Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Am avut ghinionul sa ies de la un local de langa Romana si sa dau peste un mars. Eram pe o strada laterala si incep sa vad coloana. Oameni tineri, batrani, cu copii, cu pancarte - de toate varstele si de toate felurile; nu era evident pentru cine sau pentru ce marsaluiau. Zbiera unul in megafon ceva mai in fata, insa nimic inteligibil.

In timp ce imi rodeam creierii sa aflu ce-i cu astia din calea mea, apare dupa un colt un stindard cu o cruce alba peste un fundal verde, cu niste "zabrele" negre deasupra crucilor. I REMEMBER NOW! Era celebra manifestare anti-poponari™ care promova familia traditionala prin arborarea insemnelor Legiunii si a unor portrete cu Donald Trump. Bonus: o mica galerie de profesionisti care adaptasera niste slagare autohtone la versiuni homofobe.

And then, it started raining.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Soarecu »

Daca ii intrebai cine a fost Codreanu ziceau ca ei nu stiu niciun codru.
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

Alt cretin cu spume si ala.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Soarecu »

Nu a dus Romania lipsa de ei.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Is this a ritual to summon Kelly?
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Europa "civilizata"

Image
Spoiler for companion text de la Daniel Uncu, e lung:
Apoplexia discernamantului politic

Rusia a fost reprimita ca membru in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE/PACE), cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta calitate. De amintit ca in 2014, delegatiei ruse i-a fost retras de dreptul de vot in APCE si i s-a interzis sa participe in organele de conducere sau la misiunile de monitorizare ale Consiliului Europei ca urmare a invadarii Ukrainei.

Votul final din data de 24 iunie a consemnat 118 voturi pentru repunerea Rusiei in drepturi, 62 de voturi contra si 10 abtineri!

Textul Rezolutiei nu numeste Rusia in mod explicit - poate pentru ca istoria oficiala sa nu cumva sa consemneze probabil referirea la Rusia...? - dar afirma inechivoc, ca Adunarea a decis, printr-o derogare de la Regulamentul sau de procedura (!), sa invite parlamentele statelor membre ale Consiliului Europei, care nu sunt reprezentate de o delegatie in APCE (adica, parlamentul rus!) sa-si prezinte acreditarile la sesiunea din iunie 2019. Adica, sa revina la masa!

Toate statele membre ale APCE, se arata in text, au "dreptul de a vota, de a vorbi si de a fi reprezentate in Adunare, iar organele sale nu vor fi suspendate sau retrase in contextul unei contestatii sau al reconsiderarii prerogativelor".

De necrezut!

Seful comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Slutsky, a declarat imediat ca "APCE a facut un pas imens spre apararea drepturilor delegatiilor nationale" si ca delegatia Rusiei nu va mai tolera "alte sanctiuni, indiferent cat de nesemnificative" ar fi ele.

Da-i nas lui Ivan si se urca imediat de divan...

In contrapondere, asa cum era de asteptat, liderul delegatiei ucrainene la APCE, Volodimir Ariev, a declarat stupefiat ca decizia Adunarii a trimis Rusiei un mesaj halucinant, un fel de "faceti ceea ce doriti, anexati teritoriul unei alte tari, ucideti oamenii de acolo si veti scapa basma curata".

