Revista NIVELUL2 Nr. 5 - 2016

Stokkolm
Dremora Lord

Re: Revista NIVELUL2 Nr. 5 - 2016

Post by Stokkolm »

Unde anume pe internet gasesti articolele scrise de ncv, MG, Ciolan, Aidan si asa mai departe?
Peste tot. Nu in limba romana, dar in limba engleza berechet. In afara de unele exceptii venite in prinpal de la MG sau Ciolan, nu mi se pare ca articolele au un stil nemaivazut sau ca spun ceva ce nu s-ar gasi echivalent cu usurinta pe internet. Eu o sa cumpar mereu revista din loialitate indeferent de pret sau continut, dar poate un client nou ar simti ca isi merita banii lunar.

Sper ca sunt doar eu un nostalgic grumpy si de fapt revista are succes si prin segmentul mai tanar de non-fani Level.
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

chestr0ny wrote: O cumperi ca sa ii citesti fix pe oamenii care scriu in ea, ca nu mai scriu pe niciunul din sutele de alte site-uri.
Bine ai venit in 2016. Toata lumea scrie despre jocuri, si deja avem mastodonti. Pana si IGN a inceput sa traduca in romana. Intradevar, stilul e stil, insa de unde ar putea aprecia stilul odata ce nu cunosc stilul?
Exact cum am spus si eu, e cumparata de oamenii care cumparau revista si inainte, si garantez ca in mare parte din nostalgie. Mi-ar super placea sa ma super insel.
Again, nu e hatereala si nu vreau sa fie luat nimic personal.

Mai putin la chester. Unde e personal. Da. E mai personal decat trenul Ploiesti-Buzau.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

E la latitudinea fiecaruia pe ce vrea sa dea banii pana la urma urmei. Logic ca redactorii or sa spuna ca 100% merita sa cumperi revista, ca doar e munca si painea lor la mijloc. Dar pentru un cititor banii merita dati doar daca vrea neaparat sa citeasca articole in stilurile respective, ca daca vrea doar sa se informeze are catralioane de alternative mult mai prompte [aici e dezavantajul formatului tiparit, nu o critica la adresa revistei] si poate chiar mai detaliate in unele situatii. Dar nu poti sa spui ca 30 de lei e o suma modica, mai ales ca bugetul a mare parte dintre noi este oricum stramtorat. Si desi stilul fiecarui redactor e unic, sa nu ne mintim spunand ca Level/Nivelul 2 este singura sursa de articole care nu sunt scrise pe un ton sec.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

E mai simplu de atît. Vrei pîine ca lumea, cumperi de la brutărie. Vrei praf de detergent expandat, te duci la Carrefour.

Nu e vorba doar despre revistă și articole și informație, cît e și ideea unei comunități mai strînse adunate în jurul ei, la care se mai adaugă alte publicații online, distribuitori și producători de hardware, grupuri eSports, cafenele și baruri, whatever else. Evenimente, generații, ștafete, chestiile astea nu sunt posibile citing RPS, EG, IGN, codex și orice altceva de afară.

În plus, nu prea vezi situri sau bloguri de bună calitate la tot pasul care s-o ardă pe marginea joacelor scăldîndu-se frumos în peisajul cultural și lingvistic mioritic.

Nu în ultimul rînd, plătești și ceea ce e gratis sau foarte ieftin, într-un fel sau în altul ;) Atîta timp cît Kimo va fi nevoit să facă, de exemplu, trafic cu pui de urs panda pentru a-și suplimenta veniturile, Aidan să boxeze prin suburbiile Thailandei ș.a.m.d. timpul respectiv nu se va duce în niciun caz în căutări mai interesante, care să-și facă loc în paginile revistei.

De-aia e bine ca lucrurile să coste, mai ales acolo unde oamenii fac treaba cu plăcere fiindcă sunt demenți, pasionați și foarte talentați. Și cu cît mai mult cu cît au făcut-o mai mult pe gratis și pînă la print, iar de la print vorbești despre alt gen de costuri și responsabilități. N-or fi modice sume ca 25, 30 de lei - iar asta oricum depinde de contextul fiecăruia, nu e ceva absolut - însă cu cît ești mai mic, cu atît mai mici sunt posibilitățile de a putea produce ieftin așa ceva.
Fiți deștepți, nu mai faceți comparații complet paralele.
Last edited by caleb on 5 Jul 2016, 18:20, edited 1 time in total.
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Vrei pîine ca lumea, cumperi de la brutărie. Vrei praf de detergent expandat, te duci la Carrefour.
That's not nice, au paine buna la Carrefour.
Image
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Poate vorbim despre aia adusă de la mici producători locali plătiți nasol, nu despre aia făcută acolo. Nu cred că vrei să lucrezi pentru CF și dacă aveau oamenii minte în cap, nici nu cumpărau de acolo to begin with. Și apa stătută din baltă pare potabilă cînd ai uitat cum e aia de izvor :P
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu e vorba doar despre revistă și articole și informație, cît e și ideea unei comunități mai strînse adunate în jurul ei, la care se mai adaugă alte publicații online, distribuitori și producători de hardware, grupuri eSports, cafenele și baruri, whatever else.
Corect, dar depinde si daca cititorul vrea partea de "comunitate". Eu personal cumparam Level pentru informatie [inainte sa am internetul la dispozitie] si pentru stilul articolelor, nu ma interesa cati mai cumparau revista. La eSports e mai dificil la noi, nu pare ca avem "the right stuff" in acest sens as far as I see. Sunt sigur ca sunt multi care achieseaza la conceptul expus de tine, dar logic ca n-are cum sa fie universal impartasit.
În plus, nu prea vezi situri sau bloguri de bună calitate la tot pasul care s-o ardă pe marginea joacelor scăldîndu-se frumos în peisajul cultural și lingvistic mioritic.
Yup, asta e marele avantaj al lui N2, faptul ca ofera ceva unic pentru piata romaneasca. Asta arata insa situatia trista de la noi, acum 10 ani vorbeam de cum Level face ce face mai bine decat competitia iar acum vorbim de cum N2 face acelasi lucru dar de unul singur.
Nu în ultimul rînd, plătești și ceea ce e gratis sau foarte ieftin, într-un fel sau în altul ;)
Depinde cat adblock bagi, ca eu personal n-am jena in acest sens :lol:

Avand in vedere ca franzela e de departe cea mai cumparata paine, nu cred ca putem vorbi despre romani ca de niste mari connoisseuri in domeniul panificatiei :P
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

@caleb
Mai nu stiu, eu am tot mancat paine facuta chiar la Carrefour si Mega Image gen chifle, batoane si covrigi care se vede ca sunt facuti in cuptoare la ei in spate si imi place destul de mult. In conditiile in care manac si paine de la brutarie chiar cred ca pot spune ca imi place mai mult aia de supermarket decat aia de la brutarie. De exemplucovrigii de Carrefour/Mega Image sunt mult mai buni decat ce gasesti la covrigariile de colt de strada.
Zic asta fara vreo legatura cu discutia despre pretul revistei, am fost doar surprins sa aflu ca exista discriminare fata de panificatia facuta la supermarket.
Image
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

caleb wrote:Fiți deștepți, nu mai faceți comparații complet paralele.
Tocmai asta e, ca nu sunt paralele.

Ai grija, ca din toamna ma inscriu la ASE si nu stii ce potential de contrazicere zace in mine.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Mie mi se pare paralel sa compari situri straine de jocuri cu Revista Level. Chiar si situri romanesti. Daca simti nevoia sa faci comparatia asta probabil ca chiar nu prea ai motive sa dai 30 de lei pe level.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu stiu de ce e neinregula sa aduci alternativele in discutie atunci cand consideri daca ceva merita sau nu. La urma urmei principalul atribut al lui N2 si al oricarei alte publicatii din domeniu este ca publica articole despre jocuri video/industria jocurilor video/etc, la care se adauga particularitatile fiecarei publicatii [politica editoriala, stilul redactarii, etc]. Pana la urma urmei cititorului i se cer niste bani iar datoria sa de client este sa cantareasca daca i se ofera ceva ce nu gaseste in alta parte si cat de mult cantaresc punctele forte ale produsului N2 in acest sens. Din punctul asta incolo totul tine de parerile personale si subiective ale fiecaruia, dar mie mi se pare legitim sa iei in considerare N2 in contextul in care nu exista intr-o bula, izolat de ce mai e in rest.

le: si ca sa nu credeti ca arunc cu pietre, eu ani de zile am cumparat Level strict pentru stilul scrierii si nu pentru informatia pura oferita. La naiba, erau destule situatii in care citeam un articol si la final imi dadeam seama ca mai mult am citit anecdote personale sau povesti care nu aveau legatura directa cu jocul tratat, dar tot imi facea placere sa le citesc. Tot ce am scris mai sus e un soi de "avocatul diavolului" in contextul in care se pare ca opinia "alorlalti" pare desconsiderata din start, ba chiar tratata in zeflemea.
D12fan
Zergling

Post by D12fan »

O situatie (cat mai) generala (posibila): platesti chirie, facturi (internetul e inclus, normal), poate ai rate. Vrei sa te mai si distrezi. Nu-ti permiti cu salariile astea mizere sa iesi in fiecare saptamana la o distractie in oras. Nu poti sa-ti pui deoparte bani pentru visele tale din viitor. Nu ai bani sa pui deoparte daca ai probleme de sanatate, fereasca Dumnezeu sa ajungi in spital, ca lefter ramai (si poate te mai alegi si cu un malpraxis dragut). Esti fumator? Lasa-te si mai bine cumpara N2. Get real, will ya?

Bottom line: in tara asta de rahat, cu salarii de rahat, ORICE BANUT CONTEAZA.
Image

Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Pai da, cam asta e concluzia si dinspre partea cealalta a baricadei. :lol:
I'm livin' in a love shadow
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Da, dar discutia e purtata din punctul de vedere al celui care da in primul si primul rand. Faptul ca prestatorul de serviciu "trebuie sa manance si el" nu e un argument pentru client, dar "trebuie sa manance si el si are ceva interesant pentru care sa ii dai bani" in schimb poate fi, in functie de la caz la caz.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Si a zis cineva altfel? Cu cine te certi? Voiam sa evidentiez, daca mai era nevoie, faptul ca marirea de pret nu vine din placere, ci din necesitate.
I'm livin' in a love shadow
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu ma cert, stating dry facts tends to make the tone seem worse than it is.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

DarthZombie wrote:Nu stiu de ce e neinregula sa aduci alternativele in discutie
Pt ca pentru mine la Level nu exista alternativa.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ola small dickie wrote:
Cu exceptia articolelor lui MG si mai nou ncv exista alternative chiar daca nu in limba romana.
Ar mai fi si cioLAN care sa zicem ca are un stil aparte, dar scrie prea putin.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

ola small dickie wrote:
Discutia era la modul general, nu pe cazuri individuale.
mitzager
Headcrab

Post by mitzager »

Da di ce să dau 7 lei în plus? Că doar nu ține de foame ca șaorma la farfurie și nici de sete ca berea la PET. /s
Post Reply

Return to “Revista NIVELUL2”