Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Triggerix wrote: 24 Aug 2018, 13:38 Nu știu ce să zic, eu cred că ideea de bază a fost bună, dar a fost foarte aiurea (și încă este) pusă în practică. Și Trump e un idiot, deși știam cu toții asta deja lol.
haha nu chiar toti. vezi ca discuti cu zombie, el nu crede asta :lol: si mai e unu pe aici in afara de el :lol: (nu eu, doamne fereste)
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

In cinstea lui ola, ca parca lui ii placea nespus acest citat, avem urmatorul articol, de la prestigioasa publicatie Times New Roman:

Psihiatru: Dragnea e la două declaraţii distanţă de “Pitica dracului, şomâldoacă escroacă”
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Triggerix wrote: 24 Aug 2018, 13:38 Nu știu ce să zic, eu cred că ideea de bază a fost bună, dar a fost foarte aiurea (și încă este) pusă în practică.
Ideea de aplicare retroactiva a unor "compensatii" este gresita din start. Pana la urma urmei comparatia cu colectivizarea comunista nu este deloc gresita, comunistii la randul lor folosisera scuza ca ei de fapt repara greselile trecutului. In cazul lor asta este folosita ca o scuza pentru a-i expropria pe albi la fel cum s-a intamplat si in Zimbabwe iar motivatia principala e razbunarea, nu corectitudinea. Asa ca daca Africa de Sud isi duce planul pana la capat tare mi-e ca se vor trezi la fel ca-n Zimbabwe cu un dezastru agricol dat fiind ca fostii proprietari stiau sa foloseasca acele terenuri pe cand noii proprietari ba.
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

"A 2017 government audit found white people owned 72 per cent of private farmland in South Africa. According to the 2011 census, there are about 4.6 million white people in South Africa, accounting for 8.9 per cent of the population."

Realizezi că atunci când s-a dat pământul acum ceva timp era ILEGAL pentru oamenii de culoare să aibă proprietăți, nu? Adică serios, nu e problema că îi expropriază pe albi, majoritatea populației de acolo e de culoare și totuși oamenii ăia au fost puși de la început pe locul doi din cauza faptului că erau negrii. Ce zici tu acolo mi se pare o mare prostie, scuze.
Iar la chestia cu colectivizarea comunistă, mă refeream la ce s-a întâmplat după, și am scos în evidență chestia asta. Am experiența părinților mei. După ce s-a împărțit din nou pământul după 89, bunicii mei nu au mai primit nici jumătate înapoi din ce aveau înainte.
Doar pentru că legea a fost idioată acum câțiva zeci de ani, și nu numai atât, și rasistă, nu înseamnă că trebuie să rămână așa, suntem în 2018.
Și pe lângă asta, chestia cu Zimbabwe și situația de acolo e diferită, nu are nimeni de unde să știe că așa ceva se va întâmpla și aici. Faza cu ”păi ăia nu au experiență în agricultură” e o idioțenie. Cum să aibă experiență dacă a fost ILEGAL ca ei să dețină pământ? E ca atunci când vrei să te angajezi pentru prima oară și toată lumea vrea să ai experiență. Cum să ai dacă nu te angajează nimeni? Lmao.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
ola small dickie
Big Daddy

Triggerix wrote: 24 Aug 2018, 14:38 . Ce zici tu acolo mi se pare o mare prostie, scuze.
:lol: welcome to the club
Triggerix wrote: 24 Aug 2018, 14:38 Și pe lângă asta, chestia cu Zimbabwe și situația de acolo e diferită, nu are nimeni de unde să știe că așa ceva se va întâmpla și aici. Faza cu ”păi ăia nu au experiență în agricultură” e o idioțenie. Cum să aibă experiență dacă a fost ILEGAL ca ei să dețină pământ? E ca atunci când vrei să te angajezi pentru prima oară și toată lumea vrea să ai experiență. Cum să ai dacă nu te angajează nimeni? Lmao.
majoritatea romanilor critica tiganii dar nu stiu sau uita ca au avut statutul de sclavi aproape 500 de ani pe teritoriile romanesti. de genul "de ce nu esti si tu mai tigane asa elevat, educat, civilizat, dastept, frumos si stralucitor ca noi? a pt ca timp de 500 ani stramosii mei au avut statut oficial de sclavi. ok
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

