Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Mahdi
Necromancer

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mahdi »

Ciolacu (noul președinte PSD) a zis că ei nu vor susține un anumit candidat, vor lăsa românii să aleagă. lol. gg mareșalul rostopască președinte.
REMEMBER CITADEL
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Eu cred ca castiga Lasconi
AlterumSanctus
Space Invader

Post by AlterumSanctus »

Și eu sper... dar avem așa: Votanții AUR n-o să voteze niciodată cu o femeie că nu vor să vadă cum înnebunește Gigi. PSD cel mai probabil n-o să-și mai îndemne oamenii să voteze cu Lasconi între timp, sunt 0 șanse ca POT și SOS să voteze cu ea, așadar rămân 3+ milioane contra 3,5 milioane(USR, UDRM, PNL, SENS+) fără PSD. Pe scurt, se pare că suntem la mâna PSD-ului.
ola small dickie
Big Daddy

Deci usr a luat 12 si partidul lui sosoaca sa mi bag pula a luat 7. Incredibil
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

ola small dickie
Big Daddy

delir total

intr-o emisiune habar n-avea de unde vine numele de Vlad Dracul asa ca a inceput sa abereze ca vine de la drag pentru ca oamenilor le era drag de el. vaideplm
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

ola small dickie wrote: 4 Dec 2024, 12:40 intr-o emisiune habar n-avea de unde vine numele de Vlad Dracul asa ca a inceput sa abereze ca vine de la drag pentru ca oamenilor le era drag de el.
Image
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Vlad Tepes un protocorporatist confirmed.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Ce situatie cretina though, americanii in toti aia 10 milioane de kilometri patrati nu au fost in stare sa gaseasca UN SINGUR OM care sa-l contracareze pe Trump. Au lasat un batran senil si o femeie despre care nu vorbea nimeni deloc.

Acelasi lucru si la noi, e frustrant pentru ca Georgescu e clar o alegere proasta dar nu pot nici sa-i zic cuiva ca Lasconi e o alegere buna. Sincer habar n-am daca calitatea vietii omului de rand o sa fie mai ok cu Lasconi decat cu Georgescu. Shit situation cand incepi sa te gandesti "hmmm ok in razboi de partea cui as vrea sa fiu?" si sa votezi in functie de aia.

Apropo am aflat ca si in Olanda si in Germania militarii in training fac "pac pac" din gura ca nu au armament :lol: Nu cred ca suntem noi singurii nepregatiti.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Intervine Georgescu DIRECT si n-o sa mai fie nevoie.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

:lol: Iti dai seama ce jenant ar fi sa fie ceva gen, generam resurse pentru Rusia ca sa fim neutri lol, vine NATO si ne da doua bombe, apoi schimbam *iar* tabara pe ideea "oops, de fapt vroiam sa fim cu voi, astia cu Georgescu ne-au bagat cu rusii" :lol:
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

La noi e ușor: se votează răul cel mai mic. Cât depre armament și toate celelalte problema tangente nu e neapărat că nu există ci că nu-l cumpără nimeni nici pe ăla care se produce. Fabrica de arme de la Cugir are o grămadă de arme nevândute fie din lipsă de contracte fie din cauza unor interese abstruse, fie din nepăsare și inconștiență. Au și fost ceva proteste acum câteva săptămâni.

Mai mult de atât, o grămadă de bani rispiți aiurea pe avioane F35 care ajung la noi în 10 ani când nevoile ne sunt imediate, dar plata e făcută în avans. În condițiile în care, tendința e să se folosească masiv drone și alte bălării cu încărcătură explozivă. Și din câte știu există sau avem deja resursele necesare să producem drone militare și la noi.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Fular wrote: 4 Dec 2024, 19:09 Și din câte știu există sau avem deja resursele necesare să producem drone militare și la noi.
That's what we should be focusing on. Singurul mod in care ne vad intr-adevar neutri in viitoarele conflicte ale Rusiei, e via un EU fara bazaconii si cu cele mai mari tunuri. Yep sa cultivam pamant si sa folosim resursele noastre in loc sa le dam altora si toate cele, dar sa facem asta in spatele unui BFG, daca chiar vrem sa ne iasa.

Dar narativa de "trebuie sa investim in aparare ca sa evitam razboi" nu va prinde la public pentru ca poate fi combatuta usor prin "capul plecat sabia nu-l taie" de care romanii sunt asa fani. E sinistru ca nicaieri in propaganda lui Georgescu nu se mentioneaza ceva de tehnologie sau construit drone sau armament modern in situatia de fata. Poate ca fix asta ar fi util impotriva Rusiei, dar o baga pe aia cu neutralitate si pace deci nu se intreaba nimeni asta.