Asistam, fara doar si poate, la o decizie robust revoltatoare pentru orice european lucid si responsabil, decizie cu precedente similare poate doar in anii '30 ai secolului trecut, precedente ale rusinii si ale lasitatii puterilor europene, care au precedat si pregatit dezastrul izbucnirii celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Votul european favorabil, astfel, neoimperiaslimului moskovit a fost posibil gratie scabrosului aranjament politico-economic franco-germano-rus, potentat de gazele Kremlinului si de interesele unilaterale, anti-europene, ale Berlinului, secondat de impotentul si obedientul Paris. Nu a mai contat invadarea Ukrainei, nu a mai contat doborarea cursei aeriene MH17 a Malaysia Airlines in estul Ucrainei in 2014, cu rachete rusesti si implicand personal militar rus, soldata cu moartea a 298 de pasageri, nici asasinarea in Rusia a zeci de jurnalisti critici la adresa puterii putiniene absolute, nici asasinarea liderilor opozitiei, nici conflictele declansate de Kremlin si inghetate de acesta intru controlul regiunilor afectate din regiunea Balcanilor, nici batjocorirea drepturilor omului in general, nici razboiul informational declansat de Rusia impotriva Vestului, care altereaza si asa debilizatele democratii occidentale, nici tentativele de asasinat si asasinatele puse la cale de acelasi Kremlin pe strazile oraselor Vest-europene, impotriva propriilor cetateni incomozi, nici...

Asa cum reiese din matematica votului, majoritatea tarilor occidentale - Franta, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Austria, Irlanda si, desigur, Turcia, au votat in bloc (100%) in favoarea Rusiei, asa cum constata si colegul Alexandru Lazescu , intr-un procent ce se situeaza intre 80% si 100% , dupa cum reiese din imaginea publicata: "doar Marea Britanie a votat in proportie de 60-80% impotriva. Ceva impotriviri au fost (in proportie de doar 20-40% si in Cehia, Slovacia, Olanda (cu tot avionul doborit, plin cu olandezi!) si Moldova. Romania a scaldat-o, (40-60%, la fel ca Finlanda). In afara de Ucraina, ceea ce era de asteptat, s-au opus in bloc doar Polonia, tarile baltice si Suedia". (vezi harta votului mai jos).

Acest vot confirma inca o data ca discursurile fornaitoare ale trompetelor realitatii europene ce ni se servesc in fiecare zi si care fac vorbire despre drepturile omului, despre stat de drept, despre unitate europeana, despre democratie europeana, despre sanctiuni europene, se naruie abracadabrant sub greutatea intereselor financiare ale unei Uniuni Europene in stare de apoplexie a discernamantului politic.

Europa unionala deraiaza din ce in mai grav si pe zi ce trece de la linia trasata nu demult de valorile si principiile ei fundamentale.

Dan Uncu

(Explicatie foto: tarile marcate cu rosu au votat in proportie de 80-100% in favoarea reprimirii Rusiei in APCE, cele cu portocaliu - intre 60% si 80%, cele cu galben - intre 40% si 60% iar cele cu verde au votat favorabil doar in proportii cuprinse 0 si 40%, adica, practic s-au opus.)
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Explicația era că mai mult suferă drepturile omului din Rusia din neparticiparea lor și că ong-urile care se ocupă cu asta nu ar mai putea funcționa în Rusia.

https://www.bbc.com/news/world-europe-4 ... ting-story
But supporters say engagement with Russia will help tackle human rights abuses in Russia.

But in 2017 Russia stopped paying its €33m (£29m) annual contribution to the body and has recently warned it will quit the council if it is prevented from taking part in Wednesday's vote on a new secretary general.
Cât de bună e justificarea aceasta nu știu să spun, însă sper să nu ni se servească pe masă aceleași argumente dacă se va vorbi despre anularea sancținilor asupra Rusiei. Deocamdată se pare că sancțiunile au fost prelungite cu încă un an. (sursa)

Also, ca idee, de la noi au votat doar doi delegați, unul pentru (psd, evident) și unul împotrivă (usr) și apărem cu galben.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Sanctiunile impotriva Rusiei sunt pentru unii muma, pentru altii, ciuma. Oh, da, sanctionam Rusia la import de cereale si de fructe, dar permitem firmelor rusesti cu capital de stat (partial/total) sa fie implicate in mod oficial in activitati din UE.

