Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Si ca sa fie intarite spusele lui Zombie, gandeste-te ca musulmani sunt si aia din Indonezia, dar si aia din Maroc. Nu exista probleme de tipul "Siria" la respectivii; doar violente... aproape de valoarea standard, as indrazni sa spun - nothing out of the ordinary, just your run-of-the-mill wackos.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Adu-le imami a la baietii de bine din Siria si o sa incepi sa ai surprize. Ar fi destui zanateci care sa aplece urechea.

Nota Bene: Asta e valabil pt orice curent cultural in care anumite principii/concepte pot fi manipulate in moduri complet imbecile.
Problema e ca, in esenta, Islamul este impanzit de concepte de genul.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

^ Si crestinismul la fel, la fel si Iudaismul - adica religiile abrahamice.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Si orice alta religie. Sa vezi frumos in India cum budistii linseaza musulmani pe motive care mai de care, asta in ciuda imaginii care s-a creat in jurul religiei budiste.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Poate vrei sa zici hindusii linseaza musulmani. Si invers. Nu prea-i tot una. Violenta budista e extrem de rara.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Doc wrote:^ Si crestinismul la fel, la fel si Iudaismul - adica religiile abrahamice.
avraamice, nu abrahamice :) Iar islamistii (o buna parte din ei) raman cei mai numerosi practicanti fundamentalisti
Cum zicea cineva aici, daca sunt de-a dreptul capabili sa respecte valorile europene, sa-i aduca pe toti din partea mea, dar ma indoiesc ca-i poti face sa inteleaga ca Europa a trecut demult peste vremea cand ii pasa ce zice in carti cu zane si profeti sau ce religie esti
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Eh, si violenta budista e destul de hardcore, au si ei grupuri extremiste. Pusese cineva niste linkuri (parca tnt himself?) mai demult, pe vechiul forum, cu aventuri de prin Orientul Indepartat, sa vedeti ce-si zburau haladitii si budistii capul unora altora cu macetele prin jungle. Pai sandiggerii astia desculti cu pulberea pustiului in fund sunt parfum fata de aia, care dupa ce ca-s berzerkeri religiosi pana-n ruptul cerului mai au si ochii oblici! O.O
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Fedaykin wrote:
Nici eu nu inteleg ce li se pare la alde McWilliams si Fedaykin asa greu de priceput ca oamenii vor sa vina intr-o tara dezvoltata care si zice ca ii primeste cu bratele deschise. Ce nu va convine, romani verzi si puternici ca bradul? Care e punctul de vedere rasist si de cacat pe care il sustineti? Ce vreti? Ce vi se pare in neregula? De ce va agitati?

2) faptul ca nu isi lasa fundamentalismul religios la granita. 100% dintre ei.
Gluma ca gluma, dar zau de nu i-as lasa sa treaca granita doar dupa ce baga o felie de kaizer sau bratwurst si o gura de tarie-
:lol:

Am mai citit deunazi o parere asemanatoare. La fel de amuzant mi s-a parut si atunci. O doamna pe facebook se exprima foarte suparat (asa ca Mcwiliams si fedaykin) pe tema sirienilor fugiti din calea razboiului. Ca ce cauta, ca vin si ne strica jucariile, ca nu stiu ce, clasicele. Nu le dadea nicio sansa. Apoi dintr-o data emite total neanuntat: poate as caza niste sirieni la mine dar cu o singura conditie ba (la care am lesinat de ras): daca stau la mine in casa trebuie sa manance slana, jumara, toba, tzuica, palinca, ceapa, etc. :))) SI NICI SA NU SE GANDEASCA CA LA MINE IN CASA O SA_MI ACOPAR EU PICIOARELE. sau ceva de genu

.....ok..... :lol:
ola small dickie
Big Daddy

DarthZombie wrote:Eu prin musulmani din Balcani vorbeam de cei din Albania si Bosnia. Albanezii cel putin sunt 70% musulmani si sunt vreo 10 milioane prin Europa si nici foarte laici nu-s. Si nici de "asimilare" nu se poate vorbi, pentru ca sunt o comunitate stransa si destul de traditionalista si patriarhala.

