Discutii despre masini

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Discutii despre masini

Post by McWilliams »

Sunt doua roti, nu patru. Si gumele incaltate pe jante nu sunt de latimea unora de tiruri. Oricat de jos ar avea centrul de greutate, tot trebuie balansat pe o singura axa.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Depinde, la unele choppere cel putin janta din spate e de-a dreptul nesimtita :D
http://www.roaringtoyz.com/gallery-kaw- ... hopper.jpg
Komei
Space Invader

Post by Komei »

Ai primit deja raspuns la intrebarea ta, se pare ca nu iti place si acum intrebi mai departe ca poate se schimba ceva. Nu ai mers niciodata cu o motocicleta si ai fantezii cu aruncat mii de euro doar pe imagine.
Fa mai bine scoala pentru categoria A (dureaza minim 4 saptamani), invata sa mergi in poligon (slalom, opturi, mers cu o mana si evitari), invata sa mergi in oras, ia examenul si abia apoi poti sa incepi linistit sa iti masori grosimi, lungimi, inaltimi si capacitati.
Chiar si atunci, tine cont ca mai tre' sa dai bani si pe un echipament. Sa zicem ca preturile, in euro, ar fi cam 250 o casca, 200-300 o geaca, 50 o protectie de spate, 200 panataloni, 200 ghete, 100 - 150 manusi. Dupa buget poate fi mai mult sau mai putin, cu avantajele si dezavantajele corespunzatoare. Evident, poti si sa renunti la echipament, sa iti pui in cap un bol de cereale si sa mergi doar cu ala dar sunt sanse mari sa nu apuci sa te bucuri prea mult de economia facuta. Dupa ce dai banii astia si vezi cum arata protectiile moto sunt sanse sa pricepi si de ce e recomandat sa nu te arunci la ceva cu un motor de tanc din prima zi.
Arunca o privire si aici.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Chiar si atunci, tine cont ca mai tre' sa dai bani si pe un echipament. Sa zicem ca preturile, in euro, ar fi cam 250 o casca, 200-300 o geaca, 50 o protectie de spate, 200 panataloni, 200 ghete, 100 - 150 manusi. Dupa buget poate fi mai mult sau mai putin, cu avantajele si dezavantajele corespunzatoare
Ah, evident, nici nu ma asteptam sa incep sa merg pe ea from Day One, in primul rand simt ca mai am nevoie de cativa ani de experienta in trafic inainte sa ma avant pe motor.
Mentalitatea mea e urmatoarea:
1) Genul ala de oferte (stiu, sunt eu diliu, dar FatBoy e pe cat se aproape de conceptul meu de "dream bike") SH nu apar foarte des, ultima oara vazusem pe altcineva care vindea pe la 10500 de euro, asta acum 1-2 ani parca
2) Oricum am de asteptat destul pana cand, dupa cum foarte bine spui si tu, strangi bani de echipament + rezolvat tot ce inseamna taxe pt ea, dar macar stiu ca o am in garaj. In plus, si piesele de schimb din cate stiu te costa o avere.
3) Genul ala de motor il consider "for life", daca o intretii si ai grija de ea poti sa o lasi si la copii/nepoti
Ai primit deja raspuns la intrebarea ta, se pare ca nu iti place si acum intrebi mai departe ca poate se schimba ceva
Ah, nu, crede-ma ca apreciez enorm raspunsurile/feedbackul, atata ca voiam un pic mai detaliat, mai fir-a-par cum s-ar spune, de ce un motor atat de mare e mai periculos decat o rachetuta care, din cate am inteles, te "fura" mult mai pe nesimtite decat un chopper, in afara de faptul ca daca pici cu ea ai pus-o urat de tot

Mersi frumos de link, cred ca l-am mai citit o data acum cativa ani, dar nu-i bai sa il mai "rasfoiesc" o data

l.e.: Alt mic detaliu despre modul meu de a gandi - nu am nimic impotriva sa merg doar cu 60, maxim 80 la ora in oras si peste 100 doar pe autostrada. Nu ma intereseaza atat de mult viteza, not by a long shot, cat placerea calatoriei.
Komei
Space Invader

