Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Sunt sigur ca asa ziceau si nemtii, in 1932-1933. "Daca dau timpul inapoi l as vota din nou la alegerile la care l am votat, la acel moment. Nu regret asta. Nu sunt insa de acord cu discursul luo actual. Nu e chiar asa greu de inteles, really."

Deci ce nu intelegi? Evident, pentru ca esti ola - nu este menirea ta sa intelegi.
Last edited by McWilliams on 8 Aug 2017, 19:00, edited 1 time in total.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Stokkolm »

Destul de bun post McWilliams, si nu sunt sarcastic, doar ca e pentru cu totul alt subiect. Trebuie sa fiu mai clar, altfel ma trezesc ca scrii un post kilometric despre asediul Maltei.

Vorbeam de contextul prezentului. Un prezent in care PSD-ul castiga in Romania pentru ca avem o populatie imbatranita care se teme de schimbare, pe cand in US e votat tocmai candidatul care vine cu cele mai drastice schimbari (votat e mult spus cand Hillary a luat totusi 51% din voturi). Apoi avem Franta cu unde candiadtul progresist a castigat, dar popularitatea sa e in continua scadere si avem UK unde proponentii brexit a castigat, dar aproape nimeni nu si-l mai doreste dupa ce isi dau seama care sunt consecintele reale. Daca tragi linie, ce au toate chestiile astea in comun? Daca ignori narativele fortate din presa si te concentrezi pe logica, mai nimic. Singurul lucru cat de cat consistent e ca cea mai mare parte a poulatiei nu se regaseste in rezultat pentru ca fie nu a votat deloc, fie a votat impotriva, fie a votat pe principiul "raul cel mai mic", fie asteptarile din campanie le-au fost inselate.

Putin e un caz special. Cred ce se intampla pe plan politic in cazuri laturlanice ca Rusia sau Islanda nu poate fi folosit ca exemplu pentru tarile care au teritoriu doar pe un singur continent, sau pentru cele care au o populatie semnificativ peste 300.000 de locuitori.
DarthZombie wrote:Un lucru cu care sunt de acord este ca in prezent ne indreptam spre o societate in care cei care gandesc "gresit" sunt tratati ca niste adevarati criminali gratie corectitudinii politice
Exista o mica tendinta in directia asta, dar de la a primi niste comentarii rautacioase pe retelele sociale pana la a fi bagat in inchisoare e diferenta mare. In general persoanele care intampina reactii critice pentru chestiile anti-liberaliste pozeaza prea usor ca victime. Uite, de exemplu Basescu e facut in fel si chip cand mai scoate una dintre dumele lui, dar il doare in cot de hateri. Fii ca Basescu :lol:
ola small dickie wrote:Nemtii au vrut nazismul in viata lor - mcwilliams 2017. Una din cele mai mari tampenii spuse pe forumul asta.
Actually, cam asa a fost. Ca germanii de atunci nu aveau puterea clarviziunii sa stie cum vor ajunge lucrurile un deceniu mai tarziu, si ca Hitler a manipulat putin voturile si s-a folosit de unele ilegalitati ca sa preia puterea, asta e alta poveste. Dar sa zici ca la nivelul anului 1933 multi germani priveau cu speranta spre viitor, nu cred ca e neplauzibil.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14565
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

asta e tot ce mai lipsea topicului, comparatii basescu hitler, dar nu cred ca mai mira pe cineva. its mcwilliams
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Ola, draga - ai cazut in capcana propriului ego. Explica-mi, te rog, cum cuvintele tale in gura unui neamt din 1932-1933, nu ar fi verosimile.

Doar prostii si nebunii au certitudini. Cu atat mai mult, certitudini legate de viitor. Oamenii normali fac alegeri in functie de circumstantele prezente. Sperand la ce e mai bun, dar nefiind siguri de nimic. Noroc de luciferi ca tine, care pot judeca fapte istorice la zeci de ani de la data petrecerii lor, avand infinit mai multe informatii la indemana si, deloc important, avand o desfasurare batuta in cuie a ceea ce s-a intamplat in urma unor decizii luate.