majoritatea romanilor critica tiganii dar nu stiu sau uita ca au avut statutul de sclavi aproape 500 de ani pe teritoriile romanesti. de genul "de ce nu esti si tu mai tigane asa elevat, educat, civilizat, dastept, frumos si stralucitor ca noi? a pt ca timp de 500 ani stramosii mei au avut statut oficial de sclavi. ok
Păi... nu e chiar așa. În primul rând țiganii sunt (erau) popor nomad și chestia asta nu se întâmpla numai în România. Ei pe oriunde mergeau aveau să fie sclavi exact pentru că nu aveau un loc a lor. Totuși, se fac schimbări în sensul ăsta, dar nu poți să îi bagi pe toți în aceeași oală. Cunosc țigani care sunt dispuși să învețe și să muncească, și cunosc și lepre (nu numai țigani) care nu vor să facă nici una, nici cealaltă. Țiganii au acces la exact aceleași drepturi acum ca orice alt cetățean român, dar nu o șă fie pe picioarele lor așa ușor. Dacă iei un exemplu singular, un copil țigan de 5 ani, păi până învață ăla și termină școală și liceu și eventual facultate, nu o să reușească să facă nimic altceva. Cunosc români ai căror părinți muncesc constant și le e greu să stea în facultate chiar dacă și ei muncesc, dapăi dacă țiganul respectiv are părinți care trăiesc din ajutor social? How will that work for him? Există chiar locuri speciale puse deoparte pentru ei la facultăți (eu când m-am înscris erau în jur de 20 de locuri speciale numai pentru ei), dar trebuie să muncească și ei.

ola small dickie
Big Daddy

ce ai spus mai sus e valabil pt tigani, romani, eschimosi, panamezi si tazmanieni etc

ideea e ca e un picut mai greu cand neamu` tau are in spate ca traditie si istoric un concept denumit asa: sclavie
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

De acord, deși în anumite situații e discutabil. Ideea e că pot face ce și-au propus dacă își doresc cu adevărat. Mama care are oricum tendința de a fi rasistă față de ei e foarte plăcut surprinsă când vede că unii chiar sunt oameni muncitori. Dar trebuie să fim onești și să acceptăm că unii sunt Lepre cu L mare lol. Cum sunt și unii români, nu discriminez lol.

DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Two wrongs don't make a right, sa-i jefuiesti si sa-i omori pe aia "in compensatie" e indiscutabil o idee proasta. E irelevanta legalitatea posesiunii albe a pamanturilor cand rezultatul exproprierii e violenta si foamete. Critica mea se refera la miopia deciziei, degeaba ai intentii justificate daca le aplici prost. Si la noi s-a facut o reforma agrara dupa ww1 dar nu s-a lasat cu mosieri linsati.

Iar ola ar face bine sa-si aduca aminte ce am mai spus in trecut despre situatia tiganilor inainte sa sugereze deloc subtil ca i-as uri. Ei cunosteau multe meserii din care-si duceau un trai onest iar totul s-a sfarsit cu idiotul de Antonescu care-i trimisese in lagare si cu idiotii de comunisti care au facut tot posibilul sa-i dezradacineze mai rau decat erau.
Last edited by DarthZombie on 24 Aug 2018, 15:28, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

unde am zis eu sau sugerat ceva de tine si de tigani?
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