Daca religia era problema si astia decapitau in masa. Dar nu, religia e doar un pretext, sursa problemei e lipsa completa de stabilitate din Orientul Mijlociu din ultimii 60 de ani. Pana la urma sunt 1,2 miliarde de musulmani pe lumea asta, daca procentele alea scoase de tine din neant ar fi fost adevarate, am fi trait intr-o lume post-apocaliptica de multa vreme.
Problema tarilor islamice nu sta numai in decapitari lol. Problema tarilor islamice sta in primul rand in societate, oranduire, drepturi, egalitate, libertate. adica canci ioc nema altadata pas. Numeroase tari islamice au o problema enorma cu ceea ce inseamna drepturile omului. Numeroase tari islamice au o problema enorma cu ceea ce inseamna Femeia.

Citeam zilele astea despre Dubai pe wikipedia . Tot auzi de Dubai, raiul smecheriei. Nu e un rai insa si al drepturilor omului. Reguli de te umfla rasul: reguli vestimentare, sarutul in public interzis, alcool doar in nu stiu ce locuri speciale si cea mai tare:

"During the month of Ramadan, it is illegal to publicly eat, drink, or smoke between sunrise and sunset. Exceptions are made for pregnant women and children. The law applies to both Muslims and non-Muslims, and failure to comply may result in arrest.[41] In 2008 a Russian woman was put on trial for drinking juice in public during the month of Ramadan."

well upty do hai sa ne facem vacanta in dubai. dubai level camp :)) nu mai zic de cum tratati si cum traiesc muncitorii ieftini asiatici din dubai. sclavagie

Astea-s probleme tarilor islamice.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Pai tine de cultura lor. De ce trebuie sa sa fie ca noi, occidentalii?
E destul de superficial sa tratezi problema regulilor din tarile islamice cu "lol penis".

Noua ca occidentali aceste reguli ni se par idioate, dar pt ei e normalitatea.
ola small dickie
Big Daddy

Si in alte culturi ale planetei turistii cu prenume Claudiu primesc o palma peste mecla la intrare in tara si un sut in cur la iesire. Care-i problema? Tine de cultura lor. De ce trebuie sa fie ca noi, occidentalii? E destul de superficial sa tratezi problema regulilor din astfel de culturi cu lol penis. Noua poate ni se pare idioata regula asta, dar pt ei e normalitatea.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

ola small dickie wrote:
Fedaykin wrote:
Nici eu nu inteleg ce li se pare la alde McWilliams si Fedaykin asa greu de priceput ca oamenii vor sa vina intr-o tara dezvoltata care si zice ca ii primeste cu bratele deschise. Ce nu va convine, romani verzi si puternici ca bradul? Care e punctul de vedere rasist si de cacat pe care il sustineti? Ce vreti? Ce vi se pare in neregula? De ce va agitati?

2) faptul ca nu isi lasa fundamentalismul religios la granita. 100% dintre ei.
Gluma ca gluma, dar zau de nu i-as lasa sa treaca granita doar dupa ce baga o felie de kaizer sau bratwurst si o gura de tarie-
:lol:

Am mai citit deunazi o parere asemanatoare. La fel de amuzant mi s-a parut si atunci. O doamna pe facebook se exprima foarte suparat (asa ca Mcwiliams si fedaykin) pe tema sirienilor fugiti din calea razboiului. Ca ce cauta, ca vin si ne strica jucariile, ca nu stiu ce, clasicele. Nu le dadea nicio sansa. Apoi dintr-o data emite total neanuntat: poate as caza niste sirieni la mine dar cu o singura conditie ba (la care am lesinat de ras): daca stau la mine in casa trebuie sa manance slana, jumara, toba, tzuica, palinca, ceapa, etc. :))) SI NICI SA NU SE GANDEASCA CA LA MINE IN CASA O SA_MI ACOPAR EU PICIOARELE. sau ceva de genu

.....ok..... :lol:
Exercitiu de imaginatie pt tine:
http://funnyjunk.com/Its+over/funny-pictures/5687747/

Sa zicem ca parlitul ala nu bullshituieste si ca e adevarata faza.
Dar na, presupun ca ti s-ar parea normal o faza de genul, doar n-oi vrea sa pici din greseala in tabara cu "ne strica jucariile"
ola small dickie
Big Daddy

Multumesc, fedaykin. Intr-adevar un exercitiu de imagine excelent mi-ai oferit.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

ola small dickie wrote:Si in alte culturi ale planetei turistii cu prenume Claudiu primesc o palma peste mecla la intrare in tara si un sut in cur la iesire. Care-i problema? Tine de cultura lor. De ce trebuie sa fie ca noi, occidentalii? E destul de superficial sa tratezi problema regulilor din astfel de culturi cu lol penis. Noua poate ni se pare idioata regula asta, dar pt ei e normalitatea.
Eu zic ca daca te duci intr-o tara, fie si ca turist, trebuie sa le respecti regulile (legi sau cutume) respectivei tari.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

MC wrote:
ola small dickie wrote:Si in alte culturi ale planetei turistii cu prenume Claudiu primesc o palma peste mecla la intrare in tara si un sut in cur la iesire. Care-i problema? Tine de cultura lor. De ce trebuie sa fie ca noi, occidentalii? E destul de superficial sa tratezi problema regulilor din astfel de culturi cu lol penis. Noua poate ni se pare idioata regula asta, dar pt ei e normalitatea.
Eu zic ca daca te duci intr-o tara, fie si ca turist, trebuie sa le respecti regulile (legi sau cutume) respectivei tari.
Bwahahahahahaha

Explica-le asta sustinatorilor "multiculti" din Ioropa
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

tnt wrote:
Doc wrote:^ Si crestinismul la fel, la fel si Iudaismul - adica religiile abrahamice.
avraamice, nu abrahamice :)
Ambele sunt forme acceptate in romana, abrahamic fiind forma cea mai intalnita :)

@femei
De ce se umfla pipota in noi in legatura cu femeile noastre? Pana acum 100 de ani nu aveau drept de vot, pana acum 130-150 de ani si ele erau "proprietatea" sotului, more or less. Mai repede s-au emancipat sclavii barbati decat femeile in societatea noastra. Si chiar si in zilele noastre toate studiile arata ca primesc salariu mai mic decat barbatii, ca sunt hartuite mai mult samd. Egalitatea intre sexe inca e un deziderat si nicidecum nu e o "valoare" pe care sa o fi avut, ca societate, din totdeauna.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

MC wrote:Pai tine de cultura lor. De ce trebuie sa sa fie ca noi, occidentalii?
E destul de superficial sa tratezi problema regulilor din tarile islamice cu "lol penis".

Noua ca occidentali aceste reguli ni se par idioate, dar pt ei e normalitatea.
Nu mi se pare superficial sa critici aspecte din cultura lor precum rolul femeii in societate, poligamia sau pedeapsa cu moarte pentru apostazie si adulter. Sunt tari musulmane in care nu e nimic anormal ca barbati in toata firea sa se casatoreasca cu fete care n-au implinit nici 15 ani. Ai putea sa inchizi ochii si sa spui ca e cultura lor, dar nu te astepta ca toti sa vada lucrurile asa.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

In Andorra te poti insura/marita de la 14 ani, cu aprobare de nu-stiu-unde :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Marriageable_age

LE. In Trinidad, de la 12. Si e tara crestina, majoritar.

Deci hai sa dam cu pietre in musulmani :)
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

@Apollyon e superficial daca etalonul dupa care judeci sunt drepturile omului, un document creat de pterile vestice is influentat de morala crestina.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Stokkolm wrote:@Apollyon e superficial daca etalonul dupa care judeci sunt drepturile omului, un document creat de pterile vestice is influentat de morala crestina.
Drepturile omului "se trag" mai degraba din Iluminism, miscare filozofica ce a avut mult de furca cu dogmatismul religios.
Post Reply

Return to “Cafenea”