Ultimul joc terminat, thread cu note

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by marvas »

Planet of Lana

Dupa Limbo, Black: The Fall, Inside si Planet Alpha, asta e al 5-lea joc din acest gen pe care il termin. Si probabil si cel mai frumos din punct de vedere grafic, desi nu e tare dificil.

Mi-a placut, good vibes, personaje faine, dati mai departe la copii ca vad ca toti ori aveti ori sunteti in progress.
TG
Cyberdemon

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by TG »

Tot zic că mă apuc și eu de jocuri mai mici, apropo de ce a zis marvas mai sus. Mi-am organizat "colecția" pe Steam și mi-au sărit iar în ochi, chiar mă bătea gândul să deschid un thread pe subiectul ăsta dacă nu avem deja.

Anyway, am terminat Expeditions: Rome. În continuare Logic Artists au avut talentul de a face un joc care îți devine plăcut pe măsură ce joci mai mult. Nu sunt vreun fag- fan al istoriei în mod special, dar am mai citit una alta din perioada aia și cumva mi-a picat bine setting-ul. De acum înainte o să pun bullet points aici, căci sigur doar eu mai citesc ulterior postările astea, ca să îmi amintesc câte ceva.

- setting ok, pentru un amator superficial
- personaje specific de imbecile pentru un astfel de joc (au intrat și ei în rând cu lumea), dar nu prea contează pentru că dialogurile sunt scurte
- pe partea vizuală nu prea m-a impresionat, au optimizat Unreal exact pe cum optimizau Unitydreqplm, de-am plătit de trei ori costul jocului în facturi la energie electrică
- camera se poziționează absolut oribil, nu poți face zoom out suficient și explorarea e o tâmpenie
- misiuni surprinzător de creative pe alocuri, cu tot felul de situații și twist-uri la care nu te aștepți, dar există și unele repetitive (ce se pot dezactiva de la început, e drept)
- ah, jocul are o parte "strategică", un fel de card game Total War în care cucerești provincii și... n-am înțeles mare lucru, nu știu cum funcționează, am cucerit tot oricum
- storyline de asemenea surprinzător de dinamic, shit keeps happening, între capitole trec mai mulți ani și deși suferă de stângăcia specifică acestor producători, beneficiază și de farmecul lor tipic, deci merge
- încă există un grad specific de cruzime în execuțiile din jocurile Expeditions, nu știu exact de ce, dar îmi amintesc de momentele din Gothic, când după ce puneai la pământ un adversar trebuia să faci o acțiune în plus prin care să-l înjunghii cu sabia și să-l rezolvi definitiv
- ca de obicei gameplay-ul pe ture e punctul central, dar au păstrat tendința de a simplifica, nu iese cu nimic în evidență însă curge frumos, e distractiv și ocazional vine și cu câteva obiective mai aparte în confruntări
- există și sistem de crafting, dar nu am aflat cum se folosește decât în ultimul capitol și mi se pare la fel de inutil ca partea de strategie, am folosit doar opțiunea de upgrade la gear practic, care e o formalitate și nu am căutat vreodată resurse
- banged Cleopatra

Per total, un eokbă cu care Logic Artists s-au încetat din viață. O meritau dar pe undeva îmi pare rău că nu voi mai juca un nou titlu Expeditions. Dar dacă e cineva care vrea o experiență definitivă cu seria, recomand primul joc, pentru că acela e reprezentativ pentru ce au putut face. Mi-a lipsit mult partea de camping mai complexa de acolo sau nivelul crescut de dificultate. Vikings este și el un joc mai bun decât Rome, dar deja diluează mult din formulă.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
Post Reply

Return to “Jocuri”