Post by Komei »

Nu iti cunosc situatia financiara si la urma urmei nici nu ma priveste. Cred totusi ca un bibelou de 9000+ de euro e mult prea scump (daca deja ai casa cu bazin olimpic si avion particular ignora asta). Cred ca ar fi o greseala sa faci un credit ca sa o tii sa prinda praf. Mai bine lasa pe altul sa se bucure de ea, ca doar nu e unicat. Mult mai intelept ar fi ca mai intai sa fii tu pregatit pentru asa o jucarie si abia apoi sa iti bati capul cu achizitia (fii linistit, intotdeauna se va gasi alta, in Romania sau in alta tara). In final banii (si datoriile) iti apartin deci esti singurul care poate decide. Dupa un timp vei afla si daca ai ales bine sau nu.
In plus e posibil sa fii tentat sa mergi fara permis daca ai cu ce. Asta ar fi o idee foarte proasta.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Serios? maxim 80 in oras? Exemplar, exemplar. Iti dai seama ca limitele, semnele de circulatie sunt pentru pulimea pe 4 roti, tu pe doua esti vreun pui de Superman si n-ai nevoie de asa ingradiri cretine. Inca odata, 80 pe un tanc de 320 de kile, in oras. Cam cat de repede ai putea evita un copil care-ti sare in fata? un caine? Avea nenea ala din link un apelativ pentru tipi ca tine...

Vorbind de nenea din link, simpatic exceptand faptul ca o tot dadea cu pasiunea pentru SPORT atunci cand vorbea de circulat pe drumurile publice. Oarecum ilogic... vreti sport? iesiti de pe drumuri!
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Voi negrilor realizaţi că tipul din link-ul de mai sus a murit, nu? Citiţi ultimele posturi din threadul ăla. Ar fi trebuit să-ţi urmeze propriile sfaturi.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

N-a murit intr-un accident de motocicleta daca asta era problema.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Totusi, Doc, ce-i rau intr-un 60, maxim 80 prin oras? Eu sunt satul de toate zonele "declarate" drept rezidentiale, zone ce abunda de semne cu limita de viteza la 30km/h. Omul vrea sa simta ca traieste! Ce naiba - anything else than 60, you might as well walk backwards.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Serios? maxim 80 in oras?
Ultima oara cand am verificat, in Buc ai sectiuni de drum cu limita de 70 kph
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Cam care-i distanta de franare de la 80? Cam ce poti sa faci, la ditamai inertia, daca se intampla ceva neprevazut? Nimic, asa apar filmulete cu motociclisti zburatori si soimaniti pe viata. GG!

@McWilliams Da, in zonele rezidentiale, gradinite, aglomeratii, respect limitele. Poate sunt eu mai sensibil, insa cred ca nu m-as simti bine sa omor vreun bezmetic care trece aiurea. Sau n-ai vazut pietoni care trec pe zebra fara sa se uite? De la 40 kmh am distanta de franare 30m, chiar daca atingi pe cineva nu-l omori, la 80 e deja, cu masina, 70m. Cu motocicleta si mai mult.

Avem in Severin un caz celebru - prin anii '90 un motociclist cu experienta a luat o groapa cu roata, la 20-30 kmh, motocicleta flick-flack, gat rupt, paraplegie.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Cum sa fie ma la 40 Km/h distanta de franare de 30 de m :O ??
Ai condus vreodata? Ai fost pus in situatia sa franezi brusc la 50 km/h ca sa nu intri in ala din fata? Ti-au trebuit 30 de metri sa te opresti de tot? Vezi ca poate ti-e praf sistemul de franare si ar trebui sa verifici.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Lol, si te miri de ce face lumea baza de conducatorii de BMWuri. Tu ai impresia ca franezi instantaneu, sau ceva de genul asta? Ala din fata nu se misca, la randul lui?