DarthZombie wrote: 24 Aug 2018, 15:26 . E irelevanta legalitatea posesiunii albe a pamanturilor cand rezultatul exproprierii e violenta si foamete.
Nu, nu e deloc irelevantă, exact asta e ideea. Conducătorii de la momentul respectiv erau rasiști într-o țară în care majoritatea populației e de culoare. Și apropo, chestia cu foametea nu se întâmplă încă și nici nu știi dacă se va întâmpla doar pentru că s-a întâmplat într-o altă țară un pattern asemănător. Pe lângă asta, chestia cu violența nu e neapărat adevărată. Nu are treabă ce fac cetățenii bazat pe alegerile pe care le face guvernul. Asta sună ca aia pe care o zic PSD-iștii că a fost protest din cauza lui Iohannis. Dacă Iohannis zice să ne aruncăm toți pe geam, o să facem asta? Violența e o alegere personală a fiecărui cetățean. FInd another argument.

Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

E irelevanta legalitatea posesiunii albe a pamanturilor cand rezultatul exproprierii e violenta si foamete.
Păi deocamdată nu s-a ajuns la asta și nici nu e musai să se ajungă acolo. Mi se părea mai corectă soluția ca proprietarii să fie despăgubiți de guvern pentru pământuri (dar tot sunt forțați să le vândă) dar și ce vor să facă acum s-ar putea să fie bine in the long run. Deja din ce-am auzit le surâde alegătorilor soluția partidului comunist de la ei (naționalizarea).

Deocamdată nu au avut loc incidente de violență rasială apropo de asta dar nu ar fi exclus să apară pe viitor dacă nu se rezolvă problema și albii sunt în continuare percepuți ca având un avantaj incorect față de majoritate.
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

Problema e că ei vor niște sume colosale, și merge foaaaaaarte greu chestia cu cumpăratul, au încercat și asta. Mie mi se pare normal să poată guvernul să ia pământul, dacă tot ei l-au dat. Dunno.

Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Si la noi s-a facut o reforma agrara dupa ww1 dar nu s-a lasat cu mosieri linsati.
Apropo de asta:

https://en.wikipedia.org/wiki/1907_Roma ... %27_revolt
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

ola small dickie wrote: 24 Aug 2018, 15:26 unde am zis eu sau sugerat ceva de tine si de tigani?
Cand raspunsul tau la un comentariu facut de ea vis-a-vis de ce am scris vorbeste de discriminare generalizata imoptriva tiganilor nu greu de inteles ca as fi in aceeasi oala.

@triggerix: cand violenta e tolerata de catre administratie nu e neasteptat sa banuiesti ca exista o legatura (fie si doar prin inchisul ochilor, nu neaparat coordonare directa).

Vezi grupurile alea de huligani din Victoriei, aia au facut tambalau, jandarmii au intrat in protestatarii pasnici si pe urma se faceau ca nu ii pot aresta pe huligani ca nu stiu cine sunt (yeah right, parca la cele jde meciuri de fotbal nu se intalnisera). Nu ti se pare banuiala ca aia au fost trimisi cu misiune sa dea un pretext jandarmilor sa disperseze protestul ca fiind ce putin o ipoteza plauzibila? Daca doar huliganii erau batuti si arestati acuma n-am fi vorbit de jandarmi ca fiind sclavi ai intereselor psd. Asa si in Africa de Sud, cu cat lista de violente impotriva fermierilor albi creste fara vreo interventie de contracarare a statului, cu atat creste banuiala ca de fapt situatia asta le convine.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ferrrrrrrrrdinand wrote: 24 Aug 2018, 15:46
Si la noi s-a facut o reforma agrara dupa ww1 dar nu s-a lasat cu mosieri linsati.
Apropo de asta:

https://en.wikipedia.org/wiki/1907_Roma ... %27_revolt
In virtutea acelui eveniment jenant a promis Ferdinand reforma.
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

Asa si in Africa de Sud, cu cat lista de violente impotriva fermierilor albi creste fara vreo interventie de contracarare a statului, cu atat creste banuiala ca de fapt situatia asta le convine.
"It’s worth noting this is extremely high compared with police figures, which report 47 murders and 638 attacks on farm owners (race not specified) in 2017/18. That compares with a high of 140 killings and 1,069 attacks in 2001-02."

Aici e și sursa: https://www.independent.co.uk/news/worl ... 04156.html

Pe lângă asta, nu poate fi dovedit tot ce zici tu acolo. Chiar ai zis-o cu gura ta că e doar o bănuială. So.. you might wanna reconsider that.

Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Tudorel Toader anunță că începe evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr
Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție !

Preambul:
În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.
În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.
Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr.....din 04.02.2009".
Folosirea sintagmei "se abrogă", arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative.
Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile !
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Gee I wonder where this is going. Oare ce concluzie va trage din evaluare?

Nu e cam penibil să vrei să mai evaluezi pe cineva când încă n-ai fost în stare să-ți instalezi o marionetă la DNA?
ola small dickie
Big Daddy

articol de ieri

Dan Tapalaga: Ultimele lovituri la temelia democrației. Cine-l mai oprește pe Dragnea?

"În cea mai recentă postare pe Facebook, Liviu Dragnea anunță practic declanșarea asaltului final împotriva Parchetului General și Serviciului Român de Informații, instituții de forță pe care și-ar dori să le controleze cât mai curând din motive lesne de înțeles. Sunt printre puținele care mai stau în picioare, chiar dacă funcționează cu frâna trasă, inhibate și atacate metodic de liderii PSD și ALDE. Să nu uităm că Parchetul cercetează violențele din 10 august, iar adevărații autori se tem că se va ajunge curând și la ei, fiind evident că jandarmii și cozile de topor n-au acționat de capul lor, ci au executat ordine venite de sus și au acționat conform unui plan.

Cu solicitarea adresată Inspecției Judiciare de a efectua verificări la Parchetul General sub pretextul etern al protocoalelor cu SRI, Dragnea îi oferă lui Tudorel Toader motivele de a cere revocarea lui Augustin Lazăr după modelul Kovesi.

Cu mobilizarea comisiei SRI, liderul PSD pregătește atacul la șeful SRI, Eduard Hellvig. Este de așteptat ca PSD și ALDE să scoată un raport pur politic în care să propună revocarea, plenul Parlamentului îl votează, Hellvig este demis, Dragnea schimbă apoi procedurile de numire și pune mâna pe servicii.

N-ar fi exclus ca pe lângă aceste acțiuni pur politice, hăitașii de profesie din jurul lui Dragnea să pluseze cu ceva plângeri penale, pentru un spor de dramatism.

Ultima ieșire a liderului PSD este mai mult decât o simplă încordare de mușchi la intimidarea adversarului. A mai făcut un pas hotărât către preluarea controlului total asupra statului și instalarea unui dictaturi de tip feudal. Spre asta ne îndreptăm cu pași repezi, iar zilele trecute Dragnea a mai pus la cale o grozăvie.

Cristian Pantazi a dezvăluit modul în care liderul PSD caută să anuleze circuitul avizării actelor normative în Guvern și înlocuirea lui cu un mecanism obedient, care să-i răspundă în mod eficient la comenzi.

Astfel, pregătește terenul ca o eventuală Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere sau orice alt act normativ să treacă rapid prin Guvern, fără a mai risca blocaje pe diferite paliere din ministere cum s-a întâmplat ultima dată.

Dacă se va ajunge aici, la distorsionarea gravă a funcționării instituțiilor într-o democrație, România se scufundă în mlaștina unui despotism de ev mediu. Eliminarea oricăror instituții de verificare și control, anularea etajelor birocratice care asigură echilibrul într-un stat, anihilarea justiției, reprimarea în forță a mișcărilor contestatare, dezvoltarea unui discurs violent anti-occidental cu accente fasciste (partenerii externi ai României prezentați sub forma unor gândaci care invadează țara pentru resursele ei), ei bine, toate acestea reprezintă, toate la un loc, ingredientele unei autocrații, în pericol de a degenera în dictatură veritabilă.