Mi-ar placea sa cred ca o sa innebunesti daca, peste 20-30 ani, sa zicem, o sa iti auzi fetita (femeie adulta si responsabila in acel punct) zicand "ce-o fi gandit taica-miu cand o sustinea pe Kovesi, n-am sa pricep niciodata - uite ce-a iesit din treaba aia!". Hindsight is always 20-20.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Soarecu »

Totusi ce e asa greu de acceptat faptul ca germanii chiar au votat, in repetate randuri, nazistii? Nu stiau unde o sa se ajunga, dar stiau totusi ideologia lor. Mcwill said something right, accept it.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6090
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mahdi »

Image
REMEMBER CITADEL
User avatar
.chester
Dremora Lord
Posts: 3712
Joined: 12 May 2014, 19:49

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by .chester »

/thread
I'm livin' in a love shadow
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Stim cu totii ca Hitler era un reptilian cazut din farfuria zburatoare direct in scaunul de cancelar si postura de presedinte al partidului nazist. Oamenii se impotriveau rau de tot impotriva acestei situatii, dar deindata ce omul a cazut din OZN faptul a fost implinit si a ramas acolo vreo 15 ani, asta e. Csf ncsf
User avatar
caleb
Pig Cop
Posts: 854
Joined: 25 Mar 2014, 17:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by caleb »

ola small dickie wrote:usurinta cu care faci comparatii si pui egal intre anumite concepte din comunism si altele din societatea actuala arata ignoranta din punctul meu de vedere. la fel, usurinta cu care iei in zeflemea protestele si din actuala romanie si oamenii care au iesit in strada e reprobabila.
Ignorant aș fi dacă aș ignora similitudinile, de vreme ce majoritatea senzației de "libertate" derivă din îndoielnica senzație de putere atunci când tragi cardul pentru tot felul de obiecte, servicii și vacanțe. Problema e că la câteva luni de la sistarea salariului, ne-ar dispărea cu totul clasa de mijloc, atâta putere și capital avem.
Și nu-i iau măi pe oameni în zeflemea, ba chiar sunt mișcat de mobilizarea masivă. Dacă s-ar mobiliza fiecare în parte la fel de masiv și-n viața de zi cu zi să promoveze prin alegeri (de unde-ți iei banii și cui îi dai) preferabil propriile lor preferințe și convingeri în loc să umbreleze sub cele adoptate sentimental și neprelucrate intens probabil că s-ar și ajunge la anumite rezultate mai mulțumitoare.
ola small dickie wrote: pe mine ma intereseaza calitatea vietii mele si a oamenilor de langa mine. spre acest tel consider ca, avand in vedere situatia actuala, doar o relatie cat mai stransa cu UE si cu NATO si cu USA reprezinta unicul drum. actuala rusie nu e compatibila pt mine in acest scop.
Foarte OK, doar că UE nu înseamnă doar Bruxelles și Berlin (încă), iar o conducere înțeleapță ar căuta o poziționare avantajoasă și în raport cu vecinii noștri imediați și fiecare în parte, în mod direct, nu doar cu entitatea umbrelă.
Nu există NATO ȘI cu USA. NATO = USA, fără de care NATO = zero barat. Veștile proaste e că vechea gardă s-a schimbat și volens nolens nu mai sunt agreate figurile din Berlin și Bruxelles prin USA. De fapt, nici în Israel nu prea mai sunt pe val (Merkel, Juncker, Barroso etc.) și din cauza abordării crizei imigranților, de acolo opțiunea pentru cei mai tranșanți, gen Orban, Putin sau Trump. De-aia își ia și amicul Soroș bucăți peste fundații, universități și ONG-uri. Și în evreime există cel puțin două curente majore și cred că-i clar că Israelul e cel mai degrabă conservator / tradiționalist ;) Ori pentru cei conservatori treaba cu musulmanii prin Europa cam pute, cel puțin.
N-o fi actuala Rusie compatibilă cu tine și din pricina exagerărilor (propaganda always has at two sides, you know) - ca să n-o zic pe aia aspră, dar aparent o parte din politica lor e foarte compatibilă cu interesele Israelului, care la rândul lui e foarte compatibil cu multe interese ale diverselor țâri de UE neascultătoare, printre care și USA. Ai CSF? n-ai CSF, le iei la pachet.

Cât depsre calitatea vieții, în general noi și apropiații noștri avem calitatea de slugi. Doar că putem fi tute mai prostuțe și credule sau slugi mai parșive și obrăznicuțe, care se descurcă. Cam astea-s opțiunile locale în materie de calitatea vieții.
ola small dickie wrote: si nu inteleg unde e vrajeala, manipularea hotnewsului. ungaria este datorita conducatorilor ei pe o panta nationalista periculoasa, pe o panta anti UE, anti anumite valori in care eu cred. ceea ce e demn de dispret si de nedorit din partea mea. unde e minciuna? pe aceasta panta a luat-o deja si mai rapid turcia. polonia incarca si ea.
Mă, ce-or zis ăia, dacă n-ai puterea să recitești, este că 'Ungaria, înapoi la practicile din comunism' - a propos de agenda educațională a guvernării Orban. Mă feresc să zic că e un lucru bun, dar hai să-ți mai citez:
Educatia fizica patriotica a fost o disciplina predata in multe dintre tarile din fostul lagar comunist. Cursurile avea la baza o puternica propaganda ideologica.
Lăsând la o parte oroarea gramaticală (cursurile avea), manipularea se face prin omisiune. De ce? Orban e cât se poate de situat spre dreapta și mai degrabă un simpatizant al lui Horthy, învăluit mai degrabă într-o aromă fascist-ish (mult spusde inspirație italiană și care în tot cazul apare situat diametral opus a orice a însemnat comunism. Și fasciștii ei făceau pregătire fizică intensă, băgau patriotismul prin educație accentuând idei, omițând, la fel cum și americanii și-au trimis copiii la măcel prin propagandă josnică și "chemarea Unchiului Sam(uel) etc.
Cu alte cuvinte, colorarea automată a măsurii ca fiind una necesar comunistă denotă în mod normal o incultură crasă pe marginea subiectului. Chestie destul de improbabilă, caz în care ne râmâne întârirea unor cuvinte cheie foarte eficiente în manipularea mioritică, precum "comunist". La noi, adaugi orice în preajma cuvântului cheie și deja e Satana, câh, toate alea. Faptul câ forțează o asociere de felul ăsta mi se pare cu atât mai stupid cu cât o Ungarie de dreapta e un motiv cu mult mai mare de îngrijorare pentru noi decât una stângistă.

Cu Turcia și Polonia e simplu. Când un parteneriat vine cu avantaje din gură și-ți face numai probleme, întorci fundul, ceea ce s-a și întâmplat. Cu o Germanie în fruntea UE au fost zero șanse de "mai bine" pentru Turcia ca parteneră UE, cât despre polaci, poate nu ți-ai dat seama, dar când îți pică tot executivul cu avionul, ăla care a pus mari probleme în calea unor politici avantajoase pentru oricine în afară de Polonia, aia deja întrece lovitura de stat și vine cu dedicație din minunata societate deschisă - tocmai pentru că polacii au fost mereu cu adevărat naționaliști și diametrali opuși întregii retorici Soroșiene (hai să zicem un neo marxism pozând în straie de capitalism sălbatic). Și au avut cu ce. Și acum iar au cu ce. Sau cu cine, mai bine zis. Ar trebui să-ți fie puțin ciudă, nu să te miri c-au luat-o razna. Ei sunt acum exact cum au fost și înainte să dispară câteva sute de ani din istorie.

Noi avem un set de avantaje diferit de cele ale Ungariei, dar ne aflăm într-o poziție și mai complicată. Nu ne permitem să arătăm degetul Germaniei, dar nici să raliem prea tare la politicile împinse de UE, fiindcă e la fel de important ceea ce ne înconjoară în mod direct. Știu ola că tu vrei, dar istoric vorbind, nu s-a putut niciodată și nici n-o să se poată. Trebuie să dansăm cu toți deodată dacă vrem profit :) Tocmai de asta sunt nasoale manipulările de ambele părți și-i bine să te uiți printre ele.
Last edited by caleb on 10 Aug 2017, 01:46, edited 1 time in total.
User avatar
caleb
Pig Cop
Posts: 854
Joined: 25 Mar 2014, 17:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by caleb »