Stiu ca este nesemnificativ in the grand scheme of things, dar cum pwla mea sa te lauzi ca sanctionezi financiar Rusia, insa permiti Gazprom sa fie sponsor oficial si principal la diverse manifestari din UE/Europa? Mai lipsea doar sa vad ca Gazprom este sponsor oficial si principal la Pride Parade, ca in rest...
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Pentru ca discursul anti-Rusia facut de catre unii e vrajeala pentru impresionat hashtagisti. Eu am spus-o si o voi spune ori de cate ori e nevoie, daca rusii nu erau tampiti si nu doborau avionul ala deasupra Ucrainei, Merkel nu ar fi luat nicio pozitie oficiala impotriva alora, dar asa a facut-o strangand din dinti si sperand ca uita lumea si pot reveni la afacerile lor mai mult decat banoase. Dovada este efortul de-a dreptul herculean din ultimul an si un pic cu care Germania incearca sa-si impinga gazoductul ala prin toate acordurile politice posibile, gen cum au semnat Articolul 13 dupa ce au primit garantia de la francezi [marii sustinatori al articolului] ca le vor sustine afacerea respectiva. In conditiile in care tot blocul fost-comunist are ca politica energetica comuna scoaterea rusilor din joc, modul in care Germania vrea sa-i implice si mai tare in acest domeniu numai ca "protejarea Europei de Est de catre Rusia si intereselor sale" nu poate fi banuita.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

51 de spitale din România nu fac avorturi la cerere, iar alte 36 refuză procedura în perioada sărbătorilor religioase
51 de spitale din 29 de județe ale României nu fac deloc întreruperi de sarcină la cerere, arată raportul "Refuzul la efectuarea avortului la cerere în România", realizat de Centrul FILIA, ONG care militează pentru egalitatea de gen, în parteneriat cu ECPI - Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice. Pe listă regăsim de la spitale mari, precum Spitalul Universitar din București sau Spitalul Județean din Cluj-Napoca, până la spitale din orașe mici, unde este posibil să nu existe alternative - alte spitale sau clinici private. De asemenea, în alte 36 de spitale din România nu se pot face avorturi la cerere în perioada sărbătorilor religioase.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

De ce a fost eliminat Estul de pe lista cu functii cheie din Uniunea Europeana?

Citez doar concluzia, dar recomand tot articolul:
Cert este că noul mandat european de cinci ani va fi marcat de o creștere a suspiciunilor și tensiunilor din interiorul UE, cu precădere pe axa Est – Vest. Și nu e vorba doar de faptul că în final nu s-a regăsi nici un reprezentant din Est pe lista cu nominalizări care a ieșit din Consiliul European. Sunt destule alte motive. Cum este reapropierea vizibilă față de Moscova în special a Germaniei dar si Franței, răsplătită cu recentul aranjament politic din Moldova și cu previzibila abandonare a Ucrainei, cu reluarea poziției Federației Ruse de membru cu drepturi depline în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și cu semnarea recentă la Sankt Petersburg a unor ambițioase acorduri de cooperare economică ruso-germană. Ne-am putea aștepta oare, pe acest fond, și la o probabilă sporire criticilor Comisiei Europene la adresa unor țări din Est, mai ales dacă Frans Timmermans resentimentar va rămîne, așa cum se estimează, un influent vicepreședinte al acesteia. Inclusiv prin utilizarea poziției de Procuror General European. Cu alte cuvinte, deși o primă rundă s-a încheiat, cu ce rezultate finale rămîne de văzut, probabil agitația și tensiunile din UE vor continua și faliile se vor amplifica.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

In UE, Estul inseamna grupul de la Visegrad (Cehia, Slovacia, Polonia si Ungaria), in primul rand, si apoi restul (Romania, Bulgaria si statele baltice).

Ori a pune pe cineva din grupul de la Visegrad intr-o functie-cheie din aparatul birocratic al UE inseamna a invita dezastrul in salonul principal, cand, pana acum, a stat doar in grajduri. Ganditi-va cat l-au mancat polacii de la PiS de cur pe Donald Tusk, unul de aceeasi natie cu ei, dar care gandea cum nu se poate mai diferit decat ei.

