Serviciuri si munci

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
.chester
Dremora Lord

Re: Serviciuri si munci

Post by .chester »

Mărar wrote:Eu am facut facultatea doar ca sa am o diploma pana cand imi dau seama catre ce vreau sa ma orientez.
Asta fac 99% din studenti, nu esti nici pe departe un caz izolat. :lol:
I'm livin' in a love shadow
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nici n-am zis ca sunt, doar ca... au trecut 5 ani si eu inca nu stiu ce sa fac, asa ca aruncati cu idei. Chiar daca o sa gasesc iar ceva ce o sa urasc, daca e platit decent, inghit, sunt obsinuit :lol:
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
Semyaza
Zergling

Post by Semyaza »

Marar, ce fel de testare faci? Te-ai gandit la programare? Testare automata? Security testing?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Am vazut ca un sfat extrem de popular e sa te apuci sa inveti singur programare via codeacademy, sa iti faci un portofoliu de aplicatii or whatever si apoi sa iti gasesti o pozitie entry level pe undeva, ca tot sunt la mare cautare programatorii.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Semyaza wrote:Marar, ce fel de testare faci? Te-ai gandit la programare? Testare automata? Security testing?
Game Testing, am tot mers la interviuri pentru pozitii de Software Testing dar nu am primti raspunsuri pozitive datorita lipsurilor pe partea tehnica. Usor usor incep sa bifez cele necesare, m-am apucat de cursurile ISTQB, urmeaza sa invat chestiile elementare de MySQL, ca asta vad ca e la cea mai mare cautare. De asta ziceam ca incolo ma indrept... e deprimant insa sa fi nevoit sa inveti atat de multe lucruri pentru un domeniu pe care nu il suporti.

Security testing suna interesant, dar nu am cunostinte de retelistica.
chestr0ny wrote:Am vazut ca un sfat extrem de popular e sa te apuci sa inveti singur programare via codeacademy, sa iti faci un portofoliu de aplicatii or whatever si apoi sa iti gasesti o pozitie entry level pe undeva, ca tot sunt la mare cautare programatorii.
Asta... ar fi urmatoarea mea optiune (sigh)

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

ar fi mai fi si varianta sa o iei iei pe calea de administrare it / support it / helpdesk d-astea. un curs cisco, o certificare microsoft etc. sunt joburi gramada in bucuresti pe asta.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu ma mai angajez in IT Tech nici daca ma impusti. E horror.

Soundcloud
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

Doc wrote:Daca ai carnet, incearca in distributie. Am prieteni care castiga destul de bine, gen 3000 lei. Bun de papagal sa fii, in rest n-ai nevoie de studii samd. Poate la inceput o sa iei mai putin, dar important e sa intri in sistem.
Da, la inceput iei putin, adica minimul pe economie, pentru toate astea muncesti ca un rob, la temperaturi de 45 grade Celsius, conduci masini care te miri cum de mai merg, trancani din gura cat poti de mult, faci facturi fara numar, conduci de dimineata de la 8 pana cand termini de luat/livrat toate comenzile, viata tati! Eu unul mai mult de 1500 de lei n-am luat in distributie si sunt destul de bun in materie de papagal cand vreau sa vand ceva :)).
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Am un prieten, de la guma Orbit a trecut la sucuri, si de la sucuri in farma. In farma, in zilele lor bune ajunsese la 120 de milioane, din care isi plateau impozitele. Acum s-a mai imputit si acolo, dar tot ia 40-50 in mana. Alti prieteni sunt cu materiale de constructii, scule, electrice, si se invart pe la 25-30. Na, cum ai noroc... Decat la banda, sa faci ca un robot aceleasi chestii, pentru 8-900 de lei pe luna, tot e mai bine :)
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

La sucuri atat am luat, m-am mutat la materiale de constructii, dar acolo eram sofer si faceam facturi, nu le si descarcam cum faceam uneori cu sucurile, si luam 1200... Salarii mici in Oltenia...
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Tot de Oltenia vorbesc, toti de care ziceam sunt din Severin - ca zone zveau mai multe judete, cel cu electronice avea de exemplu MH, DJ, GJ si CS - lucra la unii din Oradea, Lechpol.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

http://capitalismpepaine.com/2015/09/02 ... -an-in-uk/

Trecand peste exagerarile evidente, interesanta faza cu PRINCE
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Din culisele interviurilor de angajare: ce perle spun romanii cand sunt fata in fata cu angajatorii

Voi alege totusi sa cred ca cel putin o parte dintre ele sunt inventate. :lol:
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Eu daca as fi recruiter cred ca as aprecia un pic de originalitate (insotita de alte calitati). Daca l-as vedea pe unu ca imi recita raspunsuri invatate din carti cu reguli "ce sa faci la interviu" cred ca m-ar apuca dracii...
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Ca să nu primeşti răspunsuri din cărţi cu reguli "ce să faci la interviu" ar trebui să ţii un interviu fără întrebări din cărţi cu reguli "ce să întrebi la interviu".
REMEMBER CITADEL
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Vad din CV ca ai terminat facultatea de 4 ani, dar nu ai lucrat nicaieri. Ce ai facut in timpul asta?
:lol: :lol: :lol: Nu inteleg cum intrebarea acestui cretin nu e considerata o perla. E mai tare ca restul fragmentelor din link.
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Adica? Ce anume face aceasta intrebare sa fie perla?
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Pentru ca in facultate trebuie sa te ocupi de... facultate. Adica de formarea ta profesionala, scopul fiind sa ajungi un shau foarte bine pregatit care trage dusuri de aur pe orice forma de concurenta si se poate achita cu succes de sarcinile de la locul de munca pentru care este foarte bine calificat in virtutea pregatirii sale.

Desigur, in loc sa-ti vezi de treaba in timpul facultatii poti s-o arzi aiurea pe la interviuri cu cretini precum cel de mai sus, dupa care tot cretinul se mira ca nu esti in stare sa faci nimic. Nu discut aici de

a) cei care trebuie sa munceasca pentru a nu muri de foame

b) facultatile si joburile de taiat frunze la caini, care sunt phun & games pana cand ramai rupt in fund si fara vreo perspectiva reala pentru un viitor decent.
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Cred ca nu ai citit bine. Ala terminase facultatea cu 4 ani in urma si nu muncise nimic de la momentul absolvirii pana in momentul prezent. Nu se referea la muncit in timpul facultatii.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Crap, cred ca ai dreptate. Am inteles ca se refera la o facultate de 4 ani. Oricum, punctul de vedere ramane.
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”