Dar daca totusi esti socat, datele le luasem (din amintiri) de la mama lor:
http://www.politiarutiera.ro/forum/show ... -de-viteza

La 50 kmh vezi cam la cat ar trebui sa fii in spatele aluia ca sa nu te infigi in el?
marius
Zergling

Post by marius »

Nu am masina si nici nu se intrevede vreo posibilitate de a-mi achizitiona un autoturism, cel putin nu in viitorul apropriat. Dar totusi, am timp plus ma pot debarasa de suma necesara scolii de sofer, insa lumea zice ca nu are rost sa fac scoala de soferi acum (pana iti iei masina o sa uiti totul etcetera). Se merita sa dau de carnet???
Wraith » 9 May 2014, 18:48 wrote:Azi urasc faptul ca cineva mi-a luat vechiul user de pe forum doar ca sa faca lurking cu el. Ceea ce intentionam sa fac si eu oricum, dar macar eram THE Marius. /hate
ProtectorateNova wrote:Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Mai bine nu.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Poate doar daca te poti angaja pe undeva unde sa inveti sa conduci pe masina altora :)
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

marius » Sun Aug 02, 2015 2:25 pm wrote:Nu am masina si nici nu se intrevede vreo posibilitate de a-mi achizitiona un autoturism, cel putin nu in viitorul apropriat. Dar totusi, am timp plus ma pot debarasa de suma necesara scolii de sofer, insa lumea zice ca nu are rost sa fac scoala de soferi acum (pana iti iei masina o sa uiti totul etcetera). Se merita sa dau de carnet???
Eu iti recomand s-o faci, daca tot ai banii si timpul necesar.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

In principiu, si eu. Nu stiu ce varsta ai, insa s-ar putea ca momentul in care o sa poti conduce o masina frecvent (ca e a ta, ca e a altora) sa vina intr-o perioada in care timpul sa fie un lux pentru tine. Asa ca mai bine acum decat intr-un viitor nedeterminat. Condusul unei masini nu se uita. Daca iei permisul acum, nu are rost sa-ti faci griji ca iti mai trebuie o data "practica" atunci cand o sa te si apuci de condus.

Si umbla vorba-n targ ca iti da un plus la responsabilitate. Ma rog, te buseste rasul/plansul daca citesti asta si la TV auzi despre cum unul de 19 ani facea liniute prin Timis, dupa ce se imbatase la un majorat, si a omorat doi pietoni; insa in mod obiectiv se percepe ca o chestie pozitiva - pentru tine ca om, pentru CV-ul tau etc. Totul in ideea in care chiar vrei sa conduci, la un moment dat, nu ca vrei un achievement in plus pe Steam.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Doc » Sun Jul 12, 2015 3:34 pm wrote:Lol, si te miri de ce face lumea baza de conducatorii de BMWuri. Tu ai impresia ca franezi instantaneu, sau ceva de genul asta? Ala din fata nu se misca, la randul lui?

Dar daca totusi esti socat, datele le luasem (din amintiri) de la mama lor:
http://www.politiarutiera.ro/forum/show ... -de-viteza

La 50 kmh vezi cam la cat ar trebui sa fii in spatele aluia ca sa nu te infigi in el?
Sunt niste date d-ampulea.
Nici nu trebuie sa ma uit la altceva decat la prima coloana.. 10km/h ca sa/mi dau seama ca aia 4 metri jumate cat pun acolo sunt total exagerati. 100 metri ca sa te opresti complet la 100km/h? ma lasi? Ce te face sa crezi ca daca un dom' plutonier le-a pus pe un forum sunt si adevarate?
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Tu esti capabil sa intelegi ce inseamna "timp de reactie"? Adica Gigel sare in fata lui Raptor-retina lui Raptor il vede pe Gigel-Gigel ajunge in lobul occipital al lui Raptor-lobul occipital ii transmite cortxului motor "Raptoare, franeaza in puii mei", Cortexul motor ii transmite piciorului "Calca frana, bre, sau luam cu suspendare"-piciorul calca frana.
Timpul asta e cel putin o secunda, spre o secunda si jumatate, daca esti mai palugan. QED.
Post Reply

Return to “Cafenea”