Ce filme am mai vazut

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
User avatar
tnt
Hammer Haunt
Posts: 1821
Joined: 28 Aug 2015, 18:12

Re: Ce filme am mai vazut

Post by tnt »

Am fost si eu sa-l vad acu cateva ore si nu prea am inteles ce a fost cu filmul asta. Am tot sperat la ceva cursivitate si coeziune, dar finalul a fost la fel de random. Cred ca incepe sa o ia pe ulei Tarantino. Still a fun run I would say, but pointless.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Mahdi »

Este într-adevăr puțin dezarticulat, dar e departe de a fi „pointless” sau „random”. Aș zice că se încadrează în parametrii cu care ne-a obișnuit Tarantino.

Dacă e să mă întrebi despre ce a fost vorba în filmul ăsta, tema centrală mi s-a părut că ar fi condiția actorului - îl ai de o parte pe Leo di Caprio intrând în pielea unui actor al cărui termen de valabilitate se apropie cu pași repezi și de cealaltă parte pe Margot Robbie interpretând-o pe Sharon Tate, un star în ascensiune, a cărui naivitate n-a fost strivită încă de mașinăria de făcut bani a Hollywood-ului. Deși eclipsează ansamblul, secvențele cu Brad Pitt sunt mai la derută - adevărata poveste a filmului stă în viața de artist la Hollywood, cu toate suferințele, sacrificiile și victoriile mărunte. Iar în timp ce Leo se smiorcăie și aleargă după cai verzi pe pereți, Pitt își trăiește aventurile în viața reală.

Spoiler for finalul:
Finalul nu e random ci e tipic tarantinesc, și continuă o linie începută la Inglourious Basterds, de revanșă fantezistă care alterează realitatea. Nu contează că în realitate Hitler n-a fost ciuruit de evrei sau că negrii nu s-au răzbunat violent pe sclavagiști - în lumea filmului anything goes, atâta timp cât povestea e bună. La fel ca scrisoarea lui Lincoln din Hateful Eight.

În Once Upon A Time In Hollywood reimaginarea asta are totuși o miză mai personală pentru Tarantino - nu repară nedreptăți istorice, ci imortalizează Hollywoodul copilăriei lui într-un univers alternativ în care Sharon Tate nu e ucisă cu brutalitate, iar cinematografia nu se mai lasă cotropită de pesimismul și cinismul anilor '70.

Până la urmă mi s-a părut și mie un film foarte fun, dar mă aștept să nu fie printre cele mai populare ale lui Tarantino. Duma cu „începe să o ia pe ulei Tarantino” e repetată încă de la Inglourious Basterds, dar încă nu a făcut-o imho. Să vedem cum o să fie Star Trek-ul lui R-rated. Sper că-l vedem pe Samuel L. Jackson în rolul lui Worf.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Cristan »

Mi-a plăcut. Fun fact: și eu urmăream serialul FBI. :)
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Ce filme am mai vazut

Post by DarthZombie »

Singurul film la care as fi fost tentat sa spun ca "o ia pe ulei Tarantino" a fost Django, care desi a fost entertaining si a avut un villain bun in rest nu mi s-a parut un film reusit in comparatie cu ce a mai facut el.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Dă acum pe digi24 primul film Moromeții cu comentarii CTP după film. Îmi place ideea acestui tip de emisiune, sper să mai facă. (are comentarii înainte și după film) Comentariul lui CTP a fost ok, dar parcă devine mai nitpicky o dată cu vârsta și stătea mai pe subiect înainte la emisiunea de pe Pro Cinema.

Also, sunt la țară așa că nu-mi dau seama dacă cotcodăcitul se aude doar din film sau am stârnit cocoșul din vecini. Am semnal prost aici așa că televizorul se vede cu purici, idk poate ajută la atmosferă.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Ce filme am mai vazut

Post by ola small dickie »

frumoasa atmosfera
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Acum dă Felix și Otilia. N-am chef să mă uit, dar când l-am încercat ultima dată mi-a dat impresia că-i o mizerie așa că mă întrebam totuși de ce tocmai filmul acesta. (cred că faptul că se tot uită unele personaje la cameră mi-a dat impresia proastă)

Comentariul lui CTP a fost super fiindcă l-a criticat continuu, dar nu l-a numit prost. A spus că totul dă impresia de artificial în film, dar că asta e un punct bun. Toate vocile sunt dublate de alți actori (uneori nesincronizat), au schimbat finalul în detrimentul poveștii, actorul x joacă prost, vocea lui e proastă, Otilia e frumoasă, dar complet inexpresivă, Felix e inexpresiv, Stănică Rațiu e jucat prost. Doar de vocea lui Otilia a spus că-i foarte expresivă și face tot rolul.

Totuși filmul e de referință spune CTP, mixed signals there :lol: pare că a descris The Room
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by McWilliams »

Da IAR Felix si Otilia? Ca l-a mai dat, acum ceva timp, tot in Cinematepeca (sau cum ii spune emisiunii), la Digi. S-au terminat filmele romanesti de referinta asa de repede? Nici macar n-au ajuns la Comisarul Moldovan. :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Ce filme am mai vazut

Post by DANiel »

Mie mi-a placut Felix si Otilia fix prin artificialitatea asta de care da dovada. Ca sa fac o mica comparatie cu Moromestii (ca recent l-am vazut si pe cel nou), faptul ca fiecare cadru din Felix si Otilia te face sa simti ca ala este un cadru "plantat"(nu pare neaparat natural, nu pare o conjunctura care se poate intampla prea des, decorul este mai mereu static) ma face sa ma simt ca intr-o piesa de teatru filmata intr-un platou mai mare. Again, nu la acelasi nivel/calitate etc. Cat despre prestatia actorilor, se simte acelasi blend. Indeed, nu este acelasi mod actoricesc regasit in piesele de teatru insa pare modul tipic romanesc din scoala de actorie de atunci.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Magicake »