Au mai apărut semne specifice lumilor orwelliene: delirul liderului suprem, falsificarea realității, minciuna ridicată la politică de stat, propaganda fără limite, halucinația servită pe post de adevăr suprem. Trăim de câteva zile în plină ficțiune: liderul maxim inventează tentative de asasinat împotriva sa după modelul dictatorilor sud-americani (Maduro), denunță lovituri de stat imaginare, generând un hohot de râs homeric în rândul publicului.

Apropiații săi nu se lasă mai prejos și întrețin atmosfera paranoidă lansând petardă după petardă, teme false și acuzații de un ridicol desăvârșit, gen ”Iohannis a condus o organizație nazistă”, Vâlcov vede conspirații kaghebiste împotriva lui etc.

Asistăm la ultimele lovituri la temelia democrației, asalt început în forță în urmă cu un an și jumătate. Mutilarea codurilor penale, demiterea șefei DNA, Laura Codruța Koveși și reprimarea violentă a protestului din 10 august au transformat România într-o țară cu probleme chiar mai mari decât Ungaria sau Polonia, în bolnavul Europei.

Gluma s-a cam îngroșat. Presa mare occidentală relatează îngrozită despre prăbușirea României într-o autocrație de tip feudal sub Dragnea, iar ziariștii americani cer sancționarea oficialilor români corupți în baza Magnitsky Act. Imaginea României în afară s-a făcut praf și pulbere într-un an și jumătate și cu doar câteva luni înainte de preluarea de către România a președinției UE.

Până și nunta faraonică organizată duminică pentru fiul liderului PSD este tot despre puterea lui Dragnea. Liderul PSD i-a invitat pe toți parlamentarii, miniștrii, șefii de CJ și primarii importanți într-un gest dificil de încadrat: aroganță provincială, comportament de jupân care-și cheamă supușii să pupe inelul la un eveniment de familie cu care aceștia n-au nici cea mai mică legătură sau, pur și simplu, neamprostie de parvenit. Sau toate la un loc.

Veți spune că tot ce face azi Dragnea denotă și multă disperare, frica de a pierde puterea, groaza de justiție etc. Poate, așa o fi, dar cu frica asta trăiește de un an și jumătate și a distrus metodic statul de drept, a acumulat enorm de multă putere și se află la un pas de controlul absolut asupra României. Prin urmare, ar fi cazul să nu mai râdem că liderului PSD îi tremură nădragii pe el. I-au ieșit cam toate până acum.

Nu sunt prea multe soluții pentru a ieși din acest coșmar. Una din ele rămâne cu siguranță protestul viguros, presiunea publică crescândă și implicarea totală în cel mai dificil moment pe care îl traversează România după căderea lui Ceaușescu. Cine cedează acum, cine fuge sau se ascunde, este complice la distrugerea democrației.

O altă posibilă soluție depinde doar de Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție al liderului PSD: cât va mai susține guvernul și premierul rușinii naționale? Cum vor explica publicului liderii ALDE în campanie că apără drepturile și libertățile cetățenilor în timp ce protestatari pașnici sunt bătuți măr de jandarmi și gazați la ordinele puterii?

În fine, cele trei șiruri de alegeri: europarlamentare și prezidențiale anul viitor, generale în 2020. Ar fi util să nu uitați când veți merge la urne că partidele nu sunt totuși aceeași mizerie, că o mizerie mai mare decât PSD încă nu s-a inventat și că dacă nu votați, fiecare absență, fiecare abandon, este de fapt un vot pentru ei"

https://www.g4media.ro/ultimele-lovitur ... agnea.html
Post Reply

Return to “Cafenea”