Stokkolm wrote:
Mi se pare speculatie de fotoliu, fiecare afirmatie e o parere subiectiva a autorului, fara sa porneasca de la o baza reala
E adevărat, n-a menționat un aspect cu mult mai important dar citește ultimul meu paragraf din postarea asta.
Stokkolm wrote:
caleb wrote:Ignorant în general trebuie să fii când desemnezi intensificarea pregătirii fizice și propagandei patriotice ca fiind exclusiv o 'practică din comunism', în realitate ea merge bine de tot în modelul fascist de inspirație italiană pe care și Ungaria l-a îmbrățișat în perioada interbelică
Si in ce eveniment a culminat oare perioada interbelica? E irelevant daca e o practica a fascismului pre-WWII sau a fascismului stalinst, tot ramane o miscare dubioasa pentru contextul prezent.
Păi tot contextul e dubios și Europa cam căcată la fund, iar istoria are tendințe foarte nesănătoase de a se repeta. E la fel de dubios și că acum, ca și atunci, Europa era dominată de stânga. Iar chestiile mai mult sau mai puțin fasciste au răsărit ca reacție la stânga de atunci. Ce, nouă ne-au plăcut anii de comunism? Nu prea cred, în special la început, cu rușii peste noi, până să scape Dej de competiție și la sfârșit, când Ceaușescu încerca să scape de datorii (știa el ce știa, doar câ if you run out of credit, la arcade-uri, ca și în politică, it's game over). Pe-aia dintre cei mai mulți cunoscuți i-au descris ca fiind so-so spre ok, până-n 80, când a venit potop.



Stokkolm wrote:Chestia e ca putem porni de la premisa ca ce vrea Orban e reprezentativ pentru populatia din Ungaria? Nu am de unde sa stiu, dar ce stiu e ca in contextul prezentului, faptul ca cineva castiga niste alegeri nu mai e demult o dovada ca e agreat de populatie.
Este de departe cel mai popular lider de dreapta din Europa, actualmente și al treilea prim ministru maghiar ca durată totală a mandatului. A mai fost și Ministrul Finanțelor o perioadă pentru guvernul israelian. Tu știi câți evrei sunt în Ungaria? Oficial, cam locul 3 în Europa. Neoficial, proabil mai mulți. În orice caz, nu au chef de musulmani. Levantul a fost și nu se mai repetă prea curând.
User avatar
caleb
Pig Cop
Posts: 854
Joined: 25 Mar 2014, 17:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by caleb »

Soarecu wrote:Totusi ce e asa greu de acceptat faptul ca germanii chiar au votat, in repetate randuri, nazistii? Nu stiau unde o sa se ajunga, dar stiau totusi ideologia lor. Mcwill said something right, accept it.
Nu doar că l-au votat nemții , dar pe fondul tremuriciului în fața Rusiei, Hitler și naziștii au avut din plin și susținere / finanțare externă. Asta-i viața.

PS - Scuze de triple post dar am vrut sa tratez separat.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

N-o fi actuala Rusie compatibilă cu tine și din pricina exagerărilor (propaganda always has at two sides, you know) - ca să n-o zic pe aia aspră, dar aparent o parte din politica lor e foarte compatibilă cu interesele Israelului, care la rândul lui e foarte compatibil cu multe interese ale diverselor țâri de UE neascultătoare, printre care și USA. Ai CSF? n-ai CSF, le iei la pachet.
Rusia are un viitor vai si amar din acest punct de vedere. In ciuda imaginii, Rusia are un procent mai mare de musulmani decat toate tarile vestice care au deschis portile imigrantilor, ai mega moschee la Moscova platita din banii contribuabililor iar Putin face tot ce poate ca sa-i tina multumiti. Acuma mai tine tara legata cum o mai tine-o, dar in urmatorii 30-40 de ani Rusia va avea mari probleme in a nu se sparge in bucatele din cauza directiilor extrem de divergente in care multele etnii ale Federatiei vor sa duca tara. Iar atunci cand se va intampla asta sa vezi distractie cu viduri de putere si conflicte multe si marunte gratie "cadourilor rusesti" de tipul Trasnistria sau Nagorno-Karabakh. Noi daca vom avea conducere politica inteligenta, vom putea profita de acest lucru pentru a ne intari influenta in coltul nostru de lume, si pentru asta avem nevoie sa colaboram cu Polonia fara doar si poate. In prezent Rusia se face ca aceste probleme nu exista, dar in realitate treaba e groasa rau si Putin pare capabil doar sa tina sandramaua cat de cat intacta si cam atat, iar in viitor ma indoiesc ca va rasari un om politic atat de puternic, influent si capabil sa si le repare.