Nu prea inteleg nici eu faza cu avioanele alea, cine stie ce o sa mai fie prin 2030 :lol: O fi fost modul nostru de a atinge requirement-ul ala de cheltuieli pe aparare, de la NATO? Stiu ca era ceva gen X% din PIB pentru toti membrii. In cazul ala a fost ceva facut doar ca sa fie facut.

LE:

DAR Georgescu a rezolvat rapid problema cu ce facem cu oamenii cand AI-ul automatizeaza toata munca de birou: ii trimitem sa cultive porumb :lol:
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Problema nu e de a convinge poporul că trebuie să facem investiții militare. Sistemele Patriot au fost cumpărate fără să fie întrebat nimeni. Problema e că plătim aiurea și primim șepci, promisiuni și strângeri de mână (cred că am plătit 7 sisteme patriot, iar din cele două funcționale unul a fost dat Ucrainei) când s-ar putea să se investească banii ăia mai cu cap în industria de armament locală ori achiziții de lucruri din alte părți care nu au nevoie de enșpe ani până la livrare și care au aplicabilitate sporită pentru conflictele moderne.

Edit:
Iarăși s-au plătit niște tancuri Abrams iar noi nu avem poduri care să reziste la 60+ tone cât are unul. O să fim în situația lui Mircea și ne apără râul și ramul și lipsa completă de infrastructură adecvată.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

Magicake wrote: 4 Dec 2024, 19:01 Sincer habar n-am daca calitatea vietii omului de rand o sa fie mai ok cu Lasconi decat cu Georgescu
Ne-am ancorat dependintele (de la energie la ce mananca 97% din romani zilnic) intr-un sistem global; cu bune, cu rele. Acum ne trezim dupa 20 de ani ca am vrea defapt sa traim cu praz plantat pe platoul Bucegilor. OK, gluma ca gluma, dar e probabil ca economia Romaniei o sa colapseze daca iesim in decor cu politica. Nu suntem UK sa avem un imperiu financiar cu care sa sustinem un ROexit, fie el si informal. Bursa a cazut, platile din PNRR sunt pe hold deja, cursul valutar e pe life support dupa doar 2 saptamani de incertitudine. Daca ne scade si rating-ul de tara si se retrag marii privati (principalii platitori de taxe) o sa ajungem sa dam foc la saci cu bani in santuri cum facea bunicu in 48. Eu zic ca e destul de clar ce ne asteapta intr-unul din cazuri. In celelalt nu e la fel de clar, recesiunea globala avanseaza, dar macar nu iti tai craca de sub picioare si ai un sistem de rezilienta (vezi PNRR care inca tine pe linia de plutire juma din UE postCovid). Acum cine vrea sa creada in economia planificata ca n-a trait ce-i aia, ok, gg
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Treaba e simplă:

România nu are industrie sau agricultură, deci nu are capacitatea de supraviețui fără banii din Vest. Cum vine asta? https://wiki.tradeville.ro/index.php/Top_Companii_RO
Căutați companiile de producție cu capital RO. Goodluck!

Apoi, România nu are bani să plătească pensiile și salariile pentru că trăiește pe deficit bugetar. Dacă nu din Vest, de la cine să se împrumute? Rusia sau China?

Armata nu stă în tancuri și lasere atunci când nu are capacitate logistică, informațională și de armament. Putem să facem coloană de abrams de aici până la Moscova și tot degeaba ar fi.

Altfel spus, noi Românii suntem o țară mică de slugarnici care a trăit pănă la Ceușescu la curul vacii. Apoi Ceaușescu a făcut industrie din pix, care a picat ca un domino în momentul în care rafinăriile de petrol n-au mai avut ce rafina. Doar prin investițiile din Vest ne-am dezvoltat în ultimii 20 de ani suficient încât să ne putem cumpăra Adidas și nu Abidas când mergem la piață.

Dar pentru că prostul nu e prost destul până nu e și fudul, românii trăiesc cu iluzii de relevanță. Geopolitică, economică, literară etc.
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

BREAKING Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken: Autoritățile române au dezvăluit un efort rusesc de amploare și bine finanțat de a influența alegerile prezidențiale

https://www.g4media.ro/breaking-secreta ... tiale.html
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Post Reply

Return to “Cafenea”