Un om respectabil, integru si capabil din Est ar fi fost: 1) greu de gasit, si 2) si mai greu de sustinut politic.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Am dat de articol mai devreme, dar mi-am pierdut interesul să citesc mai departe de asta:
Pentru asta ea va trebui probabil să-i asigure pe Verzi, aflați acum pe val, că va sprijini activ măsurile pentru „Salvarea Planetei”, noua religie a momentului, retorică care oricum a devenit astăzi obligatorie în Occident.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Indiferent de care parte a baricadei te afli, subiectul climei e tratat ca o religie. Fanteziile apocaliptice care dau tonul discutiilor(in ciuda faptului ca doar o minoritate se raliaza acestui stil) aduc mult aminte de retorica apocalipsei la trecerea dintre mileniul 1 si 2. Inlocuieste "dumnezeu" cu "planeta/gaia", si "decadenta morala" cu "poluarea" si iti va iesi cam acelasi tip de discurs. Am auzit cu urechile mele oameni care isi doreau ca "clima sa distruga totul" pentru ca doar asa s-ar putea intoarce scepticii la lum- asta, la ratiune si logica :) am o parere proasta despre habotnicii care doresc raul altora pentru a-si gasi credinta, nu o sa fac exceptie la fanaticii climatici
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1808
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Jaunty »

Încălzirea globală e cea mai importantă problemă cu care ne confruntăm. A face mișto de cei care o recunosc ca atare mi se pare sinucigaș de stupid.

Zombie, de acord, exagerările nu ajută. Și nici atenția pe care le-o dai.
User avatar
Triggerix
Babe of the day
Posts: 1780
Joined: 4 Aug 2018, 13:37

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Triggerix »

Începând cu anul 2020, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești își deschide porțile pentru a primi tinere care vor dărâma bariere și prejudecăți, acele tinere care știu că nu există diferențe între bărbați și femei, atunci când țelul suprem este acela de a salva vieți!

Putere, curaj, devotament și profesionalism rămân cuvintele ce caracterizează femeile care reușesc să se impună într-o lume a bărbaților.

Poți fi ceea ce căutăm, iar noi te vom învăța tot ce știm, astfel încât la finalul intervenției, misiunea să se termine așa cum a început, în echipaj complet.

Vom parcurge un drum al pregătirii intense, în urma căruia tu, femeie, vei purta cu mândrie uniforma de pompier operativ.
Aveți și linkul postării aici dacă vreți să râdeți de prostia unora de prin comentarii.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

Remanierea din pădure, la Teleorman. Dăncilă i-a adunat pe miniștri la grătar, lupta pe Justiție s-a încins

Înăuntru, ministrul Agriculturii Petre Daea i-a luat în primire pe cei câțiva jurnaliști: „Băi, mânca-v-ar tata, nu e duminică astăzi, mă? Nu e duminica de la Dumnezeu? Hai, mânca-v-ar tata, hai înăuntru să mâncați și voi”.
:lol:
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Care sunteti prin facultate/abia intrati in facultate, faceti bine si terminati repede (eventual echivalati ceva si terminati pe-afara) - alde Teodorovici au citit manualul de istorie de-a IV-a, au dat peste termenul "legarea de glie a taranilor" si au inceput sa aiba idei. Gen "ia sa munceasca astia pe-aici niste ani; ca doar investim in educatia lor, ce naiba".

Trecand peste orice parti pozitive ar putea avea aceasta idee tembela, prima reactie este sa zic ca se pregateste o noua generatie de bugetari. Ca doar unde o sa gaseasca Maria Sa Statul Roman locuri de munca pentru aia care termina facultatea la Academia SRI sau la Spiru Haret, daca nu in amplul aparat birocratic al Mariei Sale Statul Roman? :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

dancila candidatul official psd pt prezidentiale

deci vom avea turul 2 iohannis barna. e bine
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

"După declarațiile controversate referitoare la sex și viol, preotul Vasile Răducă și-a dat miercuri demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”."

Adios, boule
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests