Software/Hardware news
- ola small dickie
- Big Daddy
Re: Software/Hardware news
Eu sunt pe principiul cat mai scump nu ma intereseaza altceva.
MC, ce zici tu acolo e alt principiu. Pe tine nu te intereseaza daca e best buy sau nu, cat timp te poti juca ce vrei. I'm not like that, de aia nu as da bani pe un 960. 

Exact de asta mă feresc de genul ăsta de gândire:MC wrote:Sistemul actual il am AMD/Ati. Procesor FX6300 3,5 Ghz, R9 270x. Joc cam tot ce apare in high-ultra 1080p. Investitia a fost de aprox 1300 de lei in conditiile in care de la vechiul sistem am pastrat sursa, carcasa si Hdd-ul.
Si eu sunt pe principiul lui TG "maximul de performanta dintr-o investitie cat mai mica".
Putin imi pasa ca Intel rupe Amd-ul prin benchmark-uri atata vreme cat mie imi ruleaza tot ce vreau la detalii si fps-uri excelente. Peste doi ani nu mai duce? No problem, nu ma deranjeaza sa dau iar 1000-1300 de pt un major upgrade.
Cat despre soft....nu stiu, n-am probleme. Nu simt diferenta (in ceea ce priveste driverele) fata de vechiul sistem Intel/Nvidia unde la fel, nu aveam nicio problema.
1.000 - 1.300 la fiecare doi ani (upgrade inițial + upgrade2 upgrade3), ceea ce după șase ani înseamnă 3.000 - 3.900 de lei dacă nu mă înșel cu încă 1.300 pe vine versus, mult mai puțin să stai liniștit șase ani și să upgradezi eventual doar placa video. De-aia ATI mi se pare o soluție de buget doar pe termen scurt.
Eu stau cu un i7 920 care a văzut ca upgrade-uri doar SSD (care costa la fel indiferent de platformă, deci se anulează) și o tranziție de la GTX 260 la GTX460 și apoi la 660Ti). Hai să zicem că diferențele dintre vânzare second pentru placa video anterioară și cumpărarea uneia noi însumează prețul full de 660Ti când încă era pe rafturi, vreo 1.400 de lei. Să punem și SSD, 300 de lei. 1.700 de lei în 7 ani fără vreo necesitate de upgrade imediată.
Să zicem că la vremea aia luai un sistem de buget amd pe la vreo 2.000 de lei, iar intel pe la 4.000 (deși nu-ți ieșea 2.000 diferența de mobo+cpu dar să zicem că intel era dublu). Total AMD = ai dat pn acum minim 5.000 și ești pe cale să mai bagi măcar 1.000, deci 6.000, total intel = 5.700. În condițiile în care la Intel ai schimbat o dată sau de două ori placa video, în funcție de moment. Și ăsta e un exemplu cu cifre care "ajută" AMD.
Ca să fie clar: și eu practicam asta cu ATI, ever since K6-II, cu Athlon, Barton, X2 etc. și știu perfect stilul. E cel mai puțin rentabil cu putință. După 5-6-7 ani, când poate decizi să dai în budă sistemul și să iei ceva nou, dacă tragi linie cât ai cheltuit pe Intel versus opțiuni de buget AMD și cât mai duce fiecare configurație la momentul respectiv, poți avea o surpriză de proporții. Excludem cazul în care îți iei fiecare vârf de gamă cum apare. Nu, hardware cât să rulezi ok os-ul, ceva programe de ce natură ai tu nevoie, joacele apărute recent și nu 9990p ci full hd.
So, ce e mai rentabil, pe termen lung?
PC-ul meu e din 2010 si inca e ok pentru ce am eu nevoie aka jocuri care arata ca acum 20 de ani. :^)
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
Mai potoliti-va cu ultimele jocuri lansate ba si cu placile voastre video! Jocurile alea demult lansate ce au? Ca-s o gramada.
Shut up grandpa!
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
- ola small dickie
- Big Daddy

iei 4 x 250 de lei care nu-s cine știe ce și rulezi cu ele doi, maxim trei ani, după care altele (bilanț după 5 ani: 2.000 de lei dați pe anvelope și astea pe care le ai acum cam uzate deja și de mers a fost so-so)
iei 4 x 400 de lei care rulează bine și se consumă mai greu (bilanț după 5 ani: ar cam trebui să iei altele, dar ai investit 1.600 de lei în ele și-au mers bine)
Atât.
Am zis doar ca arata ca acum 20 de ani, nu ca si sunt lansate acum 20 de ani. Atentie la nuanta.ola small dickie wrote:Mai potoliti-va cu ultimele jocuri lansate ba si cu placile voastre video! Jocurile alea demult lansate ce au? Ca-s o gramada.
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
Pai tocmai. Lasa-le!
Uitați că și emularea are nevoie de o putere de calcul rezonabilă, avem și joace de-acu 15-20 de ani care necesită hardware ok 

vBulletin password hack fuels fears of serious Internet-wide 0-day attacks
Developers of the vBulletin software package for website forums released a security patch Monday night, just hours after reports surfaced that a hack on the developers' site leaked password data and other sensitive information belonging to almost 480,000 subscribers.
vBulletin officials have put in place a mandatory password reset for all users after discovering it was subjected to a hack attack. They went on to warn that the attacker "may have accessed customer IDs and encrypted passwords on our system." A separate post on the vBulletin site makes reference to a security patch for versions 5.1.4 through 5.1.9 of the vBulletin Connect software package.
Noticeably missing from either link is an explicit warning that there is a critical vulnerability in vBulletin that has already been actively exploited and puts thousands of sites at risk until they install the patch. Ars asked vBulletin officials to clarify the reports and to confirm or deny the speculation they have generated, but so far the request has gone unanswered. This post contains inferences and information from alternative sources that has yet to be explicitly confirmed.
Urât. Fortunately, PHPBB 

Sorry caleb but no. Nu are nici o treabă cu AMD vs Intel ce încercam eu să-ți zic. Indiferent ce alegi, există investiții bune și investiții proaste. Nu țin generalizările. Se întâmplă să ai dreptate pentru că AMD e lol la capitolul procesoare/gaming. Dar exemplul tău e discutabil, dacă vorbim de jocuri să iei i7 e echivalent cu a-ți da foc la bani. 
A lua un sistem de buget e de departe cea mai rentabilă modalitate.
Exemplul lui MC e prost, pentru că el a ales slab componentele (procesor sub i3-uri, platformă moartă, lucruri ce i le-am zis de fapt înainte să facă achiziția). Cea mai bună modalitate e să investești mai puțin, dar mai des. Asta îți permite să-ți recuperezi mai mult din investiție, plus că de cele mai multe ori, dacă nu ești user hardcore, dai bani pe performanță pe care nu o folosești. The worst kind of thing to do.
E naiv să zici că dai 1300 de lei pe un procesor care te ține 5 ani. În realitate 4 ani nu-l folosești, îl ții un an când deja există variante mid-tier mai bune, apoi îl vinzi pe un pachet de țigări. E cea mai comodă modalitate de a proceda, nu cea mai rentabilă.
LE:
Plus discuția avută deja pe thread-ul despre procesoare. Tu acum folosești greșit faptul că AMD sunt praf la procesoare pentru a-ți demonstra punctul de vedere. De parcă a investi inteligent și a face un sistem de buget înseamnă AMD. Nu s-a mai întâmplat asta de ani buni.

A lua un sistem de buget e de departe cea mai rentabilă modalitate.

E naiv să zici că dai 1300 de lei pe un procesor care te ține 5 ani. În realitate 4 ani nu-l folosești, îl ții un an când deja există variante mid-tier mai bune, apoi îl vinzi pe un pachet de țigări. E cea mai comodă modalitate de a proceda, nu cea mai rentabilă.
LE:
Plus discuția avută deja pe thread-ul despre procesoare. Tu acum folosești greșit faptul că AMD sunt praf la procesoare pentru a-ți demonstra punctul de vedere. De parcă a investi inteligent și a face un sistem de buget înseamnă AMD. Nu s-a mai întâmplat asta de ani buni.
E naiv pentru ca poti sa dai 800 de lei pe un procesor care sa te tina 10 ani. Un i5 2500k la 800 de lei 2011 nu e departe ca performanta de un i5 6400 din 2015 care face 900 de lei.TG wrote:E naiv să zici că dai 1300 de lei pe un procesor care te ține 5 ani. În realitate 4 ani nu-l folosești, îl ții un an când deja există variante mid-tier mai bune, apoi îl vinzi pe un pachet de țigări. E cea mai comodă modalitate de a proceda, nu cea mai rentabilă.
Afirmatia ta e valabila pentru placi video, dar procesoarele desktop au cam stagnat in ultimii 5 ani.
Da, sigur, când vorbim de procesoare ai foarte multe variante. Puteai la fel de bine lua unul cu 350 de lei în 2010 și cu overclock-ul stock te ținea perfect până acum un an.
Na, dar regula în sine se aplică. Doar că la procesoare devine mai puțin relevant de la un anume prag al prețului în jos, fiindcă îl schimbi mai rar și oricum ai lua-o nu ajungi la economisiri relevante (pe Intel cel puțin). La plăci video e mult mai evident însă.
Na, dar regula în sine se aplică. Doar că la procesoare devine mai puțin relevant de la un anume prag al prețului în jos, fiindcă îl schimbi mai rar și oricum ai lua-o nu ajungi la economisiri relevante (pe Intel cel puțin). La plăci video e mult mai evident însă.
Ha!TG wrote: Exemplul lui MC e prost, pentru că el a ales slab componentele (procesor sub i3-uri, platformă moartă, lucruri ce i le-am zis de fapt înainte să facă achiziția).

Atunci nu am avut cum sa te contrazic pt ca nu stiam exact ce si cum. Am stat 7 ani pe un Q6600.
Acum nu mai poti sa imi spui treaba aia pt ca iti rad in nas

Mai ales cu jocurile astea noi care incep sa foloseasca mai eficient multicore.
Cum am spus. Nu a aparut inca jocul care sa imi ingenuncheze procesorul. Insa jocuri care ingenuncheaza i3-uri sunt destule.
Ca un i5 de a 2-a, a3-a generatie o fi mai bun....posibil. Dar am prieteni cu i3 in desktop-uri si se uita cu "ciuda" la mine.
Nu vreau sa iti schimb opinia. Dar nici nu pot sa fiu de acord cu tine

Jesus, not this again. Nu e opinia mea, nu poți avea o opinie cu privire la o comparație între niște numere (sau mă rog, poți, am dat și de oameni care nu știau ce numere să citească). Sunt cum sunt, nu ai dreptate, read them, trecem și noi peste asta într-un final? Poate au i3-uri din prima generație, altfel te mint.
Jesus fucking christ. Ajung să cred că e imposibil să mai discuți pe forumul ăsta fără să iei la pula pe cineva. Pentru că e de așa natura anturajul. Da, eu te iau cu numere, bun simț, logică elementară, iar tu îmi spui că ai prieteni invidioși. Pentru că noi doi suntem singurii de pe planetă cu procesoare, restul sutelor de mii de oameni care le folosesc și pot documenta performanța... well fuck them, conspirație.
Jesus fucking christ. Ajung să cred că e imposibil să mai discuți pe forumul ăsta fără să iei la pula pe cineva. Pentru că e de așa natura anturajul. Da, eu te iau cu numere, bun simț, logică elementară, iar tu îmi spui că ai prieteni invidioși. Pentru că noi doi suntem singurii de pe planetă cu procesoare, restul sutelor de mii de oameni care le folosesc și pot documenta performanța... well fuck them, conspirație.
Whatever. Nu ma mint ca am vazut cu ochii mei.
Tu ma iei cu numere eu iti spun ce am experimentat.
O las balta.
Tu ma iei cu numere eu iti spun ce am experimentat.
O las balta.

Bine ma gata. Scuze. i3 rupe orice Fx. Incercam doar sa ma mint ca am facut o alegere buna.
Il mai tin un an si imi iau ceva i5 ca mi-am luat teapa cu Fx-ul asta.
P.S nu am mai putut da edit.
P.S 2 Chiar ca nu se mai poate discuta pe forumul asta fara sarcasme, ironii, luari in penis. Cred ca anturajul e de vina. Sau faptul ca fiecare stie cel mai bine. Restu e prosti.
Il mai tin un an si imi iau ceva i5 ca mi-am luat teapa cu Fx-ul asta.
P.S nu am mai putut da edit.
P.S 2 Chiar ca nu se mai poate discuta pe forumul asta fara sarcasme, ironii, luari in penis. Cred ca anturajul e de vina. Sau faptul ca fiecare stie cel mai bine. Restu e prosti.