Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

"Europarlamentarul PSD Emilian Pavel le-a trimis colegilor din Parlamentul European un email cu informații neadevărate despre Laura Codruța Kovesi, încercând astfel să blocheze numirea acesteia la șefia Parchetului european.

Emailul a fost semnalat pe Facebook de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan."

https://www.g4media.ro/cum-incearca-psd ... 5WVPmPmjRs
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Triggerix
Babe of the day
Posts: 1780
Joined: 4 Aug 2018, 13:37

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Triggerix »

”În ultimii ani, doamna Kovesi și-a fabricat o inteligentă campanie media, care a inclus, pe de o parte, amânarea trimiterii în judecată pentru acuzații de corupție a celor care o promovau (și care s-au dovedit a fi vinovați, fiind condamnați de instanțe după plecarea ei de la DNA), cât și formularea de acuzații false împotriva celor care nu au sprijinit-o (și care, recent, s-au dovedit a fi nevinovați)”.

Deci ziua de azi devine din ce în ce mai amuzantă. Oamenii ăștia sunt așa desprinși de realitate smh.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

Semnal de alarmă: "Bugetul Jandarmeriei pentru muniţii şi armament creşte cu 520%! Vă pregătiţi de război?"
Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, miercuri, în cadrul dezbaterilor din Parlament, că bugetul Jandarmeriei pe 2019 pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520%.
:|
人は地獄を作った
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția Specială de investigare a procurorilor. Acest lucru semnifică faptul că va fi pusă sub acuzare. Kovesi spune că vineri ar fi trebuit să plece la Bruxelles pentru a-și susține în Parlamentul European candidatura pentru funcția de procuror-șef european.
Fosta șefă a DNA a declarat pentru Europa FM că a fost așteptată acasă de un polițist care i-a înmânat citația. Nu cunoaște acuzațiile dar bănuiește că este vorba de plângerea lui Sebastian Ghiță privind aducerea în țară a lui Nicolae Popa (fost director al Gelsor, condamnat în cazul FNI), în 2011. Respinge toate acuzațiile și spune că nu a avut niciun fel de atribuție sau intervenție în speța respectivă.

„În ultimele zile am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedură pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. După ora 20 am primit o citație din partea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru abuz în serviciu, luare mită și mărturie mincinoasă”, a spus Kovesi pentru Europa FM.
人は地獄を作った
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Mamă da ce activitate are Secția SpEcIAlĂ de investigare a procurorilor. :lol: Sunt curios ce-o să iasă la iveală dacă vor fi investigați în viitor și ce politicieni plus angajați vor fi trimiși în proces.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mahdi »

Pe ăștia cine îi investighează? Secția specială de investigare a secției speciale de investigare a procurorilor?
REMEMBER CITADEL
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

"Reacția cinică a PSD la anchetarea lui Kovesi: legile Justiției PSD-ALDE o protejează de abuzur

"”Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite”, transmite PSD."

https://revista22.ro/actualitate-intern ... 9rGmjy9AGY
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

"Anchetarea Laurei Codruța Koveși confirmă toate îngrijorările exprimate anul trecut de Comisia de la Veneția, avertismentele GRECO și MCV, semnalele de alarma trase de magistrați în legătură cu secția specială de anchetarea a magistraților. La numai trei luni de la înființare (octombrie 2018), secția a executat prima comandă politică pe față, cu scopul evident de a bloca accesul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Coaliția aflată la putere face eforuri uriașe, tot la vedere, în încercarea de a scoate din circuit candidatura fostei șefe DNA, prin scrisori oficiale trimise la Bruxelles de ministrul justiției, Tudorel Toader, prin informații false ventilate în Parlamentul European de europarlamentari PSD, ONG-uri apropiate puterii, pe scurt, printr-o intensă campanie de lobby anti-Kovesi.

Presa internațională a luat notă de poziția puterii de la București, care încearcă să blocheze în mod bizar tocmai candidatul României. Pentru comentatorii externi, faptul că un guvern acuzat că apără corupții, distruge justiția și legislația penală o atacă pe Kovesi reprezintă o garanție suplimentară că este omul potrivit pentru noua instituție cu miză importantă pentru UE: Parchetul european se va ocupa de anchetarea fraudelor cu fonduri europene.

Cei care și-au anunțat deja sprijinul pentru Kovesi au invocat eficiența și rezultatele fostei șefe DNA. Cei care o atacă la Bruxelles vor să demonstreze că n-a acționat niciodată ca procuror independent, ci a fost un fel de marionetă a serviciilor secrete din România, iar sub conducerea ei au avut loc anchete abuzive. Aceasta este esența scrisorii lui Tudorel Toader. Ministrul justiției a insistat pe tema protocoalelor semnate cu SRI și nu întâmplător Koveși este târâtă de Ghiță într-o afacere care duce în final tot în operațiuni speciale.

Într-o frumoasă sincronizare cu politicienii și cu guvernul, secția specială s-a folosit de acuzațiile fugarului Sebastian Ghiță pentru a o transforma în suspect pe fosta șefă a DNA, calitate care i-ar putea compromite fostei șefe DNA șansele la șefia Parchetului European. Coincidența e prea mare, coordonarea cu PSD și cu guvernul prea evidentă.

”Eu nu am fost niciodată un procuror independent, pentru că am lucrat în acest sistem care își desfășoară activitatea în baza controlului ierarhic”, a declarat Adina Florea, în timpul audierilor din CSM pentru șefia secției speciale. Iar pentru Adina Florea, șeful ei este Tudorel Toader, care le-a tot explicat magistraților că procurorii sunt parte din executiv, funcționari la ordin.

La rândul lui, fostul propagandist comunist, ”combativ și cu spirit de inițiativă” cum este descris în arhivele PCR, a învățat de mic că procurorii și partidul sunt una. Asta crede și azi. E posibil ca Florea să forțeze o măsură de reținere, de arestare, sperând să obțină de la instanță măcar un control judiciar care să o țină pe Kovei în țară și să-i facă imposibilă deplasarea la Bruxelles.

Cu această anchetă vădit dirijată politic, guvernul PSD – ALDE mai face un mare pas hotărât către autoritarism. Mai corect spus ar fi către instalarea republicii infractorilor, o lume răsturnată în care furtul este permis iar o justiție funcțională înseamnă abuz.

Cu utilizarea procurorilor în lupta împotriva adversarilor, PSD și ALDE au mai trecut o linie roșie, după anihilarea justiției. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță&Co nu s-au mulțumit doar cu paralizarea sistemului, ci doresc răzbunare, contra-ofensivă și utilizarea instituțiilor statului în lupta lor pentru capturarea totală a statului.

Am văzut cu toții în ultimii doi ani cum au folosit jandarmeria în reprimarea violentă a manifestanților la protestul din 10 august, au capturat Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, au asmuțit fiscul împotriva presei nealiniate, au călărit structuri din ministerul de interne pentru a-și spiona adversarii etc.

Utilizarea secției speciale în torpilarea adversarilor are semnificații mai mari și mai grave decât la prima vedere. Reprezintă un act brutal de răzbunare, un abuz instituțional flagrant, un derapaj democratic periculos. Este mesajul corupților către cei care i-au anchetat: acum vă anchetăm noi pe voi, vă distrugem, vă hăituim oriunde veți merge, vă facem praf chiar dacă distrugem democrația.

Este încă o execuție exemplară menită să inhibe cele câteva instituții care încă nu acționează la comanda puterii. Este, dacă vreți, încă o declarație de război explicită a borfașilor care au capturat statul.

Cei care au executat acest odios ordin politic vor trebui să răspundă după ce justiția va reveni în matca ei. Până atunci, depinde numai de noi să oprim cumva dezintegrarea României ca stat democratic. Peste patru luni, când România va preda președinția UE, nu vor mai avea nici o limită."

https://www.g4media.ro/anchetarea-lui-k ... 1VRfLtLRW8
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

Secția specială de investigare a magistraților, răspuns la acuzațiile că acționează ca pluton de execuție și măciucă a puterii în cazul Kovesi
”Cu privire la afirmațiile lansate in spaliul public, în cursul zilelor de 13 și 14 februarie 2019 de mai multe publicalii on-line, posturi de televiziune și factori politici, prin care se fac speculații și sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Secției de lnvestigare a
Infracțiunilor din Justiție, in contextul citării unei persoane in calitate de suspect, intr-un dosar aflat pe rolul Secției;

Conducerea acestei structuri atrage atenția asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave și total nefondate la adresa independenței procurorilor care-și desfășoară activitatea în cadrul Secției. cu profesionalism și obiectivitate.

Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție acționează ca „pluton de execuție” și că această Secție „se dovedește o măciucă în mâinile puterii politice”, reprezintă o ofensivă fără precedent și o presiune extrem de periculoasă asupra magistralilor implicați în derularea procedurilor judiciare in curs.

Precizăm clar și răspicat că procurorii din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție procedează întotdeauna la aplicarea intocmai a legii, indiferent de calitatea persoanei vizate, de dosarele penale instrumentate, asigurând respectarea drepturilor procesuale ale acestora, inclusiv a prezumției de nevinovdlie, crearea aceste structuri de parchet fiind tocmai o garanție a independenței magistraților și, nicidecum un instrument de represiune asupra acestora, astfel cum, in mod tendențios și nefondat, se afirmă de anumite voci in spațiul public.

Atragem atenția asupra faptului că orice încercare de intimidare a procurorilor in activitatea pe care aceștia o desfășoară reprezintă presiuni și ingerințe nepermise in activitatea procesual penal, sens in care facem apel la toți reprezentanții partidelor politice și a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente si rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi menținută in limitele rezonabile ale unui discurs public moderat și echilibrat.”
人は地獄を作った
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Si totusi, un urmarit general a facut o plangere care a deschis un dosar. In decembrie 2018, parca, nu? Ce exemplu de celeritate a justitiei, sub conducerea lui 2dorel.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3661
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by marvas »

simt ca ma radicalizeaza nesuferitii astia.
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

Profesoară de 34 de ani din Alba, reţinută şi plasată sub control judiciar după ce s-a culcat cu un elev de 14 ani
O profesoară în vârstă de 34 de ani din Alba Iulia a fost reţinută de poliţişti din Alba Iulia pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Băiatul cu care a întreţinut relaţii sexuale profesoara este în clasa a VIII-a şi are doar 14 ani. Femeia este profesoară de limba engleză la Şcoala Gimnazială din comuna Săliştea Inculpata a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia apreciind, ulterior, că cercetarea poate continua cu aceasta în stare de libertate, sub control judiciar, dar cu interdicţia de a mai merge la şcoală.
人は地獄を作った
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, i se cere activarea Art. 7 împotriva României

https://revista22.ro/actualitate-intern ... Y7rqL_D8EI
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by zme-ul »

ola small dickie wrote: 15 Feb 2019, 09:39 Prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, i se cere activarea Art. 7 împotriva României

https://revista22.ro/actualitate-intern ... Y7rqL_D8EI
frectie la picior de lemn, n-o sa mai respire Dragnea ca nu-i mai lasa sa voteze in CE ... :lol:
人は地獄を作った
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

om la 102 ani a plecat acum spre viata pictoriei
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Vlad Alexandrescu:

"S-a instaurat cenzura la Radio România Actualități! Din instituție publică, se transformă în moșia PSD-ALDE.

Totul a început din cauza "curiozității obraznice" a reprezentantului USR în Consiliul de Administrație Radio România, profesorul univeristar Angelo Mitchievici. Când a văzut că CV-urile, declarațiile de avere sau de interese, până și numele ale mai multor angajați cu funcții de conducere ai instituției lipsesc de pe site, a bănuit că este ceva suspect la mijloc.

Trimite un mail către colegii din Consiliul de Administrație și cere în spiritul transparenței să se corecteze acest aspect. La doar câteva ore mai târziu, omul numit de majoritatea PSD-ALDE la conducerea Radio România emite un dictat către toți angajații instituției să nu răspundă niciunei cereri.

Președintele Director General Georgică Severin le dictează într-un mod complet absurd angajaților să nu furnizeze informații membrilor CA direct pe acest aspect. Nici oficial, nici informal, nici la cafea, nici pe internet. Orice solicitare trebuie să treacă pe la Secretariatul General, care va mijloci informația.

Îi amenință că oricine îi va oferi informații în mod direct lui Angelo Mitchievici se va face vinovat de o abatere disciplinară. Deși legea spune că informațiile ar trebui să fie publice, pe site! Deși tocmai de aceea și-a nominalizat USR un reprezentant în CA, pentru a se asigura că Radio România respectă gradul de transparență cerut prin lege.

Radio România e o instituție publică, plătită din banii cetățenilor, așa cum este și salariul dvs., domnule Georgică Severin!

Vă cer public, domnule Președinte Director General Georgică Severin, să publicați pe site-ul instituției informațiile cerute de lege. Acest abuz împotriva principiilor transparenței comis conducerea unei instituții publice a statului nu poate fi trecut cu vederea.

Nu este moșia voastră să tăiați și să spânzurați cum doriți."
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Sexul la locul de munca este o activitate necunoscuta angajatilor de la RRA sau TVR - sunt prea multe rude ca sa ai cu cine sa ti-o tragi.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mahdi »

Image
REMEMBER CITADEL
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Era mai amuzanta poza cu Dragnea facand acelasi lucru. Si mai on-topic, Mahdi.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Tudorel Toader vrea să stabilească prin OUG procedura de selecţie a candidatului României pentru Parchetul UE

Citam din ideile lui 2dorel:
Comisia de selecție va fi desemnată de ministrul justiției și va avea patru membri pe lângă cel care o va conduce (Tudorel Toader). Din această comisie de selecție ar urma să facă parte un reprezentant al Parchetului General, desemnat de procurorul general al României, un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, desemnat de plenul acestei structuri, și de asemenea doi specialiști în cooperare internațională în materie penală, care la rândul lor vor fi propuși de ministrul justiției, Tudorel Toader.
Adica unu' o sa fie IO, unu' o sa fie de la CSM, unu' o sa fie de la Parchet, iar ceilalti doi vor fi specialisti, pe care ii voi ievalua tot IO. Ca daea-s ministru'.

Sunt curios daca mai gaseste o Adina Florea sau tot pe bolanda asta o sa o propuna.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 11 guests