Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Doc
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Doc »

vulp wrote:Ok dupa ce am stabilit ca Doc are respect deosebit pentru securisti ...

Considerand ca restul tarilor arabe, la randul lor sunni, mai insumeaza circa 10 milioane, putem zice ca ar fi un razboi religios destul de echilibrat.
Tu cu logica ta poti stabili orice, nu ne mira nimic.

Deasemenea, cu matematica ta, poti calcula orice. Liga tarilor arabe totalizeaza vreo 423 de milioane, poate recalculezi... :ugeek:
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cum adica? Ce Liga tarilor arabe? Adica exista mai multi arabi in afara Orientului Apropiat/Mijlociu? Adica exista musulmani dincolo de peninsula arabica? Adica se intind din Maroc si pana in Indonezia, zici? Adica shia vs sunni este Iran vs restul lumii? Nu-mi vine sa cred.

Maine-poimaine imi/ne vei spune ca un conflict intre Coreea de Nord si Coreea de Sud ar fi dezechilibrat. Rau. De tot.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Egipt, Irak, Iordania, Sudan si Siria momentan au alte... cum as zic... preocupari... gen ISIS and shit... initial si Sauditii erau preocupati de ISIS dar se pare ca le place multitaskingu... iar ce a ramas, Yemen, Oman + firmituri gen Quatar si UAE, cam p-acolo au populatia sunni, adica 15 milioane asa.
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Cheltuieli militare 2015:
Arabia Saudita 80 miliarde USD
Iran 10 miliarde USD

Arabia cumpara crema echipamentelor de peste tot, de la americani pana la rusi, Iranul are majoritatea echipamentelor carpite, vechituri de la rusi si ce mai fac ei, in industria lor de armament. Cam atat.

Sa mai vorbim ca iranienii in principiu nu prea au aliati, in afara de rebelii yemeniti si Hezzbolah, in timp ce pe sauditi ii sprijina toate tarile din golf, plus americanii si prin extensie europenii?
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Nu fi prost, ma, Iranienii ne au aliati pe noi... adica Europenii... Jesus Christ... poate e un sprijin subtil, dar parca si tu erai in Europa deci puteai sa-ti dai seama destul de usor.

Sprijinul American pt Sauditi o s-o ia pe calea sprijinului American pt. Turci. Asta nici nu intra in discutie, s-au facut de cacat in cel mai "vrem razboi" mod posibil.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

vulp wrote:Nu fi prost, ma,
Fac tot posibilul, iti dai seama. :roll:

Arabia Saudita a mai rupt relatiile cu Iranul vreo 4 ani, in anii '80, pentru niste declaratii, si n-a fost nici un razboi. Asa ca n-are rost sa-ti creasca tensiunea...
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Ma jucam CivVBNW si tot veneau niste misionari. Era practic un rau de misionari din Austria pana la mine. Ce naiba, doar n-am granite deschise tocmai cu Austria!? Cum sa circule asa, fara voia mea, fara acorduri etc.? Iau un arbaletistul, pun sa-l < DO YOU WANT TO DECLARE WAR ON AUSTRIA? >

Sa omori un d-asta religios e ca faza cand a doborat Turcia avionul rus. Doar ca de data asta unul dintre ei n-are nicio scuza. Nici macar una retardata. Si, dincolo de asta, sunt cam nebuni. Amandoi. Sper ca jucariile alea americane au ceva backdoor-uri.

BTW vezi IRNA si SPA (agentiile de stiri ale Iran respectiv S.A.) E de un absurd hardcore asa, Kafka meets Adam Smith.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Whatever, pe SPA n-am vazut nimic absurd.

Oricum, Iranul se cam joaca de-a "Hai sa lasam protestatarii sa atace ambasade". Isi cam merita soarta, si sper sa si-o ia peste bot repede-repejor.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Ce se-ntampla cu al treilea razboi mondial? Credeam odata cu avionul rusesc doborat de turci o sa inceapa in sfarsit, dar nimic. Ma simt jegmanit, daca mai dureaza mult o sa-mi anulez precomanda, speram si eu la un shooter mai realist fara bullshituri ca respawn si limita de 64 de jucatori, dar cu amanarile parca mai repede o sa avem Half-life 3 decat World-war 3. Zmeu-ul = Peter Molineux al razboaielor. Si am impresia ca Vulp ii calca pe urme.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

La inceputul fiecarui an aflam ca Nostradamus a prezis ca ANUL ASTA va incepe AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, UHUHUHUHUUUUUUUUUUUUUU.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

"Cum poti sa zici <<am trait fara nici un venit>> timp de sase luni? Ce ai facut? Ai vanat, ai sapat dupa radacini? Cum sa traiesti sase luni fara sa castigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul ca nu ai castigat, ci de faptul ca nu ai declarat?"

Secretarul de stat din Finante - Gabriel Biris
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Da, d-astea citeam si eu. Cu PFA-urile care o s-o primeasca in cur + stabilirea indirecta a veniturilor. Nu inteleg de ce nu baga din prima "e obligatoriu sa muncesti; o sa muncesti la stat, deoarece statul este tata, mama si iubita ta; incepi maine; noroc, tovarase!"
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Deci daca o sa castigi de la mama si de la tata un caltabos si o merdenea, cat sa nu mori de foame, cand da somajul in tine, se pune ca trebuie sa declari :)

PFAurile si-o merita, i-a mancat in cur sa nu-si deschida un SRL. Asta e, ghinion...
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

Btw mi-am intrebat contabilul daca economia e o stiinta... mi-a zis ca nu poate fi o stiinta ceva ce se poate schimba prin vot :P
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

zzzz, formația x nu este true heavy metal, jocul y nu este rpg adevărat etc etc
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

vulp wrote:Btw mi-am intrebat contabilul daca economia e o stiinta... mi-a zis ca nu poate fi o stiinta ceva ce se poate schimba prin vot :P
Fara sa fiu rautacios, dar stiind cam cine ajunge contabil la PFA-uri/societati micro, eu nu as intreba contabilul nici cum se foloseste hartia igienica. Sunt si exceptii, evident, insa ma astept ca acele exceptii sa iti raspunda la acea intrebare cu "nu-ti bate tu capul cu problema X, lasa ca ma ocup eu de ea".

Insa ca tot veni vorba de raspunsul contabilului tau, nici fizica/chimia/astronomia/geometria/algebra/trigonometria etc. nu sunt stiinte exacte. Pentru ca se schimba, in grijania mamii lor. Uneori prin vot (adica in mod democrat), alteori prin decizie (adica in mod autoritar). Nu, raman la parerea ca doar RELIGIA este o stiinta exacta. Pentru ca se foloseste doar Biblia si nimic altceva, astfel ca este la fel pentru toata lumea. Nu-i asa?
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

astronomia nu e stiinta exacta. Pentru ca se schimba prin vot
Asa e. Nu merita sa fie stiinta fiindca si-au batut joc de Pluto. Pluto4lyfe.
Image
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Is economy a science?

tl;dr un shau care a luat Nobelul in domeniu zice ca da. Nu stiu daca e la fel de competent precum contabilul lui vulp.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

The Nobel prize is the European version of the Oscars. Adica pana si Gravity a luat cateva bucati de Oscar - asta nu-l face infailibil.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

S-au dat premii Nobel si pentru descoperiri care s-au dovedit ulterior a fi gresite, dar tipii care le primesc de regula au un oarecare habar despre domeniul respectiv. Repet, nu garantez ca tipul e la fel de tare precum contabilii de pe malurile Dambovitei, dar are si el o opinie.
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”