In acelasi timp [si nelegat de ce spui tu, Caleb] eu inca nu pot sa cred ca sunt oameni care inca inghit galusca cu UE si Bruxelles cei foarte anti rusi. Astia acum caraie ca SUA intinde sanctiunile si in sfera companiilor de energie desi tot ei se bateau in piept ca Rusia trebuie pedepsita pentru ce-a facut in Ucraina, se lauda ca vor sa inceteze sa mai depinda de gazul de la rusi dar imediat sar de fund in sus cand americanii vor sa sparga acel monopol cu gazul lor lichefiat, iar Germania cea atat de pro-europeana si solidara n-a batut din ochi cand rusii le-au propus un Nord Stream 2 care in mod intentionat ocoleste Polonia si statele baltice ca sa ajunga direct in Deutschland. Ca sa fie treaba si mai frumoasa, deindata ce incepi sa iei la puricat institutiile europene gasesti o droaie de prieteni loiali ai alde Gazprom, declaratii ale lui Juncker care ne indeamna sa purtam discutii cu Rusia ca nu se poate fara ei si tot asa. Dar aia e domne, Polonia e tara aia care deriva inspre comunism, aia care sunt cei mai anti-rusi oameni de pe continent. Daca se duce undeva, Polonia se duce spre nationalism conservator, ceea ce este un soc pentru exact zero oameni care au cunoscut macar un polonez in viata lor, ca sa nu vorbesc de cei ce au habar despre ce vorbesc. Polonezii totodata, iarasi foarte deloc socant, sunt foarte sceptici si in ceea ce-i priveste pe nemti, nu doar din motive istorice ci din motive de relatii foarte calduroase si pline de afaceri banoase intre ei si rusi de la caderea URSS incoace. Ghinionul face ca Brexit ii pune pe nemti si mai bine in fotoliul conducerii de facto al UE, asa ca tot ce pot spune avand in vedere ce am spus in randurile de mai sus este "uau, ce surpriza, n-as fi crezut asa ceva!".
User avatar
caleb
Pig Cop
Posts: 854
Joined: 25 Mar 2014, 17:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by caleb »

:D Aman aman
De asta se numește clește. Dacă-l convingi pe prostea că un terț e dracu și tu în schimb faci afaceri cu dracu, prostea rămâne la mana a treia și profiți mai tare, ca dracu ia de la prostea prin tine și vice versa. Dar ai cu cine? N-ai.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14565
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

:lol: well la inceput aveam niste dubii dar acum sunt convins ca nu avea niciun rost sa intru in discutie. trebuia sa raman la ce-ai tati ca juve sau chester.

carry on :lol:
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
caleb
Pig Cop
Posts: 854
Joined: 25 Mar 2014, 17:03

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by caleb »

Mai bine mai tărziu decât niciodată :)
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Soarecu »

DarthZombie wrote:
sa tina sandramaua cat de cat intacta si cam atat
This kinda reminded me of one of Hitler's quotes.
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Stokkolm »

caleb wrote:Cât depsre calitatea vieții, în general noi și apropiații noștri avem calitatea de slugi. Doar că putem fi tute mai prostuțe și credule sau slugi mai parșive și obrăznicuțe, care se descurcă. Cam astea-s opțiunile locale în materie de calitatea vieții.
"The reality has masters and sclaves, and there are very few masters and the most chance is that you are a sclave"
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14565
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

CTP: „Guvernul și majoritatea PSD-ALDE sunt constituite în vederea sifonării de miliarde din banul public. Nu opoziția din Parlament, pricăjită și buboasă – o Justiție neîngenuncheată este singura care-i poate stresa în această activitate”.
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14565
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

aseara am visat ca dragnea a sarit pe o fata sa o violeze si eu l-am vazut si am inceput sa trag de el si sa-i car pumni, fata plangea si el tot radea in timp ce eu il loveam

cred ca fata era romania si eu kovesi
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

CIca flausatul e disperat rau. Umbla zvonul ca uita si asta sa se mai intoarca din concediu. :lol:
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests