intr-un accident rutier in momentul in care a virat stanga pentru a intra intr-un hipermarket la intrarea in Craiova. Masina lui Cozma a fost lovita de un autoturism care circula din sens opus, iar in urma impactului dintre cele doua autovehicule masina condusa de Cozma a fost proiectata in alt autoturism care iesea din parcarea magazinului.

In urma accidentului, Miron Cozma a fost lovit usor la cap, fiind preluat de o ambulanta si transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. La finalul investigatiilor medicale, Miron Cozma a parasit spitalul.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

E putin cam fortat sa compari situatia actuala din Franta cu Germania nazista.

In contextul in care riscul de atentate este ridicat - asa cum s-a descoperit ulterior si din planurile teroristilor ramasi in viata care intentionau sa comita noi atacuri in Paris -, decretarea starii de urgenta pana la inlaturarea amenintarii nu mi se pare un abuz.

Oricum, Hollande cred ca e ultima persoana care ar putea fi banuita de practici naziste.
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Am comparat procedura, nu situatia - cu toate ca si atunci era vorba de invadatori (marxist-leninisti finantati din rusia) si acum (musulmani finantati de marxist-leninisti).

Oricum, nu mi se pare nici mie un abuz. Ba dimpotriva. Doar ca integritatea psihica a francezilor (in general) si numarul de infiltrati marxist-leninisti la toate nivelurile sociale (mai ales in educatie, dominata de stangaci din anii 60 pana azi)... ma cam ingrijoreaza. E practic reteta ideala pentru schizofrenie si/sau razboi civil. As paria pe faptul ca in urmatorii 15 ani o sa-si dea cu o nucleara intr-un oras de pe teritoriul propriu (!!!)
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

vulp wrote:As paria pe faptul ca in urmatorii 15 ani o sa-si dea cu o nucleara intr-un oras de pe teritoriul propriu (!!!)
Spoiler:
Image
Image
Image
Image
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

http://curentul.info/actualitate/13306- ... m=facebook

Cand il strivim si pe securistul asta?

Mai deunazi incerca stimabila faptura care m-a fatat sa ma convinga ca individul e un om deosebit, plin de chestii interesante de zis...

l.e.: Altul pt care mi-as da o mana sa-l vad in streang:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... toriei.htm
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

^

.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

"Dan Puric este ceea ce ii spune numele: un puric. Te deranjeaza o secunda, apoi il plesnesti si dispare."
- chestr0ny
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Ce ar fi facut orice alt pustan de 17 ani (sau 99% din ei) in situatia respectiva?
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Dacă un puști de 17 ani cu pic de fibră morală s-ar fi aflat în situația lui, cu siguranța ar fi avut grijă ca adult să nu-și contureze o imagine și carieră de intelectual care, după decenii întregi de asurprire sub jugul comunist, duce toată greutatea neamului românesc post-decembrist pe umeri. Un popor care suferă, în opinia lui, din cauza îndepărtării față de tradiții și lipsa credinței în Dumnezeu. Să nu le ofere gospodinelor cu trei cărți Sandra Brown la activ și fanilor Tony Poptămaș o altă sursă de truisme ieftine, discursuri naționaliste fumate și informații eronate pe care să le copieze pe o poză din natură și să-i dea share pe Facebook. Dan Puric este un mare impostor și ipocrit, iar informațiile legate de colaborarea lui cu Securitatea nu fac decât să întărească disprețul pe care oamenii care posedă cel puțin doi neuroni îl simt față de el și să confere fascinației lui față de martii poporului un nou nivel de comic și grotesc. Zic și eu.
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Tony Poptămaș?
Image
Post Reply

Return to “Cafenea”