John Wick 3, a fost cel mai tare de pana acum. Acum trebuie sa astept pana in 2021 pentru urmatoarea parte :lol: God damnit.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Magicake »

Am vazut si Justice League 2017, anost rau filmul, comparativ cu ce iese de la Marvel. Steppenwolf a fost ok, I guess. Also:
Image
User avatar
tnt
Hammer Haunt
Posts: 1821
Joined: 28 Aug 2015, 18:12

Re: Ce filme am mai vazut

Post by tnt »

Cand ziceti Steppenwolf, va referiti la formatia asta?

phpBB [video]
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by TG »

Rebel Without a Cause și East of Eden

Mi-am tot propus de ceva vreme să le văd și acum mi s-a ivit ocazia. Ambele sunt din perioada aia de mijloc a filemelor americane. Cele mai vechi au dramatismul acela forțat dar fermecător în felul lui, iar cele de după deja intra în modernism și naturalețe. Ambele mi-au plăcut în felul lor, cu mențiunea că Rebel Without a Cause mi se pare filmul mai bun, deși nu m-a nimerit la fel de bine ca East of Eden (în special în prima jumătate), care mi s-a părut că beneficiază de mai mult subtext.

Și cu ocazia asta l-am văzut pe James Dean în acel outfit iconic. :lol:
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Hustlers - filmul acesta e ca o tipă random care se bagă cu tine în seamă la bar, mai apar 3 prietene de-ale ei, bei ceva și după îți amintești doar vag că ai fost la nushce club și că ai cardurile golite fiindcă te-ai angajat să le vinzi la toți prietenii parfumuri cumpărate de tine în avans.

ce vreau să spun este că te duci gândindu-te că ”eh dacă nu e bun măcar sunt țâțele lui cardi b pe acolo” și te uiți și e ok and then suddenly la jumătate îți dai seama oh wait de fapt te uiți la un chick flick (nu că-i ceva rău în asta). Anyway, filmul e ok, nu mi s-a părut că spune ceva deosebit despre subiectele abordate, dar e pretty fun. Sincer, îmi pare rău că nu apare cardi b mai mult pe acolo.

Aș spune că J Lo e foarte bună în rolul ei, și este, doar că Constance Wu e idk poate mi-a scăpat mie ceva, dar mi s-a părut foarte inexpresivă, neconvingătoare și plictisitoare tot filmul. Poate are alte filme bune.

Also, is it just me or was there a lot of queerbaiting pe la început? I mean stupid question, filmul e plin de fan service ce-i drept. Poate am eu mintea pervertită, dar inițial am crezut că în direcția asta se îndreaptă relația dintre personajele principale.

Am zis că-i un chick flick și cred că asta îl recomandă cel mai mult fiindcă e elementul cel mai original pentru genul acesta de film. (as far as I know)
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Rambo Last Blood

Nu știu unde se poziționează acest film pe polemica ”mexicans are rapists” :lol:

Slab film, I know what you are thinking: e ok, povestea poate să fie slabă, personajele pot să fie meh, dar măcar e cu acțiune, nu? Ei bine... da este, am stat tot filmul repetând încontinuu ”killing spree, killing spree, DO IT RAMBO” și se întâmplă, dar abia la final după un build-up nereușit.

E cam aiurea să mă plâng că personajul feminim e fridged ca să aibă Rambo motiv de răzbunare, dar like este un montage în care tipa e (implied) raped și drogată. După ce moare, tot avem imagini cu ea like wow Rambo is so sad. Eh, cam prea artificial. Mi-a plăcut actrița ei totuși și povestea cu tatăl ei. Oh and they get over her pretty fast, filmul e prea scurt.

N-am văzut alte filme Rambo, poate îmi plăcea mai mult.
Spoiler for niște nitpicks cu spoiler:
De ce nu o omoară Rambo pe prietena fiicei ei adoptive care a vândut-o traficanților de carne vie? Like la câteva secunde după îi scoate osul tipului care răpit-o cu mâna lol but I guess he won't hurt a girl. Filmul e deja cam excesiv așa că nu înțeleg de ce n-ar face asta.

Spre final este o scenă în care îi cere ajutorul unei tipe să se răzbune, dar după ce tipa e de acord dispare complet din film. Cu ce l-a ajutat?
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 3696
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Cristan »

Ferrrrrrrrrdinand wrote: 3 Oct 2019, 18:33 N-am văzut alte filme Rambo
You don't hear this every day.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Mahdi »

Și, mergem la Păcăliciul zilele astea?
REMEMBER CITADEL
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Ce filme am mai vazut

Post by ola small dickie »

Cristan wrote: 3 Oct 2019, 18:44
Ferrrrrrrrrdinand wrote: 3 Oct 2019, 18:33 N-am văzut alte filme Rambo
You don't hear this every day.



Nici eu. Adica nu pun la vazut filme rambo perioada anilor 90 cand eram mic si stateam toata familia in jurul televizorului si mai prindeai si tu ceva din ce se benoclau adultii. Cred ca doar asa am prins bucati din rambo. Dar da, era un cult in cartier in anii 90 rambo. La fel ca "filmele cu batai"
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Mahdi wrote: 3 Oct 2019, 19:14 Și, mergem la Păcăliciul zilele astea?
Poate mă duc eu mâine. Am aflat recent că biletul la cinematograful mic este doar 10 lei. :lol:
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Ce filme am mai vazut

Post by ola small dickie »

apropo de filme, porniti acum televizorul pentru aceasta super productie cu super eroi

Image